De happy challenge week 5: JUST DO IT!

Bron: Weheartit

We hebben al heel veel stappen gezet om te werken aan onze doel om onze droom te bereiken. We hebben onze dromen visueel gemaakt en vorige week hebben we benoemd wat we willen veranderen, en wat we juist willen vasthouden om aan onze doelen te werken. Ik benoemde dat ik beter wil gaan plannen om effectiever en beter mijn tijd in te delen en daardoor ook efficiënter kan werken. Hoe ga ik dit aanpakken en hoe houd ik hier motivatie voor vast? Motivatie en voornamelijk interne motivatie is belangrijk om een verandering vol te houden om je doel te bereiken.

Tips om je motivatie vast te houden om zo je doel te bereiken: 

1. Maak je doel visueel en zorg ervoor dat je hier dagelijks mee geconfronteerd wordt. (Check dit hebben we gedaan middels het visionboard). Zo blijf je jezelf herinneren aan je doel en waarom je dit wilt bereiken.

2. Bespreek je doel met anderen en dan vooral de belangrijkste personen om je heen. Zij kunnen jou motiveren en helpen wanneer het even niet lukt. Je kunt hen om hulp vragen en zij kunnen jou ook helpen herinneren aan jou doel en droom.

3. Maak je doel realistisch en haalbaar. Je kunt niet in een keer de marathon lopen maar je kunt wel trainen om korte termijndoelen te behalen die je uiteindelijk brengen bij het werkelijke doel. Schrijf je doel op en hak je doel in kleine doelen die haalbaar en motiverend zijn.

4. Belonen, het helpt om jezelf te belonen wanneer je korte termijndoelen bereikt hebt. Als ik merk dat het plannen goed gaat, en daarmee bedoel ik dat ik mijn planningen na kom, dan kan ik mezelf belonen met een goed boek, een heerlijk gezichtsmasker of iets wat ik heel leuk vind. Als je doel is de marathon uitlopen kun je jezelf wanneer je 10km in een stuk kan rennen belonen met prachtige nieuwe hardloopschoenen enzovoorts.

5. Vraag om feedback aan mensen om je heen, misschien valt het jezelf niet op dat je al heel goed bezig bent om je droom te bereiken, maar zien andere al dat je kleine stapjes maakt. Vooral dierbaren om je heen kunnen vanuit hun perspectief naar je kijken en zien die kleine stapjes al wel. Vraag je moeder, partner, zus of collega waar je veel mee werkt of hun al verandering zien. Zowel opbouwende als complimenterende feedback is welkom en dit werkt motiverend.

6. Geloof in jezelf, je kunt het. Het mag een tijdje duren en geloof dat het gaat lukken. Bekrachtig jezelf in positieve zin en fantaseer hoe het zal zijn als je droom uitkomt. Wat voor gevoelens komen dan bij je op en waarom zou je dit zo graag bereiken? Een betere motivatie dan door stil te staan bij die gevoelens kun je niet krijgen.

7. Just do it! Je kunt het, echt waar!

spread de happy challenge love!

 • Twitter en Instagram mee via  de hashtag:  #Dehappychallenge
 • Voeg jezelf toe aan de happiness challenge facebook
 • Volg Lisanne en Marieke ook via hun super toffe blogs.
 • Deel je blogpost hierover ook via de sociale media zodat we elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars artikelen. Ook mag je deze achterlaten in de comments van onze blogs

Hoe ga jij aan je doel werken en hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveerd blijft?  Deel een linkje van jouw blogpost over #dehappychallenge in de comments of deel jouw tips om jezelf te motiveren in de reacties op dit artikel. Waar haal jij de motivatie vandaan?

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

21 gedachten over “De happy challenge week 5: JUST DO IT!”

 1. Jeetje wat leuk om te lezen! Ik heb helemaal niet meegedaan omdat ik echt geen tijd had de afgelopen tijd, maar nu ik dit artikel lees krijg ik toch wel de kriebels hoor 😉 dat doelen in kleine stukjes hakken helpt ben ik echt met je eens, dat doe ik vaak en het werkt goed! 😀
  Lidewij onlangs geplaatst…Personal Photos #25My Profile

 2. Goeie tips, al moet ik zeggen dat je voor sommige dromen zelf niks kunt doen! Ik heb namelijk de droom om een relatie met mijn grote liefde te krijgen (waar ik al 3,5 jaar op verliefd bent), maar als hij (nog) niks in je ziet, kan je daar zelf niet veel aan doen!

 3. Pingback: T.G.I.F. Happychallenge Opdracht 5 – JUST DO IT! |

 4. Dank je wel voor je “Just do it” Happy Challenge. Vind je het goed, dat ik je 5e Happy Challenge uitprint en meeneem naar mijn werk en daar ga toepassen?

 5. Leuke tips, ik ben zelf een Happy Challenger, maar vind het moeilijk om deze opdracht op te schrijven op mijn blog. Maar de Happy Challenge komt altijd op donderdag bij mij online, dus ik heb nog even..
  Cindy onlangs geplaatst…Lente, kom maar gauw!My Profile

 6. Pingback: HAPPY CHALLENGE #5 – Just do it! | Droene

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.