9 Speciale mijlpalen tijdens de zwangerschap

2Tijdens de reis van een zwangerschap zijn er een aantal bekende mijlpalen die heel speciaal zijn. Of het nu je eerste, tweede, derde of verdere zwangerschap is, die mijlpalen vergeet je nooit meer. Die maken de zwangerschap extra speciaal en leef je helemaal naar toe. Ik deel vandaag de 9 meest memorabele mijlpalen die je tijdens de zwangerschap tegenkomt.

9 Speciale mijlpalen tijdens de zwangerschap

1: Vermoeden dat je zwanger bent en dan DE zwangerschapstest
Voor je een zwangerschapstest (lees hier hoe dit deze zwangerschap bij ons ging!) doet, heb je misschien al het vermoeden dat je zwanger bent. Dit omdat je allerlei symptomen of klachten ervaart die lijken op die bij een zwangerschap horen, of omdat je overtijd bent. Er is een reden waarom je die test in huis gehaald hebt en als je deze vervolgens doet en deze geeft ‘positief‘ aan dan is dat enorm speciaal. Dat vergeet je nooit meer!

2: De eerste echo! Zo bijzonder, het moment dat je je kindje voor het eerst op beeld ziet. Een lief klein boontje, zo klein maar al zo speciaal. Vanaf dag 1 dat je zwanger bent, voel je al zoveel liefde voor je kindje, maar je hart maakt echt een sprongetje bij het zien van een goede echo met een kloppend hartje.

3. De zwangerschapsaankondiging aan je ouders, familie en vrienden! 
Zo speciaal, misschien deel je je zwangerschap al vroeg met je familie, misschien pas bij 12 weken. Wanneer dit moment ook mag plaatsvinden, het is enorm speciaal om mede te delen dat er een kleintje in je buik zit die je over een aantal maanden mag verwelkomen. Ook dat moment zal je nooit vergeten!

4. De geslachtsbepalende (pret)echo! 
Misschien wil je niet weten of je in verwachting bent van een jongen of meisje, maar misschien wil je dit wel weten en kom je daar bij een pretecho of de 20-weken echo achter. Wij vonden dit alledrie de keren een enorm speciaal moment, wat we vervolgens vierden met de gender reveal party‘s! Vanaf dat moment weet je of je een zoon of dochter mag krijgen en hoe je gezinssamenstelling er uit komt te zien. Dan kun je gaan shoppen voor jongenskleding of voor meisjeskleding, gaan nadenken over het babykamertje enzovoorts.

5. De 20-weken echo
Een heel spannend moment, de 20-weken echo die iedere zwangere vrouw krijgt aangeboden in Nederland. Een medische echo waarbij je kindje volledig onderzocht wordt. Een heel spannend moment, want iedere zwangere vrouw hoopt op een goede uitslag en een gezonde zwangerschap. Wanneer de 20-weken echo achter de rug is, dan ben je halverwege de zwangerschap, een hele mooie mijlpaal.

6. De naam van je kindje bedenken
Ook niet onbelangrijk: Hoe ga je het kindje in je buik noemen? Heb je al een leuke meisjesnaam of jongensnaam bedacht voor je kindje? En als je er eenmaal uit bent met je partner dan is het heel speciaal om samen hardop de naam te kunnen uitspreken. Misschien praat je thuis stiekem al helemaal tegen de baby in je buik met zijn of haar naam. Een geheimpje tussen jou en je partner, tot je kindje geboren wordt.

7. De schopjes en beweging van je kindje en het genieten van de zwangerschap
Zwangerschap is een mooie maar soms ook pittige periode. Niet iedere dag zul je genieten op een roze wolk en je kunt je lichamelijk ook erg slecht voelen. Maar er zullen ook momenten zijn waar je enorm van zal genieten. De eerste schopjes van je baby in je buik, het moment dat je partner van buitenaf ook je baby voelt schoppen in de buik. Het trotse gevoel van een bolle buik waar je je kleintje in mag dragen. Het fantaseren over de toekomst samen met jullie kindje. Het uitkijken naar een hele speciale gebeurtenis van het vormen van jullie gezin. Allemaal hele fijne momentjes.

8. Alle voorbereidingen treffen voor de baby. Een van de leukste onderdelen aan de zwangerschap, vind ik de voorbereidingen die je gaat treffen voor de komst van de baby. Het klaarmaken van de babykamer, het kopen van de babykleertjes, wassen van de babykleding en fantaseren hoe de kleertjes je kleintje zullen staan, het inruimen van de kledingkast en commode. Het bedje opmaken en uren in die kamer fantaseren hoe het zal zijn als jullie kleintje daar zal liggen.

 

In verband met het ontbreken van een extra slaapkamer voor de baby in ons huidige huis, kozen wij voor een babykamer deel in onze slaapkamer. Super gezellig! Qua accentkleuren kozen we voor pastelroze, turquoise blauw en taupe kleuren. De accessoires, dekentjes en items die de kamer zo’n mooie finishing touch geven kregen wij van het mooie merk Jollein.

Helemaal verliefd op dit mooie wiegje en de inrichting ervan <3

9. De bevalling en kraamweek
Last but not least, het moment waar je maanden naar uit gekeken hebt, de geboorte van jullie kindje. De bevalling waar je misschien vooraf tegenop zag. Spannend of het allemaal goed mag verlopen tot het moment dat het kindje bij je op de borst ligt en je hem of haar mag ontmoeten. Ik krijg kippenvel terwijl ik dit typ. Maar ik herinner me van de geboorte van Lana en Aimy nog precies dat gevoel. Het mooiste gevoel dat er bestaat. De eerste ontmoeting van je kleintje, het verliefde gevoel. En dan je partner zien met jullie kindje, zo speciaal. Er komen dan weer allemaal nieuwe verliefde gevoelens opborrelen.
En al kun je je lichamelijk dan helemaal niet goed voelen, de ontmoeting met jullie kindje is enorm speciaal en ik wens iedereen een hele mooie kraamtijd toe waarin je gaat wennen aan je kindje. Hopelijk terugkijkend op een fijne zwangerschap vol mooie mijlpalen. Dat zou ik iedere vrouw zo gunnen!

Welke mijlpalen van je zwangerschap kun jij je nog goed herinneren? Wat vond je de meest speciale mijlpaal? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “9 Speciale mijlpalen tijdens de zwangerschap”

 1. Ik vond onze gender reveal echt speciaal en aan m’n familie vertellen ook ❤️ De bevalling vind ik voor achteraf heel bijzonder. Op t moment zelf en in de eerste periode vond ik het vreselijk maar nu kijk ik er goed op terug!

 2. Ik vond de 24 weken grens wel een belangrijke mijlpaal. Te weten dat mocht het kindje nu geboren worden, dan wordt er in ieder geval iets geprobeerd.

 3. Ik had meer de medische mijlpalen: de 20 weken echo, de 24 weken grens voor levensvatbaarheid, 34 weken om in ren normaal ziekenhuis te mogen bevallen, 37 weken om thuis te bevallen en ook nog de ‘oh ik ben bijna 42 weken dat niet nu ook weer niet’ mijlpaal…

 4. Ik vind elke mijlpaal speciaal. Zelfs elke controle omdat je dan weet dat het nog goed gaat met je kindje. De enige mijlpaal die ik nog niet gehad heb is de bevalling en kraamweek. Dat hoop ik over 3 weken mee te mogen maken. Of al eerder 😉 Liever niet later haha!

 5. De eerste mijlpalen vond ik nog zo onwerkelijk zoals de positieve zwangerschapstest en aller eerste echo. Misschien ook omdat ik er rekening mee hield dat het in het begin nog verkeerd kan gaan. Rond 6 weken zwangerschap was ik ook intens onzeker en vroeg ik mij af of het kleintje wel goed af zou zijn bij mij als mama (dingen als: is dagopvang niet enorm zielig? Schoten door mijn hoofd). Het was niet dat ik dingen als abortus overwoog, maar ik had van te voren nooit gedacht dat ik zo onzeker zou zijn tijdens de zwangerschap. Nadat we de 10 wekenecho gehad hebben en ik een goed gesprek had gehad met een andere moeder wist ik het zeker: voor dit kleintje wil ik helemaal gaan, ik wil dat hij/zij bij mij blijft. Dat was een goede mijlpaal!
  Verder: de eerste keer het hartje horen kloppen, duidelijke bewegingen voelen, je buik ineens zien golven haha.
  De gernderrevealparty. Echt super leuk! Heel klein gehouden met ouders en schoonouders, maar hartstikke gezellig.

  Nu 35 weken in verwachting en naar het moment aan het toeleven waarop ik hem echt ga ontmoeten haha.

 6. Naast de mijlpalen die jij noemt, vond ik de uitgerekende datum een mijlpaal. Nooit bij stil gestaan dat je er ook rustig overheen kunt gaan en je leven dan ook doorgaat ;-).

 7. Wij kiezen ervoor om niet te weten of het een jongetje of meisje wordt, dus die mijlpaal heb ik niet, maar de andere zijn wel heel herkenbaar! De bevalling kan hier elk moment plaatsvinden, dat vind ik ook een heel speciaal moment. Dat je denkt: nu gaat het gebeuren, over héél kort (een paar uur) ontmoeten we deze kleine spruit en weten we of we een zoontje of dochtertje hebben, en of het gezond is! Oh, ik kan niet wachten 🙂

 8. Mijlpalen voor mij waren de goede NIPT uitslag en 20-weken echo, maar ook het moment dat ik een echte buik begon te krijgen, begin van m’n verlof en natuurlijk de uitgerekende datum. Maar het ultieme hoogtepunt was de geboorte, ongelooflijk fijn dat ons kindje bij ons is en het voelt allemaal direct zo vertrouwd, geweldig!

 9. Er zijn zoveel mooie mijlpalen! Ik vind de echo’s heel mooi, en ook het moment dat ik mijn vriend vertelde dat we een dochtertje krijgen zal ik nooit vergeten. De schopjes en bewegingen zijn ook heel bijzonder, sinds dan besef ik dat er écht leven in mijn buik zit. De bevalling kijk ik nu nog tegenop, het is mijn eerste keer en ik heb geen idee wat ik mag verwachten. Hopelijk kan ik er achteraf met een goed gevoel op terug kijken.

 10. Wij hebben afgelopen donderdag puntje 5 afgevinkt ?. Dus punten 1 t/m 5 zijn voor ons niet lang geleden en heel herkenbaar. Punt 6 en 7 zijn nu van toepassing ?.

 11. Het vertellen aan mijn vader en zussen vond ik heel mooi! De grootste mijlpaal tot nu toe was ook het besef dat er echt een baby in mijn buik zit. Dat kwam toen ik het ook aan de buitenkant zag bewegen. En de 37-weken vond ik ook een bijzondere dag, omdat het toen echt kon gaan gebeuren. Vanochtend heb ik ook als een bijzonder moment ervaren, toen ik dacht dat de weeën waren begonnen. Ik schrok er enorm van, ondanks dat ik er al weken naar uit kijk. Uiteindelijk is er niets gebeurd, waarschijnlijk gewoon een oefenwee. 🙂

 12. Oh dit is zo fijn om te lezen<3 ik vond vooral die eerste echo's zo spannend en bijzonder, en natuurlijk alles klaarmaken voor de baby. Van de geboorte en de kraamweek kon ik me weinig voorstellen toen ik zwanger was van J. maar ik werd echt overspoeld met liefde en trots. En toch ook wel een beetje bezorgdheid want ze zijn dan nog zo klein en kwetsbaar.

 13. Elke dag voelt als een mijnpaal. Doordat we een miskraam gehad hebben voelt iedere echo als een mijlpaal.
  Ben om dit moment bijna 10 weken zwanger; over twee weken 12 weken echo. Heel erg spannend vind ik het nu allemaal…. Bang dat het toch weer misgaat.
  Hopelijk kan ik straks als we de 12 welen voorbij meer genieten van ons kindje.

 14. Acht van je tien mijlpalen heb ik al gehad, de pretecho heb ik overgeslagen. De tiende mijlpaal die we nog te gaan hebben kun je vast wel raden. 😉

  De eerste keer de baby voelen was heel bijzonder, net als de eerste keer dat Wouter het kon voelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.