lange vliegreis met kinderen

Lange vliegreis met kinderen, hoe kijk ik er naar uit

lange vliegreis met kinderen

Deze zomer reizen wij naar Afrika, Tanzania om precies te zijn. Dit is zo’n 9 uur vliegen. We maken dan een binnenlandse vlucht (een kleine 1-2 uur) en op de terugreis doen we er zo’n 11 uur over ivm. een tussenstop. Hoe kijk ik naar die lange vliegreis uit met kleine kinderen? Wat als ze gaan huilen? Hoe bereid ik me voor? Daar deel ik vandaag meer over.

Lange vliegreis met kinderen, hoe kijk ik er naar uit?

Eigenlijk kan ik hier vrij simpel over zijn, hier kijk ik totaal niet tegen op. We zijn al gaan vliegen met Lana naar Curacao en Kaapverdië, en later ook Aimy naar Mallorca en Cyprus en wij vonden dit hele gave ervaringen. Curacao was de langste vlucht en ook verder als de vlucht naar Tanzania. Toen hadden we maar een kindje waar we beiden de aandacht over konden verdelen, nu hebben we er 3, waarvan er een nog op schoot moet. Dat is natuurlijk wel anders, maar ik maak me daar niet druk om. We maken regelmatig lange autoreizen en rijden zo in een ruk (met een paar korte pauzes) naar Zuid-Frankrijk. Ook zijn we al naar Kroatië geweest wat ook prima te doen is. Hoe meer je je druk maakt, hoe zwaarder het ook is. Voor mij begint mijn vakantie al zodra ik de auto, of in dit geval, het vliegtuig in stap. Ik vind het geweldig en maak er een feestje van met mijn gezin.

Lees ook: Mijn tips voor een vliegvakantie met kinderen.

De vlucht zien als begin van je vakantie

Even alle focus op mijn gezin, het samen zijn en genieten van elkaar. De kinderen gedragen zich altijd voorbeeldig in de auto, en natuurlijk wordt er weleens gehuild, ruzie gemaakt of gezeurd, maar dat komen we ook te boven. Het is het namelijk waard om vervolgens op een bijzondere bestemming aan te komen en nieuwe herinneringen te maken samen. We stellen ons in op zo’n lange reis en maken er het beste van. Met lekkere snacks en drankjes, een snoepje hier en daar. Leuke reisspelletjes en we nemen voldoende vermaak mee om onszelf en de kids te vermaken. De iPad is your best friend haha en we vliegen nu met KLM dus we hebben allemaal schermpjes met leuke films en entertainment. Ik kijk er enorm naar uit.

Worst case scenario tijdens de vlucht met kinderen

Ik denk vaak, wat is het ergst wat er kan gebeuren? Dat een kindje in een complete driftbui komt of het hele vliegtuig bij elkaar huilt. Dat zou enorm erg zijn, maar ook dat gaat voorbij en is dan overmacht. Jammer voor de mensen om om heen, maar een beetje begrip voor de medemens is niet ongepast. Mocht een van ons ziek worden in het vliegtuig (ook een rampscenario) dan is er alle hulp aanwezig om ons daar doorheen te slepen. Wat kan er verder nog gebeuren? Niet zo veel en die tijd gaat vanzelf voorbij. De kans dat het helemaal goed gaat is het grootst en daar stel ik me ook op in. Als je als ouders ontspannen bent, voelen kinderen dit ook en zijn ze ook heel relaxed. Zo hebben we dit met autovakanties en vorige vliegreizen ook ervaren.

We gaan uit van de positieve scenario’s en dat we een geweldige vakantie gaan beleven, we gaan genieten van Quality time met elkaar en alle middelen mee nemen om ons daarbij te helpen. Laat die angst voor een vlucht je droom niet in de weg zitten en maak er een feestje van met de dierbaren die je meeneemt.

Ik ben benieuwd naar jullie visie hierop. Hoe kijken jullie naar een lange vlucht met kinderen. Weerhoudt dit je of kies je er juist wel ook voor. Laat je reactie, tips en ideetjes achter bij de reacties hieronder of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “Lange vliegreis met kinderen, hoe kijk ik er naar uit”

 1. Superknap dat jullie dit weer gewoon gaan doen! Onze dochter is even oud als Feline en voordat zij geboren was dacht ik er ook heel makkelijk over. Maar sinds ze er is ben ik daar wel van teruggekomen. Ze kan nog niet eens 5 minuten stil zitten, laat staan meerdere uren in een vliegtuig. We willen dolgraag eens terug naar Curaçao maar wachten toch maar totdat ze wat ouder is en we haar wat meer uit kunnen leggen. En tot die tijd geniet ik online mee van jullie mooie reis!

 2. Het scheelt dat jullie al vaker lange vliegreis hebben gemaakt met kinderen. Ik vind het wel erg knap dat je zo positief bent. Ik ga met mijn kinderen naar Ameland en die kunnen op de boot al niet eens lang stilzitten.
  Tineke onlangs geplaatst…Win een high tea voor tweeMy Profile

 3. Wij zijn met twee kinderen van destijds 1 en 5 naar Amerika gevlogen. Van tevoren was ik best wel zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig. De vlucht ging echt perfect en ze hebben zich hartstikke goed vermaakt. Wij doen het dus zo weer!

 4. Super gaaf dat jullie dit gaan doen & Respect!! Geniet van deze mooie reis met jullie gezin.. nu al benieuwd naar de foto’s. Wij zijn met onze dochter twee keer gaan vliegen hoe relaxed wij ook waren het werd toch een kleine ramp. Mijn dochter kan niet stil zitten en kreeg ook echt een driftbui. Laatste keer vliegen heeft ze heel de terug weg dat was gelukkig maar 3,5 uur gehuild en was ze boos. Wat wij ook deden… op een gegeven moment worden mensen om je heen toch geïrriteerd en boos haha.. maar wat hebben wij toen een heerlijke vakantie gehad.. Dit jaar gaan we met de auto naar Kroatië.

 5. ik zeg met dit soort dingen altijd gewoon doen want anders kan je eigenlijk nergens heen met kids 😉 je kan ze altijd bezig houden en ja ze zullen heus wel janken of ruzie maken maar dat zal niet zo de hele vakantie blijven 😉

 6. Wij denken er precies zo over, tijdens de reis begint de vakantie al. Dus ontspan, maak er wat leuks van. Onze kinderen van 9, 4 en 1 zijn ook geen stilzitters, maar doen het prima op lange autoritten.
  Toen we alleen onze oudste nog hadden zijn we 8 uur naar Amerika gevlogen, dat ging heel erg goed. Ook rijden we jaarlijks met de auto naar Oostenrijk voor de wintersport.
  Komende december willen we gaan vliegen naar een zonbestemming, dat zal ook een langere vliegreis worden, dus ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring deze zomer!

 7. Wij zijn januari met onze twee kids (toen 7 maanden en net 3) naar Costa Rica gevlogen. Heenweg hadden we een tussenstop en duurde de totale reis bijna 17 uur.. Gelukkig hadden wij prettige zitplekken dus alle ruimte om te voeden. Terugreis was echter naar.. Hoewel het aanzienlijk korter was (11 uur) hadden wij vervelende plekken en werd er door de passagiers voor ons geen rekening gehouden met dat wij een kindje op schoot hadden. Mijn tip, geef extra geld uit aan goede stoelen. Zeker met kleine kids!

 8. Ik snap niet zo goed waarom jullie gaan🙈Waarom niet gaan als de kids allemaal uit de luiers zijn en iets wat ouder zijn? Ik snap niet zo goed waarom dat zo heerst onder de vloggers dat alles nu meteen moet. Een jaartje rustig aan doen word je echt niet slechter van.

 9. Dit artikel komt op een goed moment! Over 2 weken vliegen wij met onze kindjes van 1 en 2 jaar oud naar Thailand. Alles gaat voorbij idd en de vlucht duurt korter in uren dan de hele reis in dagen… maar toch… huilbuien, ziek worden, constant willen lopen, oortjes… worst case bedenken en positieve instelling is idd wellicht het beste. Dank voor je inspiratie!

 10. Wij zijn met ons zoontje van 3 naar Bali gevlogen dit jaar. Het was ook nog eens zijn allereerste vliegreis. En ondanks dat het een bezig mannetje is zeg maar 😉 Heb ik er geen moment tegen op gezien. En het ging meer dan perfect! Inderdaad druk maken heeft toch geen zin. Het gaat zoals het gaat.

 11. Wij hebben met 4 kinderen onder de 7 jaar de wereld over gevlogen. Zuid-Afrika, Australië, Amerika, en de langste terug vanuit Nieuw-Zeeland naar Amsterdam.

  Mijn enige tip is : relax, het komt wel goed. Als jij relax bent en vrolijk en positief op pad gaat, nemen je kinderen dit over en komt het helemaal goed. En in het ergste geval wordt er wat gehuild en gezeurd : do be it. Al heb je deze instelling zo te horen al 🙂 Geniet ervan!

 12. Net terug uit Canada met 2 meiden (10 en 3 jaar) heen en terug een tussenstop in Detroit. Die meiden vermaken zich prima, zolang je zelf relaxed blijft is er niets aan de hand!

 13. Wij wonen in Amerika en ik vlieg elk jaar in mijn eentje met onze kinderen (nu 4 jaar en 1,5 jaar) terug vanuit Nederland (mijn man gaat eerder terug).
  Het is een groot verschil of het een dag- of een nachtvlucht is (dagvlucht voor ouders intensiever). Inderdaad: je ipad is je beste vriend. Ik heb geen kind aan onze oudste. Ook is het aan te raden om veel snacks mee te nemen.
  Vliegen met een kind van 1,5 is wel echt aanpoten (wij vliegen vaak in Amerika) omdat ze vaak niet stil willen zitten en je dus zelf eigenlijk ook uren loopt😁😉. Ik ken ouders die daarom altijd met autostoeltje vliegen (mag bij meeste vliegmaatschappijen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.