Mijn bevallingsverhaal: Ervaringen met een derde keizersnede

Mijn bevallingsverhaal: Ervaringen met een derde keizersnede

Vandaag ga ik mijn bevallingsverhaal van de bevalling van Feline met jullie delen. De geboorte van mijn derde kindje. Ik deel mijn ervaringen met een derde keizersnede, die op een hele andere manier op gang kwam, dan de vorige keren. Ik zou eigenlijk een geplande keizersnede krijgen namelijk, om 8.00 op 12 september. Tot mijn vliezen spontaan die nacht ervoor braken om 01.00 waardoor Feline geboren is op 12 september om 5:19 na een paar uur weeën en wachten. Het hele verhaal, en mijn ervaringen met een derde keizersnede vertel ik vandaag.

Mijn bevallingsverhaal: Ervaringen met een derde keizersnede

Klik hier als je de video niet kunt zien

Herstel van de derde keizersnede
Dit keer vond ik de keizersnede meevallen ondanks dat deze best lang duurde en vooraf ging aan 3,5 uur heftige weeën, vond ik het enorm fijn dat Feline bij mij mocht blijven na de geboorte in de uitslaapkamer en ik voor mijn gevoel niet van haar gescheiden werd. Ook het herstel is me 300% meegevallen. Waar ik bij Aimy nog weken als een oud oma’tje door het huis liep en lang nog pijn had aan mijn wond, liep ik dit keer na een week al moeiteloos rond en was de pijn ook na 1,5 week helemaal verdwenen. De wond geneest heel mooi en ik voel me lichamelijk erg goed. Ik ben blij dat het herstel zo is meegevallen, zeker omdat ik nog twee kindjes heb rondlopen.

De impact van een bevalling met keizersnede 
Voor ik Lana kreeg, had ik nooit gedacht dat ik zelf een keizersnede zou krijgen, laat staan dat ik drie keer zou bevallen met een keizersnede. Ik kende ook niemand om mij heen die met een keizersnede gingen bevallen en het was gewoon iets waar ik nooit bij stil stond. Tot het me overkwam bij zowel Lana, als ook bij Aimy. Dan is bij je derde bevalling het ook een standaard procedure dat je een keizersnede moet krijgen. Ik vond de impact van een keizersnede bij Lana best hoog en toen ik zwanger was van Aimy was mijn wens groot om natuurlijk te mogen bevallen. Maar dit keer had ik er vrede mee, veiligheid staat bovenop en bij mij blijkt dit de manier te zijn om mijn kinderen veilig in mijn armen te krijgen. Ik ben dankbaar dat die mogelijkheid er is en ik drie gezonde dochters mocht krijgen.

Benieuwd naar het bevallingsverhaal met spoedkeizersnede van Lana, klik dan daar. En hier kun je het bevallingsverhaal met een  keizersnede van Aimy teruglezen.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Vergeet je ook niet te abonneren op mijn kanaal als je de video leuk vond. Dat kan hieronder via de ‘abonneren’ knop hieronder. Dankjewel voor het abonneren, daar help je me heel erg mee.

abonneren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Essma
  20 oktober 2017

  Wat goed! Fijn dat het herstel zo voorspoedig verliep! ⭐️✨??

 • Saskia
  20 oktober 2017

  Fijn dat herstel zo vlot ging.

  Ik heb zelf ook een dochter (20maand nu) die met een keizersnee is geboren.

  ik ben rhesus negatief, en in mijn zwangerschap is er reactie geweest, en is mijn lichaam antistoffen gaan aanmaken. Na heel veel controles/echo’s en bloedonderzoeken was t bij week 35 mis. Ze moest eruit.

  Keizersnee is mij ook reuze meegevallen. Behalve dat ik er flink van baalde. ( wat wilde zo graag natuurlijk bevallen)

  Ik zat de dag erna alweer naast m’n bed. En stond ik aan de couveuse bij mijn dochter. Liep 3 dagen later alweer ienieminie stukjes. En na 2,5 week was ik weer helemaal op de been.
  heb weinig pijn gehad. Alleen de 1e 4 dagen heb ik pijnstilling geslikt en daarna had ik dat niet meer nodig.

  Ben zo gezegend dat ik zo snel herstelde.
  Want sommige lopen na 6 weken nog krom van de pijn.

 • Melanie
  20 oktober 2017

  Wat fijn dat je het nu zo ervaren hebt! En dat ondanks de weeën.
  Ik heb ook bijna 10 maanden geleden een keizersnede gehad en dat na 3 dagen van inleiden. De rede was omdat het dus niet wilde lukken. Zoals je zegt dan gaat veiligheid voor op. Ik heb het wel als heel heftig ervaren. Gelukkig had ik ook een snel herstel, ondanks dat ik ook diabetes heb. En zoals je zegt als ze eenmaal in je armen liggen..

 • Stephanie
  20 oktober 2017

  Mooi verhaal! En wat fijn dat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken!!

  Hier is onze zoon na bijna 24 uur heftige weeeen ook met een ks geboren maar kijk er helaas echt niet goed op terug. Weinig info, kleine man werd meteen weggenomen (geen medische reden voor) en mocht hem pas weer zien toen ik op de uitslaapkamer mijn benen kon bewegen, eerder niet.. mijn man mocht de dagen erna ook snachts niet in het ziekenhuis bij ons blijven, ik moest de kamer delen met een andere kersverse mama en haar baby. Helaas een trauma aan de bevalling overgehouden en nu na therapie en 15 maanden verder ben ik er ok mee maar zijn we wel allebei angstig voor een evt. tweede zwangerschap..

  Heel fijn om te horen dat je er dus, net als jij, ook op een positieve manier naar kunt kijken.

  Jullie hebben 3 prachtige meiden, geniet van ze!

  Liefs

 • Nathalie
  20 oktober 2017

  Het lijkt me zo bijzonder, een gentle sectio! Wat fijn dat het bestaat en dat zowel moeder als dochter een rustigere bevalling doormaken en natuurlijk gelijk kunnen hechten aan elkaar. Eigenlijk is het best gek dat je zoveel leest over wat je kunt verwachten bij een bevalling, maar dat keizersneden bijna niet genoemd worden. Terwijl dat voor zoveel vrouwen realiteit is! Petje af hoor, drie bevallingen middels keizersneden.

 • rachel
  20 oktober 2017

  heftig moppie, weeen en gebroken vliezen en nog even een keizersnee!! <3

 • Fem
  21 oktober 2017

  Ik ben ruim 2 jaar geleden ook in t JBZ bevallen middels een spoedkeizersnede, na inleiding en 10 uur weeen midden in de nacht. En kreeg mjjn dochter ook na een bezoekje van n paar minuten aan de kinderarts al bij me. Ik vond dat heel vanzelfsprekend (en fijn!) en wist helemaal niet dat dat ook anders had kunnen zijn!
  Ik waardeer dat na je verhaal helemaal extra, dus dank daarvoor! Wat blijft het bijzonder, zo’n geboorte. ♡

 • Wendy
  21 oktober 2017

  Wat super fijn dat het herstel deze keer zo snel ging, heerlijk! Veiligheid is zéker het belangrijkste, heel mooi gezegd. Bij mijn tweede thuisbevalling stond de ambulance “voor de zekerheid” op de oprit, omg, dat wil je écht niet horen als je aan het bevallen bent. Het stagneerde nogal en mijn persweeën zakten helemaal weg. Gelukkig was een ritje ziekenhuis uiteindelijk niet nodig maar mocht het nodig zijn geweest dan was dat maar zo; veiligheid voor alles 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.