Persoonlijke video: Wat is Diabetes type 1 en hoe ervaar ik dit.

diabetes still

Ik heb jullie al wel vaker in artikelen uitgelegd dat Diabetes type 1 ongeveer inhoudt. Ook heb ik in een vlog mijn insuline pomp verwisseld, en probeer ik jullie er bij te betrekken voor zover dat mogelijk is en voor zover ik dat nodig vind. Ik wil juist het positieve uit mijn ziek zijn laten zien en uitstralen dat chronisch ziek zijn je niet al te veel hoeft te belemmeren. Ik wil anderen motiveren en inspireren om het beste uit je leven te halen. De andere kant daarvan is dat als je niet laat zien in hoeverre je ziekte je beperkt in je doen, de vooroordelen ook wel groter zijn. Onzichtbaar ziek zijn geeft namelijk wel wat vooroordelen want je ziet er gezond uit, je ziet er niets aan dus het zal wel goed gaan. Toch heb ik al ruim 4 jaar een ziekte die je zowat een fulltime baan kunt noemen. Ik ben namelijk 24/7 bezig om de dokter over mijn eigen lichaam te spelen. Ik meet zo’n 4-7 keer per dag minimaal wel mijn bloedsuiker en dien zo’n 6-8 x per dag insuline toe. Iedere hap die ik in mijn mond stop heb ik berekend, hoeveel koolhydraten zitten erin en wat doet dit met mijn bloedsuiker. Als ik geen diabetes meer zou hebben zou ik denk ik uren aan tijd overhouden. Ik krijg veel lieve en mooie mails met vragen. Mails van meiden met diabetes die mijn ervaringen willen horen. Zelfs een mail van een meisje waarvan haar vriend diabetes heeft en dit een dagelijkse strijd is. Ook krijg ik mails van dames met een kinderwens maar door de diabetes nogal bang zijn om hieraan te beginnen. Ik deel graag mijn ervaringen, ik vind het heel bijzonder dat ik anderen zo kan helpen. Ik had daarom het idee dat er veel vraag was naar deze video. In de volgende video deel ik mijn ervaringen met diabetes, leg ik in Jip en Janneke taal uit wat diabetes type 1 inhoudt en hoe dit mijn leven beïnvloedt. Voel je vrij om deze video te delen met anderen die daar misschien behoefte aan hebben. Ook mag je al je vragen stellen in de comments. Ik heb het enkel over diabetes type 1, de variant van diabetes die bij 10 % van de mensen met diabetes voorkomt. De variant waar in de media zo voor wordt gewaarschuwd is type 2 die 90% van de mensen met diabetes heeft.

 

Klik hier als je de video niet kunt zien

Het artikel over mijn ervaringen met mijn zwangerschap in combinatie met diabetes .
Ik ben heel benieuwd wat jullie van de video vonden. Of jullie deze informatie al wel wisten of dat dit nieuw voor je is. Heb je diabetes of ken je iemand met diabetes en wat zijn jouw ervaringen daarmee? Wat is of was jouw beeld over diabetes type 1? Welke vooroordelen ken jij? Laat je reactie achter in de comments. Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

42 gedachten over “Persoonlijke video: Wat is Diabetes type 1 en hoe ervaar ik dit.”

  1. 13 minuten aandachtig naar je geluisterd Kelly! Ik vind het knap dat je hier mee hebt leren leven, ja je moet wel maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik. Echt petje af en ik zou er toch heel anders bij zitten denk ik als ik de hele dag bezig moet zijn met de zaken waar jij je bezig mee moet houden! Aretha Franklin zou zeggen: R-E-S-P-E-C-T 😉 Goed, duidelijk filmpje dit! Liefs!
    Manon onlangs geplaatst…Deel je leukste blog!My Profile

  2. Heftig hoor dat je er elk moment van de dag zo mee bezig moet zijn. Ook al weet je inmiddels niet meer beter zoals je zelf zegt. Het onbegrip van anderen is heel herkenbaar voor mij (fibromyalgie), maar dat ligt meer aan hun dan aan mij. Ik laat ze meestal voor wat het is 😉 Geen energie aan verspillen.

  3. Ik vind het heel fijn dat je dit met ons deelt Kelly! Je uitleg is duidelijk en ik kon alles goed volgen. Ik vind het interessant om hier wat meer over te horen. Ik vind het ook knap hoe je hier mee om gaat. Het vraagt toch wel een zekere motivatie en nauwkeurigheid volgens mij. Worden je organen zoals je nieren en lever dan ook opgevolgd? Of heeft dat niet direct een grote invloed hier op?

  4. Altijd goed om dit soort dingen een keer uit te leggen. Ik ben er zelf wel bekend mee door mijn studie en omdat er diabetes bij ons in de familie zit, dus ik heb me er wel in verdiept, maar voor veel mensen is het toch altijd maar van horen zeggen. Dus goed dat je zo’n filmpje maakt. Tof!
    Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 6My Profile

  5. super duidelijke uitleg..een heleboel dingen wist ik wel vaag,maar hoe dat nou met zo’n pomp zit enzo niet.. Het moeilijkste naast het onbegrip lijkt me dat je van alles moet weten hoeveel koolhydraten erin zitten. Ik snap dat dat op den duur deels vanzelf gaat,maar dat lijkt me in het begin vreselijk lastig.
    Goed dat je hier een filmpje over hebt gemaakt.

  6. Eindelijk, nu snap ik het helemaal, dankjewel. Mijn vriend heeft suikerziekte, ook type 1 en hij heeft het me wel al een aantal keer uitgelegd maar het was nooit zo duidelijk voor mij. Dat met die energie in het bloed en dat dat zonder insuline niet naar je organen kan enzo wist ik helemaal niet. Dankjewel. Ik probeer zo goed mogelijk voor hem te zorgen, hij vergeet namelijk vaak te prikken, of soms heeft hij er gewoon niet zin in, hij is zelfs al een keer flauwgevallen. Nu heb ik er een beter beeld over. Er is alleen nog één ding niet helemaal duidelijk, je zei dat suikerziekte niet erfelijk was. Maar mijn vriend, en zijn vader hebben allebei suikerziekte, en dat maakt me soms wel wat bang, ik zou niet willen dat mijn kinderen het ook krijgen later. xx
    Sheela onlangs geplaatst…Wishlist Primark en H&MMy Profile

  7. Echt een goed filmpje! Heel erg duidelijk! Ik ken ook mensen die 19 zijn en diabetes hebben, dus ik was er al wat meer van op de hoogte. Ik heb zelf een andere chronische aandoening, crps, iets wat mensen ook niet altijd zien. Waardoor ik 24/7 met vreselijk veel op pijn leef en mn rechterhand niet kan gebruiken. Iets heel anders, maar ook iets wat je continue opnieuw moet uitleggen en je de hele dag rekening mee moet houden. De hele week eigenlijk. Want als ik een dagje weg ga, ben ik daarna helemaal gesloopt.
    Eilish onlangs geplaatst…20 days drawing challenge ♥ Dag 17 & 18My Profile

  8. Fijn dat je het een keer goed uitlegt. Ik heb wel eens van diabetes type 1 gehoord, maar ja wat het nou eigenlijk en hoe verandert je leven erdoor? En na dit ontzettend duidelijk uitgelegde filmpje snap ik het. Respect en je bent een voorbeeld voor vele.
    Rianca onlangs geplaatst…Over Liefde, het gevoel en genieten IIMy Profile

  9. Ik ben nu 18 jaar en heb sinds mijn 11e diabetes.
    De vooroordelen en onbegrip komen mij heel bekend voor!
    Vooral als mensen weten dat je het hebt maar je nog nooit eerder gezien hebben verbazen ze zich dat ik zo dun ben (ik heb gewoon een normaal slank postuur).
    Zelf heb ik een grote kinderwens maar ik twijfel altijd wel of dit goed zou gaan met mijn diabetes. Daarom vind ik het ook zo leuk om jou te volgen, om te zien dat eigenlijk alles mogelijk is.
    Tof dat je dit filmpje hebt opgenomen om er meer duidelijkheid aan te geven!

  10. Goede uitleg! Ik kan me goed voorstellen dat je er de hele dag bezig mee moet zijn en dat dat soms best heftig is, moeilijk ook dat het onzichtbaar is en dat er daardoor soms onbegrip is of dat er luchtig over gedaan kan worden. Ik heb zelf multifocale dystonie door hersenletsel. Dat wil zeggen dat de spieren in mijn nek en rechterbeen geen goede signalen vanuit mijn hersenen krijgen en hierdoor niet goed werken. Op dit moment zijn de zichtbare symptomen redelijk onder controle, maar de vermoeidheid het aan moeten passen en de pijn blijven. Ik laat dit niet snel merken waardoor mensen al snel denken dat het wel meevalt. Wat dat betreft kan ik me wel een beetje in jou inleven. Ik heb nu bijna 5 jaar geleden aan het programma Je zal het maar hebben van BNN meegedaan om wat meer duidelijkheid te proberen te geven. http://www.npo.nl/je-zal-het-maar-hebben/24-01-2010/POW_00267801 Dit was mijn aflevering. Ik ben het helemaal met je eens, de aandoening heeft invloed op mijn leven, maar ik ben hartstikke gelukkig!

    Mijn moeder heeft diabetes type 2 sinds een aantal jaren. Duidelijk erfelijk want mijn opa had het ook. Mijn moeder is altijd het toonbeeld geweest van gezond leven: goed eten en genoeg bewegen. Ook echt geen overgewicht. Op sommige dingen heb je gewoon geen invloed helaas.

    Hahaha een lang verhaal geworden ondertussen, maar wat ik eigenlijk wil zeggen: goede uitleg en je gaat er super mee om!
    Bregje onlangs geplaatst…Aftrap Boer zoekt vrouw en Heel Holland baktMy Profile

  11. Echt chapeau dat je het in een filmpje nog eens goed uitlegt. Er is veel onduidelijkheid over plus het is inderdaad een stille ziekte. Je ziet het niet aan de buitenkant. Dat onbegrip dat daarbij komt herken ik ook. Daarom super dat je er aandacht aan geeft!
    Nicole onlangs geplaatst…Fay’s halve verjaardag!My Profile

  12. Goed uitgelegd. Wel een beetje kort door de bocht en wat simpel af en toe. Vooral bij hoge en lage suiker leg je eigenlijk niet uit wat het met je lichaam kan doen, als je niet ingrijpt. Het is namelijk wel iets gevaarlijker dan misselijk worden en flauwvallen (maar dat weet je hopelijk zelf natuurlijk wel haha).

    Ook was het misschien interessant als je op de lange termijn gevolgen was ingegaan (zoals gevolgen voor ogen en extremiteiten etc.). Maar dat is misschien iets voor een volgende blog ;).

    Je alvleesklier zit trouwens wel op een ietwat andere plek dan dat jij aanwijst 😉

    Liefs
    Danielle onlangs geplaatst…Studietips #1My Profile

  13. Hoihoi, ik kwam toevallig op je blog terecht en zag deze blogpost. Ik heb zelf ook diabetes type 1 en ben de laatste tijd erg bezig met zwangerschap in combinatie met diabetes. Ik heb daarom ook jouw ervaringsverhaal gelezen. Fijn om eens niet een horrorverhaal te lezen haha want van het internet schrok ik soms wel even. Open ruggetjes en hele zware baby’s die verslaafd raken door jouw hoge suikers enzo… maar fijn om de echte ervaring van iemand anders te lezen 🙂 groetjes Tanja

  14. Heel duidelijk verteld kelly! Ik studeer zelf voor verpleegkundige dus ik vind het erg interessant om te horen. Ik kom dit natuurlijk veel tegen op school, stage e.d., maar je denkt er zelf niet snel bij na wat het allemaal met zich meebrengt voor de patiënt zelf.

    liefs

  15. Ik wordt door een internist behandeld waar ik iedere 3 maanden op controle kom, en hij houdt ook die organen in de gaten 🙂 Dankjewel voor je comment 🙂

  16. Wat fijn dat je zoveel aan mijn uitleg hebt en dat dit voor jou ook veel meer duidelijk maakt. dat is als partner wel fijn omdat je als partner een flinke belasting mee draagt met zorgen over je geliefde.

  17. Hoi Joyce, bedankt voor je berichtje. Fijn dat je veel hebt aan mijn verhalen en mijn ervaringen. Diabetes en een kinderwens gaan heel goed samen, vooral als je goed contact hebt met je behandelaren en een partner hebt die je altijd kan steunen, het is niet makkelijk maar zeker mogelijk 🙂

  18. Dankjewel voor je berichtje. Wat heftig dat je een aandoening hebt waar maar weinig mensen iets van kennen, dat zorgt voor onbegrip en dat is heel lastig soms. Ik ga zeker de uitzending waarin je voorkomt eens bekijken, ik vind het interessant om hier meer over te zien.
    Heftig dat je moeder diabetes type 2 heeft, ook als je gezond leeft kun je dit krijgen, vooral als dit in de familie zit. Heel erg vervelend 🙁

  19. Hoi Danielle, bedankt voor je berichtje, Ik wilde in zo’n 10 minuten uit kunnen leggen aan mensen die er niets van weten wat het inhoudt en wat het doet met mijn dagelijkse leven. Diabetes is heel complex, en in een uur kun je nog niet uitleggen wat de impact is en hoe dit over jaren genomen met je lichaam doet. het was ook niet mijn doel om de betweter te zijn, mijn doel was om mijn ervaringen te delen en kort uit te leggen wat het voor mij als persoon betekend. Die andere uitleg laat ik aan professionals over die er verstand van hebben 🙂

  20. Heel mooi uitgelegd Kelly,

    Ik heb zelf sinds mijn 9de Diabetes type 1, ik ben nu 15 dus ik heb het 6 jaar (eind december al weer 7 jaar). In het begin ging het super goed met mij, ik controleerde de hele dag door, gaf bij elke maaltijd insuline, alles ging perfect. Naarmate ik ouder werd (12 jaar) ging ik naar de middelbare school en dat is toch wel mijn keer punt geweest. Op dat moment kreeg ik er een heel leven bij, ik had meer vriendinnetjes, ik maakte langere en minder gestructureerde dagen op school. Af en toe begon ik wat te vergeten kwa prikken of bolussen, het viel allemaal wel mee en mijn HBa1c (gemiddelde van 3 maanden) bleef wel oké. Toen ik naar de derde klas ging (14 jaar) liep ik al een tijdje bij de psycholoog omdat alles achteruit ging er waren dagen dat ik voor 3 maaltijden achter elkaar vergat te prikken en bolussen, alles wat ik 5 jaar geleden had geleerd lukte niet meer, het klink heel stom ‘ik ben het vergeten’ ik kan me goed voorstellen dat mensen dat zicht niet kunnen voorstellen. Je hebt Diabetes en dat vergeet je toch niet zomaar ; nou ja ik presteer dat wel! Iets waar ik helemaal niet trots op ben.
    Ik ben nu dus inmiddels 15 jaar en zit in de eerste jaar van het MBO, om eerlijk te zijn gaat het alleen maar slechter, van de week ben ik de hele dag niet geprikt (ik schaam me dood)… Als je mij vraagt hoe diabetes werkt weet ik het precies uit te leggen, maar het uitvoeren vind ik zo moeilijk. Gelukkig heb ik hele lieve artsen die mij begrijpen en heel goed helpen.

    Ik heb heel veel respect voor jou Kelly, dat jij dit zo goed kan vooral omdat je ook nog een kleine meid erbij heb!

    Liefs Tessa,

  21. Heel helder uitgelegd. Ik vond het interessant om er meer over te leren. Ik wist dit allemaal niet.

  22. Oh ik vind helemaal niet dat je als betweter overkomt 😉
    Er is een stukje verloten gegaan van mijn comment geloof ik? Er moest dit nog bij staan:
    Ik vind het heel interessant om te zien hoe je ermee omgaat, omdat ik juist alleen maar het theoretische verhaal ken over wat er in de celletjes gebeurt 😉
    Danielle onlangs geplaatst…Studietips #1My Profile

  23. Hoi Kelly !
    Ik reageer eigenlijk nooit maar ik wilde hier even m’n tumbs up voor tonen 🙂

    Sinds enkele weken heeft ons hondje diabetes type 2 en wij moeten ook elke dag 2 maal insuline prikken en een paar keer per week de bloedsuiker meten !

    Wat ik me af vroeg was ; Een meisje uit m’n klas heeft ook diabetes type 1 (ik zit naast haar in de lessen) en zij heeft zo’n apparaatje in haar buik zitten. Deze meet automatisch haar bloedsuiker en dient insuline toe(gaat ook wel eens piepen etc). Dit lijkt mij eigenlijk veel makkelijker dan het elke keer zelf te moeten toe dienen en meten.
    Waarom heb jij dit niet ? Is dit omdat er ook weer verschil zit in diabetes type 1 ?

    Liefs, Shelley

  24. hallo kelly,

    wauww wat interessant heb jij dat verteld zeg, en ik heb toch veel respect voor je want je bent er heel veel mee bezig.
    dikke knuffel
    liefs Judith verberne

  25. Hey Kelly,

    Goed filmpje is het geworden hoor met een hele duidelijke uitleg wat het allemal inhoudt!
    Nu snap ik eindelijk goed waar jij je Pod nou plakt, was er na je uitleg via de mail op gaan letten maar ik zag hem dus niet zitten omdat jij je broek er over heen hebt haha.

    Liefs,
    Melanie

  26. Oh wat heftig dit. Ik heb zelf ook diabetes type I, dus ik weet hoe moeilijk het is om te blijven controleren, rekenen en spuiten. Vooral op onregelmatige dagen vergt het inderdaad veel inspanningen, maar ik denk dat we beiden weten hoe belangrijk het is om het toch te doen. Niet alleen voor nu of wanneer we op controle moeten bij de specialist, maar ook voor de gevolgen op lange termijn.
    Ik had vooral moeite om in het openbaar mijn bloed te controleren en mijn insuline in te spuiten. Je krijgt toch wel vaak rare blikken, vragen of opmerkingen en je moet sterk in je schoenen staan om daar op te reageren. Ondertussen stoort het mij niet meer zoveel, maar jeetje er zijn toch veel onwetende mensen 🙂
    Het is goed dat je veel steun krijgt van je naasten en artsen én dat je hulp zoekt bij een psycholoog. Wat ik je zou aanraden is nagaan waarom en wanneer je je insuline niet toedient. Is het omdat je er niet aan denkt, probeer dan met geheugensteuntjes te werken. Zet een alarm in je gsm rond etenstijd, steek briefjes in je lunchbox, zeg tegen vrienden en familie dat ze het moeten helpen onthouden (als je dat niet vervelend vindt natuurlijk)… Dit kan ook helpen als je op onregelmatige tijdstippen eet. Het belangrijkste is naar mijn mening om er een gewoonte van te maken. Altijd voor er iets gegeten wordt, eerst bloed prikken, dan rekenen en dan insuline toedienen. Doe je het na of tijdens raakt het algauw vergeten omdat je dan al met andere zaken bezig bent.
    Vind je het net vervelend dat je moet controleren en insuline spuiten wanneer er anderen bij zijn (dit was vooral mijn probleem), zonder je dan eventjes af. Ik ging vaak naar het toilet. In het begin vond ik dat fijn, ik kon mijn handen wassen enzo, er waren geen rare blikken en ik kon er aan wennen dat ik nu eenmaal “ziek” was en medicatie nodig had daarvoor. Na een tijdje begon ik het vervelend te vinden om elke keer naar het toilet te gaan voordat ik ging eten, dus ben ik het meer en meer in het openbaar gaan doen. Daarvoor is het belangrijk dat de omgeving goed op de hoogte is, dus geef je vriendinnen ook voldoende informatie. Zeg dat het noodzakelijk is voor jou omdat je je anders niet goed voelt en dat het eigenlijk maar een klein prikje is. Het is helemaal niet vies ofzo. Ik heb meestal ook makkelijke kledij aan zodat het toedienen (ik werk met insulinepennen) vlot gaat. Soms hebben ze niet eens door dat ik mijn insuline heb toegediend 🙂
    Aanvaarding is ook een belangrijke stap, dus als het zo zou zijn dat je je insuline liever niet toedient omdat je je diabetes nog niet helemaal aanvaard hebt of dat je het gevoel hebt dat het je hindert in je dagelijkse leven, dan zou ik hierover spreken met iemand die je vertrouwt of je psycholoog. De behandeling is lastig, maar het is er om je beter te doen voelen…
    Hopelijk kom ik niet heel juffrouw-achtig over! 🙂 Ik heb hier zelf een tijdje mee gezeten, dus ik begrijp je verhaal ergens wel. Je moet aan de ene kant discipline tonen en er constant mee bezig zijn, aan de andere kant mag je niet te streng zijn voor jezelf. We zijn mensen en die maken al eens fouten en vergeten al eens zaken. Het is vooral belangrijk om voor jezelf de gewoonte aan te leren om ermee bezig te zijn en het ook toe te passen. Je komt er wel hoor, dat ben ik zeker 😉 Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt!

    groetjes, Lynn

  27. Ahh wat een super lief berichtje, ik vind het helemaal niet erg om in het openbaar te prikken en te bolussen (ik heb zelf al een pompje), maar als ik mijn eten zie of er aan denk heb ik daar zin in en vergeet ik het hele diabetes, echt heel stom. In de eerste week heb ik ook aan de hele klas vertelt wat het voor mij inhoud en wat hun er van merken en hoe hun eventueel in nood situatie’s reageren. Ik vind het altijd heel fijn om er over te praten, zodat ik mensen kan informeren en ik vind het geweldig hoe mensen dan geïnteresseerd naar mij luisteren. Oke, ik dwaal een beetje af ;).

    Nogmaals bedankt voor je tips!
    Liefs.
    Tessa onlangs geplaatst…Ados lipbalm + nagellakMy Profile

  28. Wat duidelijk uitgelegd! Mijn moeder heeft ook Diabetes type 1, ze heeft geen pomp maar moet 3x per dag insuline spuiten. Toen ze zwanger was mijn mijn zus kreeg ze zwangerschapssuiker en dat is niet meer weggegaan.

  29. Hoi!

    Als eerste wil ik vertellen dat ik je al een tijdje volg. Je blog is top en wat mij vooral prikkelt is dat jij ook diabetes type 1 hebt, net zoals ik. Ik hoor en zie dit heel weinig om me heen. En toen ik dit op jouw blog las had ik gelijk een soort connectie gevoel, haha moeilijk om uit te leggen.
    Ik heb dus diabetes type 1 sinds mijn 16e jaar. Ik ben nu 23. De eerste jaren heb ik insuline gespoten met een prikpen. Op den duur vond ik dit steeds enger worden en ging ik hier tegenop zien. Na lang twijfelen ben ik overgestapt op een insuline pomp (Medtronic paradigm). Ik herken heel veel in jouw geschreven artikelen en in dit filmpje. Zo fijn om dit te horen. Dit is toch een soort van bevestiging dat ik niet de enige ben die dit heeft. Wat je zelf ook aangeeft in het filmpje, mensen denken gelijk bij diabetes aan overgewicht en een slechte levensgewoontes. Ik kom net terug van vakantie en op vakantie leer je altijd weer nieuwe mensen kennen. Ook mensen die naar je kijken als je in bikini loopt (met een pleister op je buik) en ook mensen die geïnteresseerd zijn. Dit vind ik altijd super tof en vol trots eigenlijk vertel ik ongeveer het zelfde verhaaltje als jij in jouw filmpje. Toch blijven heel veel mensen het moeilijk vinden om dit te begrijpen. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die mijn grote steun is en in de afgelopen jaren ook veel te weten gekomen is over deze ziekte. Ik vind dat je diabetes niet in je eentje hebt, maar met het hele gezin/of je partner.
    Ik heb nog een klein vraagje. Waar heb jij je leuke tasje vandaan waar je alles instopt? Is dit gewoon een toilettasje of speciaal voor je diabetes spulletjes?
    Ik snap dat je niet veel artikelen plaatst over je diabetes, maar dit zijn voor mij de artikelen die ik als eerste bekijk. Super tof dat je zo open bent!!

    Liefs,

    Stephanie

  30. Hoi Kelly,

    Ik vind dat je het goed, krachtig en kort uitlegt! Ook vind ik dat je trots mag zijn dat je zo consequent bezig bent met het regelen van je glucosespiegel! Ik kan me voorstellen dat het misschien toch soms erg lastig kan zijn omdat je nooit even ‘echt lui’ kan zijn en kan denken: hier heb ik vandaag geen zin in.

    Is het niet erg dat je glucosespiegel in de ochtend vrij hoog is? Lukt het om je HbA1c ook goed te houden?Hoe ben je er eigenlijk achtergekomen dat je diabetes type I had? Door het snelle afvallen of was er al sprake van keto-acidose?

    Mocht je er geen antwoord op willen geven begrijp ik dat!

    Liefs,

    (Ik kwam trouwens achter je blog via Mascha van Beautygloss toen je ten huwelijk werd gevraagd. Sindsdien ben ik je gaan volgen.)

  31. Dankjewel Suus wat lief dat je hier een berichtje op achterlaat 🙂 Ja in de ochtend zit ik wat hoger en dit komt door hormonale invloeden, in de ochtend zijn mijn hormoon pieken wat hoger, mede door borstvoeding maar ook andere processen en het is heel moeilijk om dit in de ochtend te regulieren, hier heb ik al veel hulp bij gehad. Mijn insuline opname gevoeligheid is dan veel lager.
    Ik kwam erachter door het snelle afvallen, erg veel dorst, vreemd gevoel voelen en veel plassen, ik bleek ook al keto acidose te hebben maar gelukkig ben ik niet buiten bewustzijn geweest.

    Wat leuk dat je me volgt sinds het huwelijksaanzoek via Mascha, dankjewel! 🙂 Leuk om te horen!
    xx 🙂

  32. Interessant om jouw verhaal over je leven met diabetes te horen! Knap dat je het omgaan met diabetes zo goed in je leven hebt weten te passen, ik denk dat het voor veel jongeren moeilijk zou zijn om er constant rekening mee te houden.
    Sandra onlangs geplaatst…Kiehl’s: producten & wishlistMy Profile

  33. interessant filmpje!
    mijn oma en mijn moeder hebben allebei diabetes type 1
    daarom is de kans best groot dat ik het ook krijg.
    als ik kijk naar mijn moeder en mijn oma ben ik soms best bang om het ook te krijgen.

  34. Hoi Kelly,

    Ik had een probleempje met mijn omnipod en kwam via google jouw website tegen met dit filmpje. Heel goed uitgelegd, zo leg ik het ook altijd precies uit. Het is natuurlijk niet te vergelijken met kanker maar de mentale belasting van deze ziekte is best heftig, zeker als je mama bent. De hele dag nadenken, en dat komt doordat wij perfectionistisch (zo kom je over) zijn en lang willen leven en gezond willen blijven. Dan moet je constant nadenken, eigenlijk bijna 24 uur ben je ermee bezig. Ik moet wel zeggen dat door de omnipod mijn suikers zijn verbetert, minder hypo’s. Voorheen 3 per dag en nu 2 per week. Ik heb het al 20 jaar en gelukkig nog geen complicaties, ik heb als fotomodel gewerkt en ben de hele wereld rondgegaan, jetlag in jetlag uit en altijd alles nauwkeurig berekenen. Nu ben ik fotograaf en ben met veel spullen en props in de weer dus nog steeds heel lichamelijk werk. Ik wilde dit even kwijt, vond het leuk om je filmpje te zien. Liefs, Leontine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.