Chili con carne recept

Chili con carne recept

Chili con carne recept, zonder pakjes of zakjes! Een gezondere versie dus. Vandaag wil ik graag een heerlijk receptje met jullie delen, ik ben er dol op!. Dit is een recept om een verse chili con carne te maken, vrij van geraffineerde suikers of e-nummers. Je hebt hier geen pakje poeder voor nodig om dit in elkaar te maken, dit kun je gewoon heerlijk zelf met verse ingredienten. Door dat er geen bewerkte ingredienten in zitten, zul je merken dat je veel langer vol zult zitten, je lichaam heeft hier voldoende aan. Je krijgt voldoende vezels, gezonde koolhydraten, groente, eiwitten en andere vitamines binnen.

Chili con carne recept
Chili con carne recept

Wat heb je nodig voor 3-4 personen chili con carne recept:

  • – 250 gram rundergehakt (suikervrij, let op de etiket)
  • – 400 gram blokjes tomaten uit blik
  • – 300 gram kidney bonen uit blik
  • – 2 mini blikjes tomatenpuree
  • – 2 uien (niet op de foto)
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 a 2 eetlepels chili poeder (niet op de foto)
  • – 1 eetlepel oregano kruiden + 1 thee lepel basilicum.
  • – Een avocado (optioneel)

Gezond koken doe je met natuurlijke kokosboter. Een product vol gezonde vetten met veel voordelen voor je gezondheid.

Hoe bereid je deze gezonde Chili con carne:
– Snij de uitjes tot kleine blokjes. Pel de knoflook. Doe wat kokosboter in de pan en rul de uitjes tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe.

– Vervolgens voeg je het gehakt toe aan in de braadpan. Bak dit tot het goed bruin is.

– Voeg de tomaten in blokjes, tomatenpuree toe en warm dit mee op met het mengel. Vervolgens voeg je de kidney bonen toe aan het gerecht en warm dit mee op.

Chili con carne recept

– Voeg alle kruiden toe (chili poeder, oregano, basilicum, en naar smaak peper en zout). Meng dit goed door. Vervolgens kun je als je wilt avocado toevoegen. Dit maakt je gerecht wat romiger omdat dit gezonde vetten bevatten, ook geeft het meer die mexicaanse smaak. Je zou ook mais korrels kunnen toevoegen.  Warm dit alles goed op zodat alle smaken bij elkaar kunnen mengen, en je gerecht goed warm is.

Chili con carne

Ik maakte er een simpele frisse salade bij van tomaat, komkommer en ijsbergsla. Ik voegde hier balsamico dressing (suikervrij) aan toe.

Chili con carne recept

Naar wens kun je er wat parmezaanse kaas aan de chili con carne toevoegen.

Dan is je gerecht klaar, smakelijk eten!

Maak ook eens deze lekkere Mexicaanse tortilla bakjes klaar! Of maak deze ovenschotel met tortillachips! En zoek je een lekker Marokkaans recept? Maak deze gezonde Marokkaanse tortilla!

Wat vonden jullie van dit recept? Hebben jullie nog leuke variatie tips op deze chili con carne? Laat het me weten in de comments. Als jullie dit zelf gaan namaken lijkt het me leuk als jullie dit met me delen, foto via twitter/instagram, lijkt me tof 🙂

 

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

17 reacties

  • Nadia
    19 juni 2013

    Hmmm, heerlijk zeg! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf chili con carne gemaakt maar ik vind het wel heel lekker dus ik ga dit binnenkort zeker maken!

  • Martina
    19 juni 2013

    Mijn vriend eet dit altijd erg graag!

  • Beautydagboek
    19 juni 2013

    Hmm..jammie! Lekker zeg en dat zonder suikers!

  • lionne
    19 juni 2013

    je kunt je chili ook vegetarisch maken door in plaats van gehakt te kiezen voor linzen en bulgur/couscous. In mijn ervaring ook erg lekker! Ik doe er dan als kruiden naast chili komijnzaadjes en kaneel in

  • Bettie
    19 juni 2013

    Is dit voor 2 personen? 🙂 lijkt me heerlijk ga ik keer proberen

  • Bente
    19 juni 2013

    Mmmh ik hou van chili con carne! Wij maken het altijd met paprika in plaats van tomaat, maar ook altijd met verse ingrediënten. Dat vind ik een stuk lekkerder dan uit een pakje. Leuk recept!

  • Greet
    19 juni 2013

    Lijkt me heerlijk! Komijn is ook altijd een topper in de mexicaanse keuken. Kan niet misgaan 😀

  • natanja
    19 juni 2013

    oo lekker ,je mag vaker een suikervrij recept plaatsen !!

  • Naomi
    19 juni 2013

    Hmm ziet er heerlijk uit!

  • nemvth
    19 juni 2013

    Zo maak ik hem ook! Maar ik las laatst dat kokosboter/kokosvet helemaal niet gezond is.. dus hier met olijfolie 😉 Ik zal vanavond ook weer een receptje plaatsen!

  • Lisette
    20 juni 2013

    Ik heb dit recept gisteravond gelijk uitgeprobeerd!! Ook man en kinderen vonden het heerlijk! Zelf zou ik van de avocado apart een guacamole maken. Hij viel nu een beetje in het niet.

  • Lekkerste recepten die gezond en budgetproof zijn! | Kelly Caresse
    22 maart 2014

    […] Chili con carne , suikervrij en zonder pakjes en zakjes! […]

  • Roxanne
    23 maart 2014

    Lijkt me lekker! Die ga ik eens maken 🙂
    Roxanne onlangs geplaatst…Balea Sommer LE & Beautiful Long Serie & Nieuwe productenMy Profile

  • Bertha
    27 november 2014

    Heerlijk recept, alleen 1theelepel chilipoeder er in gedaan.
    dit recept is een blijvertje.

  • Debby
    2 januari 2016

    Haha, even opgezocht na het kijken van je blog van vandaag. Ik maak het zonder champignons, maar ook altijd met stukje ananas. Ik gebruik alleen in plaats van tomatensaus een flesje chilisaus. Maakt het misschien iets pittiger, maar door die ananas is het perfect. Misschien wel iets te pittig voor Lana.

  • Nina Hobbysite
    7 november 2017

    Goed recept. Vanavond gegeten. Ik heb 1 courgette en beetje geraspte kaas toegevoegd.

  • Daphne
    10 november 2017

    Ik ben hem u aan het maken! Alleen de volledige recept staat er niet op. In de blog doe je er groentes erbij. Miss tip voor de volgende keer. Ik ben benieuwd wat mijn dames ervan vinden. Bedankt voor het delen van het recept!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.