Dansen met mijn meiden : Een dagelijks ritueel!

schermafbeelding-2016-10-05-om-22-56-50

Al van kleins af aan ben ik dol op dansen en muziek. Zodra ik kon lopen, kon ik dansen en was ik in beweging op muziek. Ik heb 7 jaar op dansles gezeten en nog steeds kan ik niet stilzitten als de muziek aangaat. Dit wil ik ook overbrengen op mijn dochters, dans is namelijk een manier om emoties te verwerken, te ontspannen. Na het avondeten gaat dus ook de muziek aan, even losgaan samen. Op social media stelde ik jullie de vraag op welke muziek jullie meiden losgaan, ik kreeg hele toffe reacties. Jullie meiden vinden het heerlijk om te dansen.

Via jullie reacties ontdekte ik gelijk ook weer nieuwe muziek. De meest populaire liedjes voor jullie meiden zijn liedjes van K3, Frozen en Kinderen voor Kinderen. Ook Monique Smit, Samson en Gert zijn populair. En wat ik ook leuk vond om te lezen, dat veel kinderen de huidige top 40 liedjes leuk vinden. Het is leuk om te zien dat jullie meiden ook dol zijn op muziek, dat dans en beweging een manier is om plezier te maken, het gezellig te hebben en zo emoties te kunnen verwerken. Ik ben dankbaar dat mijn meisjes, maar ook jullie meiden in alle vrijheid hiervan mogen genieten. Dat zij mogen opgroeien in vrijheid met alle rechten die zij hebben, dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

plan2

Waarom ik het heel de tijd heb over meisjes? Dit artikel staat in het teken staat van de ‘Loud About Girls’ campagne voor Wereldmeisjesdag die op 11 oktober is. Rond deze dag wordt er extra aandacht gevraagd om geld in te zamelen om het probleem rondom kindhuwelijken te verhelpen. Een initiatief van Plan Nederland.

700 Miljoen vrouwen wereldwijd zijn getrouwd voor hun 18e levensjaar. Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen of zien zichzelf genoodzaakt te trouwen terwijl ze nog kind zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een wildvreemde man en moeten van school af. Plan Nederland strijdt tegen kind huwelijken om deze meisjes uit deze problemen te halen.

plan3

Ambassadeur Giovanca en Niels Geusenbroek, Sabrina Starke, Krystl, Elske de Wall zetten zich samen met Plan in om deze campagne te promoten. Met hun muziek zijn zij ‘Loud About Girls’. Op 4 oktober gaven Giovanca, Elske en Sabrina bij de Ochtendshow van Jeroen van Inkel op Radio Veronica de start van deze campagne en daarbij deelden zij een medley van hun favoriete Girlpower songs. Ook gaven deze artiesten die middag een mini-concert op NS-station Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Dit alles om aandacht te vragen voor de rechten van meisjes over de hele wereld.

Plan vraagt met deze ‘Loud About Girls’ campagne aandacht voor het stoppen van kindhuwelijken. Want elke 3 seconden wordt een meisje gedwongen te trouwen voordat ze 18 is. De gevolgen zijn dramatisch: zij moeten van school en worden op veel te jonge leeftijd zwanger. Dit moet ophouden. Wil jij ze helpen? Sms dan het woord GIRLS naar 4333. Hiermee doneer je €1; en deze donatie wordt door Plan Nederland verdubbeld. De hele opbrengst komt ten goede aan een project van Plan tegen kindhuwelijken in Zambia. Plan zet opvanghuizen op voor jonge meisjes die dreigen te worden uitgehuwelijkt. Daar zijn zij veilig en krijgen zij scholing. Zodra de dreiging tot uithuwelijking voorbij is, dan keren zij weer naar huis.

Ik vind dit een heel belangrijk doel waar ik als moeder van dochters extra aandacht voor wil vragen. Ieder meisje verdient het om onbezorgd te kunnen dansen op muziek, te genieten van de vrijheid en al het moois in het leven.

Dans jij ook graag met je kindjes en op welke muziek gaan zij helemaal los? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

#KellycaresseAD

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Kim | Kimsbloglife
  5 oktober 2016

  Fijn dat je dit project promoot!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Persoonlijke update: gesetteld in ons nieuwe huisjeMy Profile

 • Linda
  5 oktober 2016

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed!
  Wij dansen nog niet met onze kleine man, maar als hij straks op K3 los wil gaan vind ik dat helemaal prima en doe ik vrolijk mee!
  Linda onlangs geplaatst…Wat ik mis aan zwanger zijnMy Profile

 • Veer
  5 oktober 2016

  Mooi artikel. En goed je aandacht geeft aan deze problematiek!

 • Mary-Lou
  5 oktober 2016

  Wat een mooi initiatief! Kinderen voor Kinderen is hier enorm favoriet.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…De dag van de leraar, is dat nou echt nodig?!My Profile

 • Annemijn
  5 oktober 2016

  Mooi om hier aandacht aan te schenken!
  Annemijn onlangs geplaatst…Tony’s Chocolonely melk-cola / Hoe smaakt ‘ie?My Profile

 • Romy
  5 oktober 2016

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt!
  Romy onlangs geplaatst…Persoonlijk: 10 willekeurige feiten over mijMy Profile

 • MetMirjam
  5 oktober 2016

  Mooi initiatief!
  Wij dansen ook wat af thuis 🙂 super gezellig om te doen!
  MetMirjam onlangs geplaatst…To Netflix or not to Netflix… dat is de vraagMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  5 oktober 2016

  Wat een mooi artikel en initiatief! Super die dansende foto’s van jou en Lana 😀
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Hoera, het is dierendag!My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  5 oktober 2016

  Bjarne danst momenteel heel veel op de kids disco cd van Orry en zijn vrienden van Center Parcs. En de Tsjoe tsjoe wah is een hele grote favoriet hier thuis.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co: films en series uit mijn jeugdMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  5 oktober 2016

  Hele mooie vergelijking . Zoiets simpels als dansen wat wij als normaal zien is het helemaal niet. Mooi dat je er aandacht aan schenkt
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Shoplog: Winter is comingMy Profile

 • rachel
  5 oktober 2016

  hihih leuk!! deed het met de meiden toen ze klein waren op k3 en kate toen en nu staan we te gabberen hahaha
  rachel onlangs geplaatst…Zwart met zilver..My Profile

 • Lieke -Life As Lieke
  6 oktober 2016

  Wat een goed artikel en wat goed dat je aandacht hieraan besteed!
  Lieke -Life As Lieke onlangs geplaatst…Wat ik deed als kindMy Profile

 • Anouk
  6 oktober 2016

  Mooi artikel maar ik denk dat niet alleen in het buitenland meisjes zijn die het niet goed hebben ik ben van mening dat er hier in Nederland ook meisjes zijn die het niet goed hebben en continue in angst zitten of geen eten hebben geen dok boven hun hoofd

 • Stijn van Plan Nederland
  9 oktober 2016

  Hoi Anouk, daar heb je (helaas) helemaal gelijk in: ook voor sommige meisjes in Nederland is het niet makkelijk. Bij Plan richten we ons specifiek op het helpen van jongens en meisjes in ontwikkelingslanden, maar er zijn gelukkig ook heel veel organisaties die hulp bieden aan kinderen hier. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat alle kinderen, wereldwijd, een beter leven tegemoet gaan. 🙂
  Help je ons daarbij, door GIRLS naar 4333 te sms’en?
  Groetjes, Stijn van Plan

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.