Persoonlijk: Veel last van blaasontstekingen: Vandaag ga ik een persoonlijk artikel met jullie delen over een klacht die ik regelmatig heb: De blaasontsteking. De ene vrouw is er heel gevoelig voor, de andere vrouw heeft er nooit last van. Ik heb diabetes en ben daardoor heel gevoelig ervoor. Iedere keer als mijn bloedsuiker te hoog is dan komt er veel suiker terecht in mijn blaas, mijn lichaam wil die suikers namelijk kwijtraken. Suiker+warme temperaturen zijn voor bacteriën de ideale plek om zich te nestelen. Vervelend dat mijn blaas daarom steeds de pineut is. Ik vind het vrij persoonlijk om hierover te praten. Maar vervelend blijft dat ik veel last heb van blaasontstekingen en dat ik benieuwd ben of mijn klachten voor sommigen van jullie herkenbaar zijn.

Zoals ik in mijn intro al vertelde, is mijn diabetes waarschijnlijk de reden dat ik regelmatig blaasontstekingen heb. Met regelmatig bedoel ik toch wel iedere maand en zeker iedere 3 maanden, echt heel vervelend. Het is een vicieuze cirkel. Mijn bloedsuikers schommelen, dit zorgt voor veel suiker in mijn urine wat blaasontstekingen veroorzaakt en vervolgens ga ik aan de antibiotica, waardoor mijn bloedsuikers helemaal ontregelen en dit houdt vervolgens de klachten in stand. Ik heb al veel dingen geprobeerd om er vanaf te komen. Ik drink veel kamille thee, ik heb een tijdje cranberry tabletten gebruikt, ik drink veel water en ook na geslachtsgemeenschap ga ik direct naar het toilet om mijn blaas leeg te maken(TMI). Ik heb al veel antibiotica kuren gebruikt en ook daar word ik niet veel fitter van. Ik heb standaard een antibiotica kuurtje in huis en mijn urine is al vaak op kweek gezet om te testen welke bacterie de boosdoener is. Ik weet ook wel dat antibiotica een tijdelijke oplossing is. Het zet je hele afweersysteem weer even stil en vervolgens word je heel gevoelig voor nieuwe bacteriën. Een blijvende vicieuze cirkel. Hoe kom ik toch van die vele blaasontstekingen af?

Tips tegen blaasontstekingen gevraagd:
Wat zo vervelend is aan een blaasontsteking is dat het vaak begint wanneer ik bijvoorbeeld net de deur uit ga en ik geen medicatie in de buurt heb. Het begint met pijn bij het plassen of een branderig gevoel. Het ontwikkelt zich tot ik bijna het gevoel heb moeilijk te kunnen lopen, het is echt een gevoel wat je niet kunt uitleggen. Omdat ik het goed vind om ook over dit soort onderwerpen te praten op mijn blog, maak ik het bespreekbaar. Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die dit ook (regelmatig) hebben. Wat hebben jullie gedaan om ermee om te gaan? Zou een volgende stap zijn om ermee naar een uroloog te gaan? Behoor ik inmiddels tot de categorie ‘chronische blaasontsteking’ of valt het allemaal nog wel mee. Welke cranberry tabletten werken wel? Cranberry sap drinken is voor mij geen optie omdat er veel suiker in zit, dat zorgt bij mij weer voor ontregelde bloedsuikers.
Ik ben benieuwd naar jullie tips en adviezen of gewoon naar jullie ervaringen want ik weet het ook niet meer. Alvast heel erg bedankt! Laat het me weten bij de comments.

Als gevolg hierop schreef ik dit artikel: Blaasontsteking, op zoek naar een remedie.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

80 gedachten over “Persoonlijk: Veel last van blaasontstekingen”

 1. Ik heb een periode gehad waarin ik ook veel blaasontsteking had, vreselijk! Zelfs een keer een hele heftige met bloed plassen tijdens de zomervakantie in Mallorca 🙁 En met antibiotica mag je absoluut de zon niet in en ik mocht ook niet zwemmen dus dat was echt zo balen… En ik was als de dood dat ik het nog zou hebben op de terugweg in het vliegtuig, ik zag mezelf al 100x naar dat enge wctje gaan. Gelukkkig was het toen al minder maar leuk was anders. Ik hoop dat je een opslossing kan vinden want dit is 3x niks zo, bah!
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger – week 13My Profile

 2. Wat goed dat je dit deelt! Ik heb er zelf wel eens last gehad met de puberteit, maar nu al jaren niet meer gelukkig! Wat ontzettend vervelend voor je! Misschien heeft iemand hier nog een goede tip voor je!
  Kelly onlangs geplaatst…Artdeco – BestsellersMy Profile

 3. Vervelend dat je hier zo vaak last van hebt! Goed dat je het bespreekt, want ik kan me voorstellen dat meer diabetici dit hebben. Gelukkig heb ik er nooit last van, ik het maar één gehad en dat vond ik al verschrikkelijk. En dan niet eens te noemen hoe moe je wordt van zo’n antibioticakuur, niet fijn!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Beautyfavorieten april 2015My Profile

 4. Hmm dat is naar zeg. Ik heb er vrijwel nooit last van dus ik kan je helaas niet verder helpen. Ik hoop voor je dat je er snel vanaf komt, want ik hoor altijd dat het echt geen pretje is (dan druk ik het nog zacht uit).
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…Tips van de week #52My Profile

 5. Ik heb zelf ook een paar keer per jaar last van acute blaasontsteking. Meteen bloed erbij en veel klonters eiwit. Mega pijnlijk ik moet dan ook altijd direct naar de dokter als ik het krijg. Ik kan echt niet zonder antibioticakuren, maar ja, het is wel weer kwaad met kwaad bestrijden. Ik heb niet echt tips, inderdaad veel drinken en plassen na gemeenschap. Echt vervelend hoor Kelly, wat een stom neveneffect van je diabetes.

 6. Oh wat afschuwelijk! Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik heb het voorheen ook heel vaak gehad, ook periodes dat ik maandelijks de sjaak was. Wat wel bijzonder is, is dat sinds de geboorte van mijn dochter het een stuk minder is. Ik ben ook een keer bij de uroloog geweest voor een echo en blaasonderzoek. Hier was niks bijzonders te zien. Ik zou je wel laten doorverwijzen, zeker in combinatie met je diabetes, kunnen ze je misschien goed adviseren.

  Wat mij goed helpt is veel te drinken. Voldoende water zodat je voldoende plast op een dag waardoor alles lekker ‘doorspoelt’. Wanneer ik te weinig drink merk ik het direct aan mijn blaas. Dan krijg ik een irritatie en lijkt het alsof ik blaasontsteking krijg. Als ik dat heb neem ik altijd van die capsules van roter voor blaasontsteking (zijn wel prijzig maar heb het idee dat het goed werkt), een paracetamol en ga ik veel drinken.

  Ik zou dus zeker met je huisarts gaan praten en die capsules van roter proberen (als dat kan met je diabetes), veel water drinken en rustig aan doen. Ik weet hoe machteloos je je kan voelen, want het voelt heel naar. Sterkte meid!

 7. Ooh blaasontsteking is zo onwijs vervelend. Paar jaar terug heb ik er ook veel last van gehad. Veel kuren en kweekjes gehad maar het kwam elke keer weer terug. Ik slik nu standaard elke dag cranberry’s en drink veel water, ik heb er nu nog maar zelden last van. Ik zie in mijn werk als vpk dat cranberry’s echt een heel goed middel zijn! Ik heb alleen geen ervaring mee met diabetici en blaasontsteking. Succes Kelly!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Human + Kind Body SouffléMy Profile

 8. Wat goed dat je hier een blog over plaatst! Ik heb ongeveer 1x per 2 maanden een blaasontsteking en in de winter nog vaker. Omdat ik niet tegen antibiotica kan heb ik veel geëxperimenteerd met alternatieven. Wat voor mij meestal wel helpt is heel veel drinken en 2x per dag een vitamine C bruistablet. Wordt de zuurgraad in je blaas tijdelijk hoger van en daar houden bacteriën niet van. En altijd (ook als ik geen blaasontsteking heb) gelijk gaan plassen, het niet ophouden.

 9. Oh ik heb er zelf ook een paar keer per jaar last van. Die gevoelige blaas is bij ons erfelijk in de familie. Ik vind het een van de ergste pijnen die je down there kan ervaren (ik moet nog bevallen dus ssssssst). Vooral de zeurende stekende pijn na het plassen zelf. Ik heb helaas geen nieuwe tips voor je, ook hier heb ik altijd cranberrysap en tabletjes in huis.

 10. Heel erg herkenbaar dit. Door mijn diabetes heb ik ook regelmatig last van blaasontstekingen. Soms heb ik de ene kuur net achter mijn kiezen en dan begint de volgende blaasontsteking alweer. Ik ben een paar jaar geleden naar de specialist geweest hiervoor omdat ik het inderdaad ook niet meer wist. Het vervelende is dat de bacteriën op een gegeven moment resistent worden voor de antibiotica… Maar ook de specialist kon hier vrij weinig mee. Je krijgt dan de standaard tips als veel water drinken en het nooit ophouden, maar soms word ik er ook echt moedeloos van. Als ik ooit de gouden tip ontdek zal ik het je zeker laten weten! 🙂
  Tanja onlangs geplaatst…Baka bana | Gebakken banaanMy Profile

 11. Zo vervelend voor je! Ik zou eens met je internist of huisarts bespreken wat een goede stap zou zijn. Bij zoveel blaasontstekingen bij Diabetes weet ik niet of Cranberry nog wel kan werken (want het blijft terugkeren). Wie weet kunnen zij tips geven of je doorsturen naar de uroloog. Succes meid!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Helden van de maand – AprilMy Profile

 12. Hi Kelly,

  Ook ik heb, vooral in het verleden, veel last gehad van blaas ontsteking. Dit is elke keer weer mijn redmiddel: https://www.bloem.net/popurine. Elk kwartier 15 druppels met een beetje water in nemen en ik voel mij binnen een paar uur al een stuk beter!

 13. Heftig! Hier een paar jaar terug een fase gehad dat ik er steeds weer last van had. Vaak in het weekend en dan naar die HAP moeten, arghhh! Hier hielp cranberrysap en veel drinken inderdaad goed maar bij jou is het een stuk heftiger. Veel sterkte!
  Jess onlangs geplaatst…Sam’s rockin’ outfits #2My Profile

 14. Hoi kelly,
  Ik lees graag over jouw leven met diabetes, ik werk zelf in de zorg en ik ken alleen oudere mensen met type 2. zelf merk ik om mijn heen dat mensen heel makkelijk over diabetes denken ( lees als ontwetendheid ) jij kan daar zeker in bijdrage om dat te veranderen.

  P.s . Je nieuwe bril staat je heel goed.

  Ik gebruik altijd als ik blaasontsteking heb rotter vitaminen c bruis .en drink veel water

 15. Wat enorm vervelend! Een goede vriendin van me heeft ook héél vaak blaasontsteking, ook bij haar hebben ze de oorzaak nooit kunnen vinden… Maar teveel antibiotica is ook niet goed hè? Omdat je er dan immuun voor kunt raken… Gaat het bij jou niet over zonder antibiotica?

 16. Kelly Caresse

  ah dankjewel 🙂 ik gebruik supplementen van solgar wat heel goed staat aangeschreven maar helaas 🙂

 17. Kelly Caresse

  Dankjewel voor je ervaringen met de specialist, dat klinkt ook niet echt hoopgevend dus, de standaard tips kennen we al voor we een specialist bezoeken haha

 18. Kelly Caresse

  Dankjewel, bij de natuurwinkel raadden ze me die supplementen van solgar aan, lijkt nog niet echt te helpen, dat poedertje ken ik niet dus daar ga ik naar op zoek! 🙂

 19. Wat vervelend. Zelf zou ik voor een verwijzing naar een specialist gaan. Soms hebben die ook nuttige tips.
  Wij wassen na toiletbezoek ook altijd met water de private parts ☺️ daar staat een speciaal gietertje voor in de wc. Sinds ik dat doe heb ik nauwelijks blaasontstekingen meer gehad. Hoge dosissen vitamine c wanneer ik een aan voelde komen werkten ook goed.
  Madelon onlangs geplaatst…Mama Wees Lief My Profile

 20. Ik heb er zelf geen ervaring mee, 3 keer gehad waarvan een keer tijdens mijn zwangerschap. Die laatste keer deed het wel erg veel pijn. Maar ik weet dat iemand in mijn omgeving die vaginale spoeling, van lactacyd geloof ik, heeft gebruikt. Ik weet wel dat de meningen zijn verdeeld over het gebruik hier van. Maar bij haar werkte het echt goed en heeft sindsdien geen blaasontstekingen meer gehad, en dat is nu toch al wel minimaal 7 jaar geleden.

 21. Wat goed dat je hierover schrijft. Zelf had ik daar vroeger ook regelmatig last van, maar nu bijna nooit meer. Wel heb ik regelmatig last van vaginale infecties, daar heerst helaas nog meer taboe rond… Ook verschrikkelijk lastig en niet echt fijn voor je seksleven… Ik twijfel erover om er een artikel over te schrijven, omdat het zo’n gevoelig onderwerp is… Maar het zou wel goed zijn als hier ook over geschreven wordt, dus je artikel heeft me weer aan het denken gezet…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Ik heb een iPhone 6 plus gekocht!My Profile

 22. Hoi Kelly,

  Plas je wel goed uit? I know TMI…maar wie weet zit je blaas wat scheef. Had dit vroeger namelijk ook. Dmv röntgenfoto is dit ondekt. Nu paar keer wiebelen op toilet en nu bijna nooit meer blaasontsteking.
  Succes.

  Liefs
  Linda

 23. Ik heb ook een periode veel blaasontsteking gehad. Ik lag dan huilend op de bank van de pijn. Ik plaste te weinig en let daar nu echt op. Net als veel drinken. Ik ben er altijd bang voor, want het doet zo’n pijn. Toch zou ik in jouw geval wel een keer naar een uroloog gaan. Baadt het niet, dan schaadt het niet denk ik. Wie weet wat hij/zij voor je kan betekenen. Succes!
  Marisca onlangs geplaatst…Achter de schermen bij de fotoshoot met M!My Profile

 24. Graag gedaan! Naast de druppel vorm heb je ook pillen. Ik heb in het ziekenhuis bij een specialist gelopen voor mijn blaas ontsteking probleem, maar heb nog nooit een middel gehad dat zo snel en effectief werkt als dit. Dus echt een aanrader!

 25. He bah, wat vervelend! Ik heb hier zelf heel veel last van gehad. Als het ‘s ochtends gevoelig aanvoelde bij het plassen, plaste ik een paar uur later al bloed. Vreselijk, die pijn! Ik kreeg dan weer antibiotica, tot de volgende ontsteking…
  Toen ik op een gegeven moment voor de vierde keer in drie maand tijd de klos was, vroeg ik om een verwijzing naar de uroloog. Mijn huisarts zag het niet zo zitten, het was nu eenmaal mijn ‘zwakke plek’. Maar ik was er klaar mee. Ik kon op dat moment niet eens werken, omdat ik er echt ziek van was.
  Ik kreeg de verwijzing en moest met volle blaas bij de uroloog komen. Eerst moest ik plassen. Hierbij werd mijn urinestraal gemeten (de sterkte ervan). Vervolgens kreeg ik een uitwendige echo om te kijken of ik mijn blaas wel helemaal leeg plaste. Daarna ging de uroloog met een cameraatje via mijn urinebuis in mijn blaas (niet fijn!). Wat bleek? Er zat nog een ontsteking. Ik had ’s ochtends wel iets last, maar dat was eigenlijk al weer weg. De antibiotica van de huisarts was niet sterk genoeg, waardoor de ontsteking bleef sluimeren. Hierdoor stak hij steeds weer de kop op. Dit verklaarde waarom ik het zo vaak achter elkaar had op dat moment. Het verklaarde niet waarom ik er altijd zoveel last van had. Er werden geen lichamelijke afwijkingen gevonden. Volgens de uroloog kwam het bij heel veel jonge vrouwen voor en meestal was de reden geslachtsgemeenschap (en ik plaste altijd nog wel zo braaf na de tijd). Deze vrouwen groeiden er vaak na hun 30ste overheen. Hij had hier geen verklaring voor. Ik kreeg een hele sterke kuur mee om de sluimerende ontsteking definitief weg te krijgen. Ik kreeg ook een milde kuur mee. Iedere keer na de gemeenschap moest ik hier 1 pil van innemen. Sindsdien is het bij mij echt een heel stuk beter (afkloppen). Ik merk dat ik er gevoelig voor blijf. Ik drink heel veel op een dag. Als ik dat niet doe, is het plassen direct gevoelig. Daarnaast slik ik cranberrypillen als het plassen gevoelig is. Dit houd ik dan een aantal dagen vol. In periodes dat ik geen last heb, neem ik geen cranberry. Ik krijg het gevoel dat mijn lichaam er aan gewend raakt als ik dat elke dag neem, weet niet of dat zo is.
  In de tijd dat ik veel last had van blaasontstekingen heb ik zoveel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes en homeopatische middelen gebruikt. Maar die hielpen echt niet. Wat wel enigszins verlichting bracht: voor het slapengaan een vitamine C bruistablet innemen. Dit blijft dan ’s nachts in je blaas en de bacteriën houden niet van het zuur. Daarnaast cranberrypillen slikken (heb ook een hele tijd Solgar genomen op advies van apotheek. Nu ik minder last heb, heb ik gewoon van kruidvat. Een sterke en minder sterke variant) en een warme kruik tegen je blaas wil ook wel helpen tegen het vervelende gevoel. Als het plassen gevoelig is, drink ik veel water en groene thee. Geen koffie.
  Als ik je een advies mag geven: pak door! Je huisarts doet het op zich al heel erg goed door de urine op kweek te laten zetten. Maar een uroloog is wel echt een specialist. Misschien heeft hij/zij nog wel andere tips. Daarnaast hoeft het niet alleen door de diabetes te komen. Misschien is er wel iets anders dat aangepakt moet worden. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de uroloog je ook niet verder kan helpen, omdat de oorzaak echt bij je diabetes ligt. Dan ben je net zo ver als dat je nu bent. Ik ben in totaal misschien twee of drie keer bij de uroloog geweest en ben nog altijd blij dat ik ben gegaan (ik heb alleen geen diabetes).
  Heel veel succes Kelly. Ik hoop dat je zoektocht iets oplevert, want iedere keer die pijn en die kuren. Dat is echt geen doen!

 26. Ook ik heb hier jaren lang last van gehad, ik had het bijna elke maand. Uiteindelijk ben ik bij de gyna terecht gekomen. (geist bij de dokter, hij wilde mij geen verwijzing geven) Zij wist mij te vertellen dat het kwam doordat mijn weerstand voor elke menstruatie zodanig zwak werd waardoor ik steeds een blaasontsteking kreeg. En dat klopte ook, voor elke menstruatie leek ik er weer last van te hebben.
  Zij heeft mij een soort pilletje gegeven die ik elke maand, een week voordat mijn menstruatie plaats zou vinden moest innemen.
  Sindsdien heb ik er geen last meer van gehad! Helaas weet ik de naam van het pilletje niet meer. Maar dit zou je ook kunnen aangeven aan jouw dokter/gyna.

  Succes!

 27. Ik heb het in het verleden ook regelmatig gehad. Het ging weg rond de tijd dat ik met de pil stopte. Slik je die? Het zou eventueel ook mee kunnen spelen. Daarnaast is mijn gezondheid de laatste jaren vooruit gegaan, wat ook mee kan spelen, maar jouw gezondheid zit volgens mij wel goed.

  Nog even hier het advies dat ik op FB gaf (voor de meelezers): veel water en bietensap (hoewel daar weer veel suiker in zit). Een ketogeen dieet kan klachten voor diabetici verminderen en
  indirect de blaasontstekingen. Hoop dat je daar wat aan hebt!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Hoe Voorkom Je Een Opgeblazen Buik?My Profile

 28. Wat vervelend dat je er nog steeds zo’n last van hebt! Ik voor t eerst sinds jaren alleen in lichte mate en ik weet dat het zo verschrikkelijk pijnlijk kan zijn! Ik zal nog eens kijken welke cranberrypillen ik gebruik, die helpen wel enigszins namelijk.
  Odile onlangs geplaatst…Review + winactie: Rawwwr!My Profile

 29. Hoi Kelly,

  Omdat ik zelf, helaas, ook een goede bekende ben van dit nare kwaaltje heb ik even alle reacties door zitten spitten voor een wondermiddel.
  Ik kan je niets vertellen wat voor langere tijd hebt, helaas.

  Wel kan ik je de tip geven om vaak (En veel) citroenen te persen en dat samen met water te drinken. Ik doe dit meestal voor ik ga slapen zodat het, als ik slaap, voor een langere tijd in mijn blaas blijft. Ik merk echt dat dit werkt! Als ik het een paar dagen vergeet of er wat laks in ben is het gelijk weer raak.
  Je zult er misschien even aan moeten wennen, want in het begin is het echt niet lekker, maar het went! En het werkt!
  Ik zie hier boven vaak staan dat je Vit C bruistabletten moet nemen, ik ben zelf geen fan van pillen dus daarom maar ‘the real deal’.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt. (En anderen die dit lezen misschien ook)
  Sterkte!
  Fabi onlangs geplaatst…Picture Diary 22 maart 2015My Profile

 30. Ja echt super naar zo vaak blaasontstekingen. Ik heb er ook heel erg veel last van gehad. Om de week had ik een blaasontsteking. En van de antibiotica werd ik alleen maar zieker.

  Ik ben toen naar een uroloog gegaan en daar is mijn plasbuis verwijdt en ik heb een aantal bezoekjes aan de fysiotherapeut gebracht om mijn bekkenbodem te trainen. Hier heb ik veel baad bij gehad. Inmiddels heb ik nog zo’n twee keer per jaar een blaasontsteking die ik zelf, zonder AB kan verhelpen, door de bekkenbodem oefeningen op de wc te doen en om extra veel water te drinken.
  Joyce onlangs geplaatst…Gelezen: Een huis in FrankrijkMy Profile

 31. ah wat ontzettend irritant en vervelend zeker omdat je er heel veel last van hebt. Ik heb het wel eens gehad maar echt niet zo vaak als jou. Mijn tip is gewoon altijd goed plassen dat heb ik van de dokter geleerd en genoeg drinken!
  alexa onlangs geplaatst…Werken in TurkijeMy Profile

 32. Hoi Kelly,

  Ik had hier ook last van, mijn moeder heeft toen lavendel gekookt in water, en de blaadjes toen in een gaasje gedaan. Dit heb ik toen gedragen als een maandverbandje, en met het lavendelwater heb ik regelmatig gespoeld. Ik ben er nu volledig vanaf. Wellicht werkt het voor jou ook.

 33. Ik had hier ook op frequente basis last van. Tot ik van de uroloog te tip kreeg om, buiten de gewoonlijke zaken idd dat plassen en even schoonspoelen, ook een capsulle furadantine na geslachtsgemeenschap te nemen. Sindsdien geen enkele maal nog last gehad! ‘t Is een soort antisepticum dat je blaas schoonmaakt.
  Maar als je diabetes aan de basis ligt en niet de geslachtsgemeenschap zal je een andere insteek moeten volgen.

  Toch wou ik dit even delen,

  Veel succes 🙂

 34. Hoi Kelly,

  Mijn moeder heeft ook diabetes (type 1) en heeft ook heeel vaak blaasonstekingen gemiddeld 1 keer per maand.
  Ze heeft ook van alles geprobeerd van cranberry sap( waar je suiker inderdaad lekker van omhoog gaat) en nu slikt ze dagelijk 2 cranberry tabletten. Zij vraagt zich ook elke keer weer a f wat nu de boosdoener is. Exact hetzelfde probleem dus..
  Het lijkt dus echt puur aan de diabetes te liggen:(
  lotte onlangs geplaatst…review action selfie stick + zelfontspannerMy Profile

 35. Hoi Kelly! Supergoed dat je het deelt! Ik heb een jaar lang elke 2 weken een blaasontsteking gehad. Ik kreeg van een collega doktersassistente een tip dat bijvoorbeeld lactacyd kan helpen eens in de 2 dagen, werkt bij mij heel goed! Ook (heel ouderwets) puur katoenen ondergoed werkt goed omdat het minder broeierig is. Als je geen antibiotica wil is een topoplossing: ik weet de naam even niet maar t zijn sachets om op te lossen en je kunt ze halen bij Kruidvat ; rood met witte doos , zijn als het goed is ook suikervrij verkrijgbaar. Geen antibiotica dus minder ontregelde suikers :)Succes en stoer dat je t deelt!

 36. Goed dat je hier over schrijft, zijn er vast meer die er vaak last van hebben. Heb er ook altijd veel last van gehad. Drink gewoon standaard veel water, dat werkt bij mij op de lange duur het te verminderen.. Ben bij de osteopaat geweest omdat alles vast zat. Heb het idee dat ik nu er minder last van heb. Ik moet alleen als ik nu weer een blaasontsteking heb gehad daarna weer een behandeling van de osteopaat. Omdat alles door die ontsteking vast gaat zitten en ik daardoor last krijg van mijn rug.. Vervelend maar heb al een tijd geen last meer gehad. Hopelijk is er bij jou ook iets aan te doen!

 37. Hoi Kelly,

  Blaasontsteking is echt balen! Ik heb hier zelf maanden last van gehad. Drie antibioticakuren en nog was ik er niet vanaf. Wat mij uiteindelijk heel erg heeft geholpen is D-mannose poeder. Dit is de werkzame stof uit cranberry’s en een theelepeltje hiervan is vele malen krachtiger dan bijv. een glas cranberrysap. Ik stond ook op het punt van doorverwijzing naar de uroloog maar begreep dat een blaasonderzoek geen pretje is en ook weer extra last kan veroorzaken. Uiteindelijk heeft het poeder mij voldoende geholpen. In jouw geval zou ik bij blijvende last zeker een doorverwijzing vragen bij je huisarts, al is het alleen maar om je opties te bespreken met de uroloog. Succes ermee!

 38. Hoi Kelly, als eerste heel vervelend dat je dit hebt..ik zou toch eens gaan praten met een uroloog of het een idee is om jezelf te katheteriseren ( klinkt heftiger dan het is) zo neem je namelijk wel de bacteriën die er eventueel zitten mee, misschien is één X per dag al voldoende…het is beter voor je dan elke X een kuurtje..ik zou eens gaan vragen hoe de uroloog daar over denkt . Ik wens je succes.

 39. Ik heb er ook vaak last van, momenteel gelukkig alweer een poosje niet.
  Zelfs zorg ik altijd dat ik Urfadyn of Furadantine in huis heb via de huisarts, want een blaasontsteking komt inderdaad al-tijd ongelegen!
  Die pilletjes helpen gelukkig snel en het is geen antbiotica (zo ver ik weet toch).
  De laatste keer dat ik een zware blaasontsteking had (inmiddels ben ik expert, ik voel zelf al de gradaties… Zware is echt huilend op het toilet, druppeltje per druppeltje branderig laten gaan met een koortsig gevoel) zei de huisarts dat hij me geen pilletjes meer ging meegeven omdat hij de volgende keer echt een staal wilde opsturen. Gelukkig is het er niet meer van gekomen…
  Ik heb geen diabetes maar ook bij mij lijkt het gerelateerd aan suikers. Wanneer ik significant meer suikerige drankjes consumeer tijdens het weekend bvb (wanneer er geen light dingen of water aanwezig is, of wanneer er geen zoetjes zijn voor in de koffie en ik daar veel van drink) is de kans echt erg groot dat ik rond dinsdag last krijg van een blaasontsteking :s
  Ik let daar dus erg mee op en drink liters water. Voor de noodgevallen heb ik dan die pilletjes en cranberrysap.

 40. Kelly wat naar!
  Hierbij mijn beste tips, ik heb het 4 jaar lang af en aan gehad. Alle onderzoeken gehad maar dr oorzaak is onduidelijk.
  Heb geen diabetes, dus dat is anders maar.. I feel your pain!

  -ik heb tweemaal een onderhoudsdosering antibiotica gehad van een half jaar. Dan slik je 1 tabletje terwijl de normale kuur 3 tabletjes zou zijn. Het is natuurlijk alsnog heel veel antibiotica maar het voelde beter bij mij. Als ik stopte bleef de ontsteking meerdere maanden uit.

  -bij de Tuinen kan je D-Mannose kopen in tablet vorm. Het werkzame stofje van de cranberry en dit leek mij ook te helpen als ik het trouw slikte

  -Als ik geen hormonen gebruik (de pil of spiraal) heb ik duidelijk minder ontstekingen. Voor mij is deze link heel duidelijk 🙂

  Misschien heb je er iets aan en staat er iets nieuws bij om te proberen.
  Wordt je soms ook gek van mensen die reageren: ‘o, je moet gewoon veel thee drinken’ of ‘een warme kruik helpt wel’.
  Haha, ik bedank ze altijd vriendelijk voor de tips hoor 😉

 41. Bij mij is het ooit begonnen met een nierbekontsteking. Vervolgens was ik ook erg gevoelig voor blaasontstekingen (had er om de 2 maanden ofzo eentje te pakken). Bleek dat mijn urinebuis een plateautje heeft waardoor soms urine achterblijft. Bacterieen gaan dan weer omhoog naar je blaas (en als je niet behandelt naar je nieren). Mijn beste tip is dus: drink veel water, en plas goed uit. Dus niet snel snel naar de wc, maar echt even de tijd nemen om goed uit te plassen. Hoop dat je wat hebt aan alle tips die hier worden gedeeld! Blaasontsteking is zo vervelend 🙁

 42. Same here! Na de blaasonstekingen werd ik gevoelig voor candida (logisch ook, want met al die antibiotica is de balans tussen bacterieen en schimmels ver te zoeken natuurlijk). Had op een gegeven moment chronisch last van (heb er een jaar of 8 mee door gesukkeld). Maar nu weer candidavrij! Uiteindelijk hielpen reguliere geneesmiddelen bij mij niet (meer). Wel een suikervrij dieet en voedingssupplementen. Moet het wel onderhouden, anders komt het binnen het jaar weer terug…

 43. Hoi Kelly,

  Ik heb ook een lange tijd last gehad van blaasontsteking. Ik zat iedere maand wel weer bij de dokter omdat ik er zo’n last van had. Totdat ik er uiteindelijk nierbekontsteking door kreeg. De dokter heeft mij na een tijd door gestuurd naar de uroloog. Hier moest ik 2 jaar lang elke 3 maanden komen. Ik moest in die maanden elke dag bijhouden wat ik dronk en hoeveel ik plaste. Kreeg ook regelmatig echo’s. Die uroloog begon toen steeds over het feit dat ik te weinig dronk maar de oorzaak heb ik nooit geweten.

  Sinds ik daar niet meer kom heb ik er eigenlijk ook veel minder last van gehad!
  Ik hoop dat er voor jou ook iets is zodat je er minder last van hebt.

  Liefs Renate

 44. Hoi,

  Bekend probleem inderdaad, veel vrouwen hebben last van blaasontstekingen helaas.
  Ik zelf ook, en vooral zag ik ook de link dat na het hebben van gslachtgemeenschap het bij mij kwam. Ik neem nu standaard direct een antibioticapilletje in na die tijd.
  Maar ik ben ook op mijn eigen aandringen ook eens doorverwezen naar de uroloog en daar bleek dat ik een aangeboren afwijking heb bij mijn rechternier, wat best nog al eens voorkomt bij vrouwen. Ik heb namelijk een vernauwing bij de afvoer van mijn rechternier naar mijn urineleider. En dit verhoogt de kans op blaasonstekingen.

  Wat ik mij af vraag, heb je in je zwangerschap ook meer last van blaasonstekingen gehad? Bij mij was dat wel nl. En dan ook pijn in mijn rechterflank en heb zelfs met een koliekaanval een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen toen ik 21 weken zwanger was.

  En een echte oplossing is heel moeilijk te vinden. Artsen spreken elkaar vaak ook tegen. De ene zegt wel cranberrypillen nemen en de ander zegt dat het niks uitmaakt……

  Lastig

 45. Kelly, wat vervelend dat je dit hebt.
  Zelf heb ik er ook erg veel last van en ik vind het goed dat je er over schrijft.

  Ik heb er last van gekregen sinds ik geslachtsgemeenschap heb. Met of zonder condoom, maak niet uit.
  Twee jaar geleden heb ik een week lang met een milde blaasontsteking rond gelopen. Dit had ik echter nooit moeten doen! Vanaf dit moment is het zo dat wanneer ik het nu in het begin krijg, ik mijzelf acuut ziek voel en heel veel pijn krijg. Mijn blaas is echt een zwakke plek geworden. 🙁
  Antibiotica helpt wel, maar liever slik ik het niet te vaak.

  Zodra mijn weerstand wat minder is, of ik wat minder heb gedronken is het raak.
  Vorig jaar heb ik een marathon gelopen en ben op die dag weinig naar het toilet geweest, dus je raad het al: in de nacht erna had ik een blaasonsteking te pakken 🙁

 46. ook ik heb helaas regelmatig last van schimmelinfecties… Gelukkig nog geen last gehad van blaasontstekingen, al vrees ik dat ik dat niet altijd kan blijven ontduiken. Ik heb een paar jaar geleden een ongeluk gehad en daardoor is mijn immuunsysteem naar de koppen, met als gevolg dat ik regelmatig ziek ben en dus ook schimmelinfecties krijg. Het houdt bij mij echter nooit op, ik ben pas 17 maar heb er altijd last van. Niet altijd extreem, maar het is er wel. De dokter kan niks doen omdat m’n immuunsysteem gewoon zwak is en ondanks dat ik er alles aan doe om het sterker te maken, ben ik bang dat ik ermee zal moeten leren leven…

 47. Blaasontsteking, bah! Helaas ben ik ook sinds dit weekend weer de pineut! Ik voelde m vrijdag opkomen en heb gelijk een vitamine C bruistablet + cranberry genomen. Het leek minder te worden, maar helaas, hij is er alsnog! Wel in mindere mate als eerdere keren. Afgelopen 3kwart jaar heb ik nu 3 keer een blaasontsteking gehad, zo balen! Mocht je een wondermiddel vinden, is het wellicht een idee om dit ook op je blog te benoemen? Aan de reacties te zien, zijn we niet de enigen met blaasontsteking….
  Roxanne onlangs geplaatst…La Fare 1789 Ideal gezichtscrème (alle huidtypes)My Profile

 48. Ik heb het ook vaak gehad, vooral als de temperaturen weer wat omhoog gaan. Wat voor mij aardig werkt is zodra ik het voel aankomen echt heel erg veel water drinken. De komende uren zit ik dan veel op het toilet om al dat water er weer uit te plassen.
  Van mijn moeder heb ik een flesje cranberry siroop gekregen. Ik heb even gekeken, maar er zit geen ingrediëntenlijst bij. Wel is het biologisch, maar ik weet niet hoe dit zit met je bloedsuiker (het is van het merk waddendelicatessen)

 49. Ik herken dit zo erg!!

  Cranberry pillen is voor mijn de oplossing tenminste verkomt het meeste. Maar wel de juiste! Je moet geen tabletten nemen die werken totaal niet bij mij, ik neem capsules en hoe groter de capsule hoe meer cranberry. Op dit moment heb die van de Etos, en ik slik er altijd twee na gemeenschap, drink minimaal glas water en natuurlijk het toilet. Als voel aankomen neem 1000 Mg vitamine c maakt de urine zuur zegen ze.
  Wel wissel ik regelmatig van merk, beetje zelfde effect als ik heb deo als het zelfde te lang gebruikt heb idee dat niet meer werkt. Maar neem altijd grote capsules.
  Cranberry sap heeft bij mij nooit gewerkt, drink hoogtes voor het idee. Baad niet dan schaat het niet.

  Deze routine heeft voor gezorgd dat geen antibiotica meer preventief slik, dat deed ik namelijk tot ik ineens een vit k te kort kreeg daardoor. En ik was bang dat ander niet meer zou werken.

  Natuurljk gaat nu nog wel eens mis maar dat is paar keer per jaar. Niet meer regelmatig. Ook merk ik dat ik de week voor ongesteld moet worden gevoeliger ben trouwens.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt ! Btw de mannelijke hygiene heeft ook veel invloed. Fris gewassen man scheel heel veel op een spontane man 😉

 50. Hoi,

  Ik kom voor de eerste keer op je site en vind het echt top dat je zo’n artikel plaatst!
  ik heb zelf vorig jaar 6x achter elkaar blaasontsteking gehad, ik heb daarna in het ziekenhuis een onderzoek gehad (waar gelukkig niets ergs uit naar voren kwam) en ben daarna begonnen met meer water drinken en iedere dag een vitamine C bruistablet.
  Ik heb daarna geen blaasontsteking meer gehad.

  Hoop dat het een tip voor je is.
  x

 51. Hoi Kelly, Ik heb er ook veel last van. Vooral ook in het begin van mijn relatie (door de seks met een nieuwe partner;)). Wat bij mij werkt is goed wassen met alleen water. & mijn ontdekking van de eeuw: BlaseCare (van pharmafood als ik het goed heb). Na de seks (beetje stom om op internet te zetten haha, maar mss heeft iemand er wat aan) neem ik vaak 2 capsules daarvan en sindsdien nergens meer last van! En inmiddels voel ik heb ook aankomen en dan neem ik ook direct 2 van die capsules + goed drinken! Die capsules werken trouwens ook top om de blaasontsteking weer weg te krijgen (Heb serieus verder ALLES geprobeerd)

 52. Hoi Marlies,

  Welke hoeveelheid Furadantine slik jij na de gemeenschap? En doe je dat 1x?

  Gr. Cindy

 53. Blaasontsteking is vaak (voor 80%) te danken aan de e-coli bacterie. Bewust afvegen na het plassen, dus van voor naar achteren en aan je man vragen of hij zich goed wil wassen voor jullie gemeenschap scheelt al een slok op een borrel.
  Dmannose of Blasecarecapsules werken echt goed. Bij mij geneest een zware blaasontsteking in een week daarmee.
  Furadantine is een antibioticum met hele nare bijwerkingen, google er maar eens op. Sinds ik bijna bezweken ben aan een kuurtje Furabid voor mij nooit meer van die troep.

  Sterkte met het zoeken naar de beste oplossing voor jou. Met alle tips die hierboven staan moet er iets tussen staan dat bij jou past.

 54. Hou! Precies dit. Uroloog lijkt me echt noodzakelijk in jouw geval. Heb zelf ook de titel chronische blaasontsteking en wat een hel!!! Soms maakt het me zelfs periodes neerslachtig. Weeeer die blaasontsteking.. helaasbij mij geen afwijkingen gevonden dus nu ook preventief anti biotica na de seks. Geeft wel meer rust. Verder elke dag supplementen. Van gezond en wel dmannose, cranberry en vitaminec in 1 en daarnaast neem ik nog popurine extra forte van bloem. En drink flesjes water metvitaminr c bruistabletten! Ook laat ik alcohol en cafeinne staan, omdat dit de blaaswand flink irriteert bij mij. Voordat ik ga slapen drink ik ook nog twee hele grote mokken kruidenthee! Zodat ik snachts moet plassen of erg vroeg in de ochtend al met een volle blaas zit en de nacht kan wegplassen om zo maar te zeggen.

  Veel sterkte! Klinkt stom, maar ergens ook wel fijn dat je weet dat meer mensen dit hebben!

 55. Een bekende kwaal voor veel vrouwen. Persoonlijk begrijp ik de gene niet hier over te praten maar misschien komt dat omdat ik al zo doorgewinterd ben dat ik het totaal niet intiem of erg persoonlijk vind.

  Ik zou (ik weet dat dit een oude blog is maar men kan het ook nu nog lezen natuurlijk) bij veelvuldige blaasontsteking een verwijzing vragen naar de uroloog. Ook al is de mogelijke oorzaak grotendeels bekend, ik ken vanuit mijn werk ook diabetici die zelden een ontsteking hebben.
  En daarbij gaat het ook om een mogelijke oplossing.

  Zelf wist ik de oorzaak van mijn pijnklachten al langer maar voor de behandeling was de uroloog wel nodig.
  (Ik heb eerst veelvuldige blaasontsteking gehad en daarna kennis gemaakt met interstitiele cystitis. Dat was voor mij blaasontsteking maal 10)

  En al die kuren zijn ook niet alles. Wie weet is er nog iets onderliggends wat verholpen kan worden zodat je (algemeen) er een stuk minder last van hebt.

 56. Ik kan je D-mannose aanbevelen! Mijn natuurdrogist vertelde mij dat dit het beste product is op de markt tegen blaasontsteking. In tegenstelling tot cranberry, wat ook goed kan zijn voor de blaas maar op een langere termijn de bacteriënbalans kan verstoren. D-mannose is een omgekeerd suiker (waar overigens geen ‘suiker’ in zit) wat niet of nauwelijks door het lichaam wordt opgenomen wanneer je het uit voedingsstoffen haalt (zoals Ananas). Hierdoor heeft de blaas en urinewegen een hele zwakke weerstand en maken bacteriën snel een kans. Door twee keer per dag een D-mannose voedingssupplement te nemen zorg je ervoor dat de suiker wel opgenomen wordt. Je blaas krijgt zo een echte gezondheidsboost! En wat ik nog belangrijker vind: er zitten geen bijwerkingen aan zoals bij antibioticapillen of kuren als Furabid. Je bent je lichaam op een natuurlijk wijze aan het ondersteunen, en de ervaringen hebben voor mij zeer positief uitgepakt.

 57. Wat fijn deze blog, echt geruststellend dat er meer mensen met dit probleem zijn. Ik heb sinds vanochtend ook weer blaasontsteking. Dit is minstens de 40e keer in 15 jaar tijd (sinds m’n 16e). Na lange jaren sukkelen met huisartsbezoekjes, huisartsenpost in het weekend, antibiotica, cranberry, ben ik doorverwezen naar de uroloog . Daar bleek dat m’n blaaswand te gespannen en daarmee te gespierd was. Een gespierde blaas, wie had dat gedacht voor iemand die nooit sport. Ik ben naar de bekkenbodemfysio geweest om te leren de spieren te ontspannen. Toen was ik op een gegeven moment zo ontspannen dat ik bij het niezen last kreeg van ongewenste zaken. Dus de bekkenbodem maar weer wat getraind om meer aan te spannen . Dit traject heeft helaas niet geholpen, ik bleef blaasontstekingen houden na de seks. De dokter zei toen: met 2 blaasontstekingen per maand slik je 30 pillen antibiotica per maand . Als je alleen 1 pil neemt elke keer na de seks dan slik je maar 8 pillen per maand. En sindsdien zit ik al jaren op deze dosis , 1 pil na de seks. Ik weet dat dit ook niet m’n leven lang zo kan doorgaan want antibiotica is ook slecht. Ik probeerde afgelopen weekend een keer géén antibiotica te nemen , maar Voila . Vandaag weer jankend op de wc. Veel succes aan iedereen!

 58. Hoi Kelly,

  Heel vervelend en ik heb er zelf ook vaak last van en nu bijvoorbeeld ook. Zelf heb ik ook een kuur thuis liggen, maar de laatste 2x heb ik het zelf opgelost door verse kurkuma met gemberthee te drinken en veel water natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat de situatie draaglijk is en uiteindelijk weggaat. Hopelijk helpt dit jou ook.

  Groet,
  Ro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.