Foodie friday : Eetdagboek van afgelopen week

In de foodie friday deel ik wekelijks iets wat met eten te maken heeft, de laatste tijd staat mijn leven in het teken van suikervrij en gezonder eten. Dat allemaal in de hoop me wat fitter te gaan voelen en meer energie te krijgen door de dag heen. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen en te experimenteren met eten. Deze week heb ik voor jullie weer een geschreven eetdagboek waarin ik mijn eetpatroon laat zien, het grootste deel is suikervrij maar natuurlijk zijn er ook wel wat uitzonderingen. Toch vond ik afgelopen week wel goed gaan. Benieuwd wat voor lekkers ik allemaal gegeten heb? Lees dan verder.

                                                                                                          Zaterdag

Ontbijt: Een flinke kom Overnight oats waar ik lekker wat cacao poeder bij gedaan had, een banaan in stukjes gesneden voor erdoorheen en een scheutje honing en rozijnen. Ik dronk een kop groene thee.
Tussendoor: Twee kopjes koffie met melk en een zoetje.
Lunch: Ik maakte een tosti van twee speltboterhammen met kaas en ham.
Tussendoor: Een halve mango
Avondeten: Hete boontjes klaargemaakt door mijn schoonvader.
Avondsnack: We hadden een verjaardag. Ik deelde een stuk aardbeientaart met vriendlief en later nam ik wat lekkere toastjes en chips.

Zondag

Ontbijt: Havermout klaar gemaakt in een pannetje, met cacao poeder erbij, honing, een banaantje en hennepzaad. Natuurlijk met een grote mok groene thee.
Tussendoor: Een rijstwafel met pindakaas en twee kopjes koffie met melk
Lunch: Een tosti van twee sneetjes volkorenbrood met kaas en salami.
Tussendoor: Een glas geperste mineola sinaasappelsap.
Avondeten: Ik maakte een heerlijke schotel van asperges met ham, zelfgemaakt roombotersausje  , en zalm. En we aten groentesoep met een stokbroodje kruidenboter.
Tussendoor: Ik bakte zelf bananenbrood en daar snoepte ik een dikke plak van.

Maandag

Ontbijt: Griekse volle yoghurt met een in stukjes gesneden appel, kaneel en rozijnen. De gebruikelijke thee, en een kop koffie.
Tussendoor: Een kopje koffie
Lunch: Twee volkorenboterhammen met gerookte zalm en roomboter.
Tussendoor: Een stuk zelfgebakken bananenbrood
Avondeten: Een quinoa salade met gebakken kipfilet, komkommer, tomaat, asperges, balsamico dressing.
Tussendoor: Een halve mango

Dinsdag

Ontbijt: Havermout met cacao poeder, honing, banaan, en walnoten. Twee grote mokken thee, heerlijk!
Tussendoor: Een appeltje en twee kopjes koffie met melk
Lunch: Twee boterhammen met een omelet van 2 eieren en een tomaat in stukjes.
Tussendoor: Een raw vegan cheesecake muffin met pure chocolade (gemaakt door een vriendinnetje)
later nog een stukje bananenbrood.
Avondeten: Een flinke punt quiche met geitenkaas, tomaat en spinazie.
Tussendoor: Drie blokjes pure chocolade, en later nog een schaaltje cashewnootjes.

Woensdag

Ontbijt: Havermout met een appeltje, gedroogde cranberry’s, kaneel en goji bessen. Tea on the side.
Tussendoor: Een kopje koffie en twee rijstwafels met cashew pasta en honing.
Lunch: Tosti van twee volkoren boterhammen met geitenkaas en honing.
Tussendoor: Een halve mango, en later nog suikervrije choco bounty snacks (variatie recept)
Avondeten: Een hamburger op twee boterhammen met wat mayonaise en plakjes komkommer en prei a la crème erbij als groente.
Tussendoor: Twee balletjes van de suikervrije choco bounty’s (zo noem ik ze maar even haha).

Donderdag

Ontbijt: Griekse yoghurt met stukjes appel en kaneel met gedroogde cranberry’s erbij. Thee en koffie.
Tussendoor: Kopje koffie en twee rijstwafels met cashewpasta en honing.
Lunch: In een lunchroom bestelde ik een boerentosti van twee witte boterhammen met kaas, ham, uitjes, komkommer, tomaat en wat bacon met een espresso machiato ernaast.
Tussendoor: Een halve mango
Avondeten: Frietjes bij mijn schoonouders met mayonaise, een frikandel en een kroket, heerlijk!
Tussendoor: Veel kopjes thee tegen de dorst haha.

Dit was mijn eetdagboek van afgelopen week. Ik vind dat ik me redelijk goed gehouden heb aan de suikervrije challenge. Ik heb lekker met variatie gekookt en gegeten al ontbijt ik vrijwel dagelijks hetzelfde. Pas jij veel variatie toe in je eetpatroon? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

24 gedachten over “Foodie friday : Eetdagboek van afgelopen week”

  1. Leuk om te lezen. Ik varieer zelf best veel met eten en vind koken ook erg leuk! Ik haal veel inspiratie van blogs. Vaak eten we 1x per week iets buiten de deur of halen we wat.
    Dita onlangs geplaatst…Mac Candy Yum YumMy Profile

  2. beautyinsideandoutNL

    Leuk om ook andere dagboekjes te lezen en het ziet er allemaal goed uit op de foto’s!

  3. Mag ik vragen waar je die amandelmelk koopt en en hoe duur die is? Ik wil die havermout amandelmelk hype wel eens proberen maar ik vind die amandelmelk bij de ah nogal prijzig en daar zijn suikers aan toegevoegd..

  4. Ik val in herhaling: maar die quiche ziet er echt goed en lekker uit! Ik beken wel dat ik vrij eenzijdig eet. Heb heel erg mijn voorkeuren. Terwijl ik toch zo vaak allemaal lekkere en gezonde dingen voorbij zie komen op allemaal blogs! Moet ik echt wat mee doen…..;-)
    Marion onlangs geplaatst…10 dingen die je nog niet over mij wistMy Profile

  5. Leuk om te lezen! Op het eerste zicht zier het er gezond en gevarieerd uit! Ik ben ook bezig met gezonder te eten en dan vooral minder suiker. Mijn ontbijtjes mogen alleen iets gezonder en groter zijn zodat ik om 10 u niet meteen trek heb in een wafel ofzo. Ik snoep teveel tussendoor 🙂
    Tips: chiazaad. Kan je gewoon door een salade of havermout doen 🙂

  6. Fijn eetdagboek! Ik probeer elke dag iets anders te eten in een week, dus ook qua ontbijtjes. Dat lukt aardig goed en daar ben ik ook best trots op haha :). Ook probeer ik net als jij suikervrij te eten en meer groenten aan mijn eetpatroon toe te voegen. Mijn crush is trouwens rijstwafels met pindakaas en appel erop als lunch, zooooo lekker!
    Joyce onlangs geplaatst…MIJN HUIDVERZORGINGSROUTINEMy Profile

  7. Ik haal altijd inspiratie uit deze artikelen van jou. Ik eet zelf ook grotendeels suikervrij (soms wel wat i.v.m. borstvoeding) maar vind variëren toch nog niet zo makkelijk. Jij brengt me soms weer op andere ideeën, dus super fijn.
    Judith onlangs geplaatst…Baby fasion #2. Zara baby musthavesMy Profile

  8. Ik ben zo benieuwd hoe havermout met cacao poeder is! Denk dat ik het morgen eens ga proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.