Ja! Ik heb mijn ideale anticonceptie middel gevonden denk ik. Jaren was ik op zoek en heb ik allerlei methoden geprobeerd. Vanaf mijn 16e slikte ik de anticonceptiepil tot ongeveer mijn 19e, toen heb ik de Mirena spiraal gehad tot mijn 22e en daarna heb ik het een hele tijd hormoonvrij gedaan door de tussenkomende zwangerschappen waarbij we tussentijds het condoom als anticonceptie middel gebruikte. Wij zijn als gezin compleet, tijd voor een praktisch anticonceptiemiddel wat voor lange tijd geen zorgen geeft. Ik had veel nare verhalen over de Implanon gehoord, maar ik besloot ervoor te gaan. Nu ruim 6 maanden verder ben ik heel blij met deze keuze. Ik krijg er nog zoveel vragen over dat ik besloot er een blog aan te wijden.

Ervaringen met anticonceptie
De ideale anticonceptie, bestaat dat wel? Uiteindelijk zal elke vorm van anticonceptie een nadeel kennen. Nare bijwerkingen, hormonale schommelingen, pijn bij het inbrengen of laten verwijderen, een onrustige huid, noem het maar op. Ik gebruik nu ruim een half jaar de Implanon en ik kan alleen maar zeggen, wat is dit fijn!

De eerste maand met het implanon was minder fijn.
De eerste maand vond ik het overigens helemaal niet fijn. Ik had enorme hormonale schommelingen waardoor ik last had van hoofdpijn en af en toe wat duizelingen en vooral erg last van mijn ontregelde bloedsuikers als gevolg van de nieuwe hormonen die in het implanon zitten. Na die maand leek er rust te komen en vanaf dat moment was ik ook helemaal om en blij met mijn keuze om voor het Implanon te gaan als anticonceptie middel.

Voor wie het niet kent, het Implanon is een vorm van anticonceptie, dit is een soort staafje met hormonen en dit staafje plaatsen ze onder de huid van je arm. Dit hormoonstaafje geeft elke dag een hele kleine afgifte hormonen wat voorkomt dat je een eisprong krijgt, dit voorkomt een zwangerschap. Na 3 jaar dien je het Implanon te laten verwijderen en kun je ervoor kiezen deze te laten vervangen voor een nieuwe waarnaar je opnieuw 3 jaar ‘veilig’ bent op het gebied van anticonceptie.

Ps. Benieuwd naar de vergoeding van de pil?

Implanon / hormoonstaafje en je menstruatiecyclus
Ik hoor wisselende verhalen over het Implanon en vooral op het moment dat vrouwen ongesteld worden. Zelf geef ik inmiddels ruim 9 maanden borstvoeding en ben ik nog niet ongesteld. Na de zwangerschappen van Lana en Aimy, begon mijn cyclus ook pas na 10-11 maanden dus ik heb nog geen ervaring met mijn menstruatiecyclus in combinatie met het hormoonstaafje, mocht ik hier ervaringen mee op doen dan wil ik die graag delen als daar interesse in in. Ik ben benieuwd hoe mijn menstruatiecyclus gaat terugkomen. Mijn laatste menstruatie was namelijk op 17 mei 2015, jawel dat is ruim 3 jaar geleden. Daar tussen was ik twee keer zwanger en/of gaf ik borstvoeding wat mijn menstruatie tegenhoudt. Ik ben heel benieuwd of het Implanon hier invloed op gaat hebben.

Dus, tot nu toe zeg ik, ik heb mijn ideale anticonceptiemiddel gevonden en ik hoop enorm dat ik hier over een half jaar en zelfs 2,5 jaar wanneer ik hem laat vervangen, er net zo over denk. Dat zou wat mij betreft perfect zijn en een heleboel zorgen besparen. Wat voor anticonceptiemiddel gebruik jij? En ben je hier tevreden over? Ik ben heel benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

16 gedachten over “Mijn ideale anticonceptie: De implanon”

 1. Fijn dat je zo tevreden bent over het Implanon. Ik ben ook al jaren op zoek naar de meest betrouwbare, maar ook hormoonvrije anticonceptie. En ik kom toch weer uit op de pil, waar ik me eigenlijk helemaal niet zo goed bij voel. Ik blijf hier bij terug komen, omdat het een makkelijk en pijnvrij middel is wat ik zelf tot me kan nemen zonder een bezoekje aan de dokter. Hopelijk komt er een keer een middel op de markt waar ik me helemaal goed bij voel ☺️ Zonder bijwerkingen en hormonen, zeer betrouwbaar en zonder pijn of ongemakkelijke situaties bij de dokter.

 2. Ik kende het nog niet eigenlijk (nooit in verdiept). Sinds mijn 13e (moest vanwege extreem vaak ongesteld zijn, van de 4 weken per maand was ik 3 weken ongesteld) aan de anticonceptie pil en dat bevalt mij prima.

 3. Begrijp ik het goed dat je wel ongesteld wordt met een inplanon? En wat is dan de regelmaat? Als je geen eisprong hebt wordt er ook niks uitgewerkt door jenlijf, lijkt me?

 4. Blij dat het voor jou goed werkt.

  Bij mij werkte het het eerste jaar heel goed. Als ik ongesteld was was het echt maar een beetje en weinig last van De hormonen. Maar na een jaar begon de hel. Ik heb echt maandenlang bloedverlies gehad. Niet zodanig veel dat ik het echt ongesteld kon noemen maar zeker wel zodanig dat alleen een inlegkruisjes niet voldoende was. Ik werd er super onzeker van omdat ik altijd bang was dat ik opeens zou bloeden en voor mijn seksleven was het ook niet bepaald fijn. Dus toen heb ik hem er maar uit laten halen. Vond het heel jammer dat het niet werkte want vond het heel erg fijn het eerste jaar.

 5. Timing 😉 Ik ben nog zo in dubio over de anticonceptie. Na twee kids in twee jaar ben ik er voorlopig (en als het aan de man ligt forever) wel klaar mee. Ga de implanon zeker overwegen!

 6. Ik was ook super tevreden over mijn implanon, vooral omdat de bijwerkingen bij mij zoveel minder waren als bij andere anticonceptie. Het laten inbrengen en verwijderen viel mij ook allebij reuze mee, alleen het Litteken van het verwijderen is bij mij vrij groot en zichtbaar…

 7. Ik gebruik sinds een jaar helemaal niks! Gewoon omdat hormonen echt shit zijn!! Vind het heeeerlijk! Ben eindelijk weer mezelf. Voor mij heen hormonen meer!

 8. Ik gebruik ook de implanon! In eerste instantie werd ik heel onregelmatig ongesteld, heel vaak ook. Om de 2 weken. Maar nu word ik niet meer ongesteld, heerlijk vind ik het haha.

 9. Fijn dat je er nog een keer op terugblikt.
  Ik zou denk ik ook voor na een kinderwens wat meer gaan verdiepen in wat langere anticonceptie dan alleen de pil.
  Het enige wat mij tegenhoudt is de kans op trombose. Ik weet dat mijn beide opa’s en oma’s hiervoor medicatie krijgen, dus maakt hier ook weer een twijfel.
  Ik was een tijd gestopt met de pil omdat ik mij er niet oké bij voelde. Nu weer terug aan de pil en eigenlijk bevalt het niet. Het is daarmee wel fijn om niet iedere maand ongesteld te zijn.
  Een implanon lijkt mij wel een fijnere keuze dan een spiraal.

  Hoe kijk jij eigenlijk tegen de risico’s van trombose etc. aan? Of laat jij je er niet door weerhouden?

 10. Wat fijn dat het bij jou zo goed bevalt!

  Ik heb de mijne na 1,5 eruit laten halen.
  Ik was iedere 2 weken ongesteld en dat werd me toch wat veel haha

 11. fijn dat het voor jou prettig is!! ik had eerst de pil en daarna de spiraal en nu gewoon lekker helemaal niks 😉 het beviel mij beiden wel moet ik zeggen, de Implanon had ik denk ik ook wel geprobeerd maarja dat hoeft nu niet meer 😀

 12. Hier nu ook sinds een maand 5 het staafje in mn arm. Weet niet wat ik er nu van moet vinden. Ik word om de 8 weken ongesteld en dat duurt dan 2 weken. Libido van een ijskonijn…..

 13. Mijn lieve vriend heeft zich gelukkig laten helpen! Ik ben nu tijdelijk (ivm eiceldonatie) weer aan de pil en merk na zo’n lange tijd zonder hormonen weer echt de nadelen. Voel me zoooo veel fijner zonder al die hormonen. Dus, mannen van Nederland, laat je helpen ? Het valt allemaal reuze mee met die pijntjes!

 14. Zie je het staafje niet zitten in je arm? En hou je der een klein litteken aan over als je hem laat zetten? Daar ben ik wel heel benieuwd naar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.