Chocolade gewoontes

Chocolade en gewoontes

Het is geen verrassing dat ik dol ben op chocolade. Het is niet zo dat ik het heel veel neem maar als ik eenmaal begin dan is het moeilijk om te stoppen. Gesmolten chocolade is helemaal een verhaal apart. Als dat in mijn buurt is gaan al mijn zintuigen op scherp staan. Hoe leuk is het dan als je als housewarming cadeau van mijn schoonzus en -broer een kilo zak belgische chocolade + chocoladefondue cadeau krijg!  Wat is het toch in chocolade waardoor we er zo naar kunnen craven?

Vorige week ben ik met collega’s gaan eten bij eetcafe Slagroom in Tilburg waar ze iets nieuws hadden : ijsdippen. Toen ik dat hoorde werd ik gelijk enthousiast. Het is het zelfde concept als chocolade fondue waarbij je aan een stokje stukjes fruit en lekkere zoete hapjes doet die je vervolgens in de gesmolten chocolade dipt maar bij ice dipping  ga je vervolgens dat stukje chocolade wat om je druifje (of wat je hebt) zit ook nog dippen in ijskoud stikstof waardoor het direct stolt en het een soort hemels hapje geworden is. Dit zorgde voor hilarische taferelen. Ik hoopte de hele tafel zo enthousiast te krijgen om mee te doen maar uiteindelijk deden we dit met drie personen. Echt een aanrader voor chocolade freaks. Minder handig overigens voor mij, met Diabetes. Mijn insulinepomp en ik draaide overuren maar dit was het echt waard!

Nog een gewoonte van mij is de behoefte aan zoetigheid die ik heb na het diner. Een soort craving die ik mezelf heb aangeleerd (operante conditionering?). In de koelkast heb ik altijd een reep chocolade liggen waar ik na het eten lekker 2 blokjes uit neem. Door dit aangeleerde gedrag mis ik die blokjes wanneer ik elders eet haha.  Ik heb een week geprobeerd de bekende chocolade reep te vervangen voor pure chocolade om het een gezonder tintje te geven en het ‘af te bouwen’. Dit had geen succes, de week erop lag er weer netjes een bekende melk chocolade reep in mijn boodschappenkarretje. Volgens mij vind mijn vriendje deze gewoonte niet zo erg want de chocolade reep gaat sneller op dan ik soms vermoed.

Nu ik mijn gekke chocolade gewoontes  gedeeld heb ben ik benieuwd naar die van jullie!

ps. De volgende editie van gekke food gewoontes gaat over slagroom!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

1 reactie

  • kellycaresse
    18 januari 2013

    haha super herkenbaar inderdaad zodra de tijd van de maand om de hoek kijkt haha!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.