De positieve kanten aan diabetes type 1 hebben

13 september 2016

cyp1

Het is natuurlijk helemaal niet leuk om diabetes type 1 te hebben, om chronisch ziek te zijn. Om 8 keer per dag bloed bij mezelf te prikken, insuline te injecteren met een naald, wakker te worden met hypo’s en noem maar op. Ik word daar niet vrolijk van, maar ik wil ook niet bij de pakken neer gaan zitten. Diabetes hoort bij mij, het is net als eten en mijn tanden poetsen, onderdeel van mijn dag. Ik ben er sterker van geworden, ik heb veel geleerd. Ik ga vandaag de ‘positieve’ kanten benoemen die deze ziekte mij geboden hebben, hoe raar dat ook mag klinken.

Nogmaals, het is niet alsof ik het hebben van diabetes type 1 wil bagataliseren. Ik wil ook niet andere mensen met diabetes het gevoel geven dat het iets ‘positiefs is’, maar ik probeer met dit artikel een andere kant te laten zijn. Het hebben van diabetes betekent dat mijn weerstand slechter is dan die van een gezond persoon en ook komt er chronische vermoeidheid bij kijken, om nog te zwijgen over het toekomstperspectief. Dus zie dit artikel niet als een soort van wegwuiving van wat ik heb, maar meer als een switch naar het positief bekijken ervan.

Doordat ik diabetes (type 1) heb, leef ik heel bewust en gezond. Iedere gram suiker / iedere koolhydraat die ik tot me neem, moet ik analyseren en insuline voor spuiten. Berekenen, nadenken over hoeveel insuline ik nodig heb etc. Ik denk dus ook 3x na voor ik ga zondigen met een Mars reep. Daardoor eet ik voor 80% heel gezond, beperk ik mijn inname van ongezond eten en leef daardoor dus gezonder. Ik denk dat die motivatie een stuk kleiner was wanneer ik geen diabetes had.

Ook sport ik daardoor regelmatig. Voor mijn 18e sportte ik enkel wanneer dit moest voor gymles, vreselijk vond ik het. Ik kreeg diabetes toen ik 19 was en ben in die tijd fanatieker gaan sporten. Ik vind het zelfs heel erg leuk. Sporten is goed voor ieder mens en ik denk ook echt dat dit me gaat helpen om wat jaren aan mijn leven toe te voegen. Een betere motivatiebron kan ik niet vinden.

trium7

 “Geniet met de dag, doe waar je gelukkig van word, je weet niet hoe het leven er later uit gaat zien”

Ik ben heel telepathisch ingesteld. Ik ben me zo bewust van mijn lichaam, wat ik eet, hoeveel ik slaap, de gevolgen van de dingen die ik doe, het bewust plannen en het verdelen van mijn energie, dat als ik iets heb (bijv. een infectie) ik dit haarfijn aanvoel. Zo heb ik op tijd aan de bel getrokken toen ik hoogzwanger van Lana was en zij met spoed geboren is en zo heb ik mezelf vaker kunnen helpen om iets lichamelijks te signaleren. Dat telepathische heb ik op heel veel gebieden, ik voel veel dingen aan, kan uitslagen aanvoelen, situaties voorspellen en nog veel meer, maar ik weet niet of dat ermee te maken heeft ;). Daarnaast denk ik dat het hebben van diabetes voor mij ook een soort inzicht heeft gegeven in het leven, zo van: “Geniet met de dag, doe waar je gelukkig van word, je weet niet hoe het leven er later uit gaat zien”.

En de mooiste vind ik deze twee. Toen ik net ontdekt had dat ik diabetes had, en me ging beseffen wat voor impact dit zou hebben op mijn leven, dacht ik: ;Ik ga nooit meer de liefde tegenkomen’ Het maakte me zo onzeker. Maar drie weken later heb ik Yannick ontmoet en kijk eens wat voor geluk dat mij allemaal gebracht heeft. Ik geloof dat het geen toeval is dat ik hem ontmoet heb toen. En dan nog een hele bijzondere, mijn lichaam heeft twee gezonde dochters op de wereld gezet. Als ik ergens trots op ben dan is het daarop. Hoe weinig vertrouwen ik soms heb in mijn gezondheid, heeft mijn lichaam dat toch even mooi gedaan.

Ben jij chronisch ziek en lukt het om, ondanks al het vervelende wat daarbij komt kijken, hier op een positieve manier naar te kijken? Heb je er bepaalde levenslessen door geleerd? Heb je daardoor bijzondere gaven ontwikkeld of een andere kijk op het leven? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door simpel, met een snufje liefde op 13 september 2016 05:04

Wat goed dat je ondanks alles altijd zo positief bent.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Stoere jongensjassen : Warm de winter door.My Profile

[antwoorden]


Door Mama Lifestyle Blog op 13 september 2016 05:04

Wat heftig dat je maar liefst 8 x per dag je bloed moet prikken! Afgezien van al het andere waar je als diabetes patiënt mee te maken krijgt. Petje af Kelly dat je het zo van de positieve kant bekijkt. Het siert je enorm, heel moedig 👍
Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Weekmenu #1: wat aten wij de afgelopen week?My Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 13 september 2016 05:09

Ik vind dat altijd zo krachtig van je hoe je hier dan op een positieve manier naar kunt kijken. Ik heb geen chronische ziekte maar heb wel al 2x een depressie gehad. En daar probeer ik ook de positieve punten uit te halen.
Nicole onlangs geplaatst…Ik knipperde met mijn ogen.. en weg was ze!My Profile

[antwoorden]


Door Marije op 13 september 2016 05:09

Mooi hoe je de positieve kant er van kan zien. Helaas is een chronische ziekte levensbepalend maar ben jij de enige die wat van je leven met ziekte kan maken. Goed dat je er een blog over hebt geschreven!
Marije onlangs geplaatst…Inner Soul Tuesday: Kom op ademMy Profile

[antwoorden]


Door Ellen op 13 september 2016 05:12

Wat mooi geschreven en fijn voor je dat je het zo positief kan bekijken!
Ellen onlangs geplaatst…Discriminatie van zwangere op het werkMy Profile

[antwoorden]


Door Josan op 13 september 2016 05:14

Mooi artikel Kelly om ook de positieve kanten van je ziekte te zien. Ik heb chronische bloedarmoede en mijn lichaam krijgt standaard te weinig zuurstof. Dus ik voel vaak aan of ik flauw ga vallen of een anaval van hyperventilatie krijg. Tijdens de zwangerschappen was dit niet altijd leuk. Maar net zoals jij kwam ik tot de conclusie dat het bij mij hoort. Ik moet regelmatig bloed prikken om mijn HB en ijzer te testen. En is dat te laag dan krijg ik medicijnen. Ook moet ik er met operaties en behandelingen melding van maken. Hoe minder bloed ik verlies hoe beter.
Josan onlangs geplaatst…Met kinderen cultuur spotten in EfezeMy Profile

[antwoorden]


Door Marije op 13 september 2016 05:19

Wat stoer dat je toch zo positief weet te blijven!
Marije onlangs geplaatst…Mijn favoriete winterjassen voor baby’sMy Profile

[antwoorden]


Door Danella op 13 september 2016 05:33

Inderdaad mooi dat je zo positief ingesteld blijft!
Danella onlangs geplaatst…Reactie op Review: Lush Orange Blossom bath melt door DanellaMy Profile

[antwoorden]


Door Lifeaholic.nl op 13 september 2016 05:33

Mooi geschreven en kan me hier helemaal in vinden! Wat toevallig dat dit artikel nu net vandaag online komt na mijn mail die ik je gisteravond gestuurd heb! Haha!

[antwoorden]


Door Channa op 13 september 2016 05:38

Vind het heel tof van je dat je ondanks je diabetes wel zo positief blijft. Dat siert je!
Channa onlangs geplaatst…Baby Born bestaat 25 jaar!My Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 13 september 2016 05:44

Wauw, zo knap dat je de positieve kanten kan zien! Ik ken niemand met diabetes, maar t lijkt me echt wel zwaar.
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Hond en pasgeboren babyMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 13 september 2016 05:46

Ik vind het mooi om te lezen dat je deze ziekte van de positieve kant benadert, zonder hierbij mensen tekort te willen doen. Ik weet ook zeker dat de punten die jij noemt voor meerdere chronische ziektes van toepassing zijn. Chronisch ziek zijn is nooit leuk, maar toch begrijp ik dit artikel helemaal :-). Weer mooi geschreven.
Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de 25 food vragen tagMy Profile

[antwoorden]


Door Frederique op 13 september 2016 06:13

Wat heb je een prachtige positieve instelling, daar kunnen een heleboel mensen een voorbeeld aannemen. Je bent een echte powervrouw!
Frederique onlangs geplaatst…Receptje: ColacupcakesMy Profile

[antwoorden]


Door Esrher op 13 september 2016 06:24

Wauw! Super positief. Ik heb zelf add en suiker type 2. Je leeft erdoor je veel bewuster en soms heb ik ook ook helemaal geen energie maar dan ben ik blij met jou tips. Wat ik het meest vervelende vind aan chronische ziek zijn is dat niemand het aan je ziet.

[antwoorden]


Door Mary-Lou op 13 september 2016 06:40

Ik sluit me bij de vorige reacties aan. Wat mooi om te lezen dat je het zo positief kunt bekijken. Suiker komt bij mij in de familie voor, maar ik had geen idee van de hoeveelheid prikken. Lijkt me een uitdaging als je veel onderweg bent en/of buitenshuis werkt.
Mary-Lou onlangs geplaatst…5x een draagdoek gebruiken voor je baby geboren isMy Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 13 september 2016 06:42

Echt mooi om te lezen hoe je positief blijft. Ik denk dat dat ook wel moet als je een chronische ziekte hebt. Zelf heb ik sinds de geboorte van mijn dochter 3,5 jaar geleden extreme bekkenpijn. Hierdoor heb ik dagelijks veel pijn en heb ik na revalidatie geleerd om blij te zijn met de dingen die je wel kan. Belangrijke levenslessen!
Marijke onlangs geplaatst…Boodschappen vergelijken met superscanner.nlMy Profile

[antwoorden]


Door Romy op 13 september 2016 06:44

Wat mooi om te lezen dat je ook aan iets heel moeilijks een positieve wending weet te geven. Je mag trots zijn op alles wat je ondanks (en misschien soms ook een beetje dankzij) je diabetes hebt bereikt.
Romy onlangs geplaatst…Even voorstellen: onze katten Paco en BeertjeMy Profile

[antwoorden]


Door Diana op 13 september 2016 06:45

Een mooi artikel, ik vind je een voorbeeld voor velen! Je bent zo positief ingesteld!
Diana onlangs geplaatst…Gestopt met de pil!My Profile

[antwoorden]


Door Nicole @ Everyday-Life.nl op 13 september 2016 06:47

Vind het knap dat je er positief mee om gaat! Zelf heb ik een vorm van Lupus, maar met wat aanpassingen is daar ook redelijk normaal mee te leven gelukkig.
Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Mini low budget shoplog (Action, Zeeman & Wibra)My Profile

[antwoorden]


Door Monique op 13 september 2016 06:50

Zo zie je maar dat alle minder leuke dingen toch iets positiefs hebben. Goed dat je dat inziet en bij stil staat! Wist je dat een positieve instelling lichamelijk heel erg in je voordeel werkt? Meerdere psychologische onderzoeken hebben dat bewezen. Heel goed dus om er op deze manier mee om te gaan!
Monique onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik niet zonder kanMy Profile

[antwoorden]


Door Vanessa op 13 september 2016 06:51

Mooi artikel Kelly! Fijn dat je toch nog zo positief bent. Ik heb CVS en fibromyalgie, en wat ik heb geleerd is: leef van dag tot dag en geniet van de mooie en kleine dingen in het leven.
Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: € 50 shoptegoed bij RadbagMy Profile

[antwoorden]


Door Melissa op 13 september 2016 06:53

Super geschreven Kelly. Ik ben ook chronisch ziek, ziekte van crohn. Hoe vervelend alle klachten ook zijn. Heb ik nu wel een prachtige dochter van bijna 3 maand naast mij liggen. Door mijn crohn ben ik gaan inzien, dat mijn lichaam niet altijd zal doen wat hij moet doen, dat was wel de doorslag om al aan kinderen te beginnen en och wat ben ik daar blij mee. Moeder zijn en chronische ziek zijn is heel vermoeiend maar absoluut de moeite waard.

[antwoorden]


Door karlien op 13 september 2016 07:11

Wat mooi dat je dit zo deelt. Ik heb veel allergieën en ben daarom bewust met voeding bezig en merk ook dat daar positieve kanten aan zitten.
karlien onlangs geplaatst…Winterzon Verenigde Staten met kinderenMy Profile

[antwoorden]


Door Malou op 13 september 2016 08:10

Ik vind het echt knap hoe positief jij altijd bent!
Malou onlangs geplaatst…Nomi’s outfits #11My Profile

[antwoorden]


Door Linda op 13 september 2016 08:21

Het lijkt me heel heftig om diabetisch te zijn maar wat ga jij er fantastisch positief mee om <3
Linda onlangs geplaatst…Speelgoed van het jaar 2016 – Vtech Kidi Super star, word een super ster van wereldformaatMy Profile

[antwoorden]


Door Anita op 13 september 2016 08:33

Wat mooi dat je deze positieve kant kan zien en ook uitlicht in een artikel.
Anita onlangs geplaatst…Hoe een burn-out je leven veranderdMy Profile

[antwoorden]


Door Carlijn op 13 september 2016 08:34

Volgens mij ben jij een enorme positivo. Ik vind het heel mooi en knap dat je zo positief in het leven staat, ondanks je chronische aandoening die best wat werk met zich meebrengt op een dag. Ik kan er – gelukkig, denk ik dan maar – niet over meepraten maar bewonder je heel erg hierin.
Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: mijn ervaring met zelf laten eten (Rapley-methode)My Profile

[antwoorden]


Door Claudia op 13 september 2016 09:12

Mooi geschreven Kelly!
Ik heb zelf ook diabetes type 1 maar al sinds de basisschool en weet daarom niet echt of ik zonder diabetes minder gezond zou eten/ algemeen minder gezond zou leven. Voor mij is het positieve aan diabetes hebben dat ik via een app voor mensen met type 1 diabetes (beyond type 1) heel veel leuke mensen wereldwijd geleerd heb kennen die ik anders nu niet zou kennen 🙂

[antwoorden]


Door Shimmer-pie op 13 september 2016 09:23

Mooi stukje zeg! Goed dat je ook die positieve kant kan zien! Lijkt me echt heel heftig om dit te hebben want volgens mij ben jij er altijd mee bezig! Als ik je zo volg via je site of je instagram of zo lijkt het voor mij helemaal niet zo als of je er altijd mee bezig bent. Dit stukje laat mij beseffen dat het voor jou toch wel echt heftig is maar daarom vind ik het juist zo goed van je dat je ook de positieve kant kan in zien! 🙂
Shimmer-pie onlangs geplaatst…Ik ben Zwanger!My Profile

[antwoorden]


Door Kelly op 13 september 2016 10:18

Mooi geschreven, ik heb zelf geen chronische ziekte dus ik kan mij er niets bij voorstellen. Maar wow 8 keer per dag prikken dat is best veel zeg! Je zegt dat er chronische vermoeidheid bij komt kijken ook maar daar zie je helemaal niks van op je video’s je ziet er altijd zo energiek uit met je meiden en frisse uitstraling enzo. Ik snap dat je aan het einde van de dag wellicht gebroken bent maar dit toon je niet zo naar de buitenwereld, heel knap dat je je zo sterk weet te houden! Respect!
Kelly onlangs geplaatst…Q&A ‘Na de bevalling’ editieMy Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 13 september 2016 10:37

Knap van je! Door het chronisch ziek zijn merk ik ook voordelen die mij helpen om alles te relativeren. Zo heb ik enorm veel kennis van het ziektebeeld, ken ik mijn lijf heel goed en kan ik andere mensen helpen en herkenning bieden. Het heeft zelfs mijn blog doen ontstaan!
Lifesabout onlangs geplaatst…Geachte veganist met je voet tussen mijn deur.My Profile

[antwoorden]


Door Bianca op 13 september 2016 11:17

Ik vind het mooi om te zien hoe positief je hier over kan zijn, dit artikel sla ik even op voor iemand in mijn familie x

[antwoorden]


Door Lilian op 13 september 2016 11:56

Vind het echt ontzettend knap van je dat het allemaal zo positief probeert te zien. Ik zeg altijd alles in het leven gebeurt met een reden. Niet altijd alles is even leuk maar het maakt je tot de persoon die je nu bent! Een fantastische vrouw.
Lilian onlangs geplaatst…Maandag tot zondag in foto’sMy Profile

[antwoorden]


Door marina nubia op 13 september 2016 12:23

mooi artikel en super inspirerend.

[antwoorden]


Door Melissa op 13 september 2016 12:36

Wat fijn dat je een keer hierover geschreven heb! Ik heb zelf ook diabetes en een hele grote kinderwens. Ik hoop dat ik ook het geluk mag hebben dat die uitkomt net als bij jou! Ik was zelf 15 toen ik diabetes kreeg en ik dacht precies hetzelfde over de liefde. Ik ben inmiddels 21 en al bijna 2 jaar gelukkig met mijn vriend. Ik hoop dat je vaker stukjes over diabetes gaat schrijven of misschien een vlog over een afspraak in het ziekenhuis. Veel liefs

[antwoorden]


Door Miriam op 13 september 2016 12:52

Wat een mooi verhaal..
Inderdaad moet je je ziekte positief bekijken, want van negatieve gedachtes, wordt het alleen maar erger.
Ik heb astma, hemochromatose( ijzerstapelingsziekte), heel veel allergieën, en ik kamp met chronische migraine.
Mijn oma zei altijd:
Het is nog nooit zo donker geweest, of het wordt weer licht.

Succes met je leven Kelly, diabetici is veel erger dan wat ik heb.

[antwoorden]


Door mama van dijk op 13 september 2016 13:39

stoer om het zo te bekijken. 🙂

[antwoorden]


Door Annemijn op 13 september 2016 15:27

Knap dat je zo positief blijft! Zo mooi dat je Yannick zo kort daarna hebt leren kennen. Dat kan geen toeval zijn!
Annemijn onlangs geplaatst…Woonaccessoires die ik wel in mijn huis zou willen hebbenMy Profile

[antwoorden]


Door Tineke op 13 september 2016 16:14

Heel herkenbaar Kelly! Ik ben zelf ook chronisch ziek en probeer ook een positieve draai aan dingen te geven. En ik heb er net als jij ook veel van geleerd. Goed datje hierover schrijft! Liefs
Tineke onlangs geplaatst…Applaus! Ik kan weer op de bank zitten 🙂My Profile

[antwoorden]


Door Maike op 13 september 2016 17:01

Heerlijk, zo´n positief artikel over iets wat eigenlijk heel lastig is. Fijn dat je er ook zo tegenaan kunt kijken!
Maike onlangs geplaatst…De mooiste accessoires voor de bruidegomMy Profile

[antwoorden]


Door Maartje op 13 september 2016 22:14

Mooi geschreven Kelly! Ik zelf heb afgelopen jaar te horen gekregen dat mijn gewrichtspijn, waar ik al ruim 7 jaar mee loop, chronisch is. Ze noemen het chronisch als er na 3 maanden nog geen aanduidbare aandoening is.. Ha die was er al 7 jaar niet! Ik zelf vind het heel moeilijk om te relativeren en te kijken naar de positieve kanten.. Ik denk dat die er misschien ook wel niet zijn in mijn geval. Mijn gewrichtspijn zit in m’n enkels, knieën en sinds kort ook heupen en ellebogen. Voetbal en hardlopen moeten opgeven, fitness op een laag tempo, liftpas aanvragen omdat ik de trappen niet op kom, altijd rekening houden met m’n lichaam (ga je vanmiddag naar het strand? Dan moet je dus met de bus naar station.) positieve kanten? Momenteel zie ik ze niet, maar ik ben dan ook pas 20 jaar oud, misschien moet ik daar nog in groeien en ontdekken, wie weet. Ieder geval bedankt voor jouw positiviteit!

[antwoorden]


Door Meintje op 13 september 2016 23:25

Mooi geschreven ❤️

Zelf ben ik chronisch ziek en heb ik al vanaf mijn geboorte last van Astma
hierdoor moest Ik stoppen na 12 jaar lang judo waarvan 5 jaar lang topsport met 5 X in de week trainen op je gewicht en eten letten en geen tijd voor vriendinnen of andere dingen mijn lichaam trok het niet meer …

Al een jaar lang zit ik in een ernstige depressie en burn-out
En heb ik chronische PTSS door seksueel misbruik toen ik acht jaar oud was

Tot nu toe bestaat mijn leven uit tegenslagen dag in dag uit en is er niet veel positiefs
Ik moet zo hard mijn best doen voor dingen wat voor iedereen vanzelfsprekend is
Ben ik ontzettend onzeker heb faalangst vind mezelf niet belangrijk en hecht geen waarde aan mezelf
Ik doe altijd me best en mensen die er niks voor doen hebben het makkelijk en bij hun gaat alles goed het leven is gewoon niet eerlijk

Al 19 jaar lang moet ik elke dag zo hard vechten wat begon toen ik als klein meisje van ongeveer 740 gram en 31 cm te wereld kwam en een hersen en maagbloeding overwon twee jaar lang sondevoeding en nu beschadigde stembanden
Heb wel een tattoo met Veni VidinVici wat ik kwam zag en overwon betekent

Mensen zeggen alles gebeurd met een reden maar wat die reden is 😔😢

Liefs

[antwoorden]


Door Simone op 13 september 2016 23:41

Wat goed dat je er zo positief in staat. Ik ben ook chronisch ziek, ik heb de Ziekte van Crohn en dat heeft mij ook wel gevormd, maar niet alleen op een positieve manier. Ik vind het heel moeilijk om het positief te benaderen.
Simone onlangs geplaatst…Video | Babygebaren, hoe, wat, waarom?My Profile

[antwoorden]


Door rachel op 14 september 2016 10:53

is alleen maar goed om er positief mee om te gaan!! je hebt het dus je moet het accepteren, ik ga met mijn eigen ziekte ook positief om omdat ik weet dat als je er positief tegenover blijft staan het je sterker maakt en leefbaarder
rachel onlangs geplaatst…#Vlog 11 september ’16My Profile

[antwoorden]


Door Tamarah op 15 september 2016 16:15

Ik bewonder altijd de energie die je uitstraalt en dat met je drukke gezinsleventje en diabetes. Petje af! En inderdaad super dat je lichaam twee gezonde kindjes op de wereld heeft gezet. Een hele prestatie want je lichaam krijgt best wel wat te verduren!
Doordat je dit schrijft zet het me wel aan het denken dat ik ook wel nog beter voor mijn lichaam kan zorgen door middel van voeding en sport.
Tamarah onlangs geplaatst…Nog even genieten.. autumn is comingMy Profile

[antwoorden]


Door Mirjam op 16 september 2016 19:27

Wat inspirerend geschreven! Hier een traag werkende schildklier en B12 tekort wat vaak roet in het eten gooit. Ben vaak moe en heb spierklachten en veel last van darmproblemen. Maar ik ben heel blij dat ik (nog) fulltime onregelmatig kan werken. K zou mijn werk niet willen missen en ik hoop dat ik het nog lang zo vol mag houden. Ik probeer me niet teveel te focussen op mijn klachten en qua sporten niet te streng te zijn voor mezelf. Een keer geen fut meer? Jammer dan, volgende keer beter. En als ik dan wel weer een keer ben wezen sporten kom ik met meer energie thuis en ben ik weer trots op mezelf.

[antwoorden]


Door Dees op 23 april 2017 05:28

Mooi om te zien dat je ook positieve kanten van iets kan zien …strong women
Dees onlangs geplaatst…Leuke moederdag tip incl winactie! My Profile

[antwoorden]


Door Anna op 23 april 2017 15:25

Wat een mooie blog! Fijn dat je ondanks dat het chronisch is, toch de positieve kanten van je ziekte kunt zien of hebt ontdekt. Hoewel dat natuurlijk lang niet altijd even makkelijk is. Respect, Kelly!
Anna onlangs geplaatst…Longing for the summer…My Profile

[antwoorden]


Door Anna op 23 april 2017 15:27

Wat een mooie blog! Fijn dat je ondanks dat het chronisch is, toch de positieve kanten van je aandoening bent gaan zien of hebt ontdekt! Hoewel dat natuurlijk lang niet altijd makkelijk is. Respect, Kelly!
Anna onlangs geplaatst…Longing for the summer…My Profile

[antwoorden]


CommentLuv badge