dia1

Zoals jullie weten heb ik Diabetes type 1. Een vorm van diabetes die ontstaan is vanuit een probleem in mijn immuunsysteem. Ik heb dit sinds mijn 19e, alweer 7 jaar dus. In deze extra vlog ga ik jullie een dagje meenemen in mijn leven met diabetes. Hoe ziet mijn insulinepomp eruit, hoe en hoevaak prik ik mijn bloedsuiker, hoe doe ik dit rondom maaltijden?  Ook ben ik met Lana aanwezig bij een event met een kinderfeestje van het Diabetesfonds waarin we van alles leren over hoe een gezond eetpatroon de kans op diabetes type 2 te beperken. Een hele leuke en leerzame dag dus! Kijk je mee naar deze vlog?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Diabetes is een pittige chronische ziekte. Een ziekte die mij de dagtaak gegeven heeft om 24/7 dokter van mijn eigen lichaam te laten zijn. Type 1 is een auto-imuunziekte. Het is eigenlijk gewoon pech dat ik dit gekregen heb. Er bestaat ook een type 2 variant die vaak ouderdomssuiker genoemd wordt. Deze variant ontstaat vaak door een ongezond eet en leefpatroon of door erfelijkheid. De alvleesklier is dan eigenlijk ‘op’.
Door gezonder te leven en je bewust te zijn van je suikerinname kun je bijdragen aan een verkleining van de kans op het krijgen van diabetes type 2. Omdat ik weet hoe vervelend diabetes (type 1) kan zijn, draag ik graag deze boodschap uit. Waarom ik deze vlog vandaag deel? Morgen is het Nationale Diabetesdag waarop extra aandacht gevraagd wordt voor Diabetes type 1 en 2 in de hoop dat iedereen een steentje bij kan dragen om onderzoek naar behandeling en genezing en mogelijk te maken.

Eerder geschreven over Diabetes:
Wat is Diabetes type 1? Makkelijk uitgelegd.
Diabetes en zwangerschap, mijn ervaringen
 De Positieve kanten van Diabetes type 1 volgens mijn visie
– Hoe ik de diagnose diabetes type 1 kreeg, 6 jaar geleden
Video: Wat is Diabetes type 1?

Ik ben benieuwd wat jullie van de vlog vonden. Ook ben ik benieuwd wat jij al wist van diabetes en de verschillende vormen (type 1 wat ik heb of type 2). En heb jij diabetes of ken je iemand met diabetes? Ik ben benieuwd wat jullie er al van weten. Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Dag uit mijn leven met diabetes type 1 : VlOG”

 1. Leuke vlog! Ik heb ook diabetes type 1, alweer 17 jaar. Het blijft altijd weer puzzelen met m’n bloedsuikers/insuline. Gelukkig ben ik niet de enige die weleens wat hoger zit!

 2. Leuke vlog Kelly! Ik heb ook type 1 diabetes en vind het altijd interessant om te ziek hoe andere mensen er me omgaan 🙂 wat ik vooral leuk vind is dat je hebt gezegd dat je als je gezonder leeft etc. het risico om type 2 te krijgen kan beperken maar dat je het ook dan nog steeds kunt krijgen als je pech hebt. Ik ken helaas heel wat mensen met type 1 die mensen met type 2 gewoon veroordelen en zeggen dat het altijd hun eigen schuld is etc. dus super leuk dat je dit niet hebt gedaan!

 3. Kelly wat ik me afvraag is prik je altijd in je ringvinger? Ik moet op mijn werk vaak bloedsuiker meten bij (niet diabetes) patiënten en dat doen wij ook in de ringvinger, maar ik kan me voorstellen dat als je 8x per dag moet meten dat je dan last gaat krijgen van je vinger, of valt dat mee? Kun je evt ook in een andere vinger prikken?
  Verder een leuke interessante video, leerzaam en veel respect voor jou en hoe je omgaat met je diabetes!

 4. Mijn Schoonmoeder , Heeft diabetes Type 2. En dat is soms best lastig.

  ik vind het heel goed dat je er aandacht aan besteed !!

  Liefs Laura x

 5. Interessant om te zien ! begin dit jaar ben ik gediagnosticeerd met diabetes, in dit geval type 2 en helaas erfelijk. Zelf let ik eigenlijk al jaren goed op mijn eet patroon maar kreeg het alsnog. Ik hoef nog niet te spuiten maar ik vind het al vervelend om constant op te letten , laat staan hoe moeilijk het voor jou is om ook nog zo vaak te moeten prikken.
  engelina onlangs geplaatst…Give away ! BeautyxSpace is jarig !My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.