Vandaag deel ik een hele leuke doe-tip om met je kindje te doen tijdens de kerstvakantie, maar niet alleen dan, ook daarbuiten is deze tip enorm waardevol vind ik zelf! Met het koudere weer is het fijn om binnenactiviteiten met je kinderen te doen maar soms is de inspiratie dan zoek. Ben je op zoek naar een hele leuke binnenactiviteit dan moet je zeker klikken op lees meer ;).

Ik heb het over de VTech DigiArt, kleuren met lichtjes. Hier gaat je kindje enorm veel plezier mee beleven en daarmee bied je een leuke binnenactiviteit aan. Met dit digitale tekenbord kan je kindje helemaal losgaan met zijn of haar tekenkunsten. Het geeft je kindje de inspiratie om de mooiste tekeningen en kleurplaten te maken en het is ook nog eens heel educatief, dat is natuurlijk een win-win situatie.

Hierboven zie je ‘m in de verpakking en de adviesleeftijd is voor kinderen van 3-6 jaar. Lana heeft hem voor me getest, maar ook Aimy van 2,5 jaar had er veel interesse in. Ik kan merken dat ze net wat te jong is om te begrijpen wat de opdrachtjes zijn, maar ze vindt het wel heel leuk om op haar manier erop te kleuren. Het handige is dat je op dit digitale tekenbord een kleurplaat kunt bevestigen die goed vast blijft zitten, dit maakt het juist ook voor de kleintjes makkelijker om op te kleuren. Dit tekenbord is ideaal voor onderweg tijdens een lange autorit, in het vliegtuig, of bijvoorbeeld in een restaurant om zo je kleurproducten makkelijk mee te nemen en op ieder oppervlakte te kunnen gebruiken. Ook zonder tafeltje kan je kindje dus prima tekenen.

Dit is de voorkant van het digitale tekenbord en het leuke is dat hij heel erg intelligent is. Hij leest de kleurplaat uit aan de hand van de kleurcode en zo weet het bord precies wat de opdrachtjes zijn bij die kleurplaat. Je hebt dan via de knopjes keuze uit allerlei soorten opdrachtjes die je kunt doen op de tekening. Wil je gewoon de kleurplaat inkleuren? Dan druk je op ‘kleuren’ en dan zal met lichtjes worden aangegeven waar welke kleur aangebracht kan worden. Kies je voor ‘dieren’ dan wordt met lichtjes een dier op je tekening aangegeven die je vervolgens gemakkelijk kunt overtekenen. Ditzelfde geldt ook wanneer je kiest voor ‘vormen’ of ‘voorwerpen’. Je kindje wordt met taal begeleid, een stem die precies vertelt wat je mag doen om die vorm na te maken. Je kindje kan zelf kiezen of hij/zij de opdrachtjes uitvoert. Ondertussen heb je keuze om een van de ruim 15 liedjes af te laten spelen wat het kleuren nog gezellig maakt, maar dit kun je ook uitzetten ;).

Het VTech DigiArt is tevens een hele handige ‘meeneem koffer’ met ruimte voor kleurplaten, stiften of potloden en er zit een sjabloon bij met allerlei vormen die je kindje kan invullen op de tekening. Je neemt dit ‘koffertje’ zo overal mee naar toe en hebt alles bij de hand om te gaan kleuren, waar je maar wilt.

Hier zie je Lana de ‘kleuren’ optie doen. Ze kleurt het huis in volgens de opdrachtjes die het bord geeft. Wanneer je een opdracht klaar hebt druk je op ‘Ok’ en wordt de volgende opdracht verteld. Zo kleur je stapsgewijs een kleurplaat in. Lana vindt het enorm interessant allemaal die knopjes en opdrachten.

Hier is ze bezig met het invullen van de vormpjes met de bijgeleverde sjabloon.

Bij het VTech DigiArt digitale kleurbord zitten 50 kleurplaten en 10 witte tekenvellen en via de website kun je nog 12 nieuwe kleurplaten downloaden en printen zodat je eindeloos kleurplezier kunt beleven. Ook zitten er 6 waskrijtjes bij, maar je kunt ook met je eigen stiften en kleurpotloden hierop aan de gang. Je kindje leert hiermee nieuwe vormen kennen, kleuren herkennen en kan zo lekker bezig zijn met creativiteit. Ik vind het in ieder geval een enorme aanrader en een leuke cadeautip voor de decembermaand, voor een verjaardag of als Doe-tip voor tijdens de (kerst)vakantie.

Ik ben benieuwd of jij dit digitale tekenbord al kent en of jullie al plannen hebben gemaakt om te doen tijdens de kerstvakantie, klets erover mee bij de reacties of op social media.

#KellycaresseAd in samenwerking met Vtech.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

3 gedachten over “Doe-Tip met je kinderen tijdens de kerstvakantie!”

  1. Mijn zoontje is ook 2,5. Ik heb deze gewonnen via mommagNL. Hij zit ingepakt voor pakjesavond wat wij komende zaterdag vieren. Ik ben erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden.

  2. Deze is leuk! Mijn kleine vent heeft voor Sint ook veel tekenspullen en creatieve materiaal gekregen. Ben benieuwd of hij hier lang mee gaat spelen of dat het slechts een fase is. Ik ben er namelijk stiekem nog steeds heel gek op;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.