KC Photodiary : Eerste balletles en vorderingen van ons droomhuis!

We zijn weer twee weekjes verder, dus ik heb de twee maandelijks KC Photodiary weer voor jullie. Foto’s kijkt toch heel anders dan vlogs en laat alles ook weer net van een ander perspectief zien. Afgelopen weekjes waren heel leuk, zo waren we druk met wat voorbereidingen voor ons nieuwe huis (zo spannend wordt het nu!), hadden we gezellige spelletjesavonden, ging Lana naar haar eerste dansles en deden we leuke dingen in en rond het huis. Kijk je mee naar de kiekjes?

We beginnen gelijk met een heerlijke verwennerij. Zo leuk, nu Lana 4 jaar is merk ik dat ze veel meer begrijpt, sinds ze op school zit is ze enorm vooruit gegaan. We kunnen hele gesprekken voeren en van alles met elkaar delen en samen ondernemen. Een hele leuke leeftijd vind ik dit. Lana gaat proeflessen dans doen en wellicht ook lid worden van de dansschool, dus wij ‘moesten’ ๐Ÿ˜‰ shoppen. We shopten voor haar danstenue en daarna dronken we warme choco met slagroom bij Hema met een taartje. Een gezellige mama-dochter shopmiddag dus.

Leuk! We waren (zoals je in de vakantievlog van Natuurhuisje kon zien) in het Drentse dorpje Een geweest. Daar zit de ‘Kleinste soep fabriek’ en ze hadden gespot dat ik daar was. Ze stuurden mij drie heerlijke verse soepjes toe. Ik ben echt een soeplover dus dat was zeer welkom, en lekker!

Workout at home! Soms bezoek ik de sportschool, soms sport ik met Kimberly, maar ook doe ik mijn home workouts via de Newbornfitmama app. Ideaal wanneer ik weinig tijd heb, zo deed ik een 30 minuten workout toen de meisjes aan het slapen waren.

Gezellig, Andrea van Trendymommy woont een dorp verderop, zij heeft ook drie kinderen (haar jongste twee in dezelfde leeftijden als Aimy en Feline, we waren steeds tegelijk zwanger) dus ze smste mij of ik de kids in de auto wilde zetten voor een playdate en koffiedate. Goed idee dus ik ‘gooide’ ๐Ÿ˜‰ ze in de auto en croste die kant op. Hoe lief, hier ligt Feline met haar Viktor hand in hand in de box samen, dit was zo schattig!

We kregen een lekkere Servische lunch voorgeschoteld. Een soort bladerdeeg broodjes uit de oven met aardappelvulling en kaasvulling met Griekse yoghurt erbij, dat smaakte erg goed!

We hadden weer een kijkdag bij ons nieuwe huis, ze zijn al zo ver! Ik heb er beelden van gefilmd die in de eerste verhuisvlog online gaan komen, maar wat vond ik het leuk om weer te kijken. Zo gek voor te stellen dat we over zo’n 2 maanden de sleutel krijgen en er over een aantal maanden echt gaan wonen.

De badkamer tegels waren geleverd, hoe mooi is deze mozaรฏek! Alles over onze badkamer inspiratie en wat we daarvoor gekozen hebben deel ik in dit artikel.

Sinds Yannick regelmatig kookt (hij is natuurlijk door zijn 24-uurs diensten om de 3 dagen erg veel vrij) eten we niet vaak meer Aardappels/groente/vlees. Yannick gaat helemaal los voor SjenkiesKitchen (klik) en ook op de dagen daar tussen kookt hij heerlijk. Ik ben dol op dit soort gerechten, rijst met gewokte groente en kipfilet. Gezond en lekker en we maken dit dan een beetje pittiger met wat sambal en/of terriyaki saus.

Sommige spontane ideetjes zijn het leukste, ik had eigenlijk een werkdag maar was al vroeg klaar (oeps, soms ga ik in de avond toch te lang door) maar het voordeel was: We konden met Aimy en Feline lekker een paar uurtjes naar de Efteling toen Lana op school was. Daar kunnen we zo van genieten. Heerlijk ook om te zien hoe Aimy hier zoveel plezier in heeft.

We maakten Feline haar eerste foto met Pardoes (voor ons zelf natuurlijk met haar gezichtje erop). Trotse mama hier hoor haha! Leuk voor het album ๐Ÿ˜‰

En we maakten het feestje compleet met een lunch bij de pannenkoekenbakker. Aimy mocht een ‘versier je pannenkoek’ en smikkelde daar heerlijk van. Yannick en ik kozen voor een soepje met wat brood en lekkere smeersels.

SjenkiesKitchen is helemaal ons nieuwe project, of ja, Yannick doet al het kookwerk en plaatst de posts, ik vind het vooral leuk om te proeven en alles bij te houden daaromheen. We krijgen regelmatig foto’s van enthousiaste volgers die de recepten ook maken en daar worden we zo blij van! Zo maakte Marlou de Afrikaanse Nuguna na als mealprep voor haar eetweek. Hoe lekker ziet dit eruit!

Leuke man op je beeldscherm ๐Ÿ˜‰

Dit recept was ook ‘to die for’.

Ik deed weer gezellig een workout met Kimberly! Altijd zo gezellig maar ook zo leerzaam. Ze motiveert me altijd met de beste tips en tricks voor mijn healthy lifestyle. Heel fijn.

Als deze foto niet schattig is dan weet ik het ook niet meer haha. We gingen op pad en hebben onze keuken gekocht! Keuken voor project droomhuis dus. En Feline die wist het wel te vertellen aan de meneer van de winkel, de keuken moest in ieder geval een grote koelkast hebben voor al haar eten ๐Ÿ˜‰

Vrijdagavond had ik gezellig een avondje met vriendinnen bij mij thuis. Onder het genot van lekkere hapjes en drankjes speelden we spelletjes, kletsten we bij en hebben we enorm gelachen. Wat kan ik daar van genieten zeg!

Zaterdag was het zover, Lana had haar eerste dansles. Trots in haar nieuwe ballettenue gingen we er naar toe. Ps. We kochten de gehele set gewoon bij H&M (tip!). Ik bracht haar weg en 5 minuten voor het einde van de les mocht ik weer gaan kijken. Wat glunderde ze van trots en het plezier straalde ze uit. Ik heb vroeger jarenlang ballet gedaan (van mijn 6e tot 15e) dus voor mij kwam hiermee ook een soort meisjesdroom uit, een dochter die ook dol is op dans. Ik overweeg zelfs om mezelf weer op te geven voor een proefles volwassen ballet. Enfin, Lana had het zo naar haar zin dus dit is een blijvertje ๐Ÿ™‚

Zaterdag was verder een ‘stay at home’ mommy day haha. Yannick was werken en ik deed lekker rustig aan met de meisjes. Ik trok mijn nieuwe huispak aan van de Monica en Noor collectie. Wat een heerlijk pak is dit, lekker zacht en enorm comfy.

Te leuk, ik kreeg er dit ooglapje bij, ideaal wanneer je overdag een dutje wil doen ๐Ÿ˜‰

Zondag was Yannick weer heerlijk vrij en besloten we een middagje Efteling te doen, nu kon Lana ook gezellig mee. Feline ging fijn bij mij in de draagzak.

We gaan regelmatig naar de Efteling en gaan dan niet altijd ergens lunchen. We vinden het ook net zo lekker en leuk om een lunch mee te nemen en ergens te picknicken. De kinderen vinden dit ook net zo gezellig en het is vaak een stuk gezonder.

Wij gaan bijna op vakantie (naar familie in Zuid-Frankrijk + een weekendje Wintersport in de bergen) en besloten dat het toch wel handig is om een tweede iPad te kopen. Onze iPad mini wordt veel gebruikt door Lana en de meisjes kunnen er ideaal filmpjes op kijken en spelletjes op spelen. Zondag na ons middagje Efteling gingen we dus even naar de stad voor een tweede ipad, de grote variant in goud. Ideaal! #Loedermoeder #grapje

Zondagavond was ook erg gezellig, we hadden een vriendenkoppel uitgenodigd en gingen weer spelletjes spelen. Lekker met sushi erbij en andere hapjes en we hadden ook weer de grootste lol. Dit spel is trouwens echt een aanrader, ik heb het 1,5 week geleden gekocht en al 4x gespeeld ofzo hihi. Monopoly Jackpot heet het, dit is de snelle variant op Monopoly met een extra spannend spelelement erin door de draaischijf die het spel totaal andere wendingen geeft.

Maandagochtend bracht ik Lana naar school en ging ik daarna met Aimy naar het dorp verderop voor een bezoekje aan de Action, Hema en Kruidvat. Ik wilde een stevige cover kopen voor de nieuwe Ipad (maar ben niet geslaagd daar, heb er nu eentje besteld via bol.com), wel vond ik er zo’n fijne screenprotector. Haalde batterijen, watenschijfjes, thermolegging voor Lana voor de wintersport. En natuurlijk wat zeer noodzakelijk (hihi) om te kopen was: een te leuk notitieboekje (die collectie is geweldig!), etui en een waterflesje. Verder nog een mascara bij de Kruidvat en bij Hema kocht ik cadeautjes die ik voor de zekerheid nog even niet in deze diary laat zien ๐Ÿ˜‰

Die middag ging ik voor een uurtje Bodypump. Onder het mom, dan werk ik in de avond wel flink door, maar dan heb ik die er alvast op zitten ๐Ÿ˜‰

Lana moet op school haar haren vast doen en ik ben zo’n moeder die dat soms vergeet in alle haast (huh haast, hoezo? :P). Maar dinsdag had ik mijn taak weer goed volbracht ๐Ÿ˜‰

Omdat ik elke dag hetzelfde ontbijt at, besloot ik toch maar weer eens te wisselen. Vroeger was ik helemaal Havermout verslaafd dus ik gaf het weer een kans. Ook omdat mijn diabetes heel goed reageert op havermout ten opzichte van sommige andere koolhydraten. Na een aantal dagen wennen begin ik het weer lekker te vinden :P. ย Wat is jouw favoriete ontbijt?

Zo we zijn 1400 woorden verder haha, leuk dat je nog steeds mee leest ๐Ÿ˜‰ Hoe zijn jullie afgelopen twee weekjes geweest? Ook lekker druk? Over twee weken hoop ik al een vakantie photodiary voor jullie klaar te hebben, to be continued dus ๐Ÿ˜‰

BewarenBewarenBewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meldย je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

ย 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

17 reacties

 • Kirsten
  25 januari 2018

  Ik doe ook het NBFM programma en vind het goed vol te houden. De maandelijkse peptalk die ik van Kimberly via Facetie krijg motiveerd enorm!

 • Emma
  25 januari 2018

  Wat leuk dat Lana op ballet gaat! Mijn moeder en ik hebben allebei ook heel lang gedanst; zij toen ze jong was en sinds mijn broertje 2 was, en ik toen zij weer opnieuw begon. Ik kon bij voorstellingen dan mooi even naar haar kleedkamer rennen, haha. Mijn droom als driejarige was later ‘bij mamma’ in de les te komen en dat is als 17-jarige ook gebeurd (was toen iets minder enthousiast over het idee, maar was gezellig)! Wat ik maar wil zeggen: als je zin hebt om weer te beginnen, vooral doen ๐Ÿ˜‰

 • Chantal
  25 januari 2018

  Huh moet ze haar haren vast? Ik weigerde dat als kind altijd want ik heb/had lang super dik haar als ik een staart heb dan heb ik migraine na een paar uur.. rare eis van school. Een staart staat Lana wel mooi!

 • Romy
  25 januari 2018

  Leuk om weer een overzichtje te krijgen van je afgelopen weken! Wat leuk dat Lana naar balletles is geweest. Ik kan me voorstellen dat bij jou dan ook de danskriebels weer helemaal opkomen ๐Ÿ™‚ Zo gaaf dat jullie huis ook al echt vordert. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat straks. En wat een heerlijk vooruitzicht, die vakantie. Geniet alvast van de voorpret!

 • Hilde
  25 januari 2018

  Wij hebben afgelopen weekend een zomer vakantie geboekt. Zo’n fijn vooruitzicht als je dat op tijd hebt geregeld! Mijn favo onbijtje is heel slecht meestal, maar ik moet nou eenmaal opstarten met wat zoets of zo, zoals hagelslag of chocopasta haha. Ik kan maar niet het recept vinden van havermout wat wel lekker is, vind het net karton waar je op kauwt. brr

 • Kelly
  25 januari 2018

  Ohh de efteling! Altijd fijn om even mee te snuffelen van de Efteling in je vlogs en diary’s. Lijkt me heerlijk om dichtbij te wonen en een abonnement te hebben.

 • Sylvia -alovelyadventure
  25 januari 2018

  Wat een superleuke dagen heb je gehad. Zo leuk dat Lana op balletles gaat, snap dat het bij jou dan ook weer een beetje (of heel erg) gaat kriebelen. Dat notitieboekje is ook zo schattig. Alvast een heerlijke vakantie gewenst lekker genieten van de quality time met je mooie gezinnetje!

 • rachel
  25 januari 2018

  wat een heerlijke fotos lieverds ๐Ÿ˜€ en wat gaaf de balletles van lana :D, zo leuk voor die jukkies!! Meiden hebben er ook op gezeten hihh zo cute
  en ja ja SjenkiesKitchen rules!!

 • Mieke
  25 januari 2018

  Wat is lanaโ€™s haar lang! Wel heel mooi in een staartje. Is er een reden dat je het niet laat knippen? ๐Ÿ™‚

 • Anke
  25 januari 2018

  Weer superleuk om mee te kijken in jullie leven! Schattig dat ballet-tenue van Lana ๐Ÿ˜‰ vind t zo knap hoe je alles combineert en zulke leuke dingen doet met je man en je meiden!

 • Maris
  25 januari 2018

  Wat is Feline toch klein zo bij Yannick!

 • Lisette
  25 januari 2018

  Komt veel bij kijken zeg, zo’n droomhuis bouwen! Maar wel heel leuk al die voorpret

 • Inge
  25 januari 2018

  Tip; voeg lekker veel kaneel toe ! Dat maakt het lekker zoet

 • Essma
  25 januari 2018

  Fijne vakantie!!! Heerlijk genieten โ˜€๏ธ?โ›ท

 • Marianne - Groene stapjes
  26 januari 2018

  Leuk dat je in je photo diary zo veel foto’s laat zien die je nog niet op Instagram hebt laten zien! Vergeet jij trouwens niet vaak ‘normale’ foto’s van je kindjes te maken, nu je voor kc altijd anoniem fotografeert? Die neiging heb ik zelf namelijk. Ik laat mijn kindjes ook niet herkenbaar in beeld, maar merk dat ik nu regelmatig vergeet foto’s te maken van hun gezicht ?

 • Lieke
  27 januari 2018

  Ik zoek nog een fijn huispak. Maar ik schrok me rot van de prijs van degene die je hier laat zien. 120 euro omg!!?

 • Elisabeth
  28 januari 2018

  Ik vind het altijd leuk om je photodairy te bekijken. Is een soort samenvatting van de berichtjes, die ik ook volg op Instagram. Geniet van jullie vakantie en kijk weer uit naar de volgende photodairy!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.