Snelle gezonde snack: Gepocheerd ei uit de magnetron

healthy snack

Gepocheerd ei uit de magnetron
Vandaag in foodie friday heb ik een snelle gezonde snack tip voor jullie. Toen ik ontdekte dat je een gepocheerd ei in een minuutje via de magnetron kan maken werd ik gelijk enthousiast. Ik ben dol op eitjes en eet bijna dagelijks wel een ei. Naast dat een ei gezond is doordat het suikervrij is en een bom van gezonde eiwitten en vetten is, vult het ook nog eens heel goed en is het een lekker hartige snack. Nadeel: Je maakt er een pan vies mee, of je moet lang wachten op je perfect gekookte eitje. Dat is voor mij nu verleden tijd, ik maak het perfecte gepocheerde eitje in de magnetron in 1 minuut. Een ideale snack voor tussendoor maar natuurlijk ook bij je ontbijt of lunch. Een eitje hoort erbij!

Gepocheerd ei uit de magnetron, super makkelijke gezonde snack!

De gezonde snack:
Een gepocheerd eitje op een cracker met wat cherrytomaatjes erbij en wat zout.

Wat heb je nodig?
– Een mok met wat water
– Een ei
– Naar wens een cracker of brood, tomaatjes of andere lekkere groentes.

Aan de slag!
– Een mok vul je voor de helft met water. In het water doe je de inhoud van een rauw ei.
– De mok zet je in de magnetron voor 1 minuut
– Haal de mok daarna uit de magnetron, verwijder het water uit de mok en je houd een gepocheerd eitje over.
– Eet het gepocheerde eitje met wat zout op een cracker/brood met wat snack groentes erbij.

Gepcoheedfr

Het is zo makkelijk om een ei te pocheren in de magnetron, en het is letterlijk zo gepiept 😉 lekker snel!

En klaar is je gezonde snack! Super makkelijk en ik wou dat ik dit trucje veel eerder ontdekt had. Zo kan ik vaker en sneller genieten van een heerlijk eitje. Als je het eitje klust krijg je een roerei, ook te maken middels deze truc in de magnetron. Je kunt er dan ook wat groentes en kruiden aan toevoegen voor een magnetron omelet.

Ken jij deze truc al om zo heel snel een eitje te koken? Vind jij een eitje ook lekker als tussendoortje? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Meer gezonde snacks?
Tips voor suikervrije tussendoortjes
Gezonde snacks
Omelet muffins als tussendoortje
 Gezonde mueslirepen
 5 redenen als motivatie om gezond te leven

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

32 reacties

 • Marieke
  27 juni 2014

  Nee, ik kende deze truc nog niet. Wat handig! Jammer genoeg moet mijn eitje wegens allergieën heel goed doorbakken zijn, omdat ik anders een allergische reactie krijg, maar ik vind het wel een heel handige tip! Ziet er lekker uit, hoor 🙂
  Marieke onlangs geplaatst…GEZOND TOETJE | Blauwe bessen, yoghurt en warme frambozensaus (WK-proof!)My Profile

 • Manon
  27 juni 2014

  Wow wat handig zeg! Zou je hem ook wat langer in de magnetron kunnen doen denk je? Zodat het eigeel wat ‘harder’ wordt? Ik ga dit zeker eens proberen 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Smoothie van aardbeien en blauwe bessenMy Profile

 • Marion
  27 juni 2014

  Echt waar? Ik dacht serieus dat ei en magnetron op geen enkele manier samen gingen! Ik heb ondertussen geen magnetron meer, maar als ik dit vroeger had geweten…. 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Goed genoeg zijnMy Profile

 • Geertje
  27 juni 2014

  Wauw, wat een handige truc! Simpel en snel…. Ga ik dit weekend zeker proberen!
  Geertje onlangs geplaatst…Nieuw: Samsung Galaxy S4 MiniMy Profile

 • Miss Mags
  27 juni 2014

  Inderdaad heel erg simpel om zo een heerlijk eitje klaar te maken.
  Miss Mags onlangs geplaatst…Selfies maken soms meer kapot dan je lief is….My Profile

 • Lotte
  27 juni 2014

  Hi kelly, je bent altijd zo met gezonde voeding bezig! Ik ook 😉

  Maar de magnetron is zo schadelijk voor je! Gooi dat ding alsjeblieft het ruim uit 😉

 • Miranda
  27 juni 2014

  Ik hou ook van een eitje. Heerlijk! Maar ik hou het wel gewoon bij een pannetje. Ik hou gewoon niet zo van eten uit de magnetron. Heeft altijd een bepaalde smaak/textuur.
  Ik gebruik onze magnetron alleen maar voor de pittenzak opwarmen;) haha!
  Miranda onlangs geplaatst…Haarproducten; Favorite FridayMy Profile

 • Manon
  27 juni 2014

  Handiiiiig! Ik mag alleen geen “rauwe” eidooiers vanwege de zwangerschap maar het is echt wel een supermakkelijk klusje om te doen en binnen zo weinig tijd. Scheelt inderdaad een vieze pan en een half uur wachten op kokend water en al!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 18My Profile

 • Carina
  27 juni 2014

  @Lotte, magnetrons zijn alleen schadelijk als je dichtbij dat ding staat als ie draait. Verder is het echt compleet ongevaarlijk. (En als je een magnetron alsnog gevaarlijk vindt, dan kun je ook meteen je telefoon en wifi-verbinding het huis uit doen, al eens over nagedacht wat daar voor straling vanaf komt?:))

  Ik vind dit echt een superhandig trucje, ik gebruik de magnetron normaal alleen om eten op te warmen.

 • De Zuinige Student
  27 juni 2014

  Nooit geweten dat je zo een gepocheerd ei kon maken. Weer wat nieuws geleerd.

  Een perfect gekookt ei hoef je trouwens ook maar één minuut te koken. Daarna draai je de warmtebron uit en laat je de eieren met de deksel op de pan nog een aantal minuten staan. Voor hardgekookte eitjes 10 minuten voor zachtgekookte 4 tot 6 minuten.
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Spaarzegels en spaarpuntenMy Profile

 • milou
  27 juni 2014

  Oh wat super handig! Ik weet namelijk nooit hoelang ik moet koken voor ene perfect eitje.

  Helaas heb ik alleen geen magnetron ..:(
  milou onlangs geplaatst…FOOD FRIDAY: QUESADILLA MET SPINAZIE EN CRANBERRYMy Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  27 juni 2014

  Deze kende ik nog niet! Ik heb überhaupt ook nog nooit gepocheerd eitje gegeten dus dat word hoog tijd 🙂
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Lief meisje in dat veel te korte broekjeMy Profile

 • Jorien
  27 juni 2014

  Dit heb ik nog nooit gegeten. Lijkt me heerlijk!

 • Cisca
  27 juni 2014

  He wat jammer dat je de magnetron promoot:(Kelly! Als healthy foodie heb ik geen magnetron in mijn keuken, nergens voor nodig maar bovendien erg schadelijk voor je gezondheid zoals Lotte hierboven al meldde.
  En @Carina, ik denk niet dat Lotte de algehele straling bedoelde maar juis dat het ontdooien en verwarmen van voedsel erin schadelijk is!

  Voor geinteressseerden kunnen de uitleg lezen op Wanttoknow.nl magnetron EMS recept voor kanker. Dit is al vastgesteld in 1989 door de zwitserse arts Hans Ulrich Hertel. Maar ook recente studies tonen dit aan! Direct het raam uit met de magnetron zoals Lotte zegt!

 • Eline
  27 juni 2014

  Ik vind gepocheerde eitjes het allerlekkerst maar altijd zo moeilijk om te maken, dit is echt ideaal!
  Eline onlangs geplaatst…Dagelijkse Zomer Make-upMy Profile

 • kellycaresse
  27 juni 2014

  Dankjewel voor de tips over de magnetron. Zelf gebruik de magnetron heel graag, net als een mobiele telefoon, wifi en al dat soort apparaten die veel straling geven. Mobiele telefoons worden vaak in een broekzak gedragen, kan ook gevaarlijk zijn. Wat mij betreft zijn er grenzen op hoe ver ik ga wat betreft gezond leven 🙂

 • Debbie
  27 juni 2014

  Dat is een handige tip… Dat ga ik zeker eens doen. Lekker!!!
  Debbie onlangs geplaatst…Dotbaby dot.boxMy Profile

 • Meike
  27 juni 2014

  Deze truc was voor mij onbekend, maar ik ga ‘m zeker onthouden. Handig en snel een lekker eitje.
  Meike onlangs geplaatst…Het resultaatMy Profile

 • daphne
  27 juni 2014

  Hihi in Zuid-Afrika doen ze dat allemaal!! Eenvoudig maar super lekker!

 • Mariska
  27 juni 2014

  Deze truc kende ik wel al, maar ik ben er geen fan van. De structuur en geur vind ik minder. Dan was ik liever een pannetje of eet ik geen ei 😀
  Mariska onlangs geplaatst…Gezonde Oranje frietjes van zoete aardappelMy Profile

 • kylie
  27 juni 2014

  Al regelmatig aan het klunzen geweest voor een perfect gepocheerd eitje…
  dus dit is zeker het proberen waard!

 • martina
  27 juni 2014

  wat een leuke tip, al zou ik graag een echt gepocheerd eitje in een pan willen kunnen maken
  martina onlangs geplaatst…26 Juni 2014 – Shoplog TBS – Vila – MangoMy Profile

 • Susanne
  27 juni 2014

  Haha wat leuk! Wist ik echt niet! Ik heb weleens een filmpje bekeken met 10 manieren om een ei uit de magnetron te bereiden. Dat wil ik nog steeds een keer uitproberen. Scheelt zo veel tijd!

 • Kiki
  27 juni 2014

  Super handig dit! Ik heb het net geprobeerd, had alleen te lang gedaan haha dan wordt het eigeel hard dus heb je eigenlijk gewoon een gekookt ei!

 • Stien
  27 juni 2014

  wat leuk en handig! Ga ik eens proberen 🙂
  Stien onlangs geplaatst…Kleding- saleMy Profile

 • Ida
  27 juni 2014

  Oe, dat ziet er lekker uit, dit ga ik zeker proberen! Heb het ook gelijk even op twitter gedeeld 🙂
  Ida onlangs geplaatst…Personal Tag: van tien naar éénMy Profile

 • Elize
  27 juni 2014

  Goh, dat is handig!! Weer wat geleerd!
  Elize onlangs geplaatst…Brainfog: het hoe, wat en waarom.My Profile

 • Jenn
  27 juni 2014

  Leuk, ik ken de truc al wel! Ik heb een tijdje in het buitenland gewoond waar ik de eerste dagen op mijn eigen stekje alleen een magnetron tot mijn beschikking had. Dan wordt je snel creatief, je kunt zelfs rijst koken in de magnetron!

 • Mama's Jungle
  27 juni 2014

  Ik doe ook zo min mogelijk de magnetron gebruiken voor eten maar………. soms is handig&supersnel gewoon, tja, handig&supersnel! Ga ‘t toch eens proberen je tip, erg leuk!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Wat moet ik nou weer op mijn brood? Mijn lekkere gezonde hummus, natuurlijk!My Profile

 • Carina
  28 juni 2014

  @ Cisca, dat onderzoek van Hertel is te kleinschalig om iets te kunnen bewijzen. Daarnaast zijn er ook genoeg onderzoeken die ‘bewijzen’ dat de magnetron niet schadelijk is.
  Jammer genoeg zijn mensen soms zo makkelijk te overtuigen van iets zonder dat ze zelf alles ervan weten. Plus je kunt van praktisch alles schadelijke stoffen oplopen (in de zon zitten, barbequen, te veel vlees eten, cosmetia, kleding, noem maar op!) dat het ‘gevaar’ van de magnetron een beetje overschat wordt.

 • Eline
  30 juni 2014

  Wat een leuke tip, kende m ook nog niet!
  Eline onlangs geplaatst…Hoe het allemaal begonMy Profile

 • Stiekem in mijn browsegeschiedenis koekeloeren |
  4 juli 2014

  […] mijn interesse. Waarom weet ik niet, zo anders maar the opposite attracts? Ik las verder nog over eieren uit de magnetron, herkenbare zwangerschapsklaagzang, nog meer over zwangerschap, over logeren en een stoere […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.