Hoe reageert onze kat op de baby?

Hoe reageert onze kat op de komst van de baby? Het is nu de tweede keer dat onze kat Patrick meemaakt dat er gezinsuitbreiding is. Patrick haalde ik als kitten samen met Lana op en dit was net op de dag dat ik een positieve zwangerschapstest van mijn tweede zwangerschap had. Ik was dus vanaf het begin dat Patrick bij ons kwam zwanger en vervolgens werd Aimy geboren. Hoe onze kat toen reageerde op de komst van de baby, heb ik al eens gedeeld. Vandaag deel ik een vervolg. Patrick is een kat met een gebruiksaanwijzing en hij voelt het haarfijn aan als er veranderingen zijn. Zo ook de zwangerschap van Feline en haar komst in ons gezin. Wat we aan hem merkten en hoe hij hiermee omgaat deel ik vandaag.

Onze kat Patrick is nu ruim 2 jaar oud. Het is echt een lieverd, een flinke kat met een lief karakter maar zoals elke kat, heeft ook hij een gebruiksaanwijzing die we zelf niet echt snappen haha. Hij is onwijs lief voor onze kinderen en kan alles van ze hebben. De kinderen zijn ook duidelijk dol op hem.

Toen ik zwanger werd van Feline merkte ik een verandering in het gedrag van Patrick. Hij werd aanhankelijk naar mij toe en zocht mij veel meer op. In de avond als Lana en Aimy op bed lagen, ging hij bij mij liggen en dan het liefst op mijn buik. Ook was hij heel beschermend over mij. In de laatste weken van de zwangerschap vonden we dat Patrick vreemd gedrag ging vertonen. Hij wilde niet meer eten (en normaal is het echt een vreetzak) en hij was heel onrustig qua gedrag. Hij trok zich steeds meer terug, alsof hij aanvoelde dat er een baby op komst was, maar we maakten ons wel zorgen om hem. Patrick werd wat magerder en at zijn voeding niet meer.

We zijn toen geswitcht van kattenvoer en toen ging hij beter eten. Voorheen kreeg Patrick droge brokjes en wanneer hij slechter begon te eten, wisten we niet goed wat we hem het beste konden geven zodat hij weer zou gaan eten. We hebben toen WHISKAS® Casserole uitgeprobeerd, en we merkten meteen dat hij beter ging eten. Casserole is het nieuwe natvoer van WHISKAS®, wat bestaat uit malse en sappige stukjes. Daarentegen zijn ze vrij van kunstmatige toevoegingen, en bevat het enkel natuurlijke ingrediënten – ook nog eens goed voor Patrick dus! Ook wordt er rekening mee gehouden met de levensfase, wat erg fijn is. Omdat Patrick 2 jaar oud is, geven we hem de zakjes van +1 jaar, dit sluit goed aan bij de fase van zijn kattenjaren.

Patrick vindt deze nieuwe sappige en malse maaltijden van WHISKAS® heel erg lekker, hij eet dit natvoer met veel smaak op. Daarom is het fijn dat dit kattenvoer minder calorieën bevat want hij is al een hele flinke kat, dus dan zal dit voer hem niet te zwaar maken. Wij zijn er blij mee dat hij weer goed eet en we ons daar geen zorgen meer over hoeven te maken!

We merkten aan Patrick dat hij in de laatste weken van de zwangerschap op ontdekkingstocht ging om de nieuwe babyspullen te ontdekken. Zo ging hij in de kinderwagen liggen en in de box. Alsof hij op de manier zicht voorbereidde op de komst van de baby. Toen ik thuis kwam met Feline uit het ziekenhuis, was Patrick heel nieuwsgierig naar haar en lieten we hem in ons bijzijn toenadering zoeken. Hij snuffelde dan aan haar en liep vervolgens weer verder. We laten Patrick nooit alleen bij de kinderen, maar we hebben ook niet het idee dat hij ze kwaad zou willen doen. Als in de avond de kinderen op bed liggen, pakt Patrick zijn aandacht weer op door dan bij ons te gaan zitten.

Hier zie je Patrick de box in de gaten houden, hij gaat ook vaak onder de box liggen.

Ik vind dat Patrick erg goed is omgegaan met de komst van Feline. Ik ben heel benieuwd hoe jullie huisdieren reageerden op de komst van een nieuw gezinslid. Merkte je dit aan zijn/haar gedrag of eetgewoontes? Hoe lieten jullie je huisdier wennen aan de baby? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met WHISKAS®

#KellycaresseAd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Caroline M
  14 november 2017

  Mijn ? Mickey ging van af het moment dat ik zwanger was mee wandelen, net een hondje. Ondertussen is de jongste bijna 2 en loopt Mickey nog steeds mee door de Zeeuwse polder. ?

 • Wilma
  14 november 2017

  Wat fijn dat Patrick er zo goed mee om gaat. Bij ons gaat het helaas minder goed sinds de komst van onze kleine meid. Sinds onze dochter er is wil de kat alleen nog maar buiten zijn. Ze wil amper na binnen al is het alleen maar om te eten en soms snachts wil ze wel binnen zijn. Maar lekker de hele dag door in huis liggen knorren is er niet meer bij. We vinden dit erg jammer maar kunnen er niets aan doen…

 • Lisanne
  14 november 2017

  Moet even kwijt dat ik Patrick zo’n leuke naam vindt voor de jullie poes.

  Ik hoop dat onze poes ook positief gaat reageren op de komst van ons meisje (nu bijna 41weken zwanger) en ze kan elk moment hier zijn.
  Tot nu toe nog geen raar gedrag mee gemaakt en ze is nog steeds de oude vertrouwde lieve Chloe. Ze is wel echt de princes in huis en erg op mij gesteld, dus hoop dat ze zich niet gepasseerd voelt.
  Time will tell?

 • Irene
  14 november 2017

  Wat een schat is Patrick toch ?

 • Maartje
  14 november 2017

  Onze poezen zijn ineens veel knuffeliger en liever geworden tegen ons en andere. Voorheen kregen zij alle aandacht en nu krijgt de baby ook aandacht en merk dat ze dan graag willen komen knuffelen. Ik geniet er alleen maar van !

 • rachel
  15 november 2017

  katten kunnen net als honden heel waakzaam zijn/worden. toen wij nog katten hadden en de meiden werden geboren hoefde er in het begin geen vreemde bij de box te gaan staan want dan was het blazen!! voor de meiden zelf waren ze super lief maar ze waren heel beschermend

 • Simone
  15 november 2017

  He hoi

  Even nog een tip geef hem wel wat te knabbelen dit maakt zn tandjes schoon wat erg belangrijk was.. onze kater had suiker en idd natvoer eet wat makkelijker en zoals je misschien weet uit ervaring bij jezelf moest onze kater een kwartier voor de prik eten en dit ging het beste met natvoer tot hij ziek werd en ik ontdekte dat zn tandjes niet goed meer waren toen dacht oja natuurlijk brokjes / speciale snoepjes maken zn tandjes schoon.. inmiddels is sik alweer ruim een halfjaar overleden en hebben we zoveel geluk om naast onze fantastische 3 jongens en 2 hondjes en cavia haha weer een hele stoere rode kater in ons gezin te hebben die verplicht af en toe moet knabbelen hihi

 • Danja
  5 december 2017

  Leuk stukje! Onze kat was tijdens mijn zwangerschap ook aanhankelijker naar mij toe. Ze moest en zou perse op mijn buik slapen en was niet blij toen dat niet meer paste. Dan maar er tegenaan. Maar de baby werd steeds als de kat tegen mijn buik lag te spinnen erg druk en begon dan driftig te trappelen. Dat kon de kat niet waarderen en ze ging er dan beledigd vandoor. Op de kennismaking met de baby reageerde de kat gestresst. Ze snuffelde aan de maxi cosy in de gang en sprintte toen naar een veilige plek. Ze was wel binnen een paar dagen gewend. Pas toen mijn dochter ging staan had de kat het weer even moeilijk want ze dacht dat het bovenop de meubels ‘veilig’ was. Ze heeft toen een keer verschrikt gekrabt. Inmiddels is mijn dochter 4 en de kat ongeveer 12 en ze zijn dikke vriendjes.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.