Havermout met appel recept : Mijn appeltaart ontbijt!

Havermout met appel recept! 

Mijn favoriete ontbijt is absoluut havermout, ik ben er dol op!. Ik vind het lekker om hier fruit aan toe te voegen en het liefst appel om er een appel taart versie van re maken.  Het is een heerlijk verzadigend ontbijt waar ik uren van vol zit. Doordat het een warme maaltijd is warm ik er helemaal van op wat ik ideaal vind wanneer het buiten zulke koude temperaturen aangeeft. Het meest gelezen artikel dat ik op mijn blog heb staan is het ‘hoe maak je havermout recept’. Dit artikel is al heel oud, maar via googje het meest gevonden. Vandaag deel ik een update op dit recept met een heerlijke appel twist. Voor mij proeft dit ontbijt net zo lekker als een stukje appel taart, eerlijk waar!  Het is gewoon heel lekker als variant op standaard havermout, niet moeilijk maar absoluut een aanrader. Een havermout ontbijt bomvol goede voedingsvezels, eiwitten en vitamines. De kaneel in dit ontbijt is versterkend voor je stofwisseling, en de vezels zijn goed voor je stoelgang, wat wil je nog meer toch hihi. Lees verder voor het recept.

Havermout appel

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout/rolled oats/havervlokken
  • 150 ml amandelmelk/halfvolle melk/soja melk
  • 1 appel
  • 1 hand rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing naar wens

Havermout appel

Hoe maak je dit heerlijke havermout appel recept?

  • Snij het appeltje in kleine blokjes en bewaar ze even in een schaaltje.
  • In een klein pannetje doe je de havermout en de melk en dit zet je op het vuur. Dit roer je al opwarmend goed door.
  • Voeg 1 theelepel (of meer mmm!) kaneel toe en roer dit mee tijdens het koken.
  • Als de havermout begint in te dikken dan voeg je de stukjes appel toe, vervolgens voeg je een handje rozijnen toe zodat deze mee kunnen warmen in het pannetje.
  • De truc is dat je voor jezelf bepaald hoe dik je de pap wilt hebben, ik vind het heerlijk als de substantie wat zacht is en de appeltjes ook nog licht knapperig zijn. Om dit te bereiken zet ik het vuur op tijd uit op het moment dat de pap nog wat zacht is. Wil je de pap wat droger van substantie hebben dan kook je het nog wat langer. Hier krijg je vanzelf handigheid in tot je de voor jou perfecte structuur leert kennen.
  • Voeg een eetlepel (of meer?) honing toe om wat zoetigheid toe te voegen, dit enkel wanneer je dit lekker vind.
  • Als de havermout pap lekker in juiste substantie gekookt is kun je deze serveren. Drink er een lekker kopje groene thee bij en je healthy lifestyle smul ontbijtje is compleet!

Smakelijk eten!

Ben jij ook zo dol op havermout, of heb je dit nog nooit gegeten? Ik ben benieuwd wat jullie van dit ouderwets lekkere, maar zeer gehypte gerecht vinden. Laat het me weten in de comments. Lees je dit artikel in de ochtend nog voor je ontbijt? Ren dan nu naar de keuken voor het lekkerste ontbijt dat er bestaat!.

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

28 reacties

  • Geertje
    23 november 2013

    Ik vind havermout heerlijk, maar dan op de ‘normale’ manier.
    Gewoon melk met havermout en een beetje suiker…
    Saai, maar wel heerlijk!
    Geertje onlangs geplaatst…Tegeltjeswijsheid: Dromen…My Profile

  • Jodee
    23 november 2013

    Ik ben ook weer aan de havermout. Niet perse omdat ik t nou zo lekker vind maar omdat ik gezonder wil gaan leven! Eet t nu voornamelijk “over night” dan móét ik t wel op eten omdat ik t al gemaakt heb.

  • martinaa89
    23 november 2013

    leuke manier om te maken!
    martinaa89 onlangs geplaatst…23 November 2013 – The boyfriend tagMy Profile

  • Natasja
    23 november 2013

    Dit klinkt erg goed, dat ga ik zeker eens proberen!
    Natasja onlangs geplaatst…Philips VisaPure gezichtsreinigingsborstelMy Profile

  • Suzanne
    23 november 2013

    Wat eet ik dan veel havermout. Ik eet 85 gram iedere ochtend.
    Suzanne onlangs geplaatst…Lush Gezichtsreinigers Wintercollectie 2013My Profile

  • Joyce
    23 november 2013

    Ik heb het nog nooit gehad, maar wil het zeker een keertje proeven. 🙂 Helemaal deze variant.
    Joyce onlangs geplaatst…New in: Cowboysbag 1304 The PurseMy Profile

  • Bente
    23 november 2013

    Zo eet ik mijn havermout ook (alleen zonder de honing en rozijntjes!). Heerlijk!
    Bente onlangs geplaatst…Zevenheuvelenloop: de afloopMy Profile

  • robin ♡
    23 november 2013

    ik heb het eerlijk gezegd nog nooit op… *schaam*

  • Kim
    23 november 2013

    Hmm, lekker! Ik eet het ook vaak met stukjes banaan er doorheen 🙂
    Kim onlangs geplaatst…Favorieten H&M november 2013My Profile

  • Hester
    23 november 2013

    Ik maak het zelf eigenlijk ook regelmatig op deze manier alleen dan met kokossuiker in plaats van honing. Ontzetten lekker!
    Hester onlangs geplaatst…Kokosolie als gezichtsverzorgingMy Profile

  • BeautyblogLaura.
    23 november 2013

    Ziet er heerlijk uit! xx
    BeautyblogLaura. onlangs geplaatst…The Bond Girls – OPIMy Profile

  • Saskia
    23 november 2013

    Ik ben gek op havermout en maak het ook vaak klaar op deze manier.
    Saskia onlangs geplaatst…Review: Sea Line Mineral Bio Body ButterMy Profile

  • Dagmar
    23 november 2013

    Oooh zo lekker! Wat een fijne tips en kan je niet een stukje doormailen? Dat zou een gouden uitvinding zijn, maakt de afstand ook wat kleiner 🙂
    Dagmar onlangs geplaatst…Unboxing – Glossybox ‘Sweet November’My Profile

  • Michelle
    23 november 2013

    Hmm lijkt me heel eg lekker! 🙂
    Michelle onlangs geplaatst…the way that I’ve been holding on so tightMy Profile

  • Kimberley
    23 november 2013

    Ik heb nog nooit havermout gegeten, maar de combinatie met appel en kaneel lijkt me erg lekker! 🙂
    Kimberley onlangs geplaatst…Beauty Sinterklaascadeautjes Onder De €10My Profile

  • Life of Simone
    23 november 2013

    Jum, ik ga dit morgenvroeg proberen!
    Life of Simone onlangs geplaatst…Geshopt: Kruidvat 1+1 actieMy Profile

  • Rianca
    23 november 2013

    Ik hou er ook van, maar ik vind het een vervelend karweitje om het vroeg klaar te maken terwijl warm toch echt het lekkerste is. Ik moet bekennen dat ik dus meer brood dan havermout eet. :$
    Rianca onlangs geplaatst…Happy Moments #11: Lovely Dinners & Good FriendsMy Profile

  • Robin
    23 november 2013

    Ik heb nog nooit zoiets gegeten eigenlijk. Maar het lijkt me wel lekker!
    Ik ontbijt altijd met brood.
    Robin onlangs geplaatst…NOTW #9My Profile

  • Sbaien
    23 november 2013

    Ik eet al heel lang havermout als ontbijt en de laatste tijd ook met amandelmelk… de amandelmelk van alpro vind ik alleen mierzoet, ongezoete versie van de biologische winkel is wel heerlijk! (uitproberen waard als je alpro echt niet lekker vind!)

  • Katrien
    23 november 2013

    Ik probeer zo vaak mogelijk havermout te eten, omdat het zo gezond is. Meestal doe ik er wel niks extra bij, maar nu ga ik dit recept wel eens uitproberen!
    Katrien onlangs geplaatst…Verslag: Londen + shoplogMy Profile

  • liyabee
    24 november 2013

    heerlijk soms doe ik er ook een stukje chocola bij

  • Marleen
    24 november 2013

    mmmm…. Ik hou van havermout!
    Ik maak het meestal met kaneel, rozijntjes en banaan!

  • Mar
    26 november 2013

    Ik ga dit recept ook maar eens proberen, ik ben erg benieuwd! Ik eet iedere ochtend yoghurt met havermout, kaneel, honing en een banaan. Ik weet alleen niet of ik van warme melk hou, ik hou ook niet van chocomelk.

  • Debbie
    30 november 2013

    Oeiii dat klinkt echt heel lekker, moet het toch eens op deze manier proberen. Met deze koude dagen is een warm ontbijt toch iets lekkerder dan koud.
    Debbie onlangs geplaatst…{29}Friday-linkparty-dayMy Profile

  • Con leche
    3 december 2013

    Ik maak mijn havermout ook altijd met appel, kaneel en rozijnen. Ik maak het alleen dan wel met ongezoete sojamelk en ik doe er vlak voor het serveren nog wat gebroken lijnzaad overheen. Inderdaad, heerlijk zo’n warm ontbijtje nu het buiten wat kouder wordt! 🙂
    Con leche onlangs geplaatst…Hotspot: Eetbar Dit in Den BoschMy Profile

  • Ik-ook gewoon
    13 december 2013

    tegenwoordig ben ik aan de muesli maar vroeger at ik vaak havermout. (toen ik nog geen gezin had 😉
    Ik gaarde de havermout met appelstroop en water, de helft at ik op de andere helft deed ik een schaaltje.
    Dat stortte ik ‘s middags als ik uit school kwam als een pudding op een schoteltje en at het vervolgens op. mmmmmmmm

  • Kelly Caresse | Foodie friday : Eetdagboek suikervrij eten
    11 april 2014

    […] pap a la apple pie oatmeal met daarbij goji bessen en moerbeien.  Tussendoortje: Een plakje zelfgebakken bananenbrood.  […]

  • Ely
    4 oktober 2014

    Heerlijk, havermout! Alleen is het geen “overnight” recept 😉
    Desondanks ga ik het zeker eens proberen!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.