Bij ons op tafel deze week #2

bijonsoptaf3l2

De vorige, eerste editie van ‘Bij ons op tafel‘ was zo goed door jullie ontvangen dat ik vandaag een tweede versie deel. De rubriek werd massaal bekeken, dat is een teken dat jullie dit soort food en lifestyle artikelen leuk vinden en dat vind ik tof, ik schrijf dit soort artikelen heel graag namelijk. Ik ben dol op koken en gek op lekker eten, topcombinatie dus. Vandaag laat ik jullie zien wat er bij ons op tafel stond, van vorige week zaterdag tot afgelopen vrijdag, 6 dagen meekijken dus.

Zaterdag:
Zelfgemaakte Roti met Kip Massala: Dit moet je echt zelf eens maken als je dat nog niet gedaan hebt, dit is zo lekker. Je eet dit gewoon met je handen, je neemt zo’n Roti (een platte pannenkoek) en daarmee dip je in je Kip Massala met boontjes gerecht. Lekker smikkelen en heel gezellig. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wil. Wij houden wel van een een beetje pittig.

Zondag:
Het was een beetje een buitenlandse week qua maaltijden. Zondag maakte Yannick zijn Fried Rice klaar, dat is gewoon lekker makkelijk groente en rijst wokken in een pan, met wat kipfilet en bepaalde kruiden. Knoflook mag vooral niet ontbreken, al koken wij bijna dagelijks wel met knoflook haha. Lekker wat cashewnootjes erop serveren, glaasje water met een schijfje citroen erbij en aanvallen.

Maandag:
Vaste prik, stamppotdag. Ik ben daar mee opgegroeid en ik vind dat zo ontzettend lekker. In de herst- en wintermaanden of rondom de koudere dagen kook ik het liefst op maandag stamppot. Variërend van zuurkoolstamppot, andijvie-, boerenkool-, rucola stamppot, tot een heerlijke hutspot. Dit keer gingen we voor hutspot, met wat rookwordt erbij. Op mijn to-do lijstje staat nog eens het maken van een preistamppot, lijkt me zo lekker! Wat is jullie favoriete stamppot?

Dinsdag: 
Ik was nog tot laat in Amsterdam voor een event, dus besloot ik met Elise uit eten te gaan na afloop. Eten moet je toch, en een simpele bak Ah to go sla voor in de trein had ik geen zin in haha. We hadden een leuk restaurantje gevonden. Ik bestelde een huisgemaakte Erwtensoep met spek en roggebrood, samen deelden we er nog frietjes en een salade bij. Yannick at thuis met Lana, zij namen nog wat leftover Roti en kip massala (kliekje uit de diepvries van zaterdag).


Woensdag:
Ik kwam wat later terug van een Beauty workshop die ik gegeven had dus ik ging voor een eenvoudige Penna Pasta Proscuito. Dit is een pastagerecht waarbij je Proscuito ham bakt met cherrytomaatjes, ui, knoflook en uiteindelijk wat vers citroensap. Je krijgt zo een heerlijk sausmengsel, zelf voegde ik er als extra groente nog wat vleestomaten aan toe en champignons. Vleugje zout en peper en je pasta is klaar. Dit serveer je op een bord op een bedje van rucolasla. Dit maakt de combinatie nog lekkerder.

Donderdag:
Ik maakte rijst klaar en daarnaast wokte ik rundergehakt met een hele in stukjes gesneden Chinese kool, drie kleuren paprika, witte ui en hier mengde ik terryaki saus bij als woksaus. Wat cashewnoten als topping en het maaltijdje was klaar, lekker makkelijk en snel.

Vrijdag:
Totaal niet fotogeniek dit haha, vrijdag is bij ons in principe frietdag. Ik kocht die middag een Airfryer, ik had er namelijk al zoveel goeds over gelezen. Als experiment gooide ik er normale friet in en de normale frituursnacks (eigenlijk wordt er aanbevolen hier ovenfriet in te doen). Zelf at ik een portie friet met een kroket en frikandel. Ik was erg tevreden over de smaak. Jep, het smaakt niet als van die vette snackbar patatjes, maar het is alsnog heel erg lekker. Een iets gezondere manier van friet bakken dus (en geurvrij!).

Dit was de ‘Bij ons op tafel deze week #2’. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te kijken. Wat is jouw favoriete maaltijd die je deze week op had? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

34 gedachten over “Bij ons op tafel deze week #2”

 1. Jammie, vooral de zaterdag, zondag en donderdag zien er heerlijk uit. Met Hollandse pot zoals stamppot en erwtensoep heb ik helemaal niks. Bij ons thuis was vrijdag ook altijd frietdag haha, zo leuk :-)! Mijn vriend en ik hebben daar nu geen vaste dag voor.. Soms eten we helemaal geen friet en soms 2 keer in de week. Wij hebben ook een Airfryer, maar ik vind het echt een onmogelijk ding gewoon. Waarschijnlijk werkt hij gewoon niet goed, maar hij is al een aantal keer terug gebracht en nog steeds doet hij het niet goed. Wij zijn dus maar gewoon overgestapt op crunchy ovenfriet.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Zarqa producten voor het gezicht!My Profile

 2. Ziet er lekker uit. Wij eten zelden ‘buitenlandse’ gerechten. De kinderen eten hier graag gewoon de Hollandse pot. Ook wij zelf wel. Ik schreef toevallig voor vandaag een blogje over stamppotten. Heerlijk.
  De roti met kip/bonen ga ik wel even onthouden en eens maken!

 3. Het blijft leuk om te zien wat anderen zoal eten, zorgt weer voor inspiratie in mijn eigen keuken;) ik had ook een hele tijd zo’n overzichtje op mijn blog mrt foodfoto’s eens in de 2 weken. Misschien moet ik dat maar weer eens oppakken want dat was altijd leuk om te doen!
  Mijn favoriete stamppot is hutspot:) lekker met hachee haha!
  Fijne zondag
  Miranda onlangs geplaatst…Een smoothie voor op je boterham!My Profile

 4. Wij hebben een actifry en ik vind de patat daaruit ook prima. Geen vette hap maar wel lekker. Bij mijn ouders thuis was het altijd op vrijdag stamppot dag en dan vrijwel altijd stamppot zuurkool met rookworst. Nu eten we daar nog geregeld, zo lekker!
  Drie onlangs geplaatst…Mijn 15 reisdillema’sMy Profile

 5. Dit is inderdaad een leuke rubriek om te lezen. Wij hebben ook een airfryer en dat apparaat staat bij ons elke dag aan, voor van alles en nog wat. Afbakbroodjes, ovenfriet, ovensnacks, taart, cake, tosti’sn nacho’s, zelfgemaakte bladerdeeghapjes, gevuld stokbrood, plukbrood, vlees zoals kippenpootjes, het bakken van eieren.. Ach ik kan nog wel een halfuur doorgaan haha. Ontdek en probeer alles maar met de AF zou ik zeggen. En nee, ik heb geen aandelen haha. :p
  Liefs x

 6. Wat leuk, deze inspiratie! Die Roti ga ik zeker een keer proberen te maken.

  Ik heb deze week zelf groentesoep gemaakt, heerlijk!

 7. Een buitenlands weekje inderdaad 🙂 Ik vind hollandse pot lekker maar niet zo geweldig als alle andere keukens haha! Jammer dat er zoveel vlees op het menu staat. Een aantal vlees/visvrije dagen zouden een hele hoop helpen voor het milieu en dierenwelzijn. Er zijn best veel vleesvervangers op de markt en bonen bevatten ook veel eitwitten 😉 Liefs, Elsa

 8. Mmm lekker allemaal! Wij twijfelen al een tijdje over een Airfryer, niet zoveel plek in huis dus het moet het wel waard zijn. Je frietjes zien er in elk geval lekker uit, das weer een plusje voor het apparaat 😉
  IJlien onlangs geplaatst…Sinterklaas bestaat niet!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.