Je haar minder vaak wassen – update haarroutine

Je haar minder vaak wassen

Zo’n twee jaar geleden schreef ik al een artikel over het ‘minder vaak wassen van mijn haar. Ik krijg hier nog weleens vragen over en besloot een soort haarupdate te delen. Al ben ik op het gebied van haarverzorging alles behalve een expert. Ik was mijn haar, ik stijl het, gebruik verzorgingsproducten en that’s it. Vaak pak ik ook gewoon de shampoo die we op dat moment maar net in huis hebben, daar ben ik niet kieskeurig in. Ik heb vrij lang haar en het wassen en verzorgen (ik moet het na het wassen wel stijlen, anders heb ik echt een coupe troep) dus deze handelingen nemen best veel tijd in beslag. En aangezien ik die tijd liever op een andere manier besteed (iets met prioriteiten), was ik mijn haar niet vaak. Ik zeg niet dat dit beter is voor je haar, maar zelf vind ik dit fijn. Doordat ik het weinig was, kan het daar prima tegen en vandaag deel ik hoe dat er voor mij uitziet.

Je haar minder vaak wassen

Zoals ik in de intro al zei, ik was mijn haar niet vaak, dat wil in mijn geval zeggen, zo om de 5 dagen. Eerder is het ook echt niet nodig want het wordt niet snel vet. Ik denk dat mijn hoofdhuid hier gewoon aan gewend is en daar ben ik blij mee. Wanneer ik het was, dan draag ik mijn haar zo’n 2-3 dagen los en wanneer ik sport of de overige dagen draag ik het in een staart of knot (zo fijn haha!). Zeker met kleine kinderen of tijdens het doen van het huishouden vind ik het fijn om het even vast te kunnen doen. Maar nadat ik een dag een staart in mijn haren gehad heb, dan kan ik het de dag erna niet mooi stijl dragen.

Mijn haarroutine is vrij eenvoudig, ik was mijn haar met een shampoo en een conditioner. Dan doe ik er een serum in en vervolgens föhn ik het stijl door mijn haren te kammen en de föhn omlaag te houden. Vervolgens verdeel ik mijn haren in vier delen die ik dan zorgvuldig stijl. Ik heb in principe stijl haar, maar aan de achterkant heb ik krullen. Dit ziet er vreemd uit wanneer ik het niet stijl (allemaal kleine golfjes die niet passen bij mijn steile haar aan de voorkant). Na het stijlen is mijn haar tot de 5e dag prima in model.

Ik was uitgenodigd voor een event waarbij onze haren gewassen en vervolgens gestyled werden met producten waarvan we niet wisten van welk merk het zou zijn. Tijdens dit wasproces vond ik de geur al bekend overkomen, maar ik wachtte af tot bekend gemaakt werd om welk merk shampoo het zou gaan. Toen we moesten stemmen op het merk dat we dachten, had ik al een vermoeden dat het Head & Shoulders kon zijn, aangezien we dit zelf regelmatig in huis hebben (vooral Yannick gebruikt het). Mijn haar voelde verrassend zacht, en dat zonder conditioner. Dus ik was aangenaam verrast door de werking van deze vernieuwde shampoo. Head & Shoulders heeft namelijk een compleet nieuwe lijn uitgebracht: De 3-Action lijn, is op zo’n manier ontworpen dat naast roost verwijderen en voorkomen, ook de haren heel goed reinigen, verzorgen en beschermen. Deze verzorging geeft de haren een hele fijne glans waardoor ze zijdezacht aanvoelen. Daarnaast is de geur enorm prettig en dat vind ik echt een van de redenen om een shampoo graag te gebruiken.

We kregen de producten mee naar huis. De vernieuwde 3-Action lijn bevat 13 verschillende shampoos voor ieder haartype. Plus twee 3-Action mannen-varianten waar Yannick blij mee zal zijn. Hierboven op de foto zie je de classic variant (de bekende Head &Shoulders variant) een ‘extra volume’ variant, een sensitive variant (voor de gevoelige huid) en een voedende verzorgingsvariant. Ze ruiken allemaal erg lekker.

Je haar minder vaak wassen

Ik heb de shampoo ook thuis getest, want een kapper kan je haar daarna natuurlijk heel mooi stylen en doen, maar dan komt het echte werk thuis pas. Ik ging voor de ‘voedende verzorging’ omdat mijn haar snel aan de droge kant is. Dus ik was aangenaam verrast hoe mooi en zacht mijn haar was zonder een conditioner gebruikt te hebben. Ook bleef mijn haar vervolgens die 5 dagen mooi en was het de 5e dag minder vet dan wanneer ik wel conditioner gebruik. Head & Shoulders is effectief tegen roos, maar ook preventief tegen roos te gebruiken of gewoon als fijne shampoo. En met gekleurd haar hoef je niet meer bang te zijn dat het je kleur doet vervagen, want deze 3-action lijn is er zo op ontwikkeld dat dit niet gebeurt. Ideaal dus voor geverfde haircoupes.

Ik ben benieuwd hoevaak jullie je haar wassen en waarmee en of je bekend bent met de producten van Head & Shoulders. Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Je haar minder vaak wassen – update haarroutine”

 1. Hmmm dat je haar zo zacht was zonder nog een ‘extra’conditioner te hebben gehad spreekt mij aan. Ik wil deze lijn ook wel eens proberen. Ik was mijn haar hooguit twee keer in de week, ik was het eens in de vier dagen. Jaren terug smeerde ik iedere dag shampoo en conditioner in mijn haren, dus wat mij betreft is dit een hele verbetering.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Allure KristalpadMy Profile

 2. Wat een fijn verslag om te lezen. Klink goed in Ieder geval. dit zou ik best eens willen proberen. Ik moet altijd condotioner gebruiken anders kom ik met geen mogelijkheid door mijn haar. Nu gebruik ik de morrocan oil lijn van kruidvat. Erg fijn. Hiervoor had ik de originele morrocan oil producten.
  Het stijlen van je haar herken ik. Ik heb hele droge krullen van mijzelf en als ik ze niet stijl kan ik er niks mee. Nu met de komst van Jason heb ik hier alleen echt bijna geen tijd voor en draag ik mijn haar dus vaak in een knot. Wassen doe ik 1 keer in de week. Als ik niet teveel aan mijn haar zit lukt dit prima!
  Linda onlangs geplaatst…Jason zijn eerste kerst outfitMy Profile

 3. Grappig om te lezen. Ik was mijn haar om de dag. Op dag 3 wordt het wel vettig. Maar volgens mij kun je het ook minder vet laten worden door minder te wassen. Niet hè hoofdhuid daar even aan wennen. Vroeger gebruikte ik altijd dure shampoo van de kapper. Tegenwoordig heb ik meestal iets van loreal of soms lidl. En eigenlijk hetzelfde. Alleen gebruik ik altijd wel conditioner. Ik zou dit wel eens willen proberen zonder die conditioner.
  Ellen onlangs geplaatst…Boodschappen challenge, week 1 – maaltijdplanningMy Profile

 4. Ik was mijn haar een keer in de 14 dagen. En dan nog is het droog 🙂 Al hoewel mijn an jouw haar niet met elkaar te vergelijken zijn, vind ik het altijd wel grappig als ik over de haarroutine van anderen hoor.
  Josan onlangs geplaatst…JAAAA, ze loopt!My Profile

 5. Nog nooit head & shoulders gebruikt hier! Ik ben sinds kort fan van zo’n stukje zeep van Lush. Gek idee om met een stuk zeep je haar te wassen maar het is echt heerlijk! Schuimt enorm en ruikt erg lekker. Als conditioner gebruik ik al jaren iets van Melaleuca. Ik vind het wel heel bepalend hoor, shampoo. Scheelt echt veel wat je gebruikt en hoe vaak!
  Melissa onlangs geplaatst…Praia de Albandeira en Estaquinha; juweeltjes aan de AlgarveMy Profile

 6. Ik was mijn haar om de 3-4 dagen. Zo’n 10 jaar geleden waste (en föhnde) ik het iedere ochtend voordat ik naar school ging. Binnen no time was mijn dikke haar verdwenen en hield ik veel minder over. Zo zonde! Nu valt het wel weer mee maar het is nooit meer geworden zoals het was…
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Ruim over de helft!My Profile

 7. Ik ben nog niet bekend met de producten van Head & Shoulders. Ik dacht altijd dat deze producten bedoeld waren voor de gevoelige huid en roos, waar ik geen last van heb. Ik was mijn haar meestal 2 keer per week met een shampoo en conditioner voor droog haar, en soms breng ik eens een maskertje aan. Daarna laat ik mijn haar gewoon aan de lucht drogen. Ik draag mijn haar bijna altijd in een staart of knot dus dan kan dat gewoon. Ik heb trouwens geen favoriete merk, ik wissel eigenlijk altijd af 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: Kneipp Silky Secret!My Profile

 8. Gek genoeg wordt mijn haar deze zwangerschap veel minder snel vet dan normaal. Ik probeer het (ook als ik niet zwanger ben) om de drie dagen te wassen. Dat komt dus neer op ongeveer twee keer per week.
  Monique onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 39My Profile

 9. Dat klinkt echt als een fijn product! Haar dat 5 dagen goed blijft zitten, dat wil ik ook wel haha. Over mijn huidige shampoo ben ik niet zo tevreden dus dit wordt waarschijnlijk de volgende 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…PARFUM BEYONCÉ HEATMy Profile

 10. Grappig dat het Head & Shoulders was! Ik was zelf mijn haar om de drie dagen ongeveer, maar met krullend haar moet je het ook niet te vaak wassen. Ik heb alleen wel echt conditioner nodig, omdat mijn haar te erg klit :p
  Kimberly onlangs geplaatst…Tenerife Travelreport: VerblijfMy Profile

 11. klinkt goed en ik was mijn haar om de 4 a 5 dagen, jaren geleden toen ik nog sportte wasde ik het elke dag!!!maar nu met die korte kop echt niet meer nodig 🙂
  rachel onlangs geplaatst…Heb het gedaan!My Profile

 12. Ik was mijn haar om de dag. Doe ik dat niet, dan ziet het er gewoon niet meer uit. Iets met uitgezakte krullen en zo 😉 Voorheen gebruikte ik altijd de hele krullenlijn van Andrelon, op de conditioner na ivm snelle verzadiging van het haar. Ik dacht dat het HET middel voor krullen was. Maar ik werd gewezen op de shampoos van Yes. Shampoo met maar heel weinig chemische middelen. Mijn krullen gingen nog meer krullen en mijn hoofdhuid is er een stuk rustiger op geworden (en dat met een huidziekte), dus voor mij geen chemische shampoos meer.

 13. Ik was mijn haar denk ik al driekwart jaar niet meer met shampoo en kan als het een beetje meezit bijna twee weken zonder m’n haren te “wassen”. Ik ben enorm allergisch voor praktisch alle shampoos en zepen dus ik maak een flesje warm water met een beetje baking soda en een paar drupjes citroensap en was m’n haar daar dan mee 🙂 even beetje inmasseren en in laten trekken en dan goed uitspoelen.. gaat al maanden perfect !

 14. Ik was mijn haar elke dag. Weet dat het niet goed voor mijn haar is maar kom er niet vanaf. Het wordt ook snel vet en dan denk ik ik was het toch maar weer vandaag… Nog nooit headlines en schouders gebruikt. Heb weleens verhalen gehoord van het verkleuren van gekleurd haar (lees groen worden van geblondeerd haar) door de anti roos shampoo…

 15. Ik was mijn haar het liefst iedere ochtend maar ik probeer nu soms een dag over te slaan. Vind langer dan 2 dagen niet wassen echt niet fijn. Word ook snel vet en ruik dan niet meer de shampoo. Beetje een tik van mij. Ik word ook pas echt wakker als ik in de ochtend uitgebreid heb gedouched. Ook ik ben fan van Head & Shoulders.

 16. Ben zelf geen fan van head and shoulders maar nu sinds een paar jaar “aussie” shampoo ontdekt en dan de versie met macademia…. alleen vanwege de geur al enorme fan..!

 17. Ik heb zelf jaren lang Head & Shoulders gebruikt omdat ik roos dacht te hebben (dat maar niet over ging). Uiteindelijk bleek mijn hoofdhuid gewoon heel droog te worden van gewone shampoo. Heel wat bekende merken geprobeerd, maar niets hielp. Toen ben ik overgestapt op shampoo van Lush, wat een verademing. Het ruikt heerlijk, mijn haar krijgt veel volume en ik heb nooit meer last van mijn hoofdhuid. Ik was mijn haar nu één keer in de drie dagen, maar wil er eigenlijk vier van proberen te maken.
  Maike onlangs geplaatst…Scandinavische winter bruiloft in eigen landMy Profile

 18. Ik was mijn haar om de dag anders word het ga
  uw vet. Dat komt denk ik omdat ik heel dik
  Haar heb en kant. Kappers zijn altijd onder de indruk van mijn dikke haar
  Maar ik denk dat het daardoor ook gauw vet is . Nu heb ik niet vaak tijd om het te wassen
  Met drie kinderen naar gelukkig past mijn oudste van 7 vaak op zodat ik gewoon mijn haar kan wassen.
  Leuk onderwerp 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.