KC Photodiary: Basisschool, einde zwangerschapsverlof

Daar ben ik weer, terug van weggeweest met de KC Photodiary. Vanaf nu zal ik om de week (2x per maand) een weer KC Photodiary gaan delen. Ik heb genoten van een heerlijk zwangerschapsverlof die zo’n 10 weken geduurd heeft waarin ik alles op een heel laag pitje gedaan heb. De KC Photodiary vooral achterwege heb gelaten en me enkel gefocust heb op de vlogs en social media. Wat een fijne kraamtijd hebben we gehad, na de heftige ziekenhuisweek, kon het genieten beginnen. Yannick was een maand vrij dus daar genoten we intens van. Maar nu is een nieuwe en mooie periode aangebroken. Lana is begonnen op de basisschool en ik pak beetje bij beetje mijn werk weer op en daar heb ik onwijs veel zin in. Vandaag laat ik je een selectie van foto’s van de afgelopen twee weekjes zien.

Yannick en ik hadden onze eerste datenight toen Feline 5 weekjes oud was. Ik vond het mega spannend om zonder haar op pad te zijn en merkte dat ik net als bij de vorige meisjes, dat echt weer langzaam ga leren opbouwen. Zo’n klein baby’tje heeft 9 maanden in je buik gezeten, is aan mij verbonden iedere paar uur doordat ik haar borstvoeding geef, en dit dan loslaten voor een avondje is een nieuwe stap. Mijn lieve ouders pasten op, de koelkast stond vol met verse moedermelk en wij genoten van een avondje uit. Mijn eerste wijntje was ook een feit en wat genoot ik daar van!

We hadden een heerlijk 4-gangen diner met allerlei gerechtjes die we samen deelden (shared dining, vind ik zo’n leuk concept!)

Op 14 oktober was ons oudste meisje Lana jarig en werd ze 4 jaar, wat een mega mijlpaal. Alles van deze mooie dag kunnen jullie in beeld zien in de nieuwste vlog, maar hierboven zie je de taart. We hadden het feestje in Vaiana (Moana) thema gedaan. Lana kreeg een mooi Moana outfitje aan (Tip, leuke verkleedkleding shop je heel goedkoop bij AliExpress) en we bestelden de taart bij onze favoriete bakker die de mooiste creaties maakt. We hadden een hele gezellige dag.

Van Tula hebben wij de normale draagzak al, maar we kregen nu de Free To Grow toegestuurd om te testen. Deze is zonder babyinsert (Zo’n verkleinkussentje) te gebruiken en kan mee als newborn tot ongeveer 2 jaar. Ideaal dus. Helemaal verliefd ben ik op het mooie bloemenpatroon. Hoe heerlijk ligt ze hier bij me. Ik probeer dagelijks 10.000 stappen te maken (in het kader van back in shape, rustig mijn conditie opbouwen) en met zo’n kleintje dicht tegen je aan is dat helemaal geen straf.

Een lekker makkelijk en gezond maaltje: basmati rijst, kippenvleugeltjes uit de Arifryer en gewokte broccoli met ui, knoflook en een beetje sambal.

En voor #ProjectDroomhuis hebben we ook weer stappen gemaakt. Ons nieuwbouwhuis zal rond maart-april worden opgeleverd en ik zeg eerlijk, tot en met 2 weken terug heb ik nog maar weinig gedaan voor het huis. Ik liet Yannick alle afspraken plannen met de stukadoor, schilder enzovoorts. Mijn hoofd stond er nog niet naar omdat ik nog vol van #ProjectBaby zat haha. Maar we hebben ook tijd genoeg natuurlijk. Twee weken terug had ik mijn eerste bezichtiging op de bouw (zo gaaf!) en vorige week gingen Yannick en ik op pad voor een vloer. Wat een hoop keuze is er, we komen er nog niet echt uit. Beneden willen we een PVC vloer (ook ivm. vloerverwarming), maar boven twijfelen we tussen laminaat, PVC of tapijt…

Yannick begon weer op zijn werk na een ruime maand vrij, dat betekent dat hij weer 24-uurs diensten maakt en dat ik ook 24 uurs diensten alleen ben met de drie meisjes. Best een spannende uitdaging vond ik, maar het begint al aardig te wennen. Omdat ik borstvoeding geef, doe ik al automatisch in de nacht de voedingen maar als Yannick vrij is helpt hij me met Feline verschonen en aangeven. Nu ik nachten alleen ben maak ik het mezelf makkelijk door Feline in de Sleepyhead naast me te laten slapen. En wat denk je, die nacht sliep ze ook nog eens door. Makkelijk nachtje voor mij 😉

We hebben ons Efteling abonnement weer verlengd (no spon) en dat is de ideale plek om heerlijk te vertoeven met de meisjes. We rijden er in een kwartier naar toe en we hebben het er altijd onwijs naar onze zin. In de herfstvakantie zijn we met ons vijven gezellig geweest.

Ik heb het draagvirus helemaal te pakken en zo kwam een vrouw uit mijn dorp langs namens PinkNova om mij een doek te lenen om met hun doek het dragen te testen. Hoe lief ligt Feline hier bij me en wat een mooi kleurtje is dt. Ik moet het knopen nog goed oefenen om het helemaal onder de knie te krijgen maar dat vind ik een leuke uitdaging. Als mama van drie is dragen bijna onmisbaar om af en toe even je handen vrij te hebben voor de andere meiden/het huishouden wanneer de baby wat onrustig is.

Van Fisher-Price kregen we weer geweldige speelgoedjes opgestuurd voor de meisjes. Hierboven zie je de Vrolijke BeatBo en BeatBelle Mini. De BeatBelle Mini is net zoals de BeatBo Mini een speelgoed robot die kan dansen en bewegen. Ze hebben een wiebelhoofdje en als je daar tegenaan slaat zie je vrolijke lichtjes, hoor je speelse melodietjes en maakt hij grappige dansbewegingen. Lana en Aimy vinden ze helemaal leuk en worden er heel vrolijk van. Ze beginnen gelijk mee te dansen zodra de muziek begint.
Deze BeatBo en BeatBelle Mini stimuleren zo de fijn motorische vaardigheden en denkvaardigheden van je kindje en ze stimuleren ook de zintuigen. Dit speelgoed is geschikt vanaf 6 tot 36 maanden, maar ook Lana vindt ze nog hartstikke leuk om er met haar zusje mee te spelen.

En dat was niet alles, we kregen ook de Fisher-Price Bright Beats BeatBo Boogie Boombox cadeau. Deze super leuke boombox maakt muziek, heeft vrolijke lichtjes en stimuleert je kindje om te dansen en te swingen. Er zitten allemaal knopjes op zoals een rolbal om de muziek te laten beginnen, maar ook bekende vormen en kleuren die ze kunnen indrukken voor een ander muziek of licht effect. Er zitten figuurtjes bij met aan de onderkant een bekend figuur (cirkel, driehoek, vierkant) en door die te matchen met het juiste vakje word je kindje beloond met een ander muziekje of zinnetje. Het is dus niet alleen heel leuk en vrolijk, maar ook erg leerzaam. Ook van dit nieuwe speelgoedje hebben de meiden al veel plezier. Leuke aanrader dus (zeker nu de decembermaand in aantocht is!). Geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden.
#KellycaresseAd

Afgelopen zaterdag had Yannick weer dienst dus besloot ik gezellig met mijn moeder en de meisjes naar de Efteling te gaan. Feline heerlijk bij me in de doek, Aimy in de kinderwagen en Lana loopt zelf.

Maar we stonden door drukte zo ver geparkeerd dat we nog een heel stuk moesten lopen en Lana erg moe was. Deze foto is waarschijnlijk heel onverantwoord, maar Lana vroeg of ze onderin de Joolz mag. Dus hebben we dit kort geprobeerd, ze vond het fantastisch haha.

In de avond aten we lekker bij mijn ouders mee, Boerenkool met slasaus natuurlijk 😉

Deze foto stuurde een volger van mij door, ze had het Hete Boontjes recept geprobeerd, mmm!

We kregen kraambezoek van twee vriendinnen van ons en ze namen heerlijk zelfgebakken scones mee met jam en slagroom. Die waren zo lekker!

En naast een super lief en leuk kraamcadeau, hadden ze nog een verrassing voor mij en kwam dit mooie rompertje tevoorschijn. Ik was helemaal perplex verrast, wauw! Ik las eerst ‘Wil je onze ceremoniemeester zijn’ en was al helemaal aan het gillen van enthousiasme en toen besefte ik ‘He jullie gaan dus trouwen?’! Hahah, logisch natuurlijk maar dat kwartje viel pas later. Twee lieve vriendinnen van mij stappen samen in het huwelijksbootje en ik mag hun ceremoniemeester zijn. Meedenken in de organisatie, op pad voor 2 trouwjurken, wauw zo zo zoveel zin in! Het huwelijk gaat in mei 2019 plaatsvinden maar ik heb er nu al zoveel zin in.

Om feestelijk een afsluiting van mijn zwangerschapsverlof te vieren, hadden Yannick en ik die avond een datenight thuis. We genoten van een kaasfondue en spelletjesavond. Heerlijk!

We speelden ‘Hotel’, kennen jullie dit spel?

Maandag was het dan zo ver, Lana’s eerste echte schooldag. Ik mocht nog meelopen de klas in om Lana even te laten wennen. Ik had er denk ik meer moeite mee, Lana had er superveel zin in en kwam helemaal enthousiast thuis. Dat is een fijne geruststelling.

Yannick had die avond een heerlijk recept van Jamie Oliver uit het 5 ingrediënten kookboek gekookt. We kochten dit boek een tijdje geleden en zijn groots fan, je kunt er heel makkelijk en snel de meest verrassende maaltijden uit maken. Zo ook deze hele kip gekruid in Tikka Massala kruiden, gebakken in de oven met aardappeltjes en bloemkool en koriander. De foto ziet er niet enorm culinair uit maar dit gerecht was heerlijk!

Nu mijn kraamtijd officieel voorbij is en ik toestemming heb van mijn arts om het sporten weer langzaam op te bouwen begint ook het nieuwe ‘Kelly goes fit’ (ik moet nog een leuke titel bedenken). Ik ga weer trainen met Kimberly van Newbornfitmama en had mijn eerste workout. Ik deelde deze foto op mijn Instagram stories. Links de Instagram realiteit, rechts het echte leven. Na drie zwangerschappen ben ik blij weer te mogen gaan trainen, maar ben ik toch ook heel trots op mijn lichaam dat drie gezonde mooie dochters op de wereld mocht zetten. Op het gemakje ga ik weer aan de gang en jullie meenemen in mijn Healthy fit traject. Hopelijk kan ik jullie inspireren en jullie mij motiveren als stok achter de deur. Wie gaat er mee doen?

Dit was hem weer. Ik heb besloten de KC Photodiary twee keer per maand te gaan plaatsen, dus om de week. Dit is voor mij qua tijdsindeling beter te doen nu ik drie kinderen heb, en zo is er ook geen gekke overlapping met de weekvlogs. Ik hoop dat jullie het leuk vinden dat deze vaste rubriek weer terug is van weggeweest en ik ben benieuwd naar jullie reacties, tot over twee weekjes 🙂

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

15 gedachten over “KC Photodiary: Basisschool, einde zwangerschapsverlof”

 1. Wat een leuke photodiary, mnaar bizar dat die 10 weken nu alweer voorbij zijn joh. Ach Lana lekker onderin de Joolz, ze was moe en ze had het naar haar zin.. prima toch! Mooie taart had jullie bakker gemaakt. Fijn dat Lana het zo naar haar zin heeft op school :-).

 2. Wat leuk om weer een photo diary van je te lezen! Zo te horen heb je een paar fijne weken achter de rug. Wat een bijzondere periode nu Lana naar school gaat en je zwangerschapsverlof er weer op zit. In mijn gedachten was Feline net twee weken geleden geboren, dus ik kan me voorstellen dat voor jou als moeder de tijd al helemaal snel gaat 😉 Superleuk nieuws trouwens dat je ceremoniemeester mag zijn! Wat een mooie eer 🙂

 3. Kelly trains that belly! Knap hoor dat je alweer zo goed bezig bent, ook met die 10.000 stappen.
  Lijkt me ook een hele uitdaging 24 uur met 3 kids. Ik vind een paar dagen alleen met 2 kids al aanpoten (22 maanden en 4 maanden).
  Haha ideaal toch dat Lana even kon zitten. Mede mama’s snappen dat hoor ☺️

 4. Wat leuk om wakker te worden met weer een photodiary! Wat een heerlijke weken heb je achter de rug. Gefeliciteerd met je vriendinnen die gaan trouwen. Zo leuk en lief dat je ceremoniemeester mag zijn. Succes weer met kelly goes fit! Ik moet na drie jaar ook nodig wat gaan doen dus respect dat je alweer zo snel na de bevalling in vorm gaat komen. Want het gaat je net als de vorige keren gewoon lukken!!!

 5. Leuk om weer een photodiary te lezen! Persoonlijk vind ik dat een van je leukste artikelen, want je kunt het overal en op alle tijdstippen even lezen. Je schrijft er ook leuke stukjes bij! En dat Lana onderin de Joolz zit vind ik niets onverantwoordelijks aan, maar juist best “mommy slim bedacht en alle kinderen en mama tevreden” uitvinding voor eventjes.

 6. Je hebt weinig keus maar toch heb ik respect voor je dat je al zo vroeg alles alleen mort doen. Het is wel fijn dat hij daarna weer even thuis is om te kunnen helpen! Bizar voor de lezers ook dat Lana 4 is.. gaat zo snel 🙂

 7. Zo leuk de photodiary! Stiekem heb ik hem een beetje gemist! Fijn dat ook alles met Feline goed gaat en jullie mogen genieten van drie gezonde kinderen! Ook superleuk die datenights! Goed idee!

 8. Mooie rol ceremoniemeester! Je gaat vast bijdragen aan een mooie bruiloft! En wat ligt Feline zo heerlijk em ontspannen in die doeken! Mijn zoontje vond dat leuk voor 10 minuten..?.

 9. super leuk weer mop je diary 😀 en ga denk ik ook maar dat kookboek aanschaffen al is het niet toegelaten hier hihi

 10. Wij hebben beneden tegels (ivm vloerverwarming), op de bovenverdieping tapijt en op zolder vinyl. Tapijt wel de hele korte variant. Ik vind het lekker aan mijn voetjes en omdat mijn vriend huisstofmijt heeft is dit voor hem beter. Stof blijft namelijk liggen en waait niet overal heen zodra je een deur open doet wat je met laminaat wel hebt.
  Op zolder vinyl omdat het minder gehorig is als laminaat maar wel hetzelfde uiterlijk heeft en goed te onderhouden is.
  Zoveel keuzes bij het kopen van een nieuwbouwhuis. Ze zeggen dat je vaak 2-3 keer een huis moet bouwen voordat het perfect is en dan nog zou je blijkbaar soms nog weleens de verkeerde keuze maken 😛
  Wel fijn dat het einde van de bouw in zicht komt. Ik ben heel benieuwd hoe het eruit gaat zien allemaal.

 11. Leuke diary weer! 2x per week is inderdaad ook wel een goede planning. Kan me voorstellen dat het maar al te druk is met 3 meiden en alles er omheen. Wat spannend Lana haar eerste dag op de basisschool, gelukkig vond ze het leuk! Gaaf ook alles voor het nieuwe huis regelen ? Oh en stoer dat je die foto met de Instagram ‘realiteit’ vs. echte leven foto’s hebt gedeeld ?

 12. Oh yeah, de boerenkool met slasaus is back!! En ik propte uiteindelojk 3 kids in een McLaren buggy. Je wordt steeds creatiever hoor met 3..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.