Healthy lifestyle motivatie tips!

Dus jij wilt starten met een healthy lifestyle, je wilt afvallen, of op gewicht blijven. Je wilt gezonder leven en waarom? In dit blogje wil ik graag wat random healthy lifestyle tips delen, want het leven is zo veel fijner wanneer je gezond en fit bent!

Gezondheid is niet te koop. Ziek worden kunnen we niet altijd tegenhouden, het kan iedereen overkomen dat je morgen wakker wordt met een vervelende chronische ziekte. Ik heb Diabetes en dat heeft in mijn geval (type 1) niets te maken met mijn al dan niet healthy lifestyle. Wel kan men door middel van een healthy lifestyle veel ziekten voorkomen. Ik wil eerst graag wat motivatie punten opsommen wat de voordelen zijn van een gezonde leefstijl en een daarbij behorend gezond gewicht (BMI 18,5 – 24,5)

Even als notitie. Dit is mijn visie erop, ik wil hier niemand mee veroordelen. Ik zeg niet dat overgewicht slecht is of gezond gewicht goed. Ik geef mijn visie op gezondheid en die is niet gebaseerd op wetenschap.

 • Gezond eten en fit leven maakt je energieker, geeft je meer positiviteit in het leven en voldoening.
 • Gezond leven kúnnen vele ziektes voorkomen zoals hart- en vaat ziekten, obesitas, gewrichtsproblemen en noem het maar op. Gezond levende mensen worden over het algemeen (ik zeg het voorzichtig) ouder.
 • Een gezond eet en leefpatroon is een goed voorbeeld voor de volgende generatie. Laten we allemaal het goede voorbeeld geven en het obesitas probleem niet overzenden naar de volgende generatie. Laten we televisie programma’s als Obese niet meer nodig hebben om Nederland wakker te schudden.
 • Vitamines, mineralen, eiwitten, gezonde vetten, we hebben ze gewoon heel erg nodig!
 • Het is gewoon heel erg prettig als je kleding blijft passen, dat bespaart een hoop kosten en frustratie!.
 • Gezond eten is gewoon super lekker, kom maar op met die lekkere stukjes fruit, heerlijke gezonde yoghurt, verse groente en salades en een stukje vlees.
 • Ook als je van nature slank bent is een gezonde leef en beweegstijl van belang. Je lichaam zal het je later terugbetalen.
 • Be proud to yourself, je kunt het!

Oke ik hoop dat dit wat basis motivatie kan geven voor je nieuwe healthy lifestyle!. Dan is het tijd om de knop om te zetten. De juiste keuze te maken en een balans te vinden tussen allereerst de voedingsstoffen die je nodig hebt, en vervolgens af en toe een extraatje om van te genieten in te bouwen.

Welke voedingsstoffen hebben ons lichaam nodig?

Mmm hier wordt ik vrolijk van! Heerlijke stukken fruit, een basis vol vitamientjes, en gezonde vezels.

Groente, heerlijke tomaatjes, sla, komkommer maar natuurlijk ook spinazi, broccoli, je dagelijkse portie vitamines, mineralen en ijzer. Ook zitten er veel gezonde vezels in groente!

Vlees/vis of andere eiwit producten. Gezonde varianten zijn kipfilet, vis, rundvlees, eieren, tofu, v maar ook bonen kunnen hier onder vallen. Deze dierlijke eiwitten zijn een bron voor het behoudt van je spieren, kracht en nog veel meer goede eigenschappen.

Zuivel. Zuivelproducten bevatten gezonde plantaardige of dierlijke eiwitten en calcium. Zuivel vind je in kaasproducten, kwark, yoghurt (mmm griekse yoghurt), in je cappuccino, kookroom etc. Melk is goed voor elk!. Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, neem dan ook niet meer als 450 ml zuivel per dag.

Vet! Gezonde vetten heb je nodig, ze zorgen voor je hersenen, ook voor je darmen dat je voedsel goed verteerd kan worden en nog veel meer. Goede vetten vind je in vette vis, olijfolie, noten, avocado, pindakaas enzovoorts. Er is ook wel een spreuk: “You’ve got to eat fat, to lose fat’. En dan de goede onverzadigde vetten.

Koolhydraten ook wel carbs genoemd. Koolhydraten zijn goed voor je, ze zijn een essentiele bron van energie. Koolhydraten heb je in twee varianten, de snelle koolhydraten of suikers en de langzame koolhydraten of granen. De snelle suikers heb je niet zo erg nodig die vind je in cola en snoep. De langzame suikers vind je in granen, brood, volkoren pasta, rijst etc. Deze geven je een lang verzadigd gevoel en ze zorgen voor een goede spijsvertering door de vezels die erin zitten. In fruit zitten ook snelle koolhydraten maar deze zijn goed voor je door de vitamines die erbij zitten (die je niet in een glas cola vindt).

Drink voldoende water, het lichaam heeft gemiddeld 2 liter vocht nodig per dag en water is een gezonde bron daarvoor.

Dit is de basis voor een gezonde voeding, belangrijk is om voldoende te eten om je stofwisseling op gang te houden. Crash diëten zijn nutteloos omdat dit het jojo effect weer aanspoort en je stofwisseling van slag brengt. Naast gezond eten komt natuurlijk beweging. Een heerlijke boswandeling, een eindje fietsen naar je werk, hardlopen, een groepsles in de sportschool, fitness, de hond uitlaten, heerlijk in beweging zijn! Vergeet niet waarom je ook al weer die healthy lifestyle wilde. Ga gezellig met vrienden een leuk actief spel doen of samen sporten. Maak er een feestje van en geniet want dat is het belangrijkste! Je hoeft niet gelijk heel heavy te sporten, regelmatig wandelen, de fiets pakken is al een heel mooi begin.

Bron foto’s: weheartit.com

 

Zelf heb ik veel ongezonder geleefd een aantal jaar terug als ik nu doe. Mijn bmi zat tegen de 25 aan en ik was hier niet happy mee, daarmee zeg ik niet dat iemand anders daar ook niet happy mee mag zijn, dit is mijn persoonlijke verhaal. Ik heb de stap genomen om gezond te gaan leven en ben veel afgevallen hiermee naar een gezonder bmi. Dit is mijn persoonlijke verhaal , ik wil hier alleen maar motivatie uit voortbrengen. Het heeft me zoveel energie en gezondheid gegeven en ook mijn Diabetes is veel beter onder controle nu ik gezond leef en fit ben. Ieder heeft zijn eigen verhaal, en dat mag er natuurlijk zijn. Ik wil op mijn blog eerlijk zijn en laten zien wie ik ben en daar hoort ook de healthy lifestyle die ik graag met de wereld deel bij. Ik ben heel benieuwd naar jullie visie op een healthy lifestyle en of dit artikel een mooie motivatie bron kan zijn? Tips en feedback zijn ook heel erg welkom.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

6 gedachten over “Healthy lifestyle motivatie tips!”

 1. Wow, ik had nooit gedacht dat jij ooit een BMI van rond de 25 zou hebben gehad. En nu ben je zo’n mager, fijn meisje. Dat heb je echt wel goed gedaan dan!

 2. Wat een handig artikel! Mooie afbeeldingen en quotes ook! Wat fijn dat je dan nu ook gezonder leeft en zeker voor je diabetes, lijkt mij. Liefs, Sophie

 3. Mooi artikel! Ik hoop dat je mensen hiermee inspireert 🙂 ik hou heel erg van fruit en vis en groente, maar ook van ijs en doritos 😉 gelukkig kan ik blijkbaar goed tegen ijs en doritos, maar ik zou wel wat meer willen sporten, alleen het schiet er zo vaak bij in! Trots op je trouwens dat je zoveel bent afgevallen!

 4. Wat een tof artikel ! Ik kamp echt al super lang met overgewicht terwijl juist ik ooit dat meisje was wat bewijze van spreke 10 repen mars per dag kon eten. Ik eet zelf het liefst vis, salades, en “gezonde” broodjes. Ook zondig ik wel eens, een klein bakje chips of een blikje red bull. Maar daar staat tegenover dat ik altijd water of groene thee drink en amper “slechte” voeding eet bij m’n ontbijt lunch of avond eten.

  Je legt het echt goed uit, en eigenlijk is het precies zoals ik het doe maar dan wat uitgebreider haha! Het geeft mij weer een duwtje in de goede richting, bedankt 🙂

 5. Pingback: Op gewicht blijven tijdens de feestdagen 5 tips | Kelly Caresse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.