Persoonlijk deel 2: Blaasontsteking, op zoek naar een remedie

blaas1

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Roter. Allereerst wil ik dit artikel beginnen met een groot dankjewel aan al jullie lieve reacties op mijn eerste persoonlijke artikel met mijn ervaringen met vele blaasontstekingen. Wat heb ik veel fijne tips, adviezen maar ook lieve woorden gekregen van jullie. Ik ontving een persbericht van Roter met een wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van blaasontstekingen en wilde hier op in gaan in dit artikel. Heb ik de remedie al gevonden? Op het onderwerp blaasontstekingen rust een taboe en vooral omdat de oorzaak ook verband kan hebben met geslachtsgemeenschap en toiletbezoek. Ook daar gingen jullie bij de comments op een hele respectvolle manier op in. Vandaag ga ik hier wat meer over vertellen aan de hand van informatie die ik hierover ontvangen heb.

Een van de risicofactoren van blaasontstekingen is na geslachtsgemeenschap niet direct een toilet bezoeken om te plassen. Wanneer je dit doet, kun je namelijk al een heleboel bacteriën uitplassen die daardoor minder snel een ontsteking vormen. Doordat ik zo gevoelig ben voor blaasontstekingen, ren ik altijd na gemeenschap direct naar het toilet. Hoe onromantisch dat ook is na moment-supreme ;). Toch kunnen, zelfs dan, verkeerde bacteriën alsnog in de urinebuis terechtkomen. Het direct naar de toilet gaan kan wel de kans verkleinen en daarom pas ik deze tip zelf ook toe.

Ook reageerden een aantal van jullie dat zij erachter kwamen dat zij niet goed uitplassen wanneer ze op het toilet zitten en dat dit een oorzaak kan zijn van blaasontstekingen. Dat is iets waar ik echt op probeer te letten, door niet even ‘vlug vlug’ te gaan plassen, maar er echt de tijd voor te nemen. Door voldoende te drinken zorg je voor een volle blaas, regelmatig toiletbezoek en dus ook dat je blaas ‘gespoeld’ blijft worden. Ik merk zelf dat veel drinken het aantal blaasontstekingen vermindert.

blaas2

Wat ik doe zodra ik een blaasontsteking krijg? Ik krijg antibiotica aangeboden, mijn bloedsuikers gaan namelijk zo ontregelen van die ontsteking dat het belangrijk is dat de ontsteking stopt. Helaas worden steeds meer bacteriën resistent tegen antibiotica waardoor het probleem enkel wordt uitgesteld. Daarom zoek ik naar alternatieven om blaasontstekingen te voorkomen. Ik kreeg van jullie veel tips, waaronder de 5-daagse kuur van Roter, ik heb deze nog niet geprobeerd maar ben hier wel nieuwsgierig naar. Op deze site staat hier wat meer informatie over. Ook kreeg ik tips om aan de cranberry drankjes of pilletjes te gaan. Helaas bevatten de drankjes te veel suiker waardoor mijn bloedsuikers ontregelen. Het liefst blijf ik van de antibiotica af en zoek ik naar meer natuurlijkere alternatieven.

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de vele tips en lieve woorden. Ik blijf bezig met mijn zoektocht naar de remedie, om zo antibiotica vrij te blijven, want dat stelt het probleem alleen maar uit. Iemand ervaringen met supplementen, 5-daagse kuurtjes of specifieke cranberry producten? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Mamablogger
  3 juni 2015

  Geen ervaring mee, maar misschien is het een idee om zo’n vijf daags kuurtje wel in huis te hebben voor het geval dat? Zelf alleen maar ervaring met antibiotica, en dat ging tot nu toe goed. Als je er te lang mee loopt kun je namelijk ook nierbekken ontsteking krijgen en ben je verder van huis. Ik weet dus niet wat beter is…
  Mamablogger onlangs geplaatst…Schermtijd voor de kinderen en… onszelf?My Profile

 • Manon
  3 juni 2015

  Helaas geen ervaring mee, ik heb bijna nooit een blaasontsteking. Wel fijn dat je zo veel tips hebt gekregen. Ik hoop dat je echt iets vindt wat helpt voor je!
  Manon onlangs geplaatst…Meer water drinkenMy Profile

 • Dita
  3 juni 2015

  Toevallig nu een fikse blaasontsteking. Ik heb antibiotica en nu gaat het wel beter. Zo lastig!
  Dita onlangs geplaatst…Yoga at homeMy Profile

 • Malou
  3 juni 2015

  Ik ben er ook naar opzoek geweest, maar niks gevonden dat echt werkt helaas. Sterkte!
  Malou onlangs geplaatst…PRIMARK, H&M EN ZEEMAN SHOPLOGMy Profile

 • Bianca
  3 juni 2015

  Het is heel vervelend mijn dochtertje van 7 heeft er best veel last van maar wij hebben ook nog geen wonder middel gevonden x
  Bianca onlangs geplaatst…CLINIQUE POP LIP COLOUR + PRIMERMy Profile

 • Eva
  3 juni 2015

  Hi Kelly, jeejtje. Ik wist niet dat je hier zo’n last van had. Ik heb wel een alternatieve oplossing die bij mij enorm hielp en bij velen super snel helpt als ze blaasontsteking hebben. We hebben veel goede ervaringen gehoord waaronder die van mijn moeder ook. Ik zal je vandaag ergens een mailtje sturen. Er zit geen suiker in. Ideaal dus voor jou zou ik zeggen. Liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…5x Judith met 4 kinderen..My Profile

 • Sandra - Beautybysandra
  3 juni 2015

  Jeetje, dat is vervelend zeg. Hopelijk kom je er snel weer vanaf!
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…OUTFIT: Black & PinkMy Profile

 • Linda
  3 juni 2015

  Ik zou met hulp van een natuurgeneeskundige op zoek gaan naar een natuurgeneeskundig alternatief. Er zijn bijvoorbeeld ook kruiden die je hiermee kunnen helpen, maar zelf dokteren is daarbij niet echt verstandig.
  Linda onlangs geplaatst…Teken verwijderen bij paardenMy Profile

 • Veronique
  3 juni 2015

  Goedemorgen,

  Ook ik heb vaak last gehad van blaasontstekingen. mijn tips. Vitamine C, dit zuurt de boel aan waardoor je minder kans hebt op een ontsteking en mocht je hem hebben is hij zo weg. Je zou groene thee, met brandnetel, cranberry en citroengras kunnen drinken (werkt als een tierelier) Dit is overigens een groene thee en zitten niet zulke suikers in als in de drankjes en pilletjes. maar ook gewoon thee of water met citroen werkt ook. Succes he meid! niks zo vervelends als een blaasontsteking

 • Janneke
  3 juni 2015

  De cranberry tabletten werken als een tierelier, hoor dat ook echt van iedereen dat dat de remedie is! Voorkomt een heleboel antibiotica gebruik. Gewoon van kruidvat of etos!

 • Saskia
  3 juni 2015

  Bij mij helpen cranberrytabletten geweldig!
  Saskia onlangs geplaatst…De namen van onze dochterMy Profile

 • L
  3 juni 2015

  Hoi Kelly,

  Wat vervelend voor je! Het is geen pretje.. Ik heb 5 jaar geleden in het buitenland een blaasontsteking gehad. Ik kreeg van mijn familie het advies om kokoswater (of inderdaad cranberry of gatorade) te drinken.
  Sterkte!

 • Jennifer
  3 juni 2015

  Ik werk in de zorg en een van mijn oud cliënten had regelmatig blaasontsteking. Vanaf het moment dat hij dagelijks preventief cranberry capsules is gaan slikken had hij er echt beduidend minder last van! 🙂 (durf zo alleen niet te zeggen welk merk het was..)

  Hoop dat je gauw wat vind dat voor jou werkt 🙂

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  Dankjewel voor de tip, die ken ik nog helemaal niet!

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  Dankje Eva, ik ben benieuwd naar je tip!

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  Dankje, dat is een goed idee!

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  Beterschap Dita xx

 • Ilse
  3 juni 2015

  Leuk om hier een update over te lezen met wat achtergrond info. Ik kan je zeggen, die 5 daagse kuur van Roter werkt als een tierelier, echt heel goed! Ook hun Vitamine C bruistabletten gebruik ik dagelijks om mijn weerstand te boosten

 • Maria
  3 juni 2015

  Goed dat je hierover schrijft! Ik denk dat zo’n 5 daagse kuur een soort extra dosis cranberry is en dat het daarnaast slim is om dagelijks cranberry supplementen te slikken

 • Liset - Beautydagboek
  3 juni 2015

  Gelukkig heb ik nooit last van blaasontsteking, maar ik heb het één keer gehad en dat was knap vervelend. Snap dat je alle tips dan ook zo veel mogelijk toepast!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…8 Gekke dingen aan mijMy Profile

 • Suzanne
  3 juni 2015

  Ik heb één keer blaasontsteking gehad en toen moest ik huilen van de pijn! Ik dronk toen ook veel cranberrysap, maar het gevolg was dat ik nog vaker moest plassen en dat was niet fijn. Bij de dokter kreeg ik een kuurtje en toen was het met een paar dagen over gelukkig. Ik hoop dat jij ook iets vindt wat helpt en wat je suikerwaarden niet ontregelt.
  Suzanne onlangs geplaatst…10 Food Confessions TagMy Profile

 • Anita te Gussinklo
  3 juni 2015

  ik zweer bij Blazecare, had het vroeger zo’n 3x per jaar.
  Ik gebruik 1 capsule per dag als onderhoudsdosering en heb al een jaar geen last meer. ( afkloppen)

 • Nesrin
  3 juni 2015

  Fijn dat je tips hebt gekregen. Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Mijn schoonzusje heeft regelmatig last van een blaasontsteking, ik zal haar vragen of ze een “gouden tip” heeft.
  Nesrin onlangs geplaatst…Paniek in de badkamer! Hoofdhuid, shampoos & ingrediënten PART 2My Profile

 • Britt * TevredenStudentenleven
  3 juni 2015

  Ik weet niet of iemand dat al had aangeraden, maar ik ken iemand die altijd last van blaasontstekingen had en dankzij een dagelijks shotje tarwegraspoeder er echt vanaf is! Ze mocht het een keer niet mee het vliegtuig in nemen en kreeg op de bestemming meteen weer een blaasontsteking, dus misschien het proberen waard?
  Mijn moeder heeft sinds haar baarmoeder er is uitgehaald ook heel vaak acute blaasontstekingen en sinds ik er zelf verleden jaar één heb gehad (en de antibiotica maar niet aansloeg) leef ik echt mee met iedereen die hier onder lijdt!
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Alle Vakken Blok 3 Gehaald & Thesis TimeMy Profile

 • Kelly
  3 juni 2015

  Helaas ook (te) veel ervaring
  Kreeg het op jonge leeftijd, en bij elke ontsteking een flinke antbioticakuur
  Helaas werd ik er immuum voor en reinigde mijn lichaam niet alleen de slechte bacterien maar ook de goede
  Waardoor mijn blaas mij eigelijk telkens weer ziek maakt.
  Het is helaas chronisch geworden en kan hierdoor helaas niet werken.
  Na 7 jaar is het dagelijks nog steeds een hel..

  Heel veel beterschap!

 • Vanessa
  3 juni 2015

  Met zo’n 5-daagse kuur heb ik geen ervaring. Ik neem elke dag Uricran (preventief), en als ik een blaasontsteking heb neem ik 10 dagen Furadantine. Gelukkig is het al lang geleden maar vroeger had ik er veel last van, heel vervelend!
  Vanessa onlangs geplaatst…Inspiratie: 35 blogpost ideeënMy Profile

 • Chantal
  3 juni 2015

  Wil je het hier niet delen? Ik (en anderen denk ik ook) zijn er ook benieuwd naar!!

 • Lilian
  3 juni 2015

  Wat goed dat je hier aandacht aanbesteed. Ik heb zelf last van chronisch blaasonsteking en ben snel vatbaar ervoor. Heel erg vervelend is dat. Hiervoor loop ik ook 1 keer in de zoveel tijd bij een bekkenbodemfysiotherapeut. Dit helpt mij heel goed! Ik probeer daar veel bewuster te worden met wat ik kan doen om het zoveel mogelijk te voorkomen!

 • Chantal
  3 juni 2015

  Van welk merk gebruik je ze?

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  ja dat is nog handiger inderdaad!

 • sophie
  3 juni 2015

  Als je het hebt veel drinken met de nadruk op veel! Sommige die er veel last van hebben, krijgen elke keer een kuurtje maar weten vaak niet (omdat ze denken dat ze dat niet hebben) dat een vaginaleinfectie ook de boosdoener kan zijn van het steeds weer terug keren van een blaasontsteking. Mocht je vaak last hebben van een blaasonsteking dan raad ik aan om hier ook een keer naar te laten kijken! Ik heb een jaar lang 2/3 blaasonstekingen per maand gehad toen ik bij mijn gynaecoloog kwam en zij zei we doen een kweek… (vaak heeft het een verband met iets en na zoveel kuurtjes moet de blaas toch echt wel een keer “schoon” zijn) 1x een kuurtje voor een schimmelinfectie en ik heb tot op heden nog geen blaasonsteking weer gehad! (2 jaar verder) 🙂

 • Nicky
  3 juni 2015

  Jaren had ik wel 4 tot 5 keer per jaar een blaasontsteking. Anti-biotica hielp niet, vitamine C ook niet en Cranberry producten ook niet. Het is zelfs zo erg geweest dat ik een nierbekkenontsteking heb gekregen. Toen ben ik naar de uroloog doorgestuurd, daar kwamen ze er achter dat er iets mis was met mijn plasbuis. (klinkt heel vies ik weet het maar het valt reuze mee!) Met een kleine ingreep (geen operatie) is het opgelost en ben ik al meer dan 6 jaar blaasontsteking vrij! Dus mijn advies mocht je er echt vaak last van hebben, ga naar de uroloog en laat je onderzoeken.
  Nicky onlangs geplaatst…Catrice Limited Edition ♥ Its PiecesMy Profile

 • Fabulicious Home Life
  3 juni 2015

  Aah jammer dat cranberrysap geen optie is! Ik heb een keer zo een heftige blaasontsteking gehad dat ik zelfs bloed plaste. De huisarts wilde me direct aan de antibiotica hebben maar daar ben ik geen voorstander van. Heb voorgesteld om het eerst op mijn eigen manier te proberen. Ik heb dus wel veel cranberrysap gedronken maaaar wat veel mensen niet weten is dat vitamine C geweldig is tegen blaasontstekingen. Hier heb ik dan ook 10 tabletten per dag van ingenomen. Zo’n 4 dagen later was ik van alle klachten af! En een eventueel te veel aan vitamine c plas je gewoon uit dus geen nare bijwerkingen o.i.d. Succes! Hoop dat het helpt!
  Fabulicious Home Life onlangs geplaatst…Review: Clinique Pop Lip Colour + Primer “Melon Pop”My Profile

 • Ella
  3 juni 2015

  Hi Kelly,

  Ik zou aandelen moeten krijgen in Popurine van Bloem, al aan zo veel mensen getipt: https://www.bloem.net/popurine

  Zelf jarenlang heeeel veel last gehad van blaas ontstekingen, veel onderzoeken in het ziekenhuis gehad en inderdaad heel veel antibiotica geslikt. Popurine is een natuurlijk middel, dus geen troep in je lijf. En het werkt echt ontzettend goed! Als je het aan voelt komen elk kwartier 20 druppels mengen met een heel klein beetje water en het zet niet door. Zelfde verhaal als je al een ontsteking hebt, paar uur druppels drinken en het is weg. Tot nu toe werkt het super bij iedereen die ik het heb geadviseerd.

  Veel sterkte en succes!

 • Laura - Dagelijkse hap
  3 juni 2015

  Ik ben zo blij dat ik daar nog nooit last van gehad heb! Het lijkt me zo ongelofelijk kl*te om het te hebben. Mijn moeder eet altijd verse cranberries of doet deze in een smoothie (je kan ze bevroren bij de jumbo kopen)
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Opgemaakt mei 2015My Profile

 • Lifesabout
  3 juni 2015

  Lijkt mij zo ontzettend vervelend! Helemaal als het steeds terugkomt. Ik hoop dat je snel jouw oplossing vindt!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wie (bijna) jarig is trakteert! *Winactie*My Profile

 • Nadia
  3 juni 2015

  Ik heb zelf ook altijd veel last van blaasontsteking gehad en ik ben D-mannose gaan gebruiken. Dit kan je kopen bij o.a De Tuinen of de Rode Pilaren. Je hebt t in poedervorm of in pilletjes. Voordeel aan D-mannose is dat je lichaam het niet opneemt, het reinigt je blaas en je plast dit gelijk weer uit. Bij mij heeft dit heel goed geholpen en je kan dit ook preventief gebruiken. Zodra mijn weerstand lager wordt neem ik gelijk wat in en ik heb nu al 3 jaar geen blaasontsteking gehad! (Anders gemiddeld 1 x in de 2 maanden) Zeker aan te raden! Heel veel succes!

 • Iris
  3 juni 2015

  Ondanks dat ik niet bizar vaak een blaasontsteking heb, wil ik ook geen antibiotica als het zo laat is. Ik wil je wel waarschuwen om tijdig actie te ondernemen als je er wel eentje hebt. Omdat ik geen antibiotica wilde en dacht dat het wel weg ging met genoeg drinken en cranberry’s heb ik een nierbekkenontsteking gekregen. Ondanks dat ik een hoge pijngrens heb, lag ik te huilen in m’n bed van de pijn. Met een antibioticakuurtje was ik er zo overheen. Hiermee wil ik niet zeggen dat je direct antibiotica moet nemen, maar wees wel alert en loop er niet te lang mee rond!

 • lotte
  3 juni 2015

  Een ding: gebruik niet Roter!!! Toen ik blaasontsteking had, ben ik ook in deze marketingtruc gestonken. Het is duur en het helpt niet! Uiteindelijk zat ik dus alsnog bij de dokter met een veeeel ergere en pijnlijlere blaasontsteking!

 • Marijke
  3 juni 2015

  Wat een handig artikel, vervelend dat je er nog zoveel problemen mee hebt. Ik denk dat het uiteindelijk alsnog persoonlijk is wat voor wie helpt. Zelf heb ik veel baad bij de cranberry tabletten van kruidvat eigen merk

 • Bilal
  3 juni 2015

  Ik ben een cranberrysap drinker zodra ik het voel opkomen, er zit wel veel suiker in maar het werkt voor mij heel goed. Ook vitamine C nemen kan helpen om de weerstand in de blaas te verhogen

 • melissa
  3 juni 2015

  Ik reageer eigenlijk nooit maar op deze artikel wou ik toch even mijn verhaal laten weten om mensen te waarschuwen. ik ben niet een voorstander van de roter kuur en raad dit ook echt af. Vorige naar mei heb ik een blaasontsteking gehad ben zelf erg gevoelig voor lage weerstand door chronische aandoening. (Ziekte van crohn) heb hier een ab kuur voor gehad. Hielp erg goed maar naar een week of twee begon ik het weer lichtjes te voelen. Ik wou niet alweer een ab kuur. Ben toen gegaan voor de roter tabletten. Dit hielp idd ik voelde er niets meer van echt dacht dat het opgelost was. Je kon het blijven gebruiken om te voorkomen dat je blaasontsteking krijgt. Dit deed ik dan ook. Maar werd van de 1 op de andere dag super ziek. Hoge koortst ect. Uiteindelijk in het zkh beland met een bloedvergiftiging als gevolg van een blaasontsteking die ik niet gevoeld heb. Ben hier echt heel goed ziek door geworden en heeft behoorlijk lang geduurd voordat ik mezelf weer een beetje was. Heb er af en toe zelfs nogsteeds last van..

 • Kelly Caresse
  3 juni 2015

  Thanks voor het delen van je verhaal en ervaringen Melissa! wat vervelend dat dit zulke heftige gevolgen heeft gehad voor je. Ik hoop voor je dat je er niet niet zoveel last meer van hoeft te hebben

 • Jessica
  3 juni 2015

  Ik heb goede ervaringen met de kuur van Roter. Echter, ik denk dat je dit al moet gaan slikken zodra je het gevoel krijgt dat de ontsteking op komt zetten (mensen met veel blaasontsteking herkennen dat gevoel vast). Als je een paar dagen later begint, denk ik niet dat het nog veel effect zal hebben. Ook hier preventief cranberrie capsules trouwens, en daarmee is het echt minder geworden. Ik heb nu nog 1 of 2 x per jaar blaasontsteking, voor het gebruik van cranberriecapsules wat het minimaal 7x per jaar. Er zijn overigens suikervrije capsules verkrijgbaar, misschien is dat iets ivm diabetes?
  Jessica onlangs geplaatst…Zij is Fantastic: Nicole!My Profile

 • Roshelle
  3 juni 2015

  Ik heb thank god nog maar een keer in mijn leven een blaasontsteking gehad!
  Roshelle onlangs geplaatst…NEW IN | Een hoesje met een verassingMy Profile

 • Lobke
  3 juni 2015

  Eet elke dag een stengel bleekselderij! Dat helpt echt heel goed. Het zorgt ervoor dat je het vocht in je lichaam nog beter afdrijft. Het proberen waard denk ik.

 • Marlies
  3 juni 2015

  Hoi Kelly,

  Zoals eerder gezegd, in mijn reactie op vorig artikel;

  Had ik hier in het verleden ook erg veel last van (soms om de 14d) ondanks de preventieve maatregelen die je zelf ook opsomt. Ook cranberry, urovaxom soort van ‘vaccin’kuur waardoor je weerstand opbouwt tegen E.colli, ondanks dat alles heb ik toch het idee dat pas de tip door de uroloog écht helpt namelijk, één capsule ‘furadantine’ soort van ‘antisepticum’ nemen telkens na geslachtsgemeenschap. Of wanneer ik bijvoorbeeld ga zwemmen (vochtige broeihaard) of naar festivals ga (minder hygienische omstandigeden) doe ik dit ook wel eens.

  Sindsdien vaarwel blaasontstekingen.. Nu al één jaar blaasontsteking vrij.. hoera.. fantastisch..
  Ik wou het maar even mededelen,
  Je kan er altijd eens over spreken met de arts want het blijft medisch en kan je niet zomaar aannemen 🙂

  Veel succes,
  Groetjes Marlies
  Verpleegkundige uit België

 • Hanneke
  3 juni 2015

  Jemig, wat hebben veel vrouwen hier chronisch last van, zo te lezen! Ik heb ‘t gelukkig maar zelden, maar wat een ongemak en pijn. Nu is het aan jou om tussen al die comments en tips de juiste te vinden…. sterkte! X
  Hanneke onlangs geplaatst…Update: Baby van 1 jaar laten doorslapen, lukt het?My Profile

 • Madelaine
  4 juni 2015

  Ik snap zelf het hele taboe rondom ‘geslachtsgemeenschap’ en blaasontstekingen niet zo. Vrijwel iedereen heeft seks, en is algemeen bekend dat er daardoor bacteriën overal en nergens terecht kunnen komen. Ik heb zelf genoeg last gehad ook zonder seks hoor. Hier helpt cranberry sap (preventief) en van die tabletjes. Nu ik zwanger ben moest ik er van de verloskundige nóg meer op letten en nog voorzichtiger zijn.
  Madelaine onlangs geplaatst…LIFE – Wax on wax off, Mr. MiyagiMy Profile

 • Roxanne
  19 juni 2015

  Fijn om er een follow up artikel van te zien 🙂 Wellicht ook een idee om nog een vervolg artikel te maken mits je goede alternatieven vind?
  Roxanne onlangs geplaatst…Picture my life #1: 21 mei 2015 Libelle ZomerweekMy Profile

 • Rob
  11 juli 2015

  Had onze docher 15 jaar geleden ook…. Uiteindelijk gestopt met het eten en drinken van alles waar suiker in zat. Onderhoudskuur AB langzaam na een half jaar afgebouwd en daarna nooit meer last! Na een paar jaar suiker langzaam weer aan dieet toegevoegd… Gaat zeker werken maar kost veeeeel discipline! Succes!

 • Kimberley Pex
  6 mei 2018

  Blaasontstekingen, ik had ze vaak in mn tienerjaren , alsof ik naalden of glas uit plaste . Gruwelijk. Ik ben rond 1980 begonnen met vitamine C HET middel tegen 1001 dingen. Ondanks mn crohn, vele abcessen ontstekingen een groot hoefijzerfistel tientallen operaties ben ik er nog Godzijdank ! En mede door mijn dagelijkse inname ascorbine zuur of C. Als ik heel veel vrouwen hoor of zie met blaasontstekingen die worden platgegooid met antibiotica vind ik dat crimineel onverantwoord gedrag van de artsen. Hou die zuurgraad hoog in je blaas, dat is t enige dat je hoeft te doen. Citroenen, C, ascorbine poeder, cranberrysap (ZONDER SUIKER !!!) suiker zo wie zo schrappen, want bacteriën zijn dol op suiker, ook schimmels en parasieten in je lijf. Vorig jaar had ik de beruchte clostridium bacterie(etter en bloed uit mn stoma) door de kilo s antibiotica die ik kreeg van artsen mijn hele leven. Als je darmflora naar de haaien is door vele kuren antibiotica kunnen levensbedreigende bacteriën je letterlijk om zeep helpen, als je geen darmflora meer hebt door al die kuren, heb je ook totaal geen eigen weerstand meer. Ik werk eraan een zo goed mogelijk darmflora op te bouwen. Ook weer alles over opgezocht……. never ending story, maar je kunt aan je weerstand werken ! Géén suiker meer, geen antibiotica , alleen in uiterste nood, zoals bij hevige bacteriële levensbedreigende infecties, maar zeker niet voor een blaasontsteking . Eet zuur en drink zure dingen en slik vitamine C , binnen 2 3 dagen voel je dat je geen punaises meer plast , en blijf je dat doen, dan blijft zo’n ellendige blaasontsteking weg . En veel zuur eten/drinken en C zorgt voor een basisch gezond lichaam.

 • Romy
  7 april 2020

  Hi Kelly,
  Ik heb zelf ook jaren lang regelmatig of eigenlijk vaak een blaasontsteking gehad. Uiteindelijk bleek dit te komen door dat er ms werd gevonden na een andere ontsteking.
  Ik ben hier door opzoek gegaan naar natuurlijke hulpmiddelen om onder andere mn blaasontstekingen onder controle te krijgen. Ik kwam in contact met iemand die de etherische oliën gebruikte van doterra. Ik ben me hier in gaan verdiepen en ben begonnen met elke ochtend de Lemon 1a2 druppels door mn water te drinken door dat de olie koud geperst wordt schijnt het zo goed de vitamine c te behouden dat rechtstreeks in je blaas komt. Ook smeer ik elke avond met een mengolie de cederwood onder mijn voeten door dat deze olie een eigenschap heeft je blaas te reigingen. Ik ben hier nu vanaf december vorig jaar mee bezig en heb tot op heden geen blaasontsteking meer gehad. Ik gebruik ook geen medicijnen of andere dingen en ik had gemiddeld wel om de 2 maanden een blaasontsteking te pakken. Ik ben nu zelfs in verwachting en mijn idee was altijd dat het dan al helemaal erg zou zijn maar ook nu ik inmiddels 28weken ben nog geen een keer gehad. Ik durf wel te zeggen dat dit echt iets doet. Ik hoop dat mocht je het proberen dit voor jou ook helpt. Doterra is het merk heel Google staat er vol mee en ook verdere info als je het soort olie googled.
  Groetjes Romy

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.