De daily struggle van de prinsessenjurk.

schermafbeelding-2016-11-13-om-21-33-06

Jep, de prinsessenjurk heeft een belangrijke rol gekregen in ons huishouden. En met prinsessenjurk bedoel ik eigenlijk jurken. Want we hebben er inmiddels zo’n 4 (van die ‘over de top’ verkleed jurken) naast de vele andere jurken die in Lana’s kast hangen. En ik ben er zelf schuldig aan, want ik kocht ze voor haar. Maar elke dag begint met dezelfde woorden zodra ik Lana uit haar bedje haal. Want als je 3 jaar bent, dan ben je toch oud genoeg om te bepalen wat je aandoet voor de dag?

Goedemorgen schatje, heb je lekker geslapen Lana?’ ‘Nana Perfessenjurk aan’. Heb je nog gedroomd lieverd? ‘Frozen jurk’. ‘Nee schatje, het is vandaag geen weer om zo’n grote jurk aan te doen, een ander keertje oke?. ‘Nee, Sneeuwwitje dan?’. ‘Nee lieverd, maar wat vind je van dit jurkje? Of deze spijkerbroek met dit prinsessenshirtje? (oke, het is geen prinsessenshirt, maar wel heel girly). ‘Nee, ik wil perfessenjulk’. Elke dag weer, ik vraag me bijna af waarom ik zo geïnvesteerd heb in leuke stoere spijkerbroeken.

dansn2

Als we gewoon thuis zijn, dan mag ze van mij best zo’n jurk aan. Ze vindt het namelijk fantastisch en het feestje is compleet als daar dan wat k3 muziek bij aan mag. Maar wanneer ze bijvoorbeeld naar de peuterspeelzaal of gastouder gaat, dan wil ik dat ze gewoon gangbare kleding draagt. Zodat ze niet struikelt over haar eigen jurk. Het is eigenlijk al nauwelijks te doen om een meisje in prinsessenjurk in het autostoeltje te klikken. Laat staan ergens te gaan wandelen. We namen haar al eens in Frozen jurk mee naar de Efteling maar die hing net te lang,bleef overal aan vast hangen en bleek helemaal niet praktisch te zijn, daar hebben we wel van geleerd. Ook zijn die prinsessenjurken niet zo handig met potjestraining.

Ik wist dat ik een heldendaad verricht had toen ik bij Aliexpress voor 25 euro, drie prinsessenjurken op de kop had getikt, maar natuurlijk niet wanneer ik in de ochtend haar een ‘nee’ moet verkopen. Maar het is vast een fase die wel overwaait. Tot die tijd gaan we nog even door de daily struggle van de prinsessenjurk en zodra dit is overgewaaid, dan vermoed ik dat Aimy aan de beurt is. 😉

Heeft jouw kindje (of hebben jouw kindjes) ook zo’n voorliefde voor bepaalde (verkleed)kleding? Zoals een prinsessenjurk, ridderpak, politiekostuum of iets anders? Hoe geef jij die grenzen aan wanneer dit wel of niet gedragen mag worden? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Lisette
  14 november 2016

  Heel herkenbaar!! En de fase kan lang aanhouden hoor… ook als ze straks naar school gaat.
  Hier gaat de komende drie weken een zwarte pietje naar school!
  Lisette onlangs geplaatst…VlaMy Profile

 • Elisabeth
  14 november 2016

  Ach gut, wat schattig! Kon t maar hè, elke dag n prinsessenjurk. Zou ik ook wel willen ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…De ‘echte’ reden dat onze dreumes zo lang slaaptMy Profile

 • Carlijn
  14 november 2016

  Haha heel leuk dat je hierover schrijft én voor mij als meisjesmama over te lezen want ik ga hier ongetwijfeld mee te maken krijgen… Thuis is zo’n jurk geen probleem nee, maar voor buiten de deur zou ik ook wel even achter mijn oren krabben.
  Carlijn onlangs geplaatst…Vroege cadeautip V (+ review): Real Techniques Multitask SetMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  14 november 2016

  Hier hebben ze een hekel aan verkleden. Ik mag van geluk spreken als ze met carnaval iets aan willen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Opgeruimd! van Marie Kondo.My Profile

 • Martina
  14 november 2016

  Oh oh…. Hier is dat nog helemaal niet aan de orde, verkleedkleding. Maar wie weet! Snap dat je een beetje moe wordt van de dagelijkse discussie. Lana ziet hier zelf natuurlijk ook geen probleem in, extra lastig en niet leuk om steeds nee te moeten verkopen
  Martina onlangs geplaatst…13 November 2016 – 10x sparen doe je zeker NIET zo…My Profile

 • Femke
  14 november 2016

  Ohhhh dit herken ik van één van mijn nichtjes hahaha! Die wil ook al-tijd een prinsessenjurk aan.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Weleda verzachtende gezichtsolie & douchecrèmeMy Profile

 • sabrina
  14 november 2016

  hier een zoon die al sinds jonge leeftijd altijd verkleed rond loopt. hij heeft eens gedacht dat hij de echte spiderman was en boenk met zijn gezicht op de grond….
  sabrina onlangs geplaatst…Driftbuien bij een 5-jarigeMy Profile

 • Josan
  14 november 2016

  Hahaha heel herkenbaar. Maar het is een fase. Nu ze ouder worden begint al dat roze en prinsesserige af te zwakken. Meer richting Legally Blonde en Mean Girls Blonde dan Frozen. En dat heeft ok wel wat.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Video van SintMy Profile

 • Dita
  14 november 2016

  Oh herkenbaar bij kinderen op het werk. Ook thuis zal dit over een paar jaar met Mila wel komen.
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Aardappel prei soepMy Profile

 • Nicole
  14 november 2016

  Mijn dochter wil altijd “stoer” zegt ze. En de laatste dagen vooral haar pieten pakje haha. Maar het is gelukkig nog niet dat ze dit al direct bij ontwaken zegt!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsaankondiging aan de familieMy Profile

 • Veve
  14 november 2016

  Ik kan nog goed herinneren dat ik een bepaalde jurk had als kindje zijnde (ook rond de leeftijd 3) die ik altijd aan wou. Vooral op verjaardagen etc tot hij te klein was maar ik wou hem toch aan. Kan me de ruzies nog goed herinneren met mijn moeder hahaha en uiteindelijk heeft ze hem weg gegooid en dat is dan meer dan 20 jaar geleden.

 • Angela
  14 november 2016

  Hier nog niet die leeftijd bereikt, maar ‘nee’ is bij mij echt nee, ze mag best zelf bepalen wat ze aan trekt, maar wel met mijn goedkeuring.
  Angela onlangs geplaatst…Monochrome mijlpaalkaarten voor de babyMy Profile

 • Saskia
  14 november 2016

  Mijn zoontje heeft een keer een superman pak gekregen maar wil deze gelukkig niet elke dag aan Haha 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Pittige week en dokterMy Profile

 • Marloes
  14 november 2016

  Mijn dochter is dol op haar pyjama van frozen. Een knalroze shirt met een mega plaatje erop, waarvan je echt kan zien dat t een action pyjama is. Met een thuis dagje natuurlijk helemaal prima, maar naar een feestje of een ander uitje wat minder.
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn 5 snelle beauty favorietenMy Profile

 • Leonie
  14 november 2016

  Hahaha. Wie wil dat nou niet, zi’n moooe jurk aan!
  Leonie onlangs geplaatst…Weer aan het werkMy Profile

 • Vanessa
  14 november 2016

  Haha, leuk dat je hierover schrijft! Lana is super schattig in haar prinsessenjurkjes, maar natuurlijk kan dit niet iedere dag. Ik hoop voor jou dat die fase snel voorbij is zodat je niet elke ochtend meer “nee” hoeft te zeggen.
  Vanessa onlangs geplaatst…New in: Fabulous FABS enkellaarsjesMy Profile

 • Juliette
  14 november 2016

  Barst ze niet in tranen uit als ze geen prinsessenjurk aan mag? ?
  Beau is net een jaar, dus deze fase zullen we nog gaan krijgen..
  Juliette onlangs geplaatst…Het verhaal van Sara: aangeboren obesitasMy Profile

 • Charlotte
  14 november 2016

  Onze dochter vindt die jurken niet zo fijn zitten. Gisteren kreeg ze voor haar verjaardag een Elsa jurk maar daar zat geen rits of elastiek in dus doe kan ze helaas nog niet aan. Ben benieuwd hoe vaak ze die aan wil als hij eenmaal gemaakt is haha

 • Fenna
  14 november 2016

  Haha, prinsesje 😉 voor thuis is het natuurlijk enorm schattig maar buiten niet zo praktisch. Ik ben benieuwd wanneer de fase voorbij is.
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 28 + de eerste kleertjes!My Profile

 • Mary-Lou
  14 november 2016

  Hier wordt er ook graag verkleed in prinsessenjurken, maar ze heeft nog niet door dat het een optie is om het ook buiten te dragen. Pfieuw!
  Mary-Lou onlangs geplaatst…3 Action activiteiten voor een geslaagd kinderfeestjeMy Profile

 • Monique
  14 november 2016

  Eigenlijk nog nooit last van gehad, maar het pietenpakje dat ze dit weekend aan mocht vindt ze wel heel erg leuk. Ik ben dus benieuwd…
  Monique onlangs geplaatst…Baby update Quinn | Twee weken oudMy Profile

 • Nicole
  14 november 2016

  Haha gelukkig nog niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Random favorieten op dit moment!My Profile

 • Loes Johanna
  14 november 2016

  Haha, een échte prinses! Zelf geen ervaring mee, ben benieuwd als onze dochter straks een jaar of 3 is. 😉
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 4: tapas en verjaardagenMy Profile

 • Marije
  14 november 2016

  Hahaha sorry Kelly ik moest echt even hard lachen om dit artikel. Een goede les voor mij iig. Lynn is nu bijna 2 jaar en begint zich al te bemoeien met de kleding die ze aan krijgt. Waar ik natuurlijk helemaal niet op zit te wachten;). Daarnaast houdt ze ook erg van roze, glitters, etc. Dus ik denk dat ik die prinsessenjurken nog een paar jaar uitstel haha.

 • Lilian
  14 november 2016

  Wat goed dat jij hier wel je grenzen in moet doen, stiekem vind ik het wel een beetje grappig, haha schattig toch? Onze kleine boef wil al wel soms zijn eigen kleding uitzoeken en dat gaat best goed. Maar als ik het niet oké vind dat gaat het ook gewoon weer terug de kast in.
  Lilian onlangs geplaatst…Video: Onze boodschappen (Lidl)My Profile

 • Lilian
  14 november 2016

  Wat goed dat jij hier wel je grenzen in moet doen, stiekem vind ik het wel een beetje grappig, haha schattig toch? Onze kleine boef wil al wel soms zijn eigen kleding uitzoeken en dat gaat best goed. Maar als ik het niet oké vind dat gaat het ook gewoon weer terug de kast in.
  Lilian onlangs geplaatst…Video: Onze boodschappen (Lidl)My Profile

 • Linda
  14 november 2016

  aahhh het prinsesje!!
  Ik ben benieuwd of Jason straks een prinsenpak aan wil haha
  Linda onlangs geplaatst…Je kind vegetarisch opvoeden?My Profile

 • felicia
  14 november 2016

  heel herkenbaar maar dan bij ons middelste dochtertje ze is nu net 6
  en heeft het gelukkig nu veel minder maar ze is een echt meisjes meisje houd ook erg van roze en jurkjes . ze heeft vaak moeite gehad met dat ze haar roze jurkjes niet aan kon doen bijvoorbeeld in de winter naar school pfff hele buien
  soms ook zo zielig dat ze dan niet snapte dat ze dat niet aan kon
  mijn oudste dochtertje heeft dat gelukkig nooit gehad ze heeft ook weinig met jurkjes en houd vooral van donkere kleuren kleding.
  ik ben benieuwd hoe de derde gaat zijn haha

 • felicia
  14 november 2016

  ook heb ik wel bij de oudste dan weer vaak problemen met dat ze de kleren die ik klaar leg niet aan wil de volgende morgen want het zit dan weer te strak
  ze kan slecht tegen strak zittende kleding maar dan kom je al gauw uit op jongens achtige broeken die lekker wijd zitten pfff
  terwijl die strakke broeken haar onwijs mooi staan wilt ze er niets van weten .ze is nu 7
  en omdat ik geen zin heb in streid smorgend doen wij het nu in overleg ik laat haar samem met mij haar kleding voor de volgende ochtend uit kiezen
  mijn man kwam met dat idee want hij werd er ook gek van
  ook al kiest ze dan wijde lekker zittende broeken dat heb ik maar geaccepteerd
  het moet ten slotte ook wel lekker zitten natuurlijk bij haar
  maar ik vind het jammer van de mooie broeken.

 • Lifeaholic.nl
  14 november 2016

  Haha kan ik me dit heel goed voorstellen! Ik wilde namelijk ook altijd prinsessenjurken aan mét klik-klakschoentjes (hakjes)! Wel ontzettend leuk dat ze zo in hun eigen wereldje op kunnen gaan!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…LazySundaySwap: Lifeaholic.nl doet mee!My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  14 november 2016

  Hahaha, heel herkenbaar!
  Mijn vijfjarige loopt ook nog steeds het liefst in een prinsessenjurk. Ik laat ze wel eens een beetje verdwijnen, gewoon lekker uit het zicht. Het scheelt ook dat ze naar school geen prinsessenjurk aan mag, behalve op haar verjaardag.
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Mijlpaal bereikt! Wil jij een cadeaubon winnen?My Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  14 november 2016

  Dat mag bij ons niet, alleen met Sinterklaas zelf. Dat vinden ze heel jammer, maar wij zitten er niet zo mee 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Mijlpaal bereikt! Wil jij een cadeaubon winnen?My Profile

 • Kim
  14 november 2016

  Hahaha wat grappig!! Ik heb door jouw tip ook de prinsessenjurken aangeschaft bij aliexpress en heb vorige week heel hard geroepen dat ik er zo’n spijt van heb!
  Mn dochtertje wilt ook àltijd de jurken aan, elke dag de prinsessenjurkenstruggle?

 • Kelly Caresse
  14 november 2016

  oops hahah sorry 😛

 • Jodi - liefthuis
  14 november 2016

  Hahahahaha heerlijk vind ik dit. Helemaal dol op prinsessen jurken. Ze heeft goede smaak
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Als onze spruit straks kan lopen….dan gaan we…My Profile

 • Manon
  14 november 2016

  Ah wat schattig.. maar begrijp heel goed dat jij (en je man) bepalen wat ze draagt, en niet zij zelf

 • Marije
  14 november 2016

  Ik ben zó benieuwd waar mijn kleine mee gaat komen. Ik denk dat ik hem regelmatig in supermanpak mee naar de supermarkt zal nemen. Of in prinsessenjurk, dat mag van mij ook. Als hij maar gelukkig is 🙂
  Marije onlangs geplaatst…4 x wat je nog niet over mij wistMy Profile

 • Jeske
  14 november 2016

  Heeel herkenbaar! Afgelopen vakantie wilde mijn lieve knappe 3-jarige dochter alleen maar jurkjes aan. Geen stoer korte spijkerbroekje. Geen kek rokje. Nope, alleen jurkjes. Ruim de helft van haar bagage kon bij thuiskomst zo weer de kast in. Elk nadeel heeft zijn voordeel?!
  Jeske onlangs geplaatst…Sinterklaas Winweek: Rugzakje van ZoocchiniMy Profile

 • yvonne
  14 november 2016

  Hoi Kelly,

  het kan helpen om haar s’avonds voor ze naar bed gaat te vertellen dat ze morgen geen prinsessenjurk aankan want ze gaat dan naar de gastouder. En zeggen dat prinsessenjurken leuk en mooi zijn voor thuis maar niet mee naar buiten kunnen want dan kunnen ze kapot gaan. En dat is niet leuk. Het is niet de oplossing maar na verloop van tijd begint ze het wel te snappen. ( Herhaling is de kunst) En haar laten kiezen tussen 2 door jou uitgekozen setjes helpt ook. Zo heeft ze dan toch het gevoel dat ze zelf kiest.

 • De M van Mama - Jessica
  14 november 2016

  Lijkt me inderdaad heel lastig bij de potjestraining haha
  Onze B. heeft nog geen voorkeur, maar het lijkt me wel heel schattig!

 • rachel
  15 november 2016

  hhaha ooh hier waren ze histerisch smorgens als ze hun jurk niet aan mochten omdat ze bijvoorbeeld naar school moesten haha. ik maakte toen “peuterafspraken” met ze dat als ze thuis waren prinses zijn en buiten of op school dat het niet kon en dat namen ze voor lief
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 13 november ’16….crash 4.0 modusMy Profile

 • Margriet
  16 november 2016

  Ohjee, ik kan me helemaal voorstellen dat zoiets bij ons ook kan gebeuren. Ik denk dat mijn man haar prima iedere dag in een prinsessenjurk laat rondlopen, ik denk dat ik er ook bepaalde voorwaarden aan zou hangen. Alleen op zondag of als ze er echt mee gaat spelen.
  Margriet onlangs geplaatst…Winactie: lappenpopMy Profile

 • Chantall
  17 november 2016

  Haha zo leuk!
  Ik had op de peuterspeelzaal een favoriete prinsessenjurk, ik had de juf zo ver gekregen dat ik hem aan mocht op de klassenfoto :-).
  Donker paars was ‘ie!
  Memories….

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.