Dit stelt elke moeder uit, maar wil je eigenlijk af kunnen vinken ;)

Er zijn van die taken die je gewoon wil kunnen afvinken. Maar die altijd weer blijven liggen, die je nooit genoeg prioriteit geeft. Ik ben zo’n moeder die dit in het prille moederschap perfect op orde had. Ik was hierin echt wel een beetje #momgoals en tot en met de helft van het tweede jaar van Aimy wist ik deze taak prima af te vinken. In mijn verlof van Feline was ik er nog mee bezig, maar ook bij mij is het toen misgegaan.

Maar Kel, over welke taak heb je het dan? Ik kan zo snel niet bedenken welke taak ik steeds vergeet ;). Ik heb het natuurlijk over het maken van de fotoalbums. Zo’n dingetje waar je een hele zondag voor uit moet trekken. Ik deed het voorheen op de ouderwetse manier. Met voorheen bedoel ik toen ik enkel nog Lana had en hele albums kon vullen met foto’s van haar. Ik ging de foto’s dan bestellen, kocht een kek fotoalbum ergens en de gehele scrapbook collectie aan knutselmateriaal. Ik ging dan zo een heel weekend zitten freubelen en maakte de leukste albums, tja Lana sliep toch heel veel dus ik nam er alle tijd voor. Leuk voor later dacht ik dan. Ik kan nu jaloers zijn op die mama’s die dag nog doen, maar ik weet mijn tijd toch wel beter te besteden. Ik stapte over op digitale albums en merkte dat dit al veel makkelijker werd, en toen moest ik er alsnog een hele zondag voor uittellen. En dat was dan ook juist de reden dat ik het ging uitstellen. En zo heb ik geen albums meer gemaakt zodra Feline geboren werd. Het schuldgevoel knaagde wel, Lana heeft wel 5-6 albums van zichzelf, Aimy heeft er 3 en Feline had er nog geen. Dat kan toch niet dacht ik dan. Maar bij die gedachte bleef het dan. Ik denk dat veel mama’s zich hierin wel herkennen.

Toen kreeg ik van Albelli het aanbod om een fotoalbum te maken en dat kwam precies op het juiste manier! Vroeger was ik altijd lang bezig met het maken van een fotoalbum, maar omdat Albelli een nieuw systeem hiervoor heeft, is het dus zo gepiept. Dus ik ben er toen voor gaan zitten om het gelijk goed te doen. Een album van Feline haar eerste jaar en een album van Aimy en Lana vanaf waar ik gebleven was met de albums. Ook wilde ik daarin het eerste jaar met hun babyzusje Feline vastleggen.

Via de website van Albelli kun je heel makkelijk en snel een album in elkaar zetten, ik schrok ervan dat ik per album nog geen 30 minuten bezig was. Dit was voorheen wel anders! Het fijne aan hun programma is dat het heel gemakkelijk foto’s sorteert, dubbele foto’s eruit pikt en je zo dus gemakkelijk kunt selecteren om toe te voegen aan je album. Het programma denkt als het ware met je mee. Ook foto’s uit de camerarol van mijn iPhone kon ik heel makkelijk importeren en toevoegen aan de albums. Een uurtje later was ik klaar en heb ik ze besteld, nu was ik natuurlijk enorm nieuwsgierig naar het resultaat.

Ik koos voor het platliggend/horizontale fotoboek gekozen in L formaat met een hoogglanzende fotokaft. De albums voelen luxe aan en bladeren fijn door. Ik heb aan de rug van de kaft de naam van het album staan zodat ik in de kast met fotoalbums meteen kan zien welk album het is.

Deze mama is blij dat ze deze taak weer af kan vinken en ik kies de volgende keer ook weer voor Albelli om deze klus snel, makkelijk maar vooral ook in mooie kwaliteit te klaren. Dit is tevens een enorm leuke cadeautip om te geven aan je ouders, tante, partner, zus, vriendin etc. Een fotoalbum is namelijk een blijvende herinnering aan mooie momenten en dat bekijkt toch heel anders als vanaf een schermpje.

Het leuke nieuws: Ik mag jullie namens Albelli een mooie kortingscode aanbieden! Met de code Kelly30 krijg je 30% korting op een fotoalbum naar keuze en die kun je via deze link bestellen. Deze code is geldig t/m 17 december en ik adviseer je om er snel bij te zijn om op tijd te zijn voor de decemberdrukte. Ook is zo’n album een hele leuke cadeautip! Zelf ga ik de kortingscode gebruiken om gelijk ook voor mijn ouders als kerstcadeau een album te bestellen. Ik denk dat ik ze hier heel blij mee ga maken!

Is het maken van de fotoalbums voor jou ook zo’n klusje dat je met regelmaat uitstelt? Of houd jij alles keurig up to date? Ik ben benieuwd hoe jullie de foto’s verzamelen van jullie kindje(s) en dierbare herinneringen samen. Laat je reactie achter bij de comments of op social media.

Fotografie: Volliefdefotografie
#KellycaresseAd in samenwerking met Albelli

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Claudia
  11 december 2018

  Zo herkenbaar!! Ik ben er nog slechter in mijn dochter is 2 maar nog geen album gemaakt.(gewoon nog geen tijd gehad) Wel al begonnen met foto’s uit te zoeken eerste stap😂 wat een leuke actie hier ga ik wel gebruik van maken!!

 • rachel
  11 december 2018

  nee ik kan hier niet over mee praten hihih misschien omdat ik fotograaf ben en daarom altijd gelijk fotos bewerkt en afrond en archiveer 😀

 • Susanne
  11 december 2018

  Oh ja hoor, herkenbaar! Ik heb me voorgenomen om voor haar 1e verjaardag het boek af te hebben. Maar nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik beter kan wachten tot 1 jaar, dan heb ik 1 heel boek voor elke jaar. Ofwel, uitstelgedrag hahaha

 • Hanne
  11 december 2018

  Leuke actie! Waar ik benieuwd naar ben:
  # bij een vierkante afdruk van een foto, hoe weet het programma dan welk deel van de foto belangrijk is. ( bijv. geen halve gezichten)
  # hoe wordt de selectie gemaakt tussen belangrijke foto’s groot en andere weer kleiner?

 • Linda
  11 december 2018

  Leuk!! ik vraag me wel af, als je er maar een halfuur mee bezig was, heb je dan gekozen voor de optie dat albelli het zelf automatisch indeelt of ben je gewoon heel snel?😉

 • Lieke
  11 december 2018

  Ja als ik zo’n album maak ben ik echt weken bezig. Alleen al om foto’s te selecteren vanaf mijn mobiel en/of oma’s etc. En dan nog dat album maken. Ondanks Albelli blijft dit een flinke klus….

 • Sanne
  12 december 2018

  Ik vind dat het werk niet in het organiseren/designen van fotoboeken zit (immers, Albelli of andere bedrijven hebben vaak templates). Maar juist in het selecteren van foto’s uit je 1000+ fotocollectie. Dát weerhoudt me juist.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.