Het hoofdstuk zwangerschap is afgesloten

Het is inmiddels 5 jaar geleden toen het hoofdstuk ‘zwangerschap’ is geopend. 5 jaar geleden besloten Yannick en ik dat we een kindje wilde krijgen, papa en mama wilde worden. Ik was 22 jaar en deze wens mocht al in vervulling raken. Nu 5 jaar later ben ik 27 jaar en drie prachtige en gezonde dochters rijker. Wat ben ik dankbaar dat ons dit mocht overkomen. Ik ben chronisch ziek en wist ook niet of het wel mogelijk was, of het ons gegund was en of mijn lichaam het aan zou kunnen. Nu is het tijd om hoofdstuk ‘zwangerschap’ te sluiten, hoe voel ik me daarbij en kriebelt het nog?

Drie zwangerschappen in ruim 4 jaar tijd.
Ik heb op zich prima zwangerschappen gehad maar zwanger zijn met diabetes (type 1) was niet altijd makkelijk. Iedere zwangerschap en bevalling heeft dan ook zijn medische complicaties gekend. Maar al met al is het soepel verlopen en heb ik ook genoten van het zwanger zijn. Ik vond het zo speciaal dat twee kleine celletjes van mij en Yannick, uit zijn gegroeid tot zo iets wonderlijks als een kindje van ons. Het is zo magisch dat je lichaam dit kan en een zwangerschap kent zoveel mooie mijlpalen. De eerste echo, de schopjes, je veranderende lichaam, het fantaseren over je kindje, het is een hele bijzondere gebeurtenis. Soms heb ik hier echt nog wel heimwee naar.

Aan de andere kant is een zwangerschap ook een grote aanslag op je lichaam, zo heb ik het wel ervaren, misschien juist omdat ik chronisch ziek ben en mijn lichaam harder heeft moeten werken in die periodes. De onzekerheid die je elke keer weer hebt of het wel goed zal gaan is mentaal erg pittig. Ook het feit dat je als vrouw de verantwoordelijkheid over zo’n klein wonder draagt is niet makkelijk. Je hebt geen invloed op de afloop, maar het gebeurt wel in jouw lichaam. Dat vond ik iedere keer toch wel heel spannend.

Ons gezin is compleet.
Wij zijn als gezin compleet, de komst van Feline voelde voor ons als een ‘kers op de taart’. Het puzzelstukje dat de puzzel compleet heeft gemaakt. Het is voor iedereen anders wanneer je je compleet voelt en je hebt ook geen invloed op die wens, het is hopen dat het je gegund is, maar voor ons voelt het nu als compleet. En dat gevoel is fantastisch en ben ik enorm dankbaar voor.

Het voelt voor mij goed om niet meer zwanger te hoeven zijn. Niet meer de zorgen en bijkomende angsten te hoeven dragen van een zwangerschap. Het is fijn om ‘klaar’ te zijn en ons te focussen op de toekomst met ons vijven. Mijn lichaam heeft de beste prestatie neergezet en mag nu herstellen, tot rust komen en ‘vrij’ zijn.

En natuurlijk blijft het kriebelen, ik denk dat dit ook wel een natuurlijk gevoel is. Ik ben dol op het moederschap, ik vond zwanger zijn ook heel speciaal en het zal altijd blijven kriebelen dit nogmaals mee te maken. Ik heb weleens heimwee naar de schopjes in mijn buik en naar die bijzondere mijlpalen in de zwangerschap, maar ik ben ook blij die angsten en zorgen niet meer te hebben. Mocht het over een paar jaar toch blijven kriebelen dan ben ik nog jong genoeg om de keuze nog een keer te maken, maar voor nu zijn we klaar. Het hoofdstuk is afgesloten en we zijn begonnen aan een nieuw boek. Het boek van ons gezin van 5.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit ervaren hebben, of zit je nog midden in het hoofdstuk ‘zwangerschap’. Wanneer voelde jij je als gezin ‘compleet’ en was je ook blij toen het zwangeren klaar was? En herken je ook het gevoel dat het toch wel blijft kriebelen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Rolien
  8 januari 2018

  Voor ons begint het hele ‘traject’ pas net. Ik ben 25 en ik heb ook diabetes type 1. We moeten helaas nog even geduld hebben, mijn Hba1c is nog niet goed. Wel fijn om jouw blogs te lezen over diabetes met jouw ervaringen! ☺️

 • Karin
  8 januari 2018

  Ik ben nu bijna 30 weken zwanger van babymeisje no. 2. Omdat het niet makkelijk verloopt denk ik niet dat mijn lichaam sterk genoeg is voor nog een zwangerschap. We hebben altijd de wens gehad voor drie kindjes maar komen daar nu al een beetje op terug. Als het een te grote opgave is en je er lichamelijk heel hard aan moet trekken om weer normaal te functioneren, dan is het beter je verstand te volgen ipv je gevoel. Na de bevalling van mijn eerste had ik 8 maanden nodig om
  weer enigszins de oude te zijn en kan ik mijn staande werk niet meer doen. Erg benieuwd hoe lang het deze keer zal duren.

 • Nathalie
  8 januari 2018

  Wat heb je dit mooi en open beschreven! Het lijkt me een bijzonder gevoel, fijn om iets af te kunnen sluiten en op nieuwe hoofdstukken te focussen. Wij hebben nu één kleintje en we hebben wel eens gekscherend gezegd dat we er wel acht zouden willen. Of we zo gezegend zullen worden is nog maar afwachten, haha ;-).

 • Femke
  8 januari 2018

  Wat heb je dit mooi omschreven. Ik wens jullie alle geluk en liefde toe met het hoofdstuk van vijf.

 • Chantal
  8 januari 2018

  Hey ik kijk elke week weer opnieuw je vlogs! Vind super knap hoe je het allemaal doet en nu 3 mooie dochters wij zitten in het hele plaatje zwangerschap nog en hopen snel zwanger te zijn van ons 2de kindje 🙂 en dat 2018 net zo geweldig jaar mag zijn als 2017 met de geboorte van ons kleine meisje ?

 • Sanne
  8 januari 2018

  Lieve Kelly,

  Ik wilde even zeggen dat ik je bewonder als moeder! Zelf ben ik ook chronisch ziek en hebben wij een grote wens voor een 2de kindje, hoe ging jij om met die angst in de 2de en 3de zwangerschap?

 • Sanne
  8 januari 2018

  Oh precies hetzelfde hier.. Ik vind het zo gek dat dat stukje leven nooit meer terugkomt. Ik ben al bijna 40. Meer het besef dat het leven zo snel gaat…. ?
  Maar ook prachtig om te voelen bij ons tweede jongetje “jij maakt het af”. Dat gevoel kan ik gelukkig terughalen als de kriebels opkomen.

 • Asha
  8 januari 2018

  Ik ben nu 22 weken zwanger van ons tweede kindje en ik weet gewoon niet of dit mijn laatste zwangerschap gaat zijn. Mijn man staat hier gelukkig hetzelfde in. Als het na dit kindje nog niet af voelt, kunnen we nog nadenken (ik ben nu 27 dus nog tijd genoeg). Voor nu geniet ik vooral van het kleine mannetje in mijn buik en van zijn grote zus die rijkhalzend naar hem uitkijkt. Ik hoop dat ik op een dag ‘zeker’ weet dat we net als jullie compleet zijn. Geniet van jullie prachtige gezin!

 • Lifesabout
  8 januari 2018

  Hoeveel kindjes je ook krijgt, ik denk dat met name een zwangerschap blijft kriebelen. Het is ook zo bijzonder!
  Wij gaan als gezin van drie de toekomst in. Helemaal compleet voelt het niet, maar het is niet anders. Hopelijk komt dat gevoel over een tijdje wel.
  Geniet van al het moois!

 • Kim
  8 januari 2018

  Dat kriebelen bleef bij mij na mn 2e kindje ook een tijdje. Totdat zij naar school ging en ik ineens 2 ‘grotere’ kinderen had. Ik vind dit heerlijk en ik zou nu absoluut geen baby meer willen!

 • Felicia
  8 januari 2018

  leuk verteld kelly
  wij hebben nu 4 kindjes ik ben 31 mijn man 41. onze oudste is 8 woord 31 jnuari 9
  ons middelste dochtertje is 7 en ons derde dochtertje woord 24 maart 2
  ons vierde kindje ons jongetje woord 24 augustus 1
  drukke boel dus bij ons haha
  ik heb altijd geweten 4 kinderen te willen nu moest het mij natuurlijk ook gegund zijn dat besefte ik wel . mijn man vond ons gezin met 2 kinderen al af compleet
  maar bij mij zat nog de wens voor 4 kinderen
  na veel overhalen en proberen hem er van te overtuigen hoe leuk het zou zijn nog twee kinderen erbij ging hij uiteindelijk over stag
  de derde werd jasmijn nog zo schat van een meid net als onze oudste twee
  de vierde werd een jongetje lysem super leuk en zo dankbaar ik kreeg niet alleen een vierde kindje zoals ik altijd al wilde .maar ook mijn wens voor een jongetje kwam uit
  want nog voor ik kinderen had droomde ik ervan om een jongetje te krijgen
  nu is het voor mijn gevoel klaar en heel erg dankbaar ben ik voor ons gezin
  maar de zin nooit meer kinderen vind ik moeilijk om hardop te zegen tegen mezelf
  ik kijk nu al uit naar het beetje vrijheid wat we zullen krijgen als de twee jongste wat ouder zullen worden dus dat vind ik een prettige gedachte en tegelijkertijd wil ik ze niet snel groot kijken
  maar zeker voor nu is ons gezin af.

 • Marit
  8 januari 2018

  Ik ben bijna 14 weken zwanger, dus het hoofdstuk zwangerschap is eind oktober geopend. In maart word ik 28, dus na dit kleintje hebben we nog voldoende kans en tijd voor in ieder geval een tweede. Praktisch gezien vind ik twee kindjes perfect. Of ik het gevoelsmatig daarmee eens ben tegen die tijd, dat is nog even een verrassing!
  We gaan eerst lekker genieten van deze eerste zwangerschap en nog meer genieten als de kleine er eenmaal is 🙂

 • Felicia
  8 januari 2018

  ik vind ook de reden om te willen stoppen de zorgen die ik maak als moeder ik denk toch telkens als het maar goed gaat met allemaal en dat vind ik toch wel zwaar om dat voor 4 kinderen te denken laat staan voor nog meer kinderen
  dat zou ik niet zo goed aan kunnen.

 • Renske
  8 januari 2018

  Wat omschrijf je dat mooi!
  Ik kan het gevoel tussen compleet zijn en blijven kriebelen niet zo goed onderscheiden denk ik.
  Wij zijn afgelopen jaar papa en mama geworden van ons tweede kindje. Mijn eerste zwangerschap en bevalling waren erg zwaar en bijna fataal afgelopen voor zowel mij als mijn dochter. Hoewel wij altijd hebben uitgesproken dat we graag drie kindjes zouden willen heb ik heel sterk het gevoel dat we ontzettend blij moeten zijn met twee gezonde kindjes en mijn gezondheid.
  Voor nu heb ik rust en is het goed zo met twee kindjes, maar inderdaad zoals jij zegt, ook ik ben 27 dus wie weet in de toekomst..

 • Naomi
  8 januari 2018

  Ik ben nu net 25 en bij ons is het hoofdstuk pas geopend. We hopen in 2018 zwanger te worden en dan ons gezinnetje te vormen.

 • Annelien
  8 januari 2018

  Ik ben net 29 en mama van een tweeling van net 1 jaar. Hiervoor hebben wij een miskraam gehad en vrij snel daarna mochten we te horen krijgen dat we een tweeling mochten verwachten. Ik zou ooit nog wel graag een kindje krijgen al is dat voor ons ook een lastige keuze. Ik heb vlak na mijn zwangerschap te horen gekregen dat ik de erfelijke vorm van cyste nieren heb en dat onze kinderen dus ook 50% kans hebben. Mijn nefroloog heeft gezegd dat het mogelijk is door embryoselectie dat een eventueel volgemd kindje er dus geen kans op heeft maar dat is ook best een lastige keuze. Zeker omdat we het bij deze kindjes nog niet wisten en ik me toch een beetje schuldig voel ondanks dat ik weet dat ik er niks aan kon en kan doen voor hen. En ook omdat de kans op een natuurlijke tweeling bij ons aanwezig is wat we ook wel weer heel erg leuk zouden vinden. Maar voor nu willen we eerst lekker genieten van deze 2 heerlijke bengels wat dat zijn het ?❤

 • The Daily Max
  8 januari 2018

  Mooi omschreven en inderdaad: als het nog steeds/toch weer kriebelt over een tijd, dan kunnen jullie het altijd nog overwegen! Wij voelen ons met de komst van Victor completer, maar ik denk en hoop dat er nog een derde bij mag komen, ooit. ?
  Geniet van alles, maar dat doe je ook hè ?

  X Max

 • rachel
  8 januari 2018

  wij wilden altijd 2 kids, die hebben wij dus na de laatste hebben wij dat boek dicht gedaan ;). het is nog wel een tijdje aan het kriebelen geweest bij mij maarja toen werd ik ziek en toen hierld het op zowieso maar al had ik wel gezond gebleven hadden we het er toch echt bij 2 gelaten 😉

 • Kirsten
  8 januari 2018

  Ook ik voel me compleet nu na de komst van ons derde zoontje afgelopen november. Ik mis ook de schopjes en bewegingen in mijn buik maar de laatste zwangerschap vond ik echt zwaar. Dus ik ben blij dat ik niet meer zwanger ben en ook dat ik geen bevalling meer hoef te doen haha

 • Mandy
  8 januari 2018

  Mooi geschreven. Lijkt me zo’n gek idee dat het nu een soort van klaar is. Maar je hebt in ieder geval een prachtig gezinnetje.

  Wij hebben 1 dochtertje van 6 maanden en zouden graag nog een kindje willen. Ik heb echt een hele makkelijke zwangerschap gehad het enige wat ik te klagen had was dat ik onder de eczeem zat, maar dat weerhoudt me niet om voor een 2e te gaan. Heerlijk vond ik het om zwanger te zijn en inderdaad die schopjes en dikke buik worden gemist. Maar eerst even een flinke tijd genieten van ons meisje en dan voorzichtig een poging wagen ?

 • femketje
  8 januari 2018

  heel mooi en eerlijk geschreven! zelf heb ik nog geen zwangerschap meegemaakt en zal dit ook nog wel een aantal jaartjes zo blijven. eerst maar eens alles goed op order krijgen en dan proberen of het wil lukken 🙂

 • Irene
  8 januari 2018

  Wat een groot geschenk dat jullie drie prachtige, gezonde meiden hebben mogen krijgen!

  Drie kinderen lijkt mij een geweldig aantal (mijn man wil er twee, dus daar moeten we het nog eens over hebben hihi).
  Momenteel geniet ik van onze kleine jongen van 12 weken. Binnen nu en twee jaar wil ik nog niet opnieuw in verwachting raken. Eerst wil ik volop genieten van ons kindje, mijn opleiding afmaken en helemaal herstellen

 • Priscilla
  8 januari 2018

  Je hebt het mooi verwoord allemaal.

  Ik deel je verhaal volkomen .
  Zelf moeder van 3 meiden van 5,3 en 1.
  We zijn zo dankbaar voor dit geschenk .
  Ook wij hebben het hoofdstuk afgesloten.
  Meiden zijn gezond dus wat willen we nog meer.
  Natuurlijk is het leuk om een klein baby’tje te zien,maar elke fase heeft zijn mooie momenten en dat kleine is maar voor even. Geniet nu juist van de fases waar ze nu allemaal in zitten en het voelt voor ons inderdaad als compleet.

 • Antje
  8 januari 2018

  Wat ontzettend fijn dat jullie compleet zijn! Ik snap goed dat het voor jullie ook moeilijker is/was ivm je ziekte.

  Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 9 maanden al bezig om samen een kindje te mogen krijgen. Ik heb zelf al 2 en mijn vriend meende ook een dochter te hebben. Dit laatste bleek helaas toch niet zo te zijn. Na een dna test bleek dat het niet zijn kind was.

  Ik hoop ook vurig dat ik snel een positieve test mag hebben aangezien hij zo graag vader wil zijn en wij samen nog graag een kindje willen ♡

 • Rachel
  8 januari 2018

  Ik vind het moeilijk om dit hoofdstuk af te sluiten. Wij hebben twee prachtige jongens en het was altijd mijn wens om twee kinderen te hebben. Toch blijft het kriebelen. Mijn man heeft een andere mening en dus staan we wat dat betreft lijnrecht tegenover elkaar.
  Wie weet draait hij over een tijdje bij of misschien zie ik het over een jaar anders. Voor nu genieten we van ons heerlijke gezin

 • Bente
  8 januari 2018

  Ik ben nu juist zwanger van ons eerste kindje <3 Super speciaal, en tot nu toe een hele fijne zwangerschap gehad dus ik kan me voorstellen dat je af en toe wel weer even terug verlangt naar zwanger zijn.

 • Laura | I scream beauty
  8 januari 2018

  Ik zit er middenin! Ik ben 21 weken zwanger van ons eerste kindje en vind het zo bijzonder allemaal!! Hoop dan ook echt (hoe ik er nu over denk!) dat ik dit vaker mag meemaken.

 • Elouise
  8 januari 2018

  Wat mooi beschreven! Wij dachten ook dat de zwangerschap een afgesloten hoofdstuk zou zijn. Ik ben 28, mijn man 34 en we hebben drie lieve kindjes (9, bijna 5 en een baby’tje). We waren tijdens de laatste zwangerschap beiden overtuigd dat ons gezin dan compleet zou zijn, maar we overwegen nu beiden toch een 4e kindje. Mitsdien gegund willen we dan niet meer zo’n groot leeftijdsverschil en hopen hem/haar dat uiterlijk eind volgend jaar te mogen verwelkomen. Eerst even rustig ontzwangeren en dan zullen we zien wat de tijd ons brengt. 🙂

  Geniet van je prachtige gezin!

 • Days of Denise
  8 januari 2018

  Wat bijzonder hoe je het omschrijft dat het echt een afgesloten boek is en dat het ook echt zo voelt. Ik wens jullie alle geluk met z’n vijfen!

 • Dianne
  8 januari 2018

  Ook ik denk hoeveel kindjes je ook krijgt het altijd wel een beetje zou blijven kriebelen omdat het zo ontzettend bijzonder is.

  Ik ben nu 30 weken zwanger van ons derde kindje. Hoewel ik een vierde nu nog niet uitsluit, denk ik haast wel dat dit de laatste zwangerschap is dus probeer ik extra te genieten!

  Mooi geschreven blog meid!
  Liefs

 • Iris
  8 januari 2018

  Heel mooi onderwerp! Het hebben van 3 kinderen is ook mooi en zeker gezien je diabetes hebt. Knap dat je dit hebt kunnen doen! Het blijft moeilijk om dit hoofdstuk te sluiten, denk ik, na hoeveel kinderen ook. Bij mij is het hoofdstuk helaas gesloten omdat ik single mom ben geworden. Om die reden komen er nooit 3 kinderen tenminste niet van dezelfde vader. Ook weet ik niet of ik het ooit nog wel met een nieuw iemand zou willen. Het mooiste had toch geweest met dezelfde vader maargoed. Nogmaals leuk dat je dit deelt en geniet lekker van jouw meisjes!
  Liefs,

  Iris -x-

 • Duygu
  8 januari 2018

  Ik ben 25 en bij ons is het hoofdstuk pas geopend. We hopen dat het ons gegund is om ouders te worden… Ik snap je zorgen omtrent je gezondheid helemaal, want zelf heb ik een aangeboren hartafwijking en is er de kans dat ons kind dit van mij meekrijgt. Geniet van je prachtige gezin!

 • Lilian
  8 januari 2018

  Mooi geschreven kelly..
  In 2014 bevallen van onze 1e een dochter,
  Bijna 3 maand geleden bevallen van onze zoon. Nu hoor ik erg vaak, ach een koningskoppel nu ben je wel klaar zeker? Of van allebei 2 wat wil je nog meer dus dit was zeker wel de laatste?
  Nou voor ons voelt het gezin nog niet compleet dus nee dit was niet de laatste.
  Mijn gezin heb ik altijd goot ogen gezien als een gezin van 5. Dus ook met 3 kindjes. Ik ben nu 24.. en hoop dat het ons gegund is om over een paar jaartjes nog een 3e kindje te mogen verwelkomen. Maar goed, hier heb je niks zelf over te zeggen. Maar de wens is er zo ie zo.

  Liefs Lilian

 • Lies
  8 januari 2018

  Het hoofdstuk zwangerschap duur hier nu 2jaar. Zonder zwangerschap.
  Voor ons is het allemaal zeer ingewikkeld door een genetische aandoeningen bij mijn vriend. Eind deze maand opnieuw naar het ziekenhuis om dan hopelijk ivf poging 2 op te kunnen starten.

 • Linda
  8 januari 2018

  Hier zwangerschap 3 van jongen nr 3! Ik heb altijd gezegd dat ik wel graag meer dan 2 kinderen zou willen als het gegund is. Voor nr 3 heb ik manlief wel over moeten halen. Ik kan me niet voorstellen dat het zwanger zijn hierna voorbij is! Ik vind het heerlijk, voel me goed! Ik zou op zich ook wel een 4e willen! Maar praktisch gezien totaal niet handig. Past niet fatsoenlijk in 1 auto, in huis ook niet trouwens of er moeten er 2 bij elkaar op de kamer. Wat we nu ook doen, maar de mogelijkheid apart is wel aanwezig als we de zolder zouden omtoveren tot slaapkamer. Maar mijn gevoel!!! Tsja houdt dat wel op na 4? Misschien als dit mannetje er is dat ik wel denk het is nu klaar! Voor nu kan ik het me totaal niet voorstellen!

 • Nancy de Groot
  9 januari 2018

  Wat een mooi geschreven artikel ? Ik hoop dat het ons gegeven is om (met de tijd) een 2de kindje in ons leven te verwelkomen. De tijd zal het leren..

 • C
  9 januari 2018

  Beste Kelly,

  Misschien staat het al in de comments, maar ik ben benieuwd of je keuze mede tot stand is gekomen doordat je drie keer een sectio hebt gehad en het een vierde keer (medisch) wordt afgeraden. Heb anderhalf jaar geleden een spoedsectio gehad en nu in verwachting van tweede kindje.. in afwachting of ik natuurlijk kan bevallen of niet. Ben er in mijn hoofd veel mee bezig.

 • Charlene
  9 januari 2018

  Hier zijn we klaar. 2 kindjes in 1.5 jaar tijd. Eerste via iui en 2e spontaan. We zijn compleet. Ik vond zwanger zijn vreselijk. Doe liever een bevalling. Daarnaast heeft de jongste een zeldzame huidafwijking. Die erfelijk is en wij geen weet vab hebben dus het is goed zo.

 • Lisettw
  9 januari 2018

  Mijn eerste dochter is overleden na 20 weken zwangerschap. Ik weet dus niet of ik ooit het gevoel zal hebben dat ons erin compleet is. Gelukkig werden mijn armen snel gevuld door haar broertje en de volgende zal er met 2 maanden ook zijn! Nooit gedacht dat ik überhaupt 3 kinderen zou krijgen en ik gooi de deur nog niet dicht. We zien wel wat het leven ons bied! Geniet van je prachtige gezin!

 • Lianne
  9 januari 2018

  Wij zijn nu een gezin van 4 . Ik had na de zwangerschap van de 2e ook heel erg het gevoel niet “compleet” te zijn. Heb die zwangerschap ook niet beleeft als zijne een laatste. Ben nu 31, de oudste is 5 en de jongste 1. Wij gaan ons dit jaar weer richten op een 3e kindjes. Bij de 2e duurde het 2.5 jaar voordat ik zwanger was en het tijdklokje begint wel harder te tikken hier.

 • Tanya
  9 januari 2018

  Bij ons moet het hoofdstuk, nog gaan beginnen. Ik ben 28 en zit sinds 2015 alweer in een ivf traject. In die tijd ben ik 1x zwanger geweest. Dit eindigde in een miskraam. Deze maand (begin volgende maand waarschijnlijk) moet ik weer helemaal opnieuw beginnen met het prikken… Punctie… Enzv ik ben er zo verdrietig van. Vlak voor de jaarwisseling testen ik nog negatieve, dit van onze laatste cryo van de vorige ronde… Ik ben ook weer ontzettend bang voor overstimulatie wat ik ook al eens tijdens ons aller aller eerste ronde heb gehad. Wij zijn er zo aan toe… Een gezinnetje van onszelf.

 • Anouk Jansen
  9 januari 2018

  Wij zijn nu 3 kinderen rijker en het zal voor mij nooit compleet voelen! Ik vind het zwanger zijn zo ENORM bijzonder! Onze jongste is nu bijna 9 maanden en ik heb zo erge heimwee naar alles wat er rond het zwanger zijn en bevallen heen speelt! Hoewel ik echt een rotbevalling heb gehad bij onze jongste en ik dat nooit meer mee wil maken blijft het kriebelen voor toch nog een keer! Mijn man denkt hier net zo over maar ik heb zo’n enorme klap gehad van mijn laatste bevalling dat ik niet meer weet of ik dit nog zou aankunnen! Maar dat neemt niet weg hoe bijzonder het is om zwanger te zijn!

 • Roos
  24 januari 2018

  Mooie blog. Ik (30 jaar), kies er bewust voor om mijn kinderwens los te laten. Ik wil heel graag moeder worden, maar ik kan het niet, door mijn psychische beperking.
  Dit doet verdriet, maar ik kan intens genieten van degenen om mij heen die wel in verwachting zijn en de kindjes die geboren worden. Ook haal ik veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk met kinderen. Het is een wonder als je een kindje kunt krijgen, maar het is in mijn ogen ook ok , als je bewust je kinderwens loslaat, als dit beter is voor het kind.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.