Ervaringen met de Hello Fresh box (familybox)

Hellofresh

Wij mochten vorige week drie dagen genieten van de maaltijden uit de Hello Fresh Maaltijdbox en dan de Familybox omdat Lana ook al ruimschoots mee eet. Drie dagen lang niet nadenken wat we gingen koken en wel gezond en gevarieerd eten. Deze box kost €49,00, vinden wij dit ‘m waard om voor drie dagen van te koken? Hier is mijn review.

De box werd op dinsdag om 17.30 bezorgd dus ik kon gelijk aan de bak om het eerste gerecht te koken. De ingrediënten voor iedere maaltijd zit in een aparte zak verpakt, dat is dus ideaal. Je schuift deze zakken zo de koelkast in. In iedere zak zit een receptkaart met een duidelijke beschrijving en tips hoe je de maaltijden kunt bereiden. Tip: Bewaar de receptenkaarten nadien want die kun je later weer gebruiken als je zo’n gerecht zelf ook nog eens wilt maken.

Ik kook en Lana vindt het dan heel leuk me te helpen. Ze schuift haar TrippTrapp stoel aan het keukenblad en ‘helpt’ mij mee. Ik laat haar vaak de groente wassen of dingetjes roeren. Vooral het mee kijken vindt ze het leukst denk ik. We kletsen dan ondertussen over het eten en ik merk ook dat ze beter eet wanneer ze me heeft geholpen en gezien heeft hoe het eten bereid is.

De recepten zijn zo ontwikkeld dat je in zo’n 20-35 minuten per gerecht klaar bent maar wel zo dat je vers, gevarieerd en gezond eet. Op dag 1 aten wij Jamies Aziatische zalm met broccoli (bimi), zoetzure komkommer en rijst.

De porties zijn vrij ruim, wat ideaal is want zo kom je vrijwel nooit te kort. Ik had nog nooit gekookt met bimi en ook gember is een product dat ik niet vaak verwerk als marinade, dus dit was een leuke ontdekking. We hebben heel lekker gegeten. Lana heeft vooral de rijst, komkommer en zalm op. Prima dus!

Op dag 2 aten wij een ‘beestenboelpasta’ (pasta in de vorm van diertjes, dat vond Lana enorm leuk!) met heel veel groente, een tomatensausje en een geraspte kruidenkaas erbij. Dit top je af met wat geknipte basilicumblaadjes voor het echte Italiaanse gevoel. Ik vond dit gerecht heel lekker, ook Lana at haar bordje goed leeg. Ook vond ik het een pluspunt dat er enorm veel groente in verwerkt zit, maar wat ik jammer vond is dat deze dag vegetarisch was. Op zich maakt dat mij en Lana niet zo uit, maar Yannick waardeert iedere dag wel een stukje vlees en miste dit dan ook in deze pasta. Voor de prijs die je voor zo’n box betaald vind ik dat een stukje vlees iedere dag wel gepast zou zijn. Er zijn ook vegetarische boxen te koop en daar had dit gerecht meer in thuis gepast.

Dag 3 was absoluut mijn favoriet: Gekookte krieltjes in sperziebonen met gekruide kipfilet die je samen mengt in een bospaddenstoelenpesto. Een combinatie die ik zelf nooit zo bedacht had, zeker de pesto daar was ik niet opgekomen. Ik ben dol op sperziebonen en krieltjes en deze combinatie was daarom erg lekker. Ook Lana at netjes haar boontjes op,  ik denk omdat ze het pesto sausje zo lekker vond. De gekruide kip was er erg lekker in en maakt het gerecht af.

We hebben dus drie dagen heerlijk gegeten en maaltijden gegeten waar ik zelf niet zo op was gekomen. Dat is ook het leuke aan zo’n maaltijdbox, je ontdekt nieuwe recepten zonder dat je zelf nog op zoek moet naar de ingrediënten. Het leuke aan de familybox vind ik dat er ook aan de kinderen gedacht wordt. Genoeg groente dat op een lekkere manier wordt klaargemaakt, en ook veel variatie voor hen (zonder te pittig te zijn). Je betaalt €49,00 voor drie maaltijden wat per persoon (ik ga uit van drie personen met Lana erbij) €5,40 kost. Dit is een heel stuk duurder dan wanneer je de ingrediënten zelf in de supermarkt gaat halen, maar het is voordeliger dan dat je anders door gebrek aan inspiratie voor een afhaalchinees, pizza of uit eten etc. zou gaan.

Ik vind het leuk om zo iets af en toe te doen om weer wat inspiratie op te doen voor nieuwe maaltijden. Ook is het handig om dit dan te plannen wanneer je een drukkere periode hebt waarin je weet dat je minder tijd zal hebben om te koken. Voor wekelijks zou  ik het wat te duur vinden maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.

Ben jij bekend met Hello Fresh? En zou jij voor zulke maaltijdboxen gaan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Ik heb deze Hello Fresh box gekregen, dit beïnvloedt niet mijn mening over dit product/dienst.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

46 reacties

  • Mama Lifestyle Blog
    14 juni 2016

    Ik zou niet voor de Hello Fresh box gaan. Puur vanwege de hoge prijs. Wel lijkt het me makkelijk dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat koken.
    Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Weet jouw kind wat voor werk jij doet?My Profile

  • Simpel, met een snufje liefde
    14 juni 2016

    Mij lijken ze soms ook wel makkelijk maar door mijn dieet kan ik er heel veel niet van eten. Daarbij vind ik ze veel te duur.
    Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 23 met een snufje liefdeMy Profile

  • Elisabeth
    14 juni 2016

    20 tot 35 minuten? Dat is supersnel! Ik zou toch liever een bioboz nemen, persoonlijk. Voornamelijk voor t vlees. En zelf de recepten bedenken vind ik eigenlijk ook wel heel.leuk.
    Elisabeth onlangs geplaatst…Wat als het niet lukt om zwanger te worden van de tweede?My Profile

  • Josan
    14 juni 2016

    Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd. Weet ook niet hoe haalbaar zoiets is als je met zijn vijfentwintig bent. Toch vind ik het concept wel leuk.
    Josan onlangs geplaatst…VLOG Fast Rider BloggerseventMy Profile

  • Marije
    14 juni 2016

    Het ziet er goed uit maar is wel aan de prijzige kant. Hoewel je natuurlijk wel out of your comfort zone stapt met de gerechten
    Marije onlangs geplaatst…Road to becoming a yogini: zen @ workMy Profile

  • Saskia
    14 juni 2016

    Wij hebben de hellofresh weleens, maar ik vind de prijs ook vaak toch net iets te duur. Toch is het wel erg leuk om op die manier nieuwe recepten te leren kennen.
    Saskia onlangs geplaatst…Tips: vlekken verwijderen uit kleding #2My Profile

  • Channa
    14 juni 2016

    Her ook geprobeerd maar wel echt duur. Voor niet veel meer dan die 50 euro doen wij de weekboodschappen. Voordeel is wel dat we eens wat anders aten dan normaal!
    Channa onlangs geplaatst…OMG, dit gebeurt mij NOOIT meer!!My Profile

  • Nicole
    14 juni 2016

    Wat je zegt het lijkt me vooral heel handig als je een drukke week hebt of om zo nieuwe recepten te ontdekken en producten die je normaal niet zo snel gebruikt. Ben ook wel benieuwd waar ze de producten vandaan halen zijn t standaard producten uit de supermarkt of juist heel biologisch bij speciale leveranciers?
    Nicole onlangs geplaatst…7 redenen waarom de peutertijd geweldig isMy Profile

  • Stefanie
    14 juni 2016

    Wij hebben het nog nooit geprobeerd omdat wij het toch best prijzig vinden.
    Het eten ziet er wel goed uit als ik het zo zie.
    Stefanie onlangs geplaatst…Hiep hiep hoera, Mijn lieve Jennifer is 6 jaar!My Profile

  • Femke
    14 juni 2016

    Ik hoor en lees vaker over Hello Fresh. Niet spotgoedkoop maar het lijkt mij wel fijn en handig. Fijn ook dat je inspiratie op kan doen door de bijgeleverde recepten :-)!
    Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de 15 reisdilemma’s tagMy Profile

  • Nicole
    14 juni 2016

    Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar uiteraard wel van gehoord. Maar ik vind het echt zo duur!!
    Nicole onlangs geplaatst…Onze buren laten de baby buiten slapen — En zij zijn nergens te bekennen!My Profile

  • Tineke
    14 juni 2016

    Ja ik heb er vaak over getwijfeld om het eens te proberen. En hoewel de recepten me heerlijk lijken vind ik het net als de andere dames te duur. Groetjes!
    Tineke onlangs geplaatst…11 tips voor een onbezorgde vakantieMy Profile

  • Dita
    14 juni 2016

    Ik ben hier ook erg benieuwd naar. De ah box beviel goed maar ik blijf ze prijzig vinden. Maar wat je zegt, afhaal is duurder.
    Dita onlangs geplaatst…Varen in FrieslandMy Profile

  • Desiree
    14 juni 2016

    Het lijkt mij leuk om eens te proberen. Eenmalig dat dan wel. Ik vind het namelijk te duur voor maar 3 maaltijden. Voor 10 euro erbij per week heb ik voor zo’n 6 dagen eten incl drinken, fruit etc. Gezond en gevarieerd want ik probeer iedere week nieuwe gerechten uit.

  • Leonie
    14 juni 2016

    Het is een leuk concept, zeker om andere dingen eens uit te proberen! Maar toch een behoorlijke prijs. Dan koop ik liever een kookboek en probeer ik daar wat nieuws uit.
    Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Het nieuwe logo van Mamakraamt!My Profile

  • Nienke
    14 juni 2016

    Wij hebben ook een tijdje hello fresh gehad. Op zich vond ik de recepten lekker en weer eens wat anders dat je zelf zou kopen. Maar ik vond het toch vaak nog veel werk, zeker na een lange dag werken. En inderdaad ook een beetje duur om altijd te nemen.
    Nienke onlangs geplaatst…Waarom ik tijdelijk stopte met bloggen.My Profile

  • Marijke
    14 juni 2016

    De gerechten klinken ontzettend lekker! Ik moet zeggen dat ik vind 20-35 minuten koken nog best aan de lange kant. Ik kook nooit langer dan 15/20 minuten. Moet wel een beetje leuk blijven :). De prijs is ook aan de hoge kant maar ik denk ook dat ze zich richten op 2 verdieners met kids? Dan is de prijs goed te doen als je kijkt naar de tijdwinst, niet na je werk nog boodschappen doen. Leuke review!
    Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #10My Profile

  • Nina
    14 juni 2016

    Ik heb de box nooit geprobeerd, niet alleen vanwege de prijs, maar ook omdat ik beperkt word door allergie. Verder denk ik dat je ook betaalt voor het gemak, dat je niets zelf hoeft te halen. Ik heb wel eens kortingskaarten gekregen, maar mede door de negatieve berichtgeving rondom opzeggen durf ik niet eens proefboxen af te nemen.
    Nina onlangs geplaatst…Update: Blogstilte, James en mijn to-do lijstjeMy Profile

  • Annemijn
    14 juni 2016

    Wat een leuk concept! De gerechten klinken erg lekker al vind ik het wel prijzig.
    Annemijn onlangs geplaatst…20 gedachten die door je hoofd gaan wanneer je je scriptie moet presenteren/verdedigenMy Profile

  • Ellen
    14 juni 2016

    Ik probeerde de box van AH een paar keer en vind het leuk zo wat nieuwe gerechten te proberen. Het is makkelijk dat je zelf niet hoeft na te denken. Maar ik vind het wel duur en ben er daarom ook mee gestopt.
    Ellen onlangs geplaatst…No spending challenge: dag 22 en 23My Profile

  • Ellen
    14 juni 2016

    Wij hebben al eens gegeten van de Mathijs Maaltijdbox, ook erg lekker. Maar zoals meerderen al zeggen, het is aan de dure kant. Ook wij kunnen van de prijs van de maaltijdbox boodschappen voor de hele week ongeveer halen.
    Het is leuk om eens geprobeerd te hebben en wie weet doe ik dat nog eens, maar voorlopig haal ik mijn boodschapjes zelf:)

  • Beautytalk
    14 juni 2016

    Wij eten al meer dan 1 jaar HF, wij zijn fan! Zeker nu je de gerechten zelf kan kiezen uit alle boxen! Echt een top idee. De beestenboel spaghetti was kei lekker!
    Liefs,
    Eefje

  • Vanessa
    14 juni 2016

    Een leuk concept om nieuwe recepten te ontdekken, maar ik zou hem niet snel kopen vanwege de prijs.
    Vanessa onlangs geplaatst…Picasol: eerste zon- en insectenbescherming in éénMy Profile

  • Tamara
    14 juni 2016

    Ik vind het om eerlijk te zijn ook wat te duur! Maar het vervelendste is nog wel dat je na het 1 x te bestellen suuuuupervaak gebeld wordt!
    Tamara onlangs geplaatst…Wat je nooit moet zeggen tegen vrouwen die overtijd lopen!My Profile

  • Sophie
    14 juni 2016

    Ah de laatste combinatie is inderdaad erg verassend! Ben daar wel heel benieuwd naar!
    Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #46 – Tentamens & een nieuw avontuur!My Profile

  • Carlijn
    14 juni 2016

    Ik vind dit er dus superlekker uitzien! Ideaal dat je alles gelijk in huis hebt voor een recept/maaltijd. Heb dit weleens overwogen, maar vind het uiteindelijk toch te duur. Bovendien woon ik naast een AH en is de moeite klein om boodschappen te doen, zelfs met twee baby’s..
    Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: op zonvakantie met een tweeling (deel II)My Profile

  • marie-louise
    14 juni 2016

    Ik zou zelf niet voor deze box kiezen. Ik hou van koken en heb altijd wel inspiratie. En hou er juist niet van om voorgekauwde recepten na te maken.
    marie-louise onlangs geplaatst…De dag voor mijn bevallingMy Profile

  • rachel
    14 juni 2016

    ik ben niet zo snel negatief over dingen maar die boxen vind ik werkelijk bullshit hihi, tuurlijk is het makkelijk maar ze zijn heel duur en je kan niet zelf beslissen wat je eet, wij met zijn vieren zouden 2 van de grootste boxen moeten nemen omdat wij grote eters zijn en voor dat geld kan ik veel meer boodschappen doen 😉
    rachel onlangs geplaatst…Allebei janken….My Profile

  • Malou
    14 juni 2016

    Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ben er best benieuwd naar 🙂
    Malou onlangs geplaatst…Babykamer sneak peekMy Profile

  • karlien
    14 juni 2016

    Wij gebruikten Hello Fresh ook af en toe maar voor ons was het te weinig (grote eter) en onhandig vanwege mijn allergieën. Het idee staat mij wel aan!
    karlien onlangs geplaatst…Graubünden, derde dag ZwitserlandMy Profile

  • chantal
    14 juni 2016

    Ik vind het echt veels te duur en 30 min in de keuken staan is ook nog erg lang. Wat wij doen is op zaterdagochtend een schema maken met wat we elke dag gaan eten. Dan halen we voor de hele week boodschappen. Ik ben dol op recepten verzamelen en heb genoeg inspiratie, ook voor 15 minuten recepten. Verder kook ik als het kan een grotere portie en vries een deel in voor dagen dat er weinig tijd is. Als je deze boxen neemt omdat je niet weet wat je moet koken, is de grootste tip om recepten te verzamelen. Is niet moeilijk met de allerhande magazine enzo

  • chantal
    14 juni 2016

    Ik vind het echt veels te duur en 30 min in de keuken staan is ook nog erg lang. Wat wij doen is op zaterdagochtend een schema maken met wat we elke dag gaan eten. Dan halen we voor de hele week boodschappen. Ik ben dol op recepten verzamelen en heb genoeg inspiratie, ook voor 15 minuten recepten. Verder kook ik als het kan een grotere portie en vries een deel in voor dagen dat er weinig tijd is. Als je deze boxen neemt omdat je niet weet wat je moet koken, is de grootste tip om recepten te verzamelen. Is niet moeilijk met de allerhande magazine enzo

  • Kelly
    14 juni 2016

    Het ziet er allemaal heel lekker uit, maar inderdaad wel best prijzig!
    Kelly onlangs geplaatst…Chitchatten #5My Profile

  • Jamaila
    14 juni 2016

    Het ziet er allemaal wel heel lekker uit! Maar vind de box toch wel aan de dure kant. Voor inspiratie is het wel makkelijk, maar daar gebruik ik ook vaak kookboeken of internet voor. Dat stukje vlees herken ik haha mijn vriend waardeert het ook om elke dag een stukje vlees op tafel te hebben.
    Jamaila onlangs geplaatst…This or that tagMy Profile

  • Dees
    14 juni 2016

    dan is je boodschappen thuis laten bezorgen een voordeliger optie 😉

  • Dees
    14 juni 2016

    Nee, niets voor mij.

    Ik vind die maaltijdboxen niet “aan de dure kant”, maar gewoon veel te duur.

    Wij zijn met 5 personen en dan kost Hello Fresh 69 euro voor 3 avondmaaltijden.
    Snel uitgerekend zou ik op weekbasis dus 161 euro alleen voor het avondeten kwijt zijn!! Dat geef ik bij lange na niet uit aan alle boodschappen voor een hele week. En dan vraag ik me ook nog af of een 5 persoonsbox genoeg is. Mijn kinderen zijn al ouder en mijn man is een grote eter. Denk dat die box toch meer uitgaat van 2 volwassenen en drie jonge kinderen.

    En is niet zelf hoeven denken wat je wil eten een voordeel? Ik kies liever zelf dan dat ik verplicht op tafel zet wat er in die box zit.

  • MetMirjam
    14 juni 2016

    Ik ben altijd heel benieuwd naar dit soort boxen, maar ik vind het echt te duur. Wij hebben altijd voor een week boodschappen in huis dus het is ook niet zo dat ik anders een maaltijd zou afhalen, dus die smoes gaat voor ons ook niet op haha.
    MetMirjam onlangs geplaatst…Primark shoplog kids, juni 2016My Profile

  • Ingrid
    14 juni 2016

    Wat ik mis in deze review is de afkomst van de ingrediënten. Biologische groenten en/of vlees of niet? Wat meer exotische ingrediënten? Dat zou nl. voor een deel ook de prijs kunnen verklaren. Ik heb zelf nooit zo’n box geprobeerd, maar het lijkt me vooral een “gemaksbox”. Je koopt een stuk gemak voor het niet hoeven nadenken over recepten etc. Misschien wat makkelijker financieel te verantwoorden voor mensen die (nog) geen kinderen hebben, maar betwijfel of veel gezinnen hier gebruik van maken op vaste basis.
    Vind je opmerking dat een vegetarisch gerecht niet in deze box thuis hoort wel een beetje gedateerd. Meer en meer niet vegetariërs kiezen steeds vaker voor een 1 of een aantal vleesloze avondmaaltijden per week en daar speelt deze box op in.

  • veronique
    14 juni 2016

    Ook ik vindt de boxen die in NL te verkrijgen zijn veel te duur. Wanneer je zelf goed de reclame in de gaten houdt of lekker naar de markt gaat, kan je voor minder meer halen … Ik geef mijn geld liever uit aan een goed kookboek (haal daar super veel inspiratie uit) en ook die recepten kan je gevarieerd tussen 15 en 60 minuten op tafel krijgen. Tuurlijk zijn er recepten die langer nodig hebben. Maar met de boeken van Jamie Oliver, Donna Hay, Rudolph van Veen e.d. heb je het ruimschoots binnen een uur op tafel staan. Lekker simpel, lekker snel, lekker gevarieerd en met veel groenten! Yummie

  • Bianca
    14 juni 2016

    Wij maken Veel gebruik van hello fresh zijnmet zijn drieën en dan is een box voor 2 personen meer dan genoeg. Je bent dan ook goedkoper uit. Bovendien zijn de ingrediënten super vers en van topkwaliteit ik ben er blij mee.

  • Mary-Lou
    14 juni 2016

    In theorie vind ik het een leuk idee, maar ik zou het niet doen denk ik. Te spannend wat je krijgt. Van de 3 gerechten die je hebt vind ik er maar 1 echt lekker uitzien. En ik ben ook een vleeseter, zou enorm teleurgesteld zijn als ik een vegetarisch gerecht zou krijgen.
    Mary-Lou onlangs geplaatst…Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!My Profile

  • Lisette
    14 juni 2016

    De maaltijden zijn er heerlijk uit ! Ikzelf zou er niet voor gaan omdat ik het nogal prijzig vind maar anders is het ideaal 🙂
    Lisette onlangs geplaatst…Het is geen kwestie van tijd ..My Profile

  • Rafaëlla
    15 juni 2016

    Ik kan me voorstellen dat het voor sommige gezinnen super handig is. Zeker qua tijd. Ik vind 25-30 min koken niet lang, maar dat is persoonlijk natuurlijk ? Wel vind ik het wat aan de dure kant, maar je hebt wel super afwisselende gerechten!
    Rafaëlla onlangs geplaatst…StoomreiningerMy Profile

  • Anne
    15 juni 2016

    Ik zou de box niet nemen puur omdat ik het veelste duur vind. Voor 50/60 euro doen wij voor 3 personen voor de hele week boodschappen. Ik bedenk gedurende de week al wat ik de volgende week wil eten en schrijf dit alvast op mijn boodschappen briefje. Ik let op wat er in de aanbieding is en voor inspiratie kijk ik 24 kitchen.

  • Anne
    15 juni 2016

    Ik zou de box niet nemen puur omdat ik het veelste duur vind. Voor 50/60 euro doen wij voor 3 personen voor de hele week boodschappen. Ik bedenk gedurende de week al wat ik de volgende week wil eten en schrijf dit alvast op mijn boodschappen briefje. Ik let op wat er in de aanbieding is en voor inspiratie kijk ik 24 kitchen.

  • Jessica
    15 juni 2016

    gekookte krieltjes klinkt heel lekker en het ziet er ook heel lekker uit! Hellofresh ik zou het graag willen, maar ik vind het vrij aan de prijs. Ik heb een man die echt goed veel eet en ben bang dat het niet voldoende is. Misschien maar een keer proberen al is het alleen maar om inspiratie op te doen 🙂
    Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.