Kelly Goes Fit: Hoe gaat het nu? Voeding, weegresultaten etc.

kellygoedfit

We zijn inmiddels een paar weken verder dat ik jullie een update gegeven heb over mijn ‘Kelly goes fit‘ project en daarom deel ik vandaag een update. De afgelopen weken ben ik op vakantie geweest, had ik best veel feestjes en etentjes (dus uitdagingen op voedingsgebied) dus zal ik nog wel zijn afgevallen? Hoe gaat het met Weight Watchers en het sporten? Wat zei de weegschaal afgelopen vrijdag op mijn weegdag? Ik vertel je vandaag meer.

Balans gevonden op het gebied van eten
De afgelopen weken had ik best veel uitdagingen op eetgebied. Ik ben op vakantie geweest, ik had wat events en etentjes en ik merk dat dit voor mij uitdagingen zijn. Dan drink ik er lekker een wijntje bij en dan vergeet ik dat ik bezig was met het ‘Kelly goes fit‘ project. En dat vind ik helemaal prima, ik geloof ook echt dat afvallen en fit worden, maar vooral fit zijn en gezond leven, een soort vinden van een goede balans is. Een balans waarin je geniet van het leven. Lekker naar de sportschool gaat maar ook uitgebreid uit eten. Dat je een salade eet maar in de avond los gaat met een ijsje omdat het zo lekker weer is. Juist die balans maakt dat je het je hele leven lang kan volhouden, jezelf niet ‘straft’ en op lange termijn toch gewoon blijft afvallen / in shape blijft.

Foodchallenge en een Weight Watchers telvrije dag per week
Qua eten heb ik me gewoon netjes aan mijn Weight Watchers programma gehouden, behalve op vakantie, daar heb ik het punten tellen volledig los gelaten. Ook las ik een dag per week in waarin ik geen punten tel, gewoon een dag waarop ik bijv. een etentje op de planning heb staan en zelf kijk wat ik eet. Naast dat ik de afgelopen weken mijn gezonde eetpatroon heb gehanteerd, heb ik ook zo nu en dan genoten van etentjes, wijntjes en lekkers.
Deze week heb ik een food challenge in het leven geroepen. Ik eet namelijk niet zo veel groente terwijl dat wel meer zou willen doen. Ik eet altijd wel groente bij het avondeten, maar de 200 gram haal ik zeker niet iedere dag. Daarom heb ik deze week (bijna) iedere dag naast mijn boterhammen lunch een salade erbij gemaakt. Ik dacht dat dit allemaal heel ingewikkeld zou zijn, maar het is zo gemaakt. Als ik maar alle ingrediënten in huis heb. Zo heb ik dus meer groente gegeten deze week omdat ik geloof dat dit goed is voor mijn lijf.  Ik heb er geen andere voedingsmiddelen voor gelaten.

Sporten
Met het sporten gaat het erg goed, ik train nog steeds een keer per week met mijn personal trainer Kimberly. Zij weet precies welke oefeningen goed voor mij zijn. Ze houdt rekening met mijn zwakkere plekken en zorgt ook voor een boost van mijn sterkere spieren. De workouts zijn helemaal op mijn niveau afgestemd en ik vind het erg leerzaam wat ik allemaal van haar leer op voeding- en sportgebied. Allemaal kennis die ik na dit project kan blijven toepassen. Naast de trainingen met Kimberly, ben ik ook iedere week (behalve in mijn vakantie en toen ik ziek was) nog 2x naar de sportschool geweest. Voor mij is dit prima te plannen in combinatie met mijn werk en gezin.

En wat zei de weegschaal?
Drie weken geleden deelde ik mijn Weight Watchers eetdagboek en toen stond de weegschaal op 57,1 kg. Afgelopen vrijdag had ik weer mijn weegdag en toen gaf de weegschaal 55,5 kg aan! Dat betekent dat ik in 3 weken tijd 1,5 kg kwijt ben geraakt wat nog steeds neer komt op een gemiddelde van een halve kilo per week afvallen. Ik vind dit echt bijzonder want ik heb best ook wat ‘cheatmeals’ gehad en een vakantie tussendoor, dus ik ben erg blij met dit resultaat. Dit verklaart voor mij ook dat balans het belangrijkste is om het doel dat je wilt behalen te bereiken. Doordat ik vooral krachttraining doe en anders ben gaan eten is mijn lichaamssamenstelling veranderd. Ik heb spiermassa opgebouwd en ben vetmassa verloren. Spiermassa weegt zwaarder dan vet en heeft minder volume waardoor ik 10 cm rond mijn taille kwijt ben geraakt. Dit vind ik een veel mooier resultaat dan puur de kilo’s die ik verloren ben.

En wat nu?
Ik hoef niet meer af te vallen, ik vind het helemaal goed zo. Wel blijf ik lekker trainen en gezond leven want daar word ik gewoon heel erg blij van. Ik heb nu wat meer speling met betrekking tot voeding en extraatjes wat ook wel een fijn gevoel geeft. Ik blijf doorgaan met de ‘Kelly Goes Fit‘ rubriek om inspiratie te delen over gezonde voeding, uitdagingen, tips,  sporten, mijn routine etc. En er komt nog een hele handige workout video aan waarin je in een kleine 20 minuten tijd, je hele lijf kunt trainen, voor iedere fitnessniveau en gewoon in je eigen huis zonder attributen!

Ik zal aan het einde van het Personal training traject nog de voor- en nafoto’s (in sportbh) gaan delen met jullie. Dat vind ik enorm spannend maar dat is voor mij een goede motivatie om het gezonde leven voort te zetten.

Dat was de update voor deze week. Ik voel me een heel stuk fitter als een aantal weken geleden, ik zit lekker in mijn vel, draag weer de kleding van voor mijn zwangerschap en merk gewoon dat dit een goede investering is in mijn gezondheid. Ben jij ook lekker bezig met gezond eten en bewegen? Wat voor ‘programma’ volg jij? En wat voor sporten doe jij? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Laat ze achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

42 reacties

 • Josan
  12 juni 2016

  Fijn dat het resultaat op levert. Vooral de balans vinden is belangrijk dat extreme diëten houdt toch niemand vol. Ik wil mij binnenkort ook weer op krachttraining storten zodat ik spieren opbouw. Maar zonder een mini bodybuilder te worden.
  Josan onlangs geplaatst…Het leukste bamboe kinderserviesMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  12 juni 2016

  Wat een fijne resultaten! Mag je trots op zijn! Het is inderdaad vaak een kwestie van de balans vinden en ik denk dat je die wel gevonden hebt… ben benieuwd naar de voor en na foto’s!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Kerkbankkussentjes, Fietstassen en Hamburgers – Event FastriderMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  12 juni 2016

  Wat goed Kelly dat je ondanks je vakantie toch nog bent afgevallen en nu gewoon zelfs op je streefgewicht bent! Vooral het sporten vind ik erg goed van je. Je moet jezelf toch telkens motiveren om van de bank af te komen en jezelf naar de sportschool slepen (of thuis oefeningen doen met Kimberly. Ik heb als streefdatum september om te beginnen met sporten, dan heb ik twee ochtenden voor mezelf, omdat mijn zoontje dan ook op school zit. Aan lijnen doe ik niet. Ik moet me juist een slag in de rondte eten om niet te dun te worden.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Je (tweede) grote liefde vinden na een scheidingMy Profile

 • Ellen
  12 juni 2016

  Wow , wat goed. Fijn dat je een balans hebt gevonden. Je ziet er ook een echt gezond en stralend uit!
  Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #14My Profile

 • Felicia
  12 juni 2016

  Wat ontzettend knap dat je dit resultaat hebt weten te bereiken! Keep it up 🙂 Zelf ga ik 2 a 3 keer per week hardlopen en probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Gelukkig vind ik groentes en fruit erg lekker dus probeer ik zo weinig mogelijk ‘cheat meals’ te eten.

 • Dita
  12 juni 2016

  Wat goed van je! Balans vinden is denk ik het belangrijkste. Lekker eten, gezond maar ook af en toe een wijntje of een ijsje.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Zomerse salade met kipMy Profile

 • Channa
  12 juni 2016

  Wat goed zeg! En wat heerlijk dat het ook gewoon kan zelf met wat cheatmeals!
  Channa onlangs geplaatst…12x handige huishoudtips die je niet mag missen!My Profile

 • Marije
  12 juni 2016

  Knap van je zeg! Goed dat je ook nu door blijft gaan met gezonder leven!
  Marije onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 32My Profile

 • Martina
  12 juni 2016

  Ontzettend goed bezig!! Mooie resultaten zeg!
  Martina onlangs geplaatst…8 Juni 2016 – Blote mannen, huwelijksoutfit, Melle zijn eerste verjaardag en Gin TonicsMy Profile

 • Stefanie
  12 juni 2016

  Goed hoor, je straalt ook helemaal! Het is idd een kwestie van balans vinden.
  Stefanie onlangs geplaatst…Mijn verhaal over een tekort aan vitamine DMy Profile

 • Nicole
  12 juni 2016

  Echt heel knap van je!
  Nicole onlangs geplaatst…Een dreumes in bad, hoe gaat dat?My Profile

 • Nina
  12 juni 2016

  Wat fijn om te lezen dat je resultaat boekt en dat tussen de cheat momenten door! Bij mij ligt de focus op spierkracht en nog steeds wel op conditie opbouwen, hoor. Ik ben nog steeds verbaasd (lichtelijk teleurgesteld, haha) over het feit dat je na je zwangerschap vanaf nul moet beginnen.
  Nina onlangs geplaatst…Update: James twee maanden, tijd om bij te kletsen!My Profile

 • Sophie
  12 juni 2016

  Wat onwijs goed. Het gaat denk ik inderdaad om het vinden van de juiste balans. Dat vind ik zelf zo moeilijk! Ik heb altijd het gevoel dat ik moet kiezen tussen een gezellig of eem gezond leven. Artikelen als deze laten me dan toch nog een beetje hoop na dat het ook anders kan. Nu rest nog een ding. Die eerste stap om te beginnen 😉
  Sophie onlangs geplaatst…Winactie HEMA!My Profile

 • Nicole
  12 juni 2016

  Die balans is inderdaad het allerbeste. Ik tel hier dit weekend niet echt. Dit omdat ik twee keer mee uit lunchen word genomen ivm m’n verjaardag tijdje terug en dat was gisteren met m’n broertje en vandaag met twee vriendinnen. Ik tel dan alles wat ik eet thuis wel en heb bijv gisterenavond zelfgemaakte kippensoep gegeten en een salade en dat ben ik vandaag na de high tea ook van plan. Ik moet alleen wel echt nog een routine vinden in het sporten. De sportschool hier is echt te duur dus het moet thuis..
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #6 | zon, lunch en shoppenMy Profile

 • Daniëlle
  12 juni 2016

  Wat een goed resultaat zeg! Mijn vriend en ik zijn deze week begonnen met een gezondere leefstijl. Het begin was goed, want ben al een kilo kwijt!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Citroen yoghurt cakejesMy Profile

 • Leonie
  12 juni 2016

  Wow, goed bezig Kelly! Wat een mooie resulaten. Ik woog 55kg toen ik nog 16 was, haha.
  Hopelijk kom ik na m’n zwangerschap ooit weer onder de 60, dat is mijn streven:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De groeiende zwangere buik #2My Profile

 • Marije
  12 juni 2016

  Mooie balans en manier van denken. Je hebt helemaal de juiste mindset gevonden en fijn dat dat ook heeft gewerkt met het afvallen.
  Marije onlangs geplaatst…Happy Sunday: Happy MomentsMy Profile

 • Charlotte
  12 juni 2016

  Wat knap dat je het zo goed volhoudt! En dat je zo snel al je gewenste gewicht hebt bereikt, fijn!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #24: zandkasteel en buiten spelenMy Profile

 • MetMirjam
  12 juni 2016

  Super goed bezig zeg! Hartstikke fijn dat je voor jezelf een balans hebt gevonden.
  MetMirjam onlangs geplaatst…Cadeaus 2e verjaardag – Wat kreeg Fiene allemaal?My Profile

 • Saskia
  12 juni 2016

  Oh wauw 55 kg is ook mijn streefgewicht! Maar ik ga dat nog lang niet halen als ik zo doorga als nu haha 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn beauty firstsMy Profile

 • Joyce
  12 juni 2016

  Goed om te lezen dat het allemaal zo goed werkt! En 55 kg dat is heeeeeeel lang geleden dat ik dat zag op de weegschaal haha
  Joyce onlangs geplaatst…Op weg naar fit ♥ Over eten enzoMy Profile

 • Newborn Fit Mama
  12 juni 2016

  Super trots op jou Kelly!!

 • Lisanne
  12 juni 2016

  Goed bezig Kelly. Ook hier in huis zijn we bezig met gezond eten bewegen en sporten. Mijn vriend gaat naar een personal trainer en we letten echt een stuk meer op onze voeding. Ik sport al 3 keer per week en afgelopen week op de weegschaal in de sportschool gaf die min 2 kilo aan in 4 weken wel netjes vind ik. Her gaat mij niet zo zeer om de kilo’s maar om het fitter voelen en strakker in je vel zitten.
  Lisanne onlangs geplaatst…Plog van een huishouddagjeMy Profile

 • Malou
  12 juni 2016

  Fijn dat je een goede balans hebt gevonden, ik vind het knap hoe je het doet!
  Malou onlangs geplaatst…Zelf je geboortekaartje ontwerpenMy Profile

 • Vivienne
  12 juni 2016

  Wow 10 cm kwijt, mooi resultaat! Ik ben na 4 maanden ook weer helemaal op gewicht. Voor mij werkt de combi voeding en 2 x per week bootcampen het best. Voor mij is het geen dieet, maar gewoon een normale levensstijl. Zo houd je het her langst vol.
  Vivienne onlangs geplaatst…Plog: dagindeling en ritme baby vier maandenMy Profile

 • doortjesblog
  12 juni 2016

  Goed dat je alweer helemaal op je gewicht bent! Balans is inderdaad het aller belangrijkste!
  doortjesblog onlangs geplaatst…Eetdagboek #1My Profile

 • Marijke
  12 juni 2016

  Wat goed dat jij je doel gehaald hebt. Knap hoor, je hebt er hard genoeg voor gewerkt!
  Marijke onlangs geplaatst…EETDAGBOEK | Amélie (blondmeteengroengeloof.com)My Profile

 • Femke
  12 juni 2016

  Ik vind het zo knap hoe je dit hebt gedaan. Chapeau en super goed hoor. Fijn dat je een goede balans hebt gevonden :-)!
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 23 2016: terug van vakantie – werken – ballonvaartMy Profile

 • Lifesabout
  12 juni 2016

  Wat goed joh! Het draait allemaal om balans inderdaad. En weten wat je eet. Knap dat je ook een challenge bent begonnen voor jezelf!
  Heerlijk gevoel hé, die verloren centimeters. Vooral het belonen door te shoppen 😀
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #24. Portugese Kip Piri PiriMy Profile

 • Jamaila
  12 juni 2016

  Wauw wat goed van je dat je gewicht gehaald heb! En 10 centimeters is ook super goed. Ik merk ook dat balasen het beste is. Anders houd je het nooit vol
  Jamaila onlangs geplaatst…Samenwonen mijn verhaalMy Profile

 • Kelly
  12 juni 2016

  Wauw wat een top resultaat! Ik wil binnenkort aan weightwatchers beginnen in de hoop dat ik daarmee wat kilo’s kwijt raak. En ik wil wat aan krachttraining gaan doen
  Kelly onlangs geplaatst…9x waarom dat ik zo van Kenneth houMy Profile

 • marie-louise
  12 juni 2016

  Goed bezig Kelly! En al zo snel na de bevalling! Ben erg benieuwd naar je 20 min workout video 😉

  Hier moet ik nog 3 weken wachten om officieel die 6 weken na de bevalling gehad te hebben. Hopelijk krijg ik dan groen licht van mijn gynaecoloog en dan ga ik er ook weer helemaal voor!
  marie-louise onlangs geplaatst…De dag voor mijn bevallingMy Profile

 • Dionne
  12 juni 2016

  Je bent goed bezig! ik was ook begonnen met sporten, maar ik haak na drie weken weer af. Ik heb echt last van te weinig motivatie. Daar moet ik echt verandering in brengen
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Into the woodsMy Profile

 • rachel
  12 juni 2016

  mensen denken dat als ze een cheatdag of erger een cheatweek hebben gehad gelijk kilos zwaarder zijn maar dat is niet zo nee hihih en het is zelfs goed om het lichaam een keer een opdonder te geven om het zo maar te zeggen

  heel fijn om te lezen dat resultaten boekt!! hoe fitter hoe beter 😀
  rachel onlangs geplaatst…#VLog 11 juni 2016My Profile

 • Marjolein
  12 juni 2016

  Wat goed Kelly!

  Ik bootcamp 3x per week en let op mijn voeding maar helaas nog geen resultaten. Komt nog wel, ik ga stug door!

 • Suzanne
  12 juni 2016

  Wauw goed bezig Kelly! Ik ben groot voorstander van gezond eten maar het draait inderdaad om balans. Af en toe een wijntje en een etentje maakt het leven gewoon leuker 🙂
  Suzanne onlangs geplaatst…Vegetarische burgers van kikkererwtenMy Profile

 • Kelly
  12 juni 2016

  Echt goed bezig! En balans is zeker wel een belangrijk iets inderdaad dat merkte ik ook heel erg toen ik nog volop bezig was met op m’n eten te letten en sporten. Ik hoop dat ik het net zo goed als jij ga doen na m’n bevalling ?
  Kelly onlangs geplaatst…Wat zit er in mijn vluchtkoffer?My Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  12 juni 2016

  Wat goed dat je bent afgevallen weer en balans is inderdaad erg belangrijk!
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…WORKSHOP | KINDERFEESTJE TAARTEN DECOREREN VOOR GWENMy Profile

 • Marielle
  12 juni 2016

  Even laten weten; kort geleden jouw blog ontdekt. Heel leuk om te lezen en soms zo lekker herkenbaar als moeder van ook 2 kleine meisjes (oudste bijna 2, jongste 3 maanden). Deze blog motiveert; ik ga nu toch ook eens echt een poging doen om fit te worden! Sporten kan ik beperkt (ivm gezondheid én tijd), maar wel erg benieuwd naar die 20 min workout video en meer leuke recepten 🙂

 • Hanna
  13 juni 2016

  Wat knap van je Kelly! En dat in relatief korte tijd, veel respect voor je.
  Hanna onlangs geplaatst…Even bijpraten + leuk nieuwtjeMy Profile

 • Lisette
  13 juni 2016

  WAUW! Wat een prachtig resultaat heb je neergezet Kelly & je ziet er echt top uit! Ik train momenteel nog 4x pw .. krachttraining en heel soms cardio om de vetverbranding een extra boost te geven 😉

  Ik ben sinds gisteren weer met een ander trainingsschema begonnen, opgezet door een PT en ik kan me bijna niet meer bewegen .. heel fijn haha. Maar nog 6 weken tot de vakantie en ik wil gaan knallen! Nog meer als dat ik al deed 😀
  Lisette onlangs geplaatst…Het is geen kwestie van tijd ..My Profile

 • Jessica
  15 juni 2016

  Jeetje wat een goede resultaten! Je kan dit voortzetten Kelly ! Succes!
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.