KC Food Diary! Extra healthy voor de vakantie ;)

foodiary

Het is donderdag, dus eigenlijk heb ik dan altijd de KC Photodiary voor jullie, maar op het moment dat je dit leest, ben ik op vakantie met mijn gezin in Cyprus. Ik vlog op vakantie en ik maak er ook foto’s dus dat gaan jullie allemaal nog voorbij zien, maar voor nu heb ik even wat anders, namelijk een food diary van drie dagen waarin ik gezond probeerde te eten zo net voor onze vakantie. Een eetdagboek uit mijn Weight Watchers eetmenu dat binnen mijn puntentotaal past.

Maandag:
Ontbijt: Alpro Mild&Creamy met een banaan in plakjes, blauwe besjes, zo’n 4 pecannoten en een flinke dot pindakaas. Kopje thee erbij, lekker!
Tussendoor: Dubbele espresso met een scheutje melk en een zoetje en nog een grote mok thee.
Lunch: Twee volkoren boterhammen met een dun laagje light smeerkaas en plakjes gerookte zalm.
Tussendoor:  Een bakje druiven en een simpel theebiscuitje.
Avondeten: Volkoren pasta met zelfgemaakte pastasaus van mager gehakt en veel groente (courgette, paprika, ui, prei en champignons).
Tussendoor: Ik volg een les Bodypump en snack daarna met een bakje magere yoghurt met een appeltje met wat kaneel erbij.

Dinsdag:
Ontbijt: Hetzelfde als maandag.
Tussendoor: Ik doe een workout thuis (kettlebell workout van 15 minuten + buikspieren) en daarna snack ik een Cracotte met een klein laagje ham-prei salade.
Lunch: Twee volkoren boterhammen met een dun laagje philadelphia light en gerookte zalm. Ik drink er thee bij.
Tussendoor: Twee kleine blokjes pure chocolade en een appel.
Avondeten: Ik flans snel wat in elkaar, dit is couscous met Marokkaanse kruiden, gewokte gemengde groente en visfrietjes. Bij de visfriet deed ik nog een dotje light mayonaise.
Tussendoor: Yannick is jarig dus ik neem als snack een glas prosecco, haha moet kunnen.

Woensdag:
Ontbijt: The same 😉
Tussendoor: Een halve eiwitreep karamel van Body&Fit
Lunch: Bij La Place een bruin broodje met kruidenkaas en een beker cola light.
Tussendoor: Ik had een hypo (lage bloedsuiker) dus ik nam een pakje appelsap en later een biscuitje.
Avondeten: Pasta leftovers met wat geitenkaas erop geraspt. Ik wilde een AVG’tje koken (aardappels, groente, vlees) maar door tijdgebrek kwam dit er niet van en warmden we deze pasta op.
Tussendoor: Een bakje magere yoghurt met een appeltje en kaneel en wat rozijnen.

Tussendoor drink ik de hele dag water, thee en koffie. Ik heb dat maar een paar keer vermeld maar dat komt er nog bovenop. Dit menu zou wat gezonder mogen. Er ontbreekt hier en daar wat groente en ik kwam er niet aan toe om bij de lunch nog salades te maken. Wel bleef ik netjes binnen mijn Weight Watchers punten dus dat vond ik wel netjes. Aandachtspunten zijn dus om meer groente erbij te eten en wat minder vaak pasta ;). Vinden jullie het leuk om vaker eetdagboekjes te lezen? Dan ga ik dat zeker af en toe eens doen.
Hoe ziet jouw eetmenu er gemiddeld uit? Wat vind jij lekkere en gezonde maaltijden om te koken? En wat zou jij kunnen verbeteren aan je eetmenu? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Ps. Volgende week ben ik weer bij jullie terug met de KC Photodiary (inclusief vakantiefoto’s) 🙂

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

35 gedachten over “KC Food Diary! Extra healthy voor de vakantie ;)”

 1. Ik eet tegenwoordig ook vaak iets van yoghurt met fruit ‘s ochtends en noten. Walnoten of pistache. Pindakaas verdraag ik gek genoeg niet. Niet allergisch voor hoor. Nu ik jou menu bekijk, merk ik wel dat ik minder tussendoortjes eet. Meestal zijn het zo’n 2 maaltijden per dag.
  Josan onlangs geplaatst…Wat ik mis aan de babytijdMy Profile

 2. Leuk om te zien wat jij zoal eet, hier kan ik zeker inspiratie uithalen. Mijn eten is overdag doorgaans weinig gevarieerd en ook niet heel gezond. Als ik gezonder zou willen eten zou ik echt meer de boodschappen moeten plannen en meer recepten moeten opzoeken. Maar zo’n dagboekje als dat van jou is vast een begin! Ik eet alleen geen vis haha dus de zalm sla ik even over.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Wat mensen tegen je zeggen in het derde trimesterMy Profile

 3. Leuk om te zien wat je zoal eet op een dag. Ik hou het ook dagelijks bij in een app, heel handig. Ik eet meer tussendoortjes dan jij maar dat is allemaal fruit 🙂
  Wist je trouwens dat Cola light best wel slecht is voor je? De suikervervangende stoffen die erin zitten, met name aspartaam, kunnen nierschade aanrichten en kankerverwekkend zijn….
  Raïsa onlangs geplaatst…Wedding Wednesday: DIYMy Profile

 4. Leuk zo’n eetdagboekje! Dat wil ik wel vaker zien. fijne tijd in cyprus, geniet er lekker van.

 5. Kelly Caresse

  Ik mag best veel meer punten in verband met het fulltime borstvoeding geven 🙂 en ook hier val ik op af. Lijkt me wel moeilijk om geen tussendoortjes te kunnen nemen

 6. Kelly Caresse

  Klopt helemaal, ik mag meer punten door het fulltime borstvoeden, als ze na 6 maanden ook gemaakte hapjes mag eten dan worden mijn punten ook minder dach ik

 7. Kelly Caresse

  Dankjewel, ik weet het (helaas), het is mijn guilty pleasure waar ik als diabetes patient wel goed op reageer in mijn bloedsuiker, maar ik neem 1 glas of 150 ml blikje per dag 🙂

 8. Kelly Caresse

  Dankjewel! Dan ga ik zeker vaker eetdagboekjes doen leuk! We vieren Yannick zijn verjaardag die zondag, en die dinsdag op zijn echte verjaardag moest hij werken dus geen taart verder haha

 9. Ik zie en lees graag eetdagboekjes dus ik zou het heel leuk vinden als je ze vaker plaatst. Zelf ontbijt ik ook vaak met yoghurt of kwark en eet ik als lunch meestal brood. Ook ik zou meer groenten en fruit kunnen eten.

 10. Goedemorgen Kelly! Ik vind het altijd zo leuk om eetdagboeken te lezen, hier haal ik dan ook weer inspiratie uit om mijn eetpatroon op aan te passen. Leuk als je dit vaker doet!! 🙂

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust – Een gezonde levensstijl voor groot & klein.

 11. Leuk om te lezen! Ik eet best gezond en merk dat hoe minder snoep en koek ik eet, hoe minder behoefte ik eraan heb. Geen bijna. En vandaag baal ik, super lekkere salade en allerlei groente en fruit thuis laten liggen… gaat m’n goede dag qua eten 😉
  karlien onlangs geplaatst…Monnickendam strand: het HemmelandMy Profile

 12. Leuk zo’n eetdagboekje! Ik vind het altijd heel interessant om te lezen, haha! En je doet meteen weer foodspiratie op!

 13. Leuk om te zien wat jij zoal eet! Wij eten maar 1 keer per week pasta, aangezien aardappelen een stuk gezonder zijn, ook al denkt men soms van niet. De laatste dagen vind ik het best moeilijk qua avondeten omdat het zo warm is. Momenteel veel slaatjes dus!
  Vanessa onlangs geplaatst…20 tips om af te koelen bij warm weerMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.