Hoe reageert de kat op de baby? #Lifewith2girls

16 maart 2016

patrick1

Ik heb weer een nieuwe ‘Lifewith2girls’ voor jullie en dit keer ga ik het hebben over onze kat Patrick. Jullie mogen bij de comments verzoekjes achterlaten voor deze rubriek en zo is een aantal keer de vraag gesteld hoe Patrick reageert op de komst van de baby want ineens zijn er twee meisjes om hem heen. In de zwangerschap was Patrick ook al heel erg betrokken. Een heel leuk onderwerp om te bespreken vind ik zelf dus die vraag ga ik deze week beantwoorden. Hoe reageert de kat op de baby? Voor hem verandert er natuurlijk ook een heleboel in huis.

Eigenlijk ‘weet’ onze kat Patrick niet beter dan dat ik zwanger of bevallen ben. Ik weet niet in hoeverre katten dit doorhebben maar ik geloof zeker dat zij meer voelen en doorhebben dan wij denken. Op de dag dat ik mijn positieve zwangerschapstest in mijn handen had, haalde ik Patrick op bij het nestje waar we hem vandaan hebben. Ik was dus al zwanger dus ik kan niet vergelijken of hij ineens anders was gaan doen doordat ik zwanger was. Hoe groter mijn buik werd, hoe meer ik het idee kreeg dat Patrick toenadering zocht. Dan ging hij in de avond lekker bij me kroelen op de bank en het liefst tegen de buik aan zitten. Aimy schopte dan ook tegen Patrick aan en ik denk dat hij dit wel degelijk gevoeld heeft.

Toen ik bevallen was, verbleef ik bijna een week in het ziekenhuis en was hij veel alleen thuis. Hij werd dagelijks verzorgd door mijn ouders maar was in de nacht ook veel alleen. Toen ik thuiskwam waren we gelijk een gezin van 4 en was het meteen drukke boel in huis, ook kwam de kraamverzorgster toen bij ons, wat nog meer drukte en nieuwe prikkels opleverde. Voor mijn gevoel was hij een beetje uit zijn doen. Ook moest hij natuurlijk ons nieuwe kindje nog leren kennen. Ik merkte dat hij letterlijk de kat uit de boom moest kijken. Hij kwam langzaam dichterbij Aimy maar ik denk dat hij ook bewust heel voorzichtig aftastte wat hij kon doen. Alsof hij het nieuwe mensje heel voorzichtig wilde leren kennen. Hij deed dit heel langzaamaan en ik voelde bij hem dat hij het prima vond, want ik merkte geen negatief gedrag op. (Dit is allemaal puur mijn eigen interpretatie, ik heb niet veel verstand van het gedrag van katten, dit is gewoon wat ik zie). 

Wat ik vooral aan Patrick merkte is dat hij overdag meer zijn eigen gang gaat maar zodra de kinderen op bed liggen heel erg toenadering naar ons zoekt. Dan wil hij knuffelen en kan hij heel claimerig aandacht vragen. Voorheen zocht hij ook overdag veel meer  toenadering en nu dus enkel wanneer hij volgens mij echt het idee heeft dat ik even alle aandacht op hem kan richten. Ik vind dat alleen maar gezellig zo’n kroelerige kat op schoot. Ook vind ik dat Patrick veel rustiger is geworden in zijn gedrag sinds de komst van Aimy. Hij is minder in het huis aan het ‘jagen’ en is ook heel lief en voorzichtiger naar Lana toe. Hij lijkt echt een soort andere rol aangenomen te hebben.

Quality time in de avond voor Patrick

Ik laat Patrick niet alleen bij de kinderen, al vertrouw ik Patrick wel volledig.  Je weet niet wat er kan gebeuren. Als ik erbij ben en hij zoekt Aimy op bij de box of in haar wiegje dan valt het me op dat hij heel voorzichtig observeert. Hij is heel nieuwsgierig maar hij laat Aimy wel lekker slapen. Af en toe snuffelt hij aan haar en dat is heel leuk om te zien, ik ben er bij dus er kan weinig gebeuren. Ook gaat hij, net als tijdens de zwangerschap, graag in meubels van de baby liggen als wij niet kijken. Dan gaat hij in de kinderwagen liggen, in de box of in het babyzitje van de triptrap. Heel erg grappig en leuk om te zien.

Ik vind dat Patrick de verandering enorm goed oppakt. Hij is heel erg lief voor onze kinderen en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit goed blijft gaan. Ik denk dat de belangrijkste ‘tip’ die ik kan meegeven is, dat je ervoor zorgt dat je je kat (of andere huisdier) niet gaat negeren of minder aandacht gaat geven zodra het kindje in huis komt. Als je huisdier het idee blijft houden dat hij nog net zo belangrijk is als daarvoor dan maakt de verandering weinig uit voor het dier. In de avond geef ik uitgebreider aandacht aan Patrick en zo voelt hij zich denk ik nog net zo belangrijk en gaat hij er goed mee om. Dit geldt wellicht niet voor alle huisdieren maar dit is de ervaring zoals wij die hebben met Patrick.

En zo zijn we ineens een gezin van 5, met Patrick erbij. Ik ben benieuwd hoe jullie ervaring is met huisdieren en kinderen. Hoe reageerde jullie huisdieren op de komst van een baby? En hoe hebben jullie dit ‘aangepakt’? Laat je reactie achter bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Simpel, met een snufje liefde op 16 maart 2016 06:02

Hier reageerde de katten ook heel goed op mijn zwangerschap en de kinderen. Ze waren iets aanhankelijker maar verder was er geen verschil. Ze vonden vooral de box erg leuk terwijl dat verboden terrein was.
Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De miskraam van Simone.My Profile

[antwoorden]


Door Marisca-Mamablogger.nl op 16 maart 2016 06:03

Wij hadden de box al een tijdje in de kamer gezet zodat de katten eraan konden wennen en hadden er wat ballonnen in gelegd. Toch bleek dat achteraf niet nodig, want ze gingen echt niet in de box. Eigenlijk vonden ze Milan totaal oninteressant haha.
Marisca-Mamablogger.nl onlangs geplaatst…Kleding shoppen bij de Action? Dit is de nieuwe collectie!My Profile

[antwoorden]


Door MamaOnderneemt op 16 maart 2016 06:05

Kinderen en katten/poezen: in één woord fantastisch. Onze oudste poes kregen wij toen ons oudste kind anderhalf was en inze jongste poes kregen we een half jaar geleden. Toen was ons oudste kind 6 en ons jongste kind 3. Ze kunnen het fantastisch met elkaar vinden, groeien met elkaar op en zijn echt aan elkaar gehecht. De kinderen hebben respect voor de poezen en als de poezen het te druk vinden, dan zoeken ze een rustiger plekje boven. Ik ben blij en vind het belangrijk dat onze kinderen opgroeien met huisdieren.
MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Een blogpauze?My Profile

[antwoorden]


Door MamaOnderneemt op 16 maart 2016 06:05

Kinderen en katten/poezen: in één woord fantastisch. Onze oudste poes kregen wij toen ons oudste kind anderhalf was en onze jongste poes kregen we een half jaar geleden. Toen was ons oudste kind 6 en ons jongste kind 3. Ze kunnen het fantastisch met elkaar vinden, groeien met elkaar op en zijn echt aan elkaar gehecht. De kinderen hebben respect voor de poezen en als de poezen het te druk vinden, dan zoeken ze een rustiger plekje boven. Ik ben blij en vind het belangrijk dat onze kinderen opgroeien met huisdieren.

[antwoorden]


Door Elisabeth op 16 maart 2016 06:09

O wat mooi om te lezen! Ik herken er heel veel van. Onze kat deed ook heel voorzichtig en n btje timide toen Jim net geboren was. Vooral de drukte van het kraambezoek en de kraamverzorgster zorgden voor onrust. Baby Jim reageerde ze heel natuurlijk op. Heel voorzichtig. Alsof ze heel goed wist dat ze niet met hem moest sollen. 🙂
Elisabeth onlangs geplaatst…Pap maken van moedermelkMy Profile

[antwoorden]


Door demallemolenmoeder op 16 maart 2016 06:12

Wij hebben er twee.. Mijn zwangere buik vonden ze heerlijk maar toen ik naar huis kwam met baby moesten zij toch heel erg wennen. Ook het feit dat er een kraamverzorgster in ons huis liep. Nu gaat het prima al gaan ze haar ook nog vaak uit de weg. En net als Patrick komen ze ook aandacht claimen in de avond..
demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s; buitenshuisMy Profile

[antwoorden]


Door Lonneke op 16 maart 2016 06:12

Wat goed dat Patrick het zo goed heeft opgepakt. Ik denk ook dat het scheelt dat hij al snel in jullie gezin is gekomen en dus niet anders weet. Ik laat onze hond ook nooit alleen met m’n zoontje, hoewel ik hem 2000% vertrouw.
Lonneke onlangs geplaatst…Shopblog van mijn baby!My Profile

[antwoorden]


Door Josan op 16 maart 2016 06:17

Wat grappig om te lezen dat Patrick zo zijn nieuwe rol op zich neemt. Fijn dat hij de balans lijkt te hebben gevonden tussen zijn eigen gang gaan en toenadering zoeken. Wij hebben een konijn. Ik merk dat dochter ( nu ruim 9 maanden) dat super interessant vindt. Ik kan haar in haar kinderstoel voor zijn hok zetten en dan is ze zoet konijn kijken. Ach beter dan tv kijken 🙂
Josan onlangs geplaatst…Low budget paaseieren pimpen met ActionMy Profile

[antwoorden]


Door Channa op 16 maart 2016 06:21

Hier geen katten maar vogels. Die zich er overigens weinig van aan trokken. Fijn dat het bij jullie zo goed gaat.
Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #8 – Center Parcs Les Trois ForêtsMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 16 maart 2016 06:24

Ik hoor altijd dat katten de babyspullen een heerlijke slaapplek vinden. Leuk om te lezen hoe jij hem hebt zien veranderen.
Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #11: Inspirerende artikelen van andere bloggersMy Profile

[antwoorden]


Door Manon op 16 maart 2016 06:41

Aah Patrickje! Hier ook vooral veel aandacht als zoonlief op bed ligt!
Manon onlangs geplaatst…Studie, werk? Waar ligt je hart…My Profile

[antwoorden]


Door Fenna op 16 maart 2016 06:43

Wat fijn dat Patrick het allemaal zo goed oppakt. Hier nog geen kinderen, wel 2 katten dus ben benieuwd wat er gaat gebeuren tegen die tijd. Overigens reageren ze prima op kinderen die langskomen maar goed, 24/7 een kindje in huis is anders natuurlijk 😉
Fenna onlangs geplaatst…De trouwbedankjesMy Profile

[antwoorden]


Door Jessica op 16 maart 2016 06:46

Totaal geen ervaring mee maar wat is het heerlijk te lezen dat de kat zo flexibel meegroeit in jullie gezin. Volgens mij ook de enige verstandige manier om uit te gaan van de behoefte van de kat. Heel lief en lijkt me heel gezellig!
Jessica onlangs geplaatst…Dag dreumes! Hallo peuter! #2My Profile

[antwoorden]


Door Dorien op 16 maart 2016 06:49

Ik heb altijd het gevoel dat beestjes een instinct hebben en het aanvoelen. Onze kat was ook heel lief voor Zoë en voorzichtig. Alleen laten deed ik ze ook niet, het blijft toch een beestje! Voor mijn gevoel is Patrick trouwens al ja-ren bij jullie, haha!
Dorien onlangs geplaatst…VAN BANKZITTER NAAR FITGIRL #1 STRUGGLES, VOEDINGSTIPS EN FOTO’SMy Profile

[antwoorden]


Door MetMirjam op 16 maart 2016 06:57

Onze kat is helaas overleden toen Fiene een paar maanden oud was. Maar tijdens mijn zwangerschap lag ze altijd op of tegen mijn buik. Toen ik bevallen was lag Fiene vaak bij mij op het voedingskussen (ook als ik niet aan het voeden was) en dan kwam ze ook altijd tegen Fiene aan liggen, het liefst met haar kopje op Fiene’s beentjes of buikje. Het was echt een lieverd!
MetMirjam onlangs geplaatst…Action Shoplog: speelgoed, Pasen en meer..My Profile

[antwoorden]


Door Jeske op 16 maart 2016 07:03

Onze kat had de neiging om op alles te plassen wat van de baby was. Kon geen dekentje of wasmand in de woonkamer laten staan als wij gingen slapen. Helaas heb ik de kat uiteindelijk naar het asiel gebracht. Ze was overduidelijk ongelukkig bij ons. Met pijn in mijn hart overigens… Maar in dit geval was het beter voor de kat.
Jeske onlangs geplaatst…Freebie: Be your own heroMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 16 maart 2016 07:03

Toen ik zwanger was koos ik een pup uit en die groeide ook mee in de zwangerschap. Vanaf het begin is dat goed gegaan en later ook met de tweede hond erbij. Leuk om te lezen hoe goed de kat het doet!
Nicole onlangs geplaatst…Paasdecoratie ideetjesMy Profile

[antwoorden]


Door marie-louise op 16 maart 2016 07:21

Wat fijn dat jullie kat het zo goed oppakt. Lijkt mij namelijk erg vervelend als dat niet zo is. Ik heb er zelf geen ervaring mee, omdat ik allergisch ben voor katten.
marie-louise onlangs geplaatst…Angsten tijdens de zwangerschapMy Profile

[antwoorden]


Door Wilma op 16 maart 2016 07:22

Lief hoor, heel fijn! Onze Yarah zou een poesje ook wel heel leuk vinden denk ik 🙂
Wilma onlangs geplaatst…ik had nooit gedacht dat…My Profile

[antwoorden]


Door Tamara op 16 maart 2016 07:23

Ahh wel lief dat hij zo voorzichtig en betrokken is! Ik denk dat huisdieren meer doorhebben dan wij weten!
Tamara onlangs geplaatst…TRENDALERT! Babyshowers voor daddy’s to be!My Profile

[antwoorden]


Door Marije op 16 maart 2016 07:27

Ik ben benieuwd hoe onze katten op de baby gaan reageren. Ze mogen nu af en toe in de babykamer snuffelen en dat vinden ze reuze interessant. Ook springen ze graag in het ledikantje en de kinderwagen. Straks als de box beneden staat wordt het vast een heel drama om ze daar uit te weren haha. Ik denk dat ik er ballonnen in ga leggen of er een oud hoeslaken overheen span.
Marije onlangs geplaatst…Je Maxi-Cosi opfleurenMy Profile

[antwoorden]


Door Sandra op 16 maart 2016 07:41

Knap hoor dat hij er zo goed mee om gaat!
Sandra onlangs geplaatst…ELF MAKEUP MIST & SET SPRAYMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 16 maart 2016 07:43

Wij hadden ook een kat, maar die plaste helaas alles onder van ons zoontje 🙁
Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Gepersonaliseerde naampuzzel van Cre8My Profile

[antwoorden]


Door Dita op 16 maart 2016 07:45

Wij hebben 2 katten, Lana en Amigo. Lana vind alles wel prima, Amigo had er wat meer moeite mee. Maar ook geven wij ze nog veel aandacht, zoals je al zegt, vooral in de avond komen ze bij ons zitten. Of als Mila even met mijn vriend weg is bijvoorbeeld. Anders observeren ze haar ook.
Dita onlangs geplaatst…Interieur kiekjes – Maart 2016My Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 16 maart 2016 07:55

Mooi dat het zo goed gaat! Dat is altijd fijn voor iedereen. Onze kat en onze dochter moesten wel even aan elkaar wennen maar gaat al heel lang goed. Al laten ze elkaar voornamelijk ‘met rust’ haha.
Marijke onlangs geplaatst…SALADE I gegrilde courgette & brieMy Profile

[antwoorden]


Door Lisanne op 16 maart 2016 07:58

Wat fijn dat Patrick zo goed omgaat met het nieuwe gezin. En leuk dat je ziet hoe erg hij veranderd dit kan niet alleen Door het nieuwe gezinslid komen maar ook omdat hij zelf wat ouder is geworden. Ik merk het aan onze hond de laagste tijd ook heel erg ze is veel rustiger als in het begin ze word ook in juni alweer 4. Als pup was ze erg speels nu ook nog wel maar ze houd ook gewoon van lekker rustig liggen. Fijne dag vandaag liefs lisanne
Lisanne onlangs geplaatst…Paasversiering in huis!My Profile

[antwoorden]


Door Charlotte op 16 maart 2016 08:00

Wat fijn dat het goed gaat! Wij hebben geen huisdieren dus ik heb er heen ervaring gehad mee.
Charlotte onlangs geplaatst…Win! Een vrolijke spaarpot naar keuze…My Profile

[antwoorden]


Door Marieke op 16 maart 2016 08:08

Katten hebben idd veel meer door dan wij denken. Die voelen spanningen aan of juist wanneer je niet lekker in je vel zit. Ik weet dat nog goed van toen ik een eigen kat had. Fijn dat Patrick goed met de meiden omgaat ik denk dat hij natuurlijk ook al wat gewend was met Lana dus 1 meisje erbij maakt voor hem niet heel veel uit denk ik.
Marieke onlangs geplaatst…Shoplog Søstrene GreneMy Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 16 maart 2016 08:11

Wat fijn dat Patrick er zo goed op reageert!
Ik moet zeggen dat ik het best spannend vind hoe onze hond zal gaan reageren op onze kleine. We hebben haar altijd als “kindje” gezien, en alle aandacht vd wereld gegeven.
Het is wel echt een groeps/familie hond en iedereen mag aansluiten in die groep en daar past ze dan ook mooi op. Ik hoop heel erg dat ze onze kleine meid zal accepteren… Maar ook ik zal haar niet alleen laten dan. En idd, toch zoveel mogelijk nog proberen te betrekken en aandacht te geven daar waar kan.
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #11 – Week 19My Profile

[antwoorden]


Door saskia op 16 maart 2016 08:21

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wel goed om te lezen hoe jullie dit hebben aangepakt. Mooie balans hebben jullie gevonden zo te lezen en dat is fijn zowel voor Patrick als voor de kindjes.
saskia onlangs geplaatst…Senna als jongensnaamMy Profile

[antwoorden]


Door Carlijn op 16 maart 2016 08:48

Wat een opluchting dat dit goed gaat en dat Patrick zo lief is voor de kindjes. Het is toch altijd maar afwachten hoe dit zal uitpakken. Ik ken mensen die hun twee katten (twee oudjes al, nog zieliger vind ik daardoor) hebben weg gedaan toen de baby kwam, omdat zij het niet meer kon aanzien dat het hele huis vol haren lag. Wel heftig hoor… Zelf hebben wij geen huisdieren dus kan er niet over meepraten.

[antwoorden]


Door Celine op 16 maart 2016 09:02

Wat goed dat Patrick goed reageert! Wij hebben een hond en dit ging ook prima met de komst van onze kleine!
Liefs, Celine
Celine onlangs geplaatst…Fashion: Pandora leren armbandMy Profile

[antwoorden]


Door Marieke op 16 maart 2016 09:09

Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik blijf het altijd een tikkie spannend vinden. Huisdieren met kleine kindjes. Beide kunnen heel onverwachts zijn…
Maar ontzettend fijn dat het met jullie kat Patrick zo goed gaat! Wat een leuke naam trouwens voor een kat, haha!
Marieke onlangs geplaatst…Een rondje door de Primark met outfits!My Profile

[antwoorden]


Door Malou op 16 maart 2016 09:20

Fijn dat het zo goed gaat! Onze kat is nog steeds bang voor Nomi.
Malou onlangs geplaatst…H&M en Primark shoplogMy Profile

[antwoorden]


Door Eline op 16 maart 2016 09:48

Wat fijn dat het zo goed gaat! Is altijd maar afwachten met dieren en baby’s 🙂
Eline onlangs geplaatst…Gezonde ontbijtmuffinsMy Profile

[antwoorden]


Door Priscilla op 16 maart 2016 10:06

Wat fijn dat het zo goed gaat samen. Hier is het ook goed gegaan met de kat. Wij haalden haar toen ik net zwanger was van de eerste en werden gewaarschuwd; kan niet met kinderen. Ja hoor is goed dacht ik, ik wil gewoon deze kat! Haha Alleen vanaf de leeftijd die Calista nu heeft vind ik het wel wat lastiger want zij wil de kat graag pakken en snapt nog niet dat dat niet mag. Onze kat Dixie zoekt haar echter wel steeds op dus blijkbaar vindt ze het toch niet zo erg. Bij mijn zoon heeft ze een keer een krab op zijn neus gegeven toen hij rond een jaar was. Toen snapte hij ook beter dat hij voorzichtig met dat beestje moest zijn.
Priscilla onlangs geplaatst…Die ene waarin ik echt best wel down benMy Profile

[antwoorden]


Door Marjon op 16 maart 2016 10:11

Wat fijn dat Patrick zo goed samen gaat met de kinderen! Wij hebben dan wel geen kat, maar een hond en die is ook heel lief voor Maxime :). Liefs Marjon
Marjon onlangs geplaatst…NEW VLOG ONLINE: What’s in my bagMy Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 16 maart 2016 10:31

Zo fijn dat het goed gaat! Onze hond zoekt ook de aandacht op als Sarah er niet is. Verder gaat het verrassend goed en is er geen jaloezie. Saar mag ook alles doen bij de hond (er zijn wel grenzen natuurlijk).
Lifesabout onlangs geplaatst…Lentekriebels. Wat doe jij het liefst in de zon? + WinactieMy Profile

[antwoorden]


Door rachel op 16 maart 2016 10:35

fijn om te lezen dat het goed gaat! toen wij nog katten hadden (helaas alle 4 in der jaren overleden) waren nog aanhankelijker toen ik zwanger was en net bevallen hihi. ik wilde alleen niet dat ze in het bedje, kinderwagen of box gingen liggen en dat deden ze dan ook niet…uhm ja na een paar keer waarschuwen hihi, en met de meiden waren ze ook super lief en knuffelig
rachel onlangs geplaatst…#Vlog 13 maart 2016My Profile

[antwoorden]


Door Mama van Dijk op 16 maart 2016 10:43

awww, heerlijk die viervoeters eh! Hier deed de kat het ook perfect. Echter, hij vind al die warme nieuwe plekjes wel erg leuk, nu is hij een jaar later gewend dat in het babybedje slapen niet zo handig.
Mama van Dijk onlangs geplaatst…NIEUWE TAG. ” Je bent bewonderenswaardig! “My Profile

[antwoorden]


Door Kelly op 16 maart 2016 10:45

Fijn dat hij het zo goed op pakt ! De hondjes reageerde bij de komst van mijn jongste zusje ook heel voorzichtig
Kelly onlangs geplaatst…Persoonlijk| TDN goes EngelandMy Profile

[antwoorden]


Door Karlien op 16 maart 2016 10:54

Top dat het zo goed gaat 🙂 wij hebben geen huisdieren dus ook geen ervaring daarmee 😉
Karlien onlangs geplaatst…WereldreisMy Profile

[antwoorden]


Door Diana op 16 maart 2016 13:30

Wij hebben een hondje, wat eerst onze eerste kindje was. Nu is de hond een hond en de grote vriendin van onze zoon. Onze hond moest wel eerst wennen aan de nieuwe situatie, maar na een dag was ze niet meer bij onze zoon weg te slaan. 🙂
Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary Maart #2My Profile

[antwoorden]


Door Michelle op 16 maart 2016 15:41

Dit is een van de weinige dingetjes omtrent mijn zwangerschap en het krijgen van een kindje die ik écht heel spannend vind. Wij hebben twee katten, en ik geloof ook echt dat ze meer meekrijgen dan wij weten. Één van de twee was voorheen nooit zo knuffelig, maar sinds ik zwanger ben is hij niet bij me weg te slaan en ligt hij het liefst hele dagen op mijn dikke buik te ronken. De babykamer vinden ze bloedje interessant, maar ik laat ze er alleen even rondwandelen als ik er ook ben. Ik maak me niet zo heel druk omdat ze allebei erg bang en terughoudend aangelegd zijn, en allesbehalve aggressief of opvliegerig, dus ik hoop zo dat ze met de tijd aan ons kleine ventje zullen wennen.
Michelle onlangs geplaatst…MINI BABYMOONMy Profile

[antwoorden]


Door Wendy op 16 maart 2016 15:53

Voordat ik zwanger werd, hadden wij twee katten. Na de komst van het eerste kindje werd de een rustiger en aanhnkelijker, de andere werd onrustig, onder andere overal plassen en ons ontwijken. Na de komst van ons tweede kindje werd hij zelfs vals. Toen de jongste 2 maanden was, hebben we voor die kat een ander thuis gezocht, omdat ik hem niet meer vertouwde. Hij blies en krabde naar iedereen, mij maar ook de kinderen. Nu hebben we dus nog maar 1 kat, en dat is gewoon een dikke goedzak. Is heel lief, laat alles toe van de kinderen en komt vooral ‘s avonds vaak op schoot kroelen. Zo zie je maar hoe twee katten totaal verschillend kunnen reageren.

[antwoorden]


Door Jessica op 16 maart 2016 15:57

Wat goed om te lezen! Katten voelen heel veel, als ik niet in mijn hum ben komen ze altijd naar mij toe. en als ze voelen dat ze echt ut mijn buurt moeten blijven doen ze dat ook haha… Fijn om te lezen dat het zo goed gaat.
Jessica onlangs geplaatst…DIY – PaaskransMy Profile

[antwoorden]


Door Laura op 16 maart 2016 16:26

Wat bijzonder dat hij zich zo aanpast. Een stoere, lieve kat is het.
Laura onlangs geplaatst…Verdrietig na je bevalling?My Profile

[antwoorden]


Door Jodi - liefthuis op 16 maart 2016 17:27

Het kan zeker heel goed gaan. Ik denk dat het ook heel leuk en goed is voor kindjes. Hier hebben we een hond en dat gaat super, als onze apruit straks actiever wordt zullen we meer op moeten gaan letten natuurlijk. Dat de mand van de hond zijn veilige plek blijft. en dat we ook zeker weten dat onze spruit veilig is
Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wie is Jodi?…. Leer me beter kennen…10 tegen 1My Profile

[antwoorden]


Door Laura op 16 maart 2016 23:03

Ah wate een lieve blogpost is dit! <3

[antwoorden]


Door Siem op 17 maart 2016 06:20

Toen mijn zusje werd geboren was ik bijna twee en hadden we twee honden en een kat, Arie. Voor Arie was dit veel te druk dus die is uit zichzelf bij de overburen gaan wonen, ik heb nooit begrepen joe dat precies gegaan is en ik wist niet beter. De honden ware moeder en dochter en toen ik 3 was is de dochter alsnog naar een ander gegaan omdat het teveel was voor mijn moeder. En daarbij ia het huis van mijn ouders, ze wonen er nog altijd, niet zo groot..

[antwoorden]


Door Frédérique op 17 maart 2016 09:32

Heel goed onderwerp zeg! Het klopt ook inderdaad dat katten (en honden) dit door hebben. Hen kennis laten maken en voorstellen aan nieuwe gezinsleden is altijd eigenlijk een pré. Heel fijn dat jullie dit zo hebben gedaan en dat Patrick zich er fijn bij voelt 🙂

[antwoorden]


Door Cindy op 18 maart 2016 12:47

Ik ben er ook van overtuigd dat onze hond door heeft als ik zwanger ben. Hij ligt dan bijv. vaker bij me op schoot/blijft meer in de buurt. Toen 1,5 jaar geleden onze dochter geboren werd, vond hij dat erg spannend. In het begin was hij wel een beetje bang van dr. Hij ging dan heel voorzichtig snuffelend naar haar toe, maar zodra ze ook maar een beweging maakte of een kik gaf, deinsde hij meteen verschrikt een heel eind achteruit 🙂 Hij durfde steeds meer dichterbij te komen en uiteindelijk wilde hij haar het liefst helemaal aflikken (wat wij dan weer liever niet hadden). Nu is onze dochter 1,5 en spelen ze heel leuk samen, echte maatjes. In mei verwacht ik baby 2, ik ben benieuwd of hij dan weer hetzelfde reageert.
Cindy onlangs geplaatst…Getest: Bakerpraatjes en andere fabeltjesMy Profile

[antwoorden]


CommentLuv badge