Inmiddels kan ik mijn ervaringen na 1 jaar met het Implanon met jullie delen. Het anticonceptiestaafje / hormoonstaafje dat als anticonceptiemiddel dient voor 3 jaar. Ik krijg er nog steeds zoveel vragen over dat ik hier graag meer over deel. We zijn een jaar verder, de eerste maand vond ik enorm heftig qua bijwerkingen, maar daarna was ik om en groots fan. Of dit nu nog is en of mijn menstruatie alweer terug is deel ik vandaag.

Ervaringen met het Implanon na 1 jaar : Nog steeds blij mee?
We zijn een jaar verder dat ik het Implanon bij mijn huisarts heb laten plaatsen. Dit hormoonstaafje / anticonceptiestaafje wordt in je arm onder de huid aangebracht en biedt 3 jaar bescherming tegen een zwangerschap. Dat klinkt als muziek in de oren want elke dag denken aan het innemen van de pil vond ik met mijn vergeetachtigheid en chaotische brein niet zo handig. Ook wilde ik ook niet een al te grote hoeveelheid hormonen binnenkrijgen en het schijnt dat het hormoonstaafje daar een stuk milder in is en een geleidelijkere afgifte heeft.

Vooraf was ik wel een beetje bang voor de bijwerkingen waar je veel over leest op internet. Zo zou gewichtstoename bij veel vrouwen voorkomen en daar zat ik echt niet op te wachten. Ook zou je menstruatie heel anders kunnen worden en zou je klachten kunnen krijgen zoals hoofdpijn (wat ik bij de pil heel sterk had), neerslachtigheid en acne. Maar deze mogelijke bijwerkingen weerhielden me niet en zo liet ik een jaar geleden het Implanon plaatsen. Dit was zo gepiept en heeft me geen pijn gedaan, heel fijn!

De eerste maand ervaringen met het Implanon heb ik al uitgebreid beschreven en ook na ‘3 maanden ervaring met het Implanon‘ schreef ik al hoe fijn ik hem vond na die eerste heftige maand. Ik noemde hem uiteindelijk zelf ‘mijn ideale anticonceptie‘. Omdat ik borstvoeding geef, bleef mijn menstruatie heel lang weg. Ik was al 3,5 jaar niet ongesteld door de periodes van zwangerschappen en borstvoedingsperiode. Maar 2 maandjes geleden dacht ik dat het zover was en was ik ook wel een soort van opgelucht. Het bleef echter bij 1 dagje spotting als een soort doorbraakbloeding. De maand daarna had ik mijn eerste ‘echte’ menstruatie van een paar dagen, deze was niet heel hevig in bloedverlies maar wel in symptomen zoals emotioneel zijn, buikpijn en hoofdpijn. De week erop toen het klaar zou zijn, had ik opnieuw zo’n dagje spotting. Heel irritant. En ook deze week had ik af en toe wat spotting. Hopelijk blijft dit niet op die manier aanhouden want dat is vooral irritant als dit onverwachts komt opzetten.

Mijn menstruatiecyclus met het Implanon
Dat is dan ook gelijk het enige wat ik van het Implanon kan benoemen wat ik op dit moment minder fijn vind eraan, maar ik weet nog niet of dit erger wordt, of het aanhoudt of ook weer stopt tot ik weer ‘normale’ maandelijks menstruaties heb. Dus daar kan ik verder nog niet echt iets over zeggen, ik ben benieuwd hoe dat ontwikkelt.

Al met al hoor je me zeker niet klagen, het is denk ik ook normaal dat je na zo’n lange tijd niet te menstrueren, je daarna wat gekke cyclussen kan hebben. Dus of dit door het Implanon komt weet ik niet. Voor nu ben ik tevreden over het hormoonstaafje en blijft hij er gewoon in zitten. Ik zie ook wel een beetje op tegen het moment dat hij er uit moet ;).

Wat voor anticonceptie gebruik jij? Ben je hier tevreden over? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen bij de comments of op social media.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

13 gedachten over “Ervaringen met het Implanon na 1 jaar : Nog steeds blij mee?”

 1. Klinkt opzich positief, ik vind het alleen een. Beetje een naar idee dat er een buisje onder je huid zit. Heb jij daar geen last van?

 2. Hier na 9 maanden de implanon laten verwijderen. Ik werd er neerslachtig van, libido -7 en om de 8 weken 3 weken ongesteld.
  Nu een bijna een maand er uit. Voel me beter dan ooit.

 3. Die onverwachte menstruaties zijn de reden waarom ik deze na een jaar miet verwijderen. Helemaal niet handig als je op reis bent en het begint opeens.

 4. het klinkt idd positief en ik heb voorheen altijd de pil gehad en een paar maanden de spiraal maar dat was helemaal niks dus laten verwijderen en daarna niks meer 😉

 5. Nou, ik kan je vertellen dat het niet aan je implanon ligt. Ik heb de borstvoeding teruggebracht naar één x per dag (onze jongste is volgende week 13 maanden) en sindsdien in 6 weken tijd 3 weken doorbraakbloedingen gehad. Steeds 8 dagen wat bloedverlies, 5/6 dagen niets en dan weer 8 dagen. Ik slik daarbij nog de minipil.

 6. Ik heb zelf ook de implanon gehad. Helaas had ik niet zo’n goede ervaring als jij. Ik heb hem voor de 3 maanden eruit laten halen. Ik bleef menstrueren en er waren geen tekens dat dit minder werd. Het blijkt niet een gebruikelijke bijwerking te zijn volgens de arts, maar heb wel gelezen en gehoord dat veel vrouwen erg onregelmatig (en veel) ongesteld zijn met de implanon. Ik hoop dat het bij jou zich weer een beetje rechttrekt en je nog 4 jaar van deze simpele manier van anticonceptie kan gebruik maken.

 7. Bij mij was het eerste jaar ook top en daarna iedere dag wel een beetje bloed voor 3 maanden. Toen Heb ik hem maar eruit laten halen. Want dat is mega irritant. Moest altijd een inlegkruisjes in

 8. Ik heb ongeveer driekwart jaar een implanon gehad en heb het er toen gelijk laten uithalen. Ik werd super gek ongesteld, wat jij zegt dat blotting en heel random wel/niet. Ik vond het vréselijk. Geen idee waar je aan toe bent en idd toch de symptomen. Nu heb ik al 4 jaar de prikpil en dat bevalt me súper! Nooit meer ongesteld en ook geen last ervan!

 9. Ik heb de gynefix koperspiraal, dus zonder hormonen. De gynefix zit verankerd in je baarmoeder voor 5 jaar. Het bevalt mij heel erg goed. Ik heb voor de gynefix gekozen omdat ik geen hormonen kan verdragen en omdat ‘traditionele’ koperspiralen werden afgestoten door mijn lichaam.

 10. Na 1,5 jaar laten verwijderen ivm meer last v bijwerkingen dan plezier van deze vorm van anticonceptie . Het verwijderen was een drama …. dus voor mij nooit weer. Echt jammer want het zetten was een fluitje van een cent.

 11. Hier ook zeker 2 jaar in gehad. Maar het laatste jaar ik was alleen maar ongesteld soms max 3 weken en na een week begon het weer. Blij dat ik er vanaf ben

 12. ik ben ontzettend angstig voor anticonceptie middelen voor de eventuele bijwerkingen en ik houd het liefst van zo min mogelijk hormonen
  maar nu na 4 kinders wilt mijn man wel heel graag dat ik iets ga kiezen als anticonceptie ik zelf ervaar ook de drukte en de twee jongste zijn nog erg klein de jongste is 1 geworden in augustus ze hij scheelt 1 jaar en 5 maanden met jasmijn ons derde dochtertje . nu dacht ik even aan de nuvaring omdat je er de controle voor hebt om zelf weer uit te halen en zelf te plaatsen alleen wil ik nog even informatie vragen bij de huisarts over de bijwerkingen.

 13. Voor mij de perfecte anticonceptie! Jaren aan de pil geweest, met heftige bijwerkingen (waaronder neerslachtigheid), een paar maanden een (mirena) spiraal gehad maar door ontzettend veel krampen niet meer vol te houden. Nu een jaar een Implanon zonder bijwerkingen. Helaas nu wel na een jaartje weer wat ongesteld maar vergeleken met andere anticonceptie is dat te verwaarlozen. Het zetten van de Implanon stelt ook echt niks voor, een spiraal is vervelender! Echt een aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.