Dag uit mijn leven met diabetes type 1 : VlOG

dia1

Zoals jullie weten heb ik Diabetes type 1. Een vorm van diabetes die ontstaan is vanuit een probleem in mijn immuunsysteem. Ik heb dit sinds mijn 19e, alweer 7 jaar dus. In deze extra vlog ga ik jullie een dagje meenemen in mijn leven met diabetes. Hoe ziet mijn insulinepomp eruit, hoe en hoevaak prik ik mijn bloedsuiker, hoe doe ik dit rondom maaltijden?  Ook ben ik met Lana aanwezig bij een event met een kinderfeestje van het Diabetesfonds waarin we van alles leren over hoe een gezond eetpatroon de kans op diabetes type 2 te beperken. Een hele leuke en leerzame dag dus! Kijk je mee naar deze vlog?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Diabetes is een pittige chronische ziekte. Een ziekte die mij de dagtaak gegeven heeft om 24/7 dokter van mijn eigen lichaam te laten zijn. Type 1 is een auto-imuunziekte. Het is eigenlijk gewoon pech dat ik dit gekregen heb. Er bestaat ook een type 2 variant die vaak ouderdomssuiker genoemd wordt. Deze variant ontstaat vaak door een ongezond eet en leefpatroon of door erfelijkheid. De alvleesklier is dan eigenlijk ‘op’.
Door gezonder te leven en je bewust te zijn van je suikerinname kun je bijdragen aan een verkleining van de kans op het krijgen van diabetes type 2. Omdat ik weet hoe vervelend diabetes (type 1) kan zijn, draag ik graag deze boodschap uit. Waarom ik deze vlog vandaag deel? Morgen is het Nationale Diabetesdag waarop extra aandacht gevraagd wordt voor Diabetes type 1 en 2 in de hoop dat iedereen een steentje bij kan dragen om onderzoek naar behandeling en genezing en mogelijk te maken.

Eerder geschreven over Diabetes:
Wat is Diabetes type 1? Makkelijk uitgelegd.
Diabetes en zwangerschap, mijn ervaringen
 De Positieve kanten van Diabetes type 1 volgens mijn visie
– Hoe ik de diagnose diabetes type 1 kreeg, 6 jaar geleden
Video: Wat is Diabetes type 1?

Ik ben benieuwd wat jullie van de vlog vonden. Ook ben ik benieuwd wat jij al wist van diabetes en de verschillende vormen (type 1 wat ik heb of type 2). En heb jij diabetes of ken je iemand met diabetes? Ik ben benieuwd wat jullie er al van weten. Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

20 reacties

 • Nicole
  13 november 2016

  Vrijwel alles wat ik ervan weet ik door jou.. Dus dank daarvoor, altijd erg interessant om over te horen en lezen.
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #28 | Epic, werken en SinterklaasMy Profile

 • Patricia
  13 november 2016

  Leuke vlog! Ik heb ook diabetes type 1, alweer 17 jaar. Het blijft altijd weer puzzelen met m’n bloedsuikers/insuline. Gelukkig ben ik niet de enige die weleens wat hoger zit!

 • Nicole
  13 november 2016

  Goed dat je er aandacht voor vraagt. Mijn vader heeft type 2 en veel familieleden van zijn kant ook.
  Nicole onlangs geplaatst…Feiten over Everyday-Life en over mij als blogger!My Profile

 • Malou
  13 november 2016

  Interessant zeg! Ik wist helemaal niet dat je zo vaak per dag moet prikken.
  Malou onlangs geplaatst…Vlog; Nomi’s tweede verjaardagMy Profile

 • Romy
  13 november 2016

  Het lijkt me best wel heftig om diabetes te hebben, als ik je video zie. Je moet toch heel veel nadenken en steeds prikken. Ik vind het fijn om er door je video wat meer over te weten te komen!
  Romy onlangs geplaatst…Opruimwoede vs. verzamelingen koesterenMy Profile

 • Femke
  13 november 2016

  Wat een fijne dag. Ik wist wel dat je zo veel met je suiker bezig moet zijn gedurende de dag, een vriendin van mij heeft ook diabetes type 1 vandaar dat ik er wel e.e.a. van af weet. Ik heb ook wel eens zo’n prikje in mijn vinger gehad, het doet inderdaad niet echt pijn maar je schrikt er wel even van als je niet weet wat je kunt verwachten.
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 45 2016: Markthal Rotterdam, gymtime & lekker etenMy Profile

 • Juliette
  13 november 2016

  Jeetje, wat een dagtaak.. Heel veel respect voor jou en goed dat jij, maar ook het diabetes fonds mensen hiervan bewust maakt. Het is voor mij persoonlijk nu wel een stuk duidelijker wat diabetes is! ? X
  Juliette onlangs geplaatst…Beau’s outfit: flowers on sundayMy Profile

 • karlien
  13 november 2016

  Vind het echt super dat je dit doet, net als tijdens je zwangerschap ook. Zo belangrijk dat mensen hiervan bewust zijn!
  karlien onlangs geplaatst…Op vakantie naar Nantes met kinderenMy Profile

 • Sandra
  13 november 2016

  Interessant om te zien wat het nou precies inhoudt en wat het betekent voor je dagelijks leven!
  Sandra onlangs geplaatst…NEW IN: FOTOFABRIEK JAARKALENDER 2017My Profile

 • Dionne
  13 november 2016

  Goed dat je dit laat zien, want het hoort ook bij jouw leven en voor veel mensen is het nog onbekend wat het is.
  Dionne onlangs geplaatst…Girlboss | Online influencer, bloggen & freelancenMy Profile

 • Claudia
  13 november 2016

  Leuke vlog Kelly! Ik heb ook type 1 diabetes en vind het altijd interessant om te ziek hoe andere mensen er me omgaan 🙂 wat ik vooral leuk vind is dat je hebt gezegd dat je als je gezonder leeft etc. het risico om type 2 te krijgen kan beperken maar dat je het ook dan nog steeds kunt krijgen als je pech hebt. Ik ken helaas heel wat mensen met type 1 die mensen met type 2 gewoon veroordelen en zeggen dat het altijd hun eigen schuld is etc. dus super leuk dat je dit niet hebt gedaan!

 • Mirjam
  13 november 2016

  Kelly wat ik me afvraag is prik je altijd in je ringvinger? Ik moet op mijn werk vaak bloedsuiker meten bij (niet diabetes) patiënten en dat doen wij ook in de ringvinger, maar ik kan me voorstellen dat als je 8x per dag moet meten dat je dan last gaat krijgen van je vinger, of valt dat mee? Kun je evt ook in een andere vinger prikken?
  Verder een leuke interessante video, leerzaam en veel respect voor jou en hoe je omgaat met je diabetes!

 • laura.
  13 november 2016

  Mijn Schoonmoeder , Heeft diabetes Type 2. En dat is soms best lastig.

  ik vind het heel goed dat je er aandacht aan besteed !!

  Liefs Laura x

 • Stefanie
  13 november 2016

  Wat interessant! ik wist er zelf niet zoveel vanaf. Goed dat je mensen er zo bewuster van maakt!
  Stefanie onlangs geplaatst…Sinterklaas of kerst tagMy Profile

 • Vanessa
  13 november 2016

  Interessant om te zien hoe je leeft met diabetes. Het is zeker niet te onderschatten. Ik ken verschillende mensen in mijn omgeving die diabetes hebben, zowel jonge als oude mensen. Goed dat je hier aandacht aan besteed in een vlog!
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten september & oktober 2016My Profile

 • Loes Johanna
  14 november 2016

  Heel interessant om zo een kijkje te krijgen in jouw leven met diabetes. Ik ken zelf weinig mensen met diabetes, dus wist er weinig van. Goed dat je er zo aandacht aan besteed!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 4: tapas en verjaardagenMy Profile

 • Ingrid
  14 november 2016

  Goed dat jij er zoveel aandacht aan besteedt! X

 • Daniëlle
  16 november 2016

  Wat goed dat je dit laat zien in een vlog! Ik denk dat veel mensen niet weten wat er allemaal bij komt kijken!
  Daniëlle onlangs geplaatst…Speltpizza met geitenkaas, champignons en ontbijtspekMy Profile

 • engelina
  17 november 2016

  Interessant om te zien ! begin dit jaar ben ik gediagnosticeerd met diabetes, in dit geval type 2 en helaas erfelijk. Zelf let ik eigenlijk al jaren goed op mijn eet patroon maar kreeg het alsnog. Ik hoef nog niet te spuiten maar ik vind het al vervelend om constant op te letten , laat staan hoe moeilijk het voor jou is om ook nog zo vaak te moeten prikken.
  engelina onlangs geplaatst…Give away ! BeautyxSpace is jarig !My Profile

 • Anneleen
  24 november 2016

  Ik vind het zo goed en knap dat je hier aandacht aan besteedt. Knap hoe moedig je hier mee omgaat, want ik kan me voorstellen dat het niet altijd evident is …
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.