Snelle gezonde snack: Gepocheerd ei uit de magnetron

healthy snack

Gepocheerd ei uit de magnetron
Vandaag in foodie friday heb ik een snelle gezonde snack tip voor jullie. Toen ik ontdekte dat je een gepocheerd ei in een minuutje via de magnetron kan maken werd ik gelijk enthousiast. Ik ben dol op eitjes en eet bijna dagelijks wel een ei. Naast dat een ei gezond is doordat het suikervrij is en een bom van gezonde eiwitten en vetten is, vult het ook nog eens heel goed en is het een lekker hartige snack. Nadeel: Je maakt er een pan vies mee, of je moet lang wachten op je perfect gekookte eitje. Dat is voor mij nu verleden tijd, ik maak het perfecte gepocheerde eitje in de magnetron in 1 minuut. Een ideale snack voor tussendoor maar natuurlijk ook bij je ontbijt of lunch. Een eitje hoort erbij!

Gepocheerd ei uit de magnetron, super makkelijke gezonde snack!

De gezonde snack:
Een gepocheerd eitje op een cracker met wat cherrytomaatjes erbij en wat zout.

Wat heb je nodig?
– Een mok met wat water
– Een ei
– Naar wens een cracker of brood, tomaatjes of andere lekkere groentes.

Aan de slag!
– Een mok vul je voor de helft met water. In het water doe je de inhoud van een rauw ei.
– De mok zet je in de magnetron voor 1 minuut
– Haal de mok daarna uit de magnetron, verwijder het water uit de mok en je houd een gepocheerd eitje over.
– Eet het gepocheerde eitje met wat zout op een cracker/brood met wat snack groentes erbij.

Gepcoheedfr

Het is zo makkelijk om een ei te pocheren in de magnetron, en het is letterlijk zo gepiept 😉 lekker snel!

En klaar is je gezonde snack! Super makkelijk en ik wou dat ik dit trucje veel eerder ontdekt had. Zo kan ik vaker en sneller genieten van een heerlijk eitje. Als je het eitje klust krijg je een roerei, ook te maken middels deze truc in de magnetron. Je kunt er dan ook wat groentes en kruiden aan toevoegen voor een magnetron omelet.

Ken jij deze truc al om zo heel snel een eitje te koken? Vind jij een eitje ook lekker als tussendoortje? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Meer gezonde snacks?
Tips voor suikervrije tussendoortjes
Gezonde snacks
Omelet muffins als tussendoortje
 Gezonde mueslirepen
 5 redenen als motivatie om gezond te leven

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Snelle gezonde snack: Gepocheerd ei uit de magnetron”

 1. Hi kelly, je bent altijd zo met gezonde voeding bezig! Ik ook 😉

  Maar de magnetron is zo schadelijk voor je! Gooi dat ding alsjeblieft het ruim uit 😉

 2. Ik hou ook van een eitje. Heerlijk! Maar ik hou het wel gewoon bij een pannetje. Ik hou gewoon niet zo van eten uit de magnetron. Heeft altijd een bepaalde smaak/textuur.
  Ik gebruik onze magnetron alleen maar voor de pittenzak opwarmen;) haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Haarproducten; Favorite FridayMy Profile

 3. Handiiiiig! Ik mag alleen geen “rauwe” eidooiers vanwege de zwangerschap maar het is echt wel een supermakkelijk klusje om te doen en binnen zo weinig tijd. Scheelt inderdaad een vieze pan en een half uur wachten op kokend water en al!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 18My Profile

 4. @Lotte, magnetrons zijn alleen schadelijk als je dichtbij dat ding staat als ie draait. Verder is het echt compleet ongevaarlijk. (En als je een magnetron alsnog gevaarlijk vindt, dan kun je ook meteen je telefoon en wifi-verbinding het huis uit doen, al eens over nagedacht wat daar voor straling vanaf komt?:))

  Ik vind dit echt een superhandig trucje, ik gebruik de magnetron normaal alleen om eten op te warmen.

 5. Nooit geweten dat je zo een gepocheerd ei kon maken. Weer wat nieuws geleerd.

  Een perfect gekookt ei hoef je trouwens ook maar één minuut te koken. Daarna draai je de warmtebron uit en laat je de eieren met de deksel op de pan nog een aantal minuten staan. Voor hardgekookte eitjes 10 minuten voor zachtgekookte 4 tot 6 minuten.
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Spaarzegels en spaarpuntenMy Profile

 6. He wat jammer dat je de magnetron promoot:(Kelly! Als healthy foodie heb ik geen magnetron in mijn keuken, nergens voor nodig maar bovendien erg schadelijk voor je gezondheid zoals Lotte hierboven al meldde.
  En @Carina, ik denk niet dat Lotte de algehele straling bedoelde maar juis dat het ontdooien en verwarmen van voedsel erin schadelijk is!

  Voor geinteressseerden kunnen de uitleg lezen op Wanttoknow.nl magnetron EMS recept voor kanker. Dit is al vastgesteld in 1989 door de zwitserse arts Hans Ulrich Hertel. Maar ook recente studies tonen dit aan! Direct het raam uit met de magnetron zoals Lotte zegt!

 7. kellycaresse

  Dankjewel voor de tips over de magnetron. Zelf gebruik de magnetron heel graag, net als een mobiele telefoon, wifi en al dat soort apparaten die veel straling geven. Mobiele telefoons worden vaak in een broekzak gedragen, kan ook gevaarlijk zijn. Wat mij betreft zijn er grenzen op hoe ver ik ga wat betreft gezond leven 🙂

 8. Al regelmatig aan het klunzen geweest voor een perfect gepocheerd eitje…
  dus dit is zeker het proberen waard!

 9. Haha wat leuk! Wist ik echt niet! Ik heb weleens een filmpje bekeken met 10 manieren om een ei uit de magnetron te bereiden. Dat wil ik nog steeds een keer uitproberen. Scheelt zo veel tijd!

 10. Super handig dit! Ik heb het net geprobeerd, had alleen te lang gedaan haha dan wordt het eigeel hard dus heb je eigenlijk gewoon een gekookt ei!

 11. Leuk, ik ken de truc al wel! Ik heb een tijdje in het buitenland gewoond waar ik de eerste dagen op mijn eigen stekje alleen een magnetron tot mijn beschikking had. Dan wordt je snel creatief, je kunt zelfs rijst koken in de magnetron!

 12. @ Cisca, dat onderzoek van Hertel is te kleinschalig om iets te kunnen bewijzen. Daarnaast zijn er ook genoeg onderzoeken die ‘bewijzen’ dat de magnetron niet schadelijk is.
  Jammer genoeg zijn mensen soms zo makkelijk te overtuigen van iets zonder dat ze zelf alles ervan weten. Plus je kunt van praktisch alles schadelijke stoffen oplopen (in de zon zitten, barbequen, te veel vlees eten, cosmetia, kleding, noem maar op!) dat het ‘gevaar’ van de magnetron een beetje overschat wordt.

 13. Pingback: Stiekem in mijn browsegeschiedenis koekeloeren |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.