Verwachtingen versus realiteit over het moederschap

Verwachtingen versus realiteit over het moederschap. Het moederschap is soms zo’n grote uitdaging op zich, dat we er soms maar beter grappen over kunnen maken. Toen ik deze memes van Brightside.Me tegenkwam, moest ik dan ook hardop lachen van herkenning. Heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en welke illustraties jij vooral herkent over de verwachtingen die je als moeder hebt of had, versus de realiteit die je ervaart. Kijk je mee?

Ze spelen zo zo zo leuk samen altijd……

Zo handig zo’n kinderstoel die je met een doekje zo kunt schoonmaken…

Echt ideaal dat co-sleepen. We slapen daardoor alledrie veel beter door en het is zo gezellig. Herkenbaar?

Mijn kindje ruimt haar kamer altijd zo netjes op….

Ons liefdesleven is nog net zo als voor het ouderschap…

Aankleden is zo gepiept met die peuter van mij…

We kunnen ons uren vermaken aan tafel met een stuk papier en wat verf…

Wat kan ik uren genieten van me-time…

Bron foto’s nogmaals

Welke afbeelding herken jij enorm? Of herken je ze allemaal? Ben benieuwd welke verwachtingen jij vooraf van het moederschap had en hoe deze veranderd zijn in de realiteit. Of zijn ze bij jou helemaal niet zo herkenbaar? Dat kan natuurlijk ook. Laat je reactie achter bij de comments of suggesties voor meer herkenbare Expectations VS. reality voorbeelden.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Nancy de Groot
  9 januari 2018

  Voor mij springen nummer 1, 5 en 7 eruit ter herkenning. Deze lijken wel hier thuis getekend te zijn ?

 • Chantal van baarlen
  9 januari 2018

  Hahahah geweldig ik herken ze bijna allemaal
  Alleen die Co sleeping heb ik gedaan tot 4 maanden.

  Mooie dag

 • Rachel
  9 januari 2018

  Haha ze zijn allemaal zo herkenbaar. Het eten in de kinderstoel is zelfs nog mild uitgedrukt. Mijn knullen kruipen eruit en wandelen over tafel, als het aan hun ligt.

 • femketje
  9 januari 2018

  haha geweldig dit artikel 😀

 • Irene
  9 januari 2018

  Haha hier een baby’tje dus heel veel dingen herken ik nog niet. Co-sleeping wel: gevolg is alleen dat wanneer ik de zijkant omlaag klap en het bedje tegen ons bed aanstaat, hij naar mij toe schaveld en steeds met zijn hoofdje tegen de iets opstaande rand van zijn co-sleeper ligt te bonken, omdat hij bij mij wilt liggen. Opzich heel schattig, maar niet midden in de nacht hihi.
  Hij hij het doet verbaasd mij wel, want hij ligt ingepakt in een puckababy

 • Sylvia -alovelyadventure
  9 januari 2018

  Wat een leuk artikel! Ik herken ze helaas allemaal haha. Ik mis alleen het winkelen/boodschappen doen met het bijbehorende gillen/op de grond liggen scenario.. hihi

 • rachel
  9 januari 2018

  haha yep ik geef toe, alle plaatjes herkenbaar zowel toen ze klein waren als nu ze wat ouder zijn op het tussen ons in liggen na dan

 • Lisa kramer
  9 januari 2018

  Oh een momentje samen delen.. wanneer me vriend me knuffelt en kust komt Hanna gillend aangerekend springt ertussen en wil ook kusjes of ze word boos omdat papa aan me zit.. so far our love life

 • Lisa kramer
  9 januari 2018

  Aangerend….

 • Felicia
  12 januari 2018

  allemaal wel een beetje herkenbaar maar 2 springen er uit voor mij dat plaatje over co sleeping onze twee jongste liggen bijna toch weer elke nacht bij ons
  ons dochtertje van 1 jaar en 9 maanden en ons zoontje van 4 maanden bijna 5
  slapen zo beetje elke nacht weer bij ons in bed tot ergernis van mijn man haha
  en ook daar had ik een andere verwachting van toen ik nog zwanger was van de eerste dat ze heerlijk zouden slapen in haar eigen bedje.
  en het plaatje van dat even tijd proberen te hebben met mijn man is heel herkenbaar voor mij net als wij even samen liggen of knuffelen dan huilt ons zoontje omdat hij bij mij wilt en ons jongste meisje wilt dan net op dat moment aandacht sterker nog ze haalt ons uit elkaar haha
  maar ik moet eerlijk zegen dat heb ik vooral gemerkt bij de derde en vierde dat de tijd samen zijn moeilijker is geworden .
  en om zo momentje samen die kans te hebben . vooral ook omdat de jongste twee maar 1 jaar schelen dan is er altijd wel weer een van de twee die iets wilt pff
  dat heb iets geromantiseerd 4 kinderen hahaha

 • Shanty
  14 januari 2018

  Wat een grappig en waar artikel ? Herken er alles van!! Behalve het co-slapen. Dat hebben wij nooit gedaan..Maar ook het romantische gedeelte is bij ons (helaas) heel erg veranderd! Onze dochter van bijna 2,5 slaapt soms/amper door dus echt een fijne avond samen kennen we bijna niet. Ze is een lichte slaper en helaas tot op heden kan niemand ons echt helpen met de gouden tip om haar door te laten slapen..Maar verder mag het de pret niet drukken en zijn we happy family met een kleine zus op komst ?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.