Throwback: Dat tweede streepje op de zwangerschapstest

zwanger1

Het is 6.00, je doet een zwangerschapstest en die blijkt positief te zijn, die twee streepjes zijn immers heel duidelijk. Iets wat je van binnen al wel dacht te voelen maar je weet ook dat je lichaam je helemaal gek kan maken. Maar, precies een jaar geleden, was het dus echt zo. Een zwangerschapstest van de Action die me nog geen €0,75 kostte, vertelde mij dat er een baby in mijn buik aan het groeien was. Ik app een van mijn beste vriendinnetjes en weet gewoon niet wat ik moet doen.

Tweede streepje op de zwangerschapstest
Er was zeg maar ook geen twijfel mogelijk. Ik hoefde niet te turen naar dit tweede streepje. Waar ik vaker weleens tuurde naar een zwangerschapstest (in periodes dat ik zwanger dacht te zijn, maar het puur ontzwanger-symptomen waren) kon ik naar zo’n gedane negatieve test kijken en er een tweede streepje in visualiseren, ja ik kon dat. Maar deze was dus duidelijk positief. Halleluja, denk je dan. Maar dan begint het wachten. Ik moest sowieso zo’n 12 uur wachten tot ik de vader in spé kon vertellen wat ik zojuist ondervonden had. Ik kon niet al naar een verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Zij kunnen er  dan nog weinig mee. Ik maak die dag afspraken bij de desbetreffende medici (ivm. mijn diabetes wel van belang) en ik laat het een soort van rusten. En dan besef je half nog niet wat er allemaal te wachten staat, die komende maanden.

Dit scenario is nu een jaar geleden en naast mij ligt een vrolijke dame in de box te spelen. Een meisje met blauwe oogjes en een haardos waar geen mens langsheen kijkt. Overal, echt overal, waar ik kom is het eerste wat ik hoor ‘zo die heeft veel haar‘ en ‘jeetje, is ze met zoveel haar geboren?,  dat heb ik nog nooit gezien‘.  Het valt nog mee dat men niet in twijfel trekt of het echt wel mijn dochter is, met mijn bijna wit-blonde haar ;). Zelfs in Frankrijk verstond ik tussen de Franse woorden vooral het woordje ‘Cheveaux‘ wat haren betekent. En stiekem glunder ik van oor tot oor als ik dat steeds weer hoor.
Aimy is een geweldige aanvulling in ons gezin. Waar ik me een jaar geleden nog totaal niet kon voorstellen hoe het zou zijn om mama van twee kindjes te zijn, kan ik me nu al niet meer voorstellen dat ik eerst enkel de zorg voor Lana had. Het is zo enorm gezellig en het wordt alleen maar leuker. Lana en Aimy zijn een geweldig zussen-duo. Lana probeert er alles aan te doen om Aimy te laten lachen en Aimy zoekt met haar nieuwsgierige kopje, Lana overal op. Heel erg leuk en volgens mij wordt dat alleen maar mooier. Ik ben dolgelukkig met die meiden.

Die ene dag waarop dat tweede streepje op die zwangerschapstest zichtbaar kwam, heeft ons leven in zoveel vormen veranderd en ondanks dat ik al helemaal wist hoe het is om mama te zijn, is iedere dag verrassender, specialer en wordt het iedere dag nog mooier. Wel met de nodige uitdagingen en moeilijkheden soms natuurlijk ;). Maar die ene bewuste dag met dat tweede streepje op die zwangerschapstest, vergeet ik nooit meer. En die dag ‘herdenk’ ik bij Lana ook altijd weer.

Blijft de dag waarop je een positieve zwangerschapstest in handen had jou ook zo bij? Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ervaringen.

Herinneren jullie de aankondigingsvideo van de zwangerschap nog? Of hoe ik het uiteindelijk mijn man vertelt heb dat ik zwanger was?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

54 reacties

 • Simpel, met een snufje liefde
  15 juni 2016

  Ik kan me die dagen ook nog zo goed herinneren. Ooh wat was ik blij, vooral die laatste keer een paar maanden terug. jammer dat het mis ging. Ik hoop snel weer een 2de streepje te mogen hebben op een test.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Army wife Lynn: Vaderdag….als je papa niet thuis is.My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  15 juni 2016

  De test van mijn dochter kan ik mij niet meer zo goed herinneren. De test van mijn zoontje des te meer. Ik schreef er zelfs een artikel over, zo’n aparte gebeurtenis was het. Ik wist niet eens dat ik zwanger was, maar deed toch voor de zekerheid een test omdat ik mogelijk Prednison voorgeschreven zou krijgen. Wat was ik verrast toen ik zwanger bleek te zijn.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik ben jarig + spam je blog!My Profile

 • Nienke
  15 juni 2016

  Mijn zwangerschaps test was ook die goedkope van de action! Ik zal t nooit vergeten want ik verwachtte het nog helemaal niet zo snel. Daarna zijn we nog zo’n dure met ‘hoe lang al’ erop gaan halen voor de zekerheid…
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #6My Profile

 • Elisabeth
  15 juni 2016

  Ja het was inderdaad een vreemde gewaarwording. Blij opgelucht verrast. En toch ook n btje onzeker en hoopvol. Zal het wel allemaal goed gaan? Maar toch vooral heeeeel blij. 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat als het niet lukt om zwanger te worden van de tweede?My Profile

 • Rafaëlla
  15 juni 2016

  Ik hoop snel zo’n test in handen te hebben. Wat zou ik gelukkig zijn! Wij proberen het al 3 jaar via het ziekenhuis en gisteren ben ik geopereerd. Maar leuk dat je dit ieder jaar herdenkt, het is toch 1 van de mooiste momenten lijkt me.
  Rafaëlla onlangs geplaatst…StoomreiningerMy Profile

 • Saskia
  15 juni 2016

  Ik weet het ook nog goed bij allebei, zal het ook nooit vergeten zo bijzonder.
  Saskia onlangs geplaatst…Vakantie: Wat neem ik mee? (kleding)My Profile

 • Josan
  15 juni 2016

  De test van mijn eerste dochter kan ik mij goed herinneren. Wat was ik happy dat het eindelijk geluk was! Ik had ook al last van kwaaltjes. De twee daarop volgende tests voor de andere kinderen zijn mij ook bij gebleven. Ik wist niet dat ik zwanger was dus was zeg maar nogal geschokt. Er stonden duidelijk twee streepjes maar ik zat te kijken of het toch niet anders kon zijn. Ach, het is uiteindelijk goed gekomen. Drie meiden, wat een vreugde.
  Josan onlangs geplaatst…4 fabels over de babyhuidMy Profile

 • Femke
  15 juni 2016

  Ik kan mezelf dat ergens wel voorstellen hoor, dat je dat tweede streepje visualiseert. Wat vliegt de tijd hè, als je jezelf beseft dat dit alweer zo’n jaar geleden is!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #24: 5 redenen waarom wij van Blogmutsen & Co houden!My Profile

 • Joyce
  15 juni 2016

  Oh ik kan mij dit moment bij Sofie ook nog goed herinneren ! Zo bijzonder. Bij Aron kan ik mij het ontdek moment ook herinneren maar dat gevoel was zo anders omdat ik wist fat ik al heel lang zwanger was.
  Joyce onlangs geplaatst…De A van Aron en AlvinMy Profile

 • lisette van dijk
  15 juni 2016

  Ik vond het ook twee hele speciale momenten… Heeeeeeeeeeeeel veel spanning en heeeeeeeeeeeeel veel blijdschap toen de streepjes in beeld kwamen 🙂

  Maar eigenlijk voelde ik het zelf ook al wel.. Blijft iets heel moois
  lisette van dijk onlangs geplaatst…Het is geen kwestie van tijd ..My Profile

 • Dita
  15 juni 2016

  Ja bijzonder he! Vorige week was het een jaar geleden dat we een positieve test haddeb. En nu, een heerlijk meisje van bijna 5 maanden.
  Dita onlangs geplaatst…Varen in FrieslandMy Profile

 • Nicole
  15 juni 2016

  Ja ik herinner het me zeker nog goed. Ik wilde geen test doen want kon ne niet voorstellen zwanger te zijn en m’n man wel.. Ik moest echt nog een paar testen doen voor het tot me doordrong.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat mannen altijd kunnen gebruiken..My Profile

 • Kelly
  15 juni 2016

  Mooi dat je op een gegeven moment niet meer beter weet!
  Kelly onlangs geplaatst…Chitchatten #5My Profile

 • Leonie van Mil
  15 juni 2016

  Ja ik herinner het mij echt heel goed. De eerste test was negatief. Maar ik wist zeker dat het niet klopte. Een paar dagen later had ik een positieve test in mijn handen. Ik heb toen wel even een traantje gelaten, omdat mijn eerste zwangerschap een miskraam is geworden. Het was toen zo bijzonder om erachter te komen dat mijn lichaam nog zijn werk deed
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Shoplog borstvoedingskleding H&MMy Profile

 • Nicole
  15 juni 2016

  Ik geloofde de test niet dus heb er een stuk of 8 gedaan in de loop van de dagen die volgden haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Dit zijn de vijf leukste dieren op InstagramMy Profile

 • Channa
  15 juni 2016

  Hier ook een hele rits aan testen gedaan om zeker te zijn haha. Overigens was ik voor de test nerveus maar na een positieve test nog veel nerveuzer!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #20 – Barbecue, Camping & de KermisMy Profile

 • Yvonne
  15 juni 2016

  De test kan ik me nog goed herinneren. Na 3 jaar en 9 maanden gestopt te zijn met de pil was ik eindelijk zwanger. Lachen en huilen tegelijk, dat deed ik toen.
  Yvonne onlangs geplaatst…Groene vingers… of te wel de moestuintjesMy Profile

 • Mary-Lou
  15 juni 2016

  Ja, echt wel! Ook al had ik bij de jongste tig testen gedaan waarbij ik tegen beter weten in hoopte dat ze positief waren, bij beide kinderen wist ik de positieve uitslag eigenlijk al voordat ik de test deed. Wat grappig de boodschap “van” Patrick. Leuke manier om te vertellen.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!My Profile

 • Malou
  15 juni 2016

  Ik weet het ook nog heel goed ja. Ik heb meteen nog een test gedaan haha.
  Malou onlangs geplaatst…Iemand anders maakte Nomi’s geboorte bekend op FacebookMy Profile

 • Charlotte
  15 juni 2016

  Ah mooi geschreven. Wij waren op huwelijksreis en ik wist zeker dat ik zwanger was. De test met het super vage tweede streepje was het bewijs. Super bijzonder moment was dat!
  Charlotte onlangs geplaatst…Lieve papaMy Profile

 • Marijke
  15 juni 2016

  O ja zo herkenbaar! een ontzettend bijzonder moment. Inmiddels alweer 4 jaar geleden!
  Marijke onlangs geplaatst…Geld besparen op de boodschappen I DEEL 2My Profile

 • Michelle
  15 juni 2016

  Ik vergeet die eerste positieve test ook nooit meer. Zo’n hele goedkope dipstick waarop ik toch echt dacht een tweede streepje te zien. Manlief geloofde er geen bal van – die testen waren vast onbetrouwbaar?! – dus pas na een hele lading digitale testen drong tot ons door dat het écht gelukt was en we papa en mama zouden worden.
  Michelle onlangs geplaatst…MORRIS’ OUTFITS #1My Profile

 • Karlien
  15 juni 2016

  Hihi de eerste test deed ik op de wc van mijn werk. Later op de dag gingen we uit eten dus toen kon ik het nog niet vertellen. Pas aan het eind van de avond vertelde ik t mn vent
  Karlien onlangs geplaatst…Landwater events, koffie en watersportMy Profile

 • Lonneke
  15 juni 2016

  Dat zijn een van die mooie en bijzondere momenten in ons leven. Een positievetest. Ik vergeet het nooit meer.. eindelijk positief na 2,5 jaar knutselen mocht het uiteindelijk toch lukken. Nu alweer één jaar oud en wat zijn we trots! (L)
  Lonneke onlangs geplaatst…Mam, ik wil een mobiel?!My Profile

 • Milou
  15 juni 2016

  Mooi geschreven! Ik herinner mij het ook nog zo goed, ik testte om 23.00 uur ‘s avonds (nadat we een etentje hadden gehad om mijn nieuwe baan te vieren) positief haha. Ik voelde me gewoon anders en dat klopte. 🙂 Over een maand is dat alweer een jaar geleden!
  Milou onlangs geplaatst…June so farMy Profile

 • Leonie
  15 juni 2016

  Prachtig moment. In vergeet dat ook nooit meer, 2 december in de ochtend. En vandaag al weer 33 weken zwanger. Tijd vliegt voorbij. Ik kan niet wachten tot het zo ver is..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 32My Profile

 • Vanessa
  15 juni 2016

  Leuk om te lezen! Eigenlijk is het heel bijzonder hoe dat tweede streepje op de zwangerschapstest je hele leven kan veranderen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Heerlijk genieten van de zon in je eigen tuinMy Profile

 • Sophie
  15 juni 2016

  Ik kan net als jij ook op een prachtig moment terugkijken. Op de dag dat wij 1 jaar getrouwd waren, besloot ik toch maar een test te doen. Die bleek knalpositief. Mijn man lag nog te slapen, maar niet lang meer want die maakte ik meteen wakker en we omhelsden elkaar en deden zelfs vreugdedansjes haha! Echt bizar, leek wel een filmscéne :-P.

 • Annemijn
  15 juni 2016

  Wat gaat dat alweer snel zeg! Mooi om er zo op terug te kijken met je twee prachtige dochters. Nu hebben jullie Patrick ook alweer (bijna?) een jaar? Wow!
  Annemijn onlangs geplaatst…Review: Kruidvat Elektrische VoetvijlMy Profile

 • rachel
  15 juni 2016

  als de dag van gister 😀 en waar ik was in huis en tijd hahah ja erg he
  rachel onlangs geplaatst…Recept: pastaprutjeMy Profile

 • Tamara
  15 juni 2016

  Jaaaa ik kan me dat nog van alledrie zooo goed herinneren!! Ik vond dat moment zo bijzonder!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom onze mannen als vader nog veel leuker zijn!My Profile

 • Madelaine
  15 juni 2016

  Nee dat moment vergeet ik echt nooit, nooit meer!
  Madelaine onlangs geplaatst…Jasmin zes maandenMy Profile

 • Hanna
  15 juni 2016

  Het lijkt me zo’n bijzonder moment!
  Hanna onlangs geplaatst…WOENSDAG GEHAKTDAG – SANGRIAMy Profile

 • Stefanie
  15 juni 2016

  Ik kan allebei de keren ook nog heel goed herinneren! Dat was zo’n bijzonder gevoel!!
  Stefanie onlangs geplaatst…Hiep hiep hoera, Mijn lieve Jennifer is 6 jaar!My Profile

 • Lena
  15 juni 2016

  De positieve test weet ik nog heeeeel goed want dat was 3 weken geleden! Ik begin langzaam maar zeker aan het idee te wennen, voor hoever dat kan met een eerste. Het blijft een gek idee!

 • Carlijn
  15 juni 2016

  Mooi moment is dat hè?! Onvergetelijk. Ik weet het nog als de dag van gisteren: ik was in Jakarta en had daar onwijze buikpijn gehad (achteraf innestelingskrampen, denk ik) dus ik vermoedde al dat ik zwanger was. Met een zwangerschapstest gekocht in de plaatselijke drogist ging ik het toilet van onze guest house in. En ja hoor: twee streepjes. Heb gehuild van blijdschap en onze vakantie kon niet meer stuk.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: op zonvakantie met een tweeling (deel II)My Profile

 • Jennifer
  15 juni 2016

  Ja ik kan me de schrik en wanhoop nog goed herinneren ja. Alhoewel het nu wel een dag is met een gouden randje hoor. Hoe ik het ook wend of keer, het blijft inderdaad de dag waarop alles op z’n kop stond en het leven zo’n mooie positieve wending gaf. Ik vergelijk het ook altijd nog met “Dit had ook een heel ander klompje cellen kunnen zijn waardoor het leven op de kop staat. Dus dit was het beste klompje cellen dat in mijn lijf kon groeien.” Inmiddels een dag met een gouden herinnering dus, want het enige wat ik nu nog echt voor me zie zijn de streepjes die het krijgen van een prachtige zoon aankondigden.
  Jennifer onlangs geplaatst…Persoonlijk: De lol was er af.My Profile

 • Ellen
  15 juni 2016

  Ik kan het me nog heel goed herinneren. Vroeg op de zondagochtend. Na twee jaar teleurstelling en ziekenhuisbezoeken ging ik één dag overtijd. Ik ging het wel vaker maar wist altijd al het was toch niet raak. Dit keer voelde ik me anders. Ongeduldig en nieuwsgierig dat mijn man en ik beide waren deden we de test en voor we nog maar tot 10 konden tellen stond die tweede streep er al dik en duidelijk op! Beide emotioneel van geluk kropen we weer terug in bed. Wetend dat we in 2016 voor het eerst papa en mama zullen worden. Moment dat ons altijd bij zou blijven:) Nog 15 weken te gaan!

 • Debby
  15 juni 2016

  Ik heb een mueslireep gepakt om naar m’n vriend te brengen onder zijn klus :’D met de test in een cadeaupapier haha hij reageerde heel blij en ik snapte het niet echt. Cheveaux is overigens paarden, cheveux is haren 😉

 • Lisanne
  15 juni 2016

  Och Kelly wat vliegt de tijd. Ik kan het mij nog wel herinneren ja dat je ons vertelde zwanger te zijn. Het was op de dag dat je Patrick ging halen en die dag had je ook gevlogd. Wat gaat een jaar toch snel voorbij. Lekker genieten meid van je 2 meiden.
  Lisanne onlangs geplaatst…Home made vissticksMy Profile

 • marit
  15 juni 2016

  Dat lijkt me zo ontzettend spannend en ook zó prachtig <3
  marit onlangs geplaatst…glutenvrij luchtig kaas-ui broodMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  15 juni 2016

  Jaaaaa ik weet het ook nog zo goed bij ons. Een goedkope test van kruidvat was het bij ons. Ik was alleen want wilde uit angst voor een negatieve test er niet een te groot ding van maken
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Vaderdag inspiratie voor stoere papa’s….My Profile

 • Iris
  15 juni 2016

  Wij proberen al zes jaar tevergeefs, gedurende deze tijd heb ik meerdere tests gedaan omdat m’n ongesteldheid uitbleef maar tevergeefs. Ergens heb ik de hoop opgegeven ooit een positieve test in handen te hebben. Elke keer de teleurstelling heeft ervoor gezorgd dat ik niet eens meer wil testen.

 • Veer
  15 juni 2016

  Mooi geschreven. Ik merk dat de band die ik met mijn zusje heel bijzonder is. En nu we ouder worden en allebei onze weg gaan, blijven we contact houden en zoeken we elkaar op. 🙂

 • Jessica
  15 juni 2016

  Lijkt me een hele mooie ervaring om die 2 streepjes te zien! Ik hoop ze ook ooit te mogen zien, tot nu toe altijd nog maar 1 streepje…
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Sophie
  16 juni 2016

  Ah zo fijn om te lezen Kelly! Heerlijk hoe je die zussenband beschrijft!
  Sophie onlangs geplaatst…SPAM JE FAVO BLOG!My Profile

 • Meike
  16 juni 2016

  Mooi beschreven zeg! Lijkt me echt zo bijzonder om mee te maken, kan niet wachten haha!
  Meike onlangs geplaatst…Film: That Sugar FilmMy Profile

 • Mirjam
  19 juni 2016

  Ja, dat weet ik nog zeker! Midden in een verhuizing. Ik bewaarde de positieve test onder m’n kussen, die blijkbaar van het bed was gevallen. Toen m’n zwager kwam helpen verhuizen en het bed in de verhuiswagen wilde gaan sjouwen, vond ik de test op de grond en heb ik die in paniek (het was nog zo pril!) weggegooid. Achteraf had ik hem graag willen bewaren 🙁

 • Rebecca
  20 januari 2017

  Mijn zwangerschap was niet gepland, dus ik schrok, ik was overtijd dus ik dacht, ik doe voor de zekerheid een test, en daar stond zwanger, ik heb eerst heel hard gehuild en daarna belde ik mijn moeder, wel was hij meteen welkom, en ik stopte direct met roken. Nu ligt er een lief mannetje naar me staren en ben ik zo dankbaar dat hij er is.

 • Syl
  20 januari 2017

  bijna 7 jaar geleden was t dat ik positief testte. ik was in shock en had t totaal niet verwacht. Ze was natuurlijk hartstikke welkom! haar biologische vader dacht er helaas andere over.. nu al een hele poos een geweldig lieve vriend.. al ruim 2 en half jaar aan ‘t proberen voor een 2e kindje. hoop zo dat wij nu ook weer die 2e streep mogen zien! kan niet wachten ♡.

 • Mirjam
  20 januari 2017

  Gister positief getest! Super spannend want ik had in november nog een miskraam. Hoop heel erg dat het nu wel goed is! Wel vooral heel blij!

 • Heleen
  20 januari 2017

  Aaaaah succes met het wachten tot je meer weet! Zenuwslopend is het. Ik duim voor je!
  Heleen onlangs geplaatst…Moeders voor moedersMy Profile

 • Kelly Caresse
  21 januari 2017

  Wauw gefeliciteerd! Veel geluk gewenst <3

 • Ymke
  21 januari 2017

  Toen ik de positieve test in handen had, wist ik niet eens welke streep wat betekende. Als de brandweer proberen om de gebruiksaanwijzing kreukelvrij en leesbaar te krijgen.. stress tot de macht tien! Echt waar… en toen ik ‘las’ dat de test positief was heb ik nog een tweede bijgekocht want ik geloofde er natuurlijk niks van! Haha.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.