Bij ons op tafel deze week #2

bijonsoptaf3l2

De vorige, eerste editie van ‘Bij ons op tafel‘ was zo goed door jullie ontvangen dat ik vandaag een tweede versie deel. De rubriek werd massaal bekeken, dat is een teken dat jullie dit soort food en lifestyle artikelen leuk vinden en dat vind ik tof, ik schrijf dit soort artikelen heel graag namelijk. Ik ben dol op koken en gek op lekker eten, topcombinatie dus. Vandaag laat ik jullie zien wat er bij ons op tafel stond, van vorige week zaterdag tot afgelopen vrijdag, 6 dagen meekijken dus.

Zaterdag:
Zelfgemaakte Roti met Kip Massala: Dit moet je echt zelf eens maken als je dat nog niet gedaan hebt, dit is zo lekker. Je eet dit gewoon met je handen, je neemt zo’n Roti (een platte pannenkoek) en daarmee dip je in je Kip Massala met boontjes gerecht. Lekker smikkelen en heel gezellig. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wil. Wij houden wel van een een beetje pittig.

Zondag:
Het was een beetje een buitenlandse week qua maaltijden. Zondag maakte Yannick zijn Fried Rice klaar, dat is gewoon lekker makkelijk groente en rijst wokken in een pan, met wat kipfilet en bepaalde kruiden. Knoflook mag vooral niet ontbreken, al koken wij bijna dagelijks wel met knoflook haha. Lekker wat cashewnootjes erop serveren, glaasje water met een schijfje citroen erbij en aanvallen.

Maandag:
Vaste prik, stamppotdag. Ik ben daar mee opgegroeid en ik vind dat zo ontzettend lekker. In de herst- en wintermaanden of rondom de koudere dagen kook ik het liefst op maandag stamppot. Variërend van zuurkoolstamppot, andijvie-, boerenkool-, rucola stamppot, tot een heerlijke hutspot. Dit keer gingen we voor hutspot, met wat rookwordt erbij. Op mijn to-do lijstje staat nog eens het maken van een preistamppot, lijkt me zo lekker! Wat is jullie favoriete stamppot?

Dinsdag: 
Ik was nog tot laat in Amsterdam voor een event, dus besloot ik met Elise uit eten te gaan na afloop. Eten moet je toch, en een simpele bak Ah to go sla voor in de trein had ik geen zin in haha. We hadden een leuk restaurantje gevonden. Ik bestelde een huisgemaakte Erwtensoep met spek en roggebrood, samen deelden we er nog frietjes en een salade bij. Yannick at thuis met Lana, zij namen nog wat leftover Roti en kip massala (kliekje uit de diepvries van zaterdag).


Woensdag:
Ik kwam wat later terug van een Beauty workshop die ik gegeven had dus ik ging voor een eenvoudige Penna Pasta Proscuito. Dit is een pastagerecht waarbij je Proscuito ham bakt met cherrytomaatjes, ui, knoflook en uiteindelijk wat vers citroensap. Je krijgt zo een heerlijk sausmengsel, zelf voegde ik er als extra groente nog wat vleestomaten aan toe en champignons. Vleugje zout en peper en je pasta is klaar. Dit serveer je op een bord op een bedje van rucolasla. Dit maakt de combinatie nog lekkerder.

Donderdag:
Ik maakte rijst klaar en daarnaast wokte ik rundergehakt met een hele in stukjes gesneden Chinese kool, drie kleuren paprika, witte ui en hier mengde ik terryaki saus bij als woksaus. Wat cashewnoten als topping en het maaltijdje was klaar, lekker makkelijk en snel.

Vrijdag:
Totaal niet fotogeniek dit haha, vrijdag is bij ons in principe frietdag. Ik kocht die middag een Airfryer, ik had er namelijk al zoveel goeds over gelezen. Als experiment gooide ik er normale friet in en de normale frituursnacks (eigenlijk wordt er aanbevolen hier ovenfriet in te doen). Zelf at ik een portie friet met een kroket en frikandel. Ik was erg tevreden over de smaak. Jep, het smaakt niet als van die vette snackbar patatjes, maar het is alsnog heel erg lekker. Een iets gezondere manier van friet bakken dus (en geurvrij!).

Dit was de ‘Bij ons op tafel deze week #2’. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te kijken. Wat is jouw favoriete maaltijd die je deze week op had? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Nicole
  29 november 2015

  Zelfgemaakte roti! Zo lekker!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Codenaam: Goofy. Hoe heette jouw baby in de buik?My Profile

 • Carlijn
  29 november 2015

  Jammie! Zo leuk dat je die tradities als maandag stamppotdag er nog in houdt. Met patat zou ik dat zelf niet willen, dat moet ‘speciaal’ blijven voor me. De fried rice ziet er ook goed uit zeg. Eenvoud is vaak het lekkerst!
  Carlijn onlangs geplaatst…Leven na de kolf: geitenmelkflesvoeding van KabritaMy Profile

 • Marlotte
  29 november 2015

  Oh yummie, het ziet er allemaal zó lekker uit. Heel leuk om te zien! Krijg er spontaan honger van haha.

 • Simpel, met een snufje liefde
  29 november 2015

  Lekker! Ik ben dol op stampotten. Mijn favoriet deze week was een kliekje jachtschotel die ik eerder had gemaakt.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Fietsen met je tweeling. De tweelingfiets en Follow Me.My Profile

 • Femke
  29 november 2015

  Jammie, vooral de zaterdag, zondag en donderdag zien er heerlijk uit. Met Hollandse pot zoals stamppot en erwtensoep heb ik helemaal niks. Bij ons thuis was vrijdag ook altijd frietdag haha, zo leuk :-)! Mijn vriend en ik hebben daar nu geen vaste dag voor.. Soms eten we helemaal geen friet en soms 2 keer in de week. Wij hebben ook een Airfryer, maar ik vind het echt een onmogelijk ding gewoon. Waarschijnlijk werkt hij gewoon niet goed, maar hij is al een aantal keer terug gebracht en nog steeds doet hij het niet goed. Wij zijn dus maar gewoon overgestapt op crunchy ovenfriet.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Zarqa producten voor het gezicht!My Profile

 • marjon
  29 november 2015

  Ziet er lekker uit. Wij eten zelden ‘buitenlandse’ gerechten. De kinderen eten hier graag gewoon de Hollandse pot. Ook wij zelf wel. Ik schreef toevallig voor vandaag een blogje over stamppotten. Heerlijk.
  De roti met kip/bonen ga ik wel even onthouden en eens maken!

 • Channa
  29 november 2015

  Niet heel gezond maar gisteren overheerlijke spareribs gegeten, mjammie!
  Channa onlangs geplaatst…8 redenen waarom de winter toch wel leuk is!My Profile

 • simone
  29 november 2015

  Dit soort artikelen zijn zo leuk!! Klinkt lekker allemaal.
  simone onlangs geplaatst…WIN – Buddha to Buddha oorbellenMy Profile

 • Dita
  29 november 2015

  Altijd leuk om te zien wat anderen eten. Heerlijk!
  Dita onlangs geplaatst…Mijn favoriete blogs – November 2015My Profile

 • Miranda
  29 november 2015

  Het blijft leuk om te zien wat anderen zoal eten, zorgt weer voor inspiratie in mijn eigen keuken;) ik had ook een hele tijd zo’n overzichtje op mijn blog mrt foodfoto’s eens in de 2 weken. Misschien moet ik dat maar weer eens oppakken want dat was altijd leuk om te doen!
  Mijn favoriete stamppot is hutspot:) lekker met hachee haha!
  Fijne zondag
  Miranda onlangs geplaatst…Een smoothie voor op je boterham!My Profile

 • Doortje
  29 november 2015

  Roti moet ik echt eens zelf maken! Dat gaat op mijn to do lijst 🙂
  Doortje onlangs geplaatst…Ons weekmenu en waarom doen we dat eigenlijk?!My Profile

 • Fenna
  29 november 2015

  Die roti ziet er heerlijk uit!
  Fenna onlangs geplaatst…25 vragen tag!My Profile

 • Evera
  29 november 2015

  Jammie, frites! Hahaha. Bij ons op maandag ook vaak stamppot, lekker makkelijk om te maken en vind het echt heerlijk altijd!
  Evera onlangs geplaatst…PERSONAL: Being thankfulMy Profile

 • Lilian
  29 november 2015

  Krijg er bijna gewoon honger van! Heerlijk.
  Lilian onlangs geplaatst…Wat voor prikjes krijgt je kleineMy Profile

 • Kelly
  29 november 2015

  Hmm ziet er allemaal heel lekker uit! Mijn favoriet was het gourmetten dat we gisteren hebben gedaan! Gezellig!
  Kelly onlangs geplaatst…Tag Sunday| Disney PrincessMy Profile

 • Vanessa
  29 november 2015

  Leuk om te zien! De pasta op woensdag ziet er lekker uit. En de frietjes op vrijdag natuurlijk ook. Nu het zo koud is eet ik ook regelmatig stamppot, in het Vlaams stoemp genoemd 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…In bad met Lush: Dashing SantaMy Profile

 • Linda
  29 november 2015

  Ziet er altijd weer heerlijk uit, krijg spontaan honger!!
  Linda onlangs geplaatst…Sintspiratie – Goliath Knipper KikkerMy Profile

 • Lifesabout
  29 november 2015

  Roti gaat hier ook nog een keer worden gemaakt! Ziet er elke keer zo lekker uit. Je hebt een heerlijke week qua eten achter de rug!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Stoofpotje met kabeljauw en krieltjesMy Profile

 • Drie
  29 november 2015

  Wij hebben een actifry en ik vind de patat daaruit ook prima. Geen vette hap maar wel lekker. Bij mijn ouders thuis was het altijd op vrijdag stamppot dag en dan vrijwel altijd stamppot zuurkool met rookworst. Nu eten we daar nog geregeld, zo lekker!
  Drie onlangs geplaatst…Mijn 15 reisdillema’sMy Profile

 • Sophie
  29 november 2015

  Oh lekker hutspot! Mijn favoriet!
  Sophie onlangs geplaatst…fotodagboek – cadeautjes, taart en mijn event op stageMy Profile

 • Tamara
  29 november 2015

  Dit is inderdaad een leuke rubriek om te lezen. Wij hebben ook een airfryer en dat apparaat staat bij ons elke dag aan, voor van alles en nog wat. Afbakbroodjes, ovenfriet, ovensnacks, taart, cake, tosti’sn nacho’s, zelfgemaakte bladerdeeghapjes, gevuld stokbrood, plukbrood, vlees zoals kippenpootjes, het bakken van eieren.. Ach ik kan nog wel een halfuur doorgaan haha. Ontdek en probeer alles maar met de AF zou ik zeggen. En nee, ik heb geen aandelen haha. :p
  Liefs x

 • Saskia
  29 november 2015

  Erg leuk om zo eens bij een ander te kijken hoe zij invulling geven aan het avondeten. Ik vind dat zelf soms zo lastig om iedere keer weer een maaltijd te bedenken 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Depressief? Ga wat doen!My Profile

 • Karlien
  29 november 2015

  Leuk!! Bij ons staat er veel meer pasta op tafel 🙂
  Karlien onlangs geplaatst…Getest: kerst-proof white chocolate brownieMy Profile

 • JoycevdB
  29 november 2015

  Wat leuk, deze inspiratie! Die Roti ga ik zeker een keer proberen te maken.

  Ik heb deze week zelf groentesoep gemaakt, heerlijk!

 • Leonie
  29 november 2015

  Wat een originele maaltijden verzin jij zeg! Bij ons is t echt toch wel vaak aardappels groenten en vlees… Haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakookt: Kippakketjes!My Profile

 • Saskia
  29 november 2015

  Hutspot is wel mijn favoriete stamppot :). Leuke rubriek Kelly! Ik kan soms wel wat inspiratie gebruiken als het op koken aankomt namelijk.
  Saskia onlangs geplaatst…Trouwen: waarom eigenlijk?My Profile

 • beautifulday4makeup
  29 november 2015

  ik at ooit eens stamppot bij een collega en ik vond het erg lekker
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Merge my scent with the stars – Thierry Mugler Alien Eau De ToiletteMy Profile

 • Dionne
  29 november 2015

  Ik vind het ook leuk om te zien! Ook om zelf wat meer variatie in mijn eigen eetpatroon te brengen!
  Dionne onlangs geplaatst…Nieuwe zwarte laarsjes van SachaMy Profile

 • Tamara
  29 november 2015

  Wat een geweldig en lekker artikel!
  Tamara onlangs geplaatst…Boektober! Boek review 6: John Green – An Abundance of KatherinesMy Profile

 • Cindy
  29 november 2015

  Genoeg inspiratie voor deze week voor mij! Dank je wel
  Cindy onlangs geplaatst…It’s a….My Profile

 • Michelle
  29 november 2015

  Die pasta met prosciutto ham ga ik van de week meteen proberen. Leuk artikel, ook om inspiratie op te doen! Mijn man en ik zijn allebei heel erg van het Italiaanse eten, maar met dit gure weer vind ik een stamppotje op z’n tijd ook heeel erg lekker.
  Michelle onlangs geplaatst…Wat als je je niet fijn voelt bij je verloskundige?My Profile

 • Elsa
  29 november 2015

  Een buitenlands weekje inderdaad 🙂 Ik vind hollandse pot lekker maar niet zo geweldig als alle andere keukens haha! Jammer dat er zoveel vlees op het menu staat. Een aantal vlees/visvrije dagen zouden een hele hoop helpen voor het milieu en dierenwelzijn. Er zijn best veel vleesvervangers op de markt en bonen bevatten ook veel eitwitten 😉 Liefs, Elsa

 • IJlien
  29 november 2015

  Mmm lekker allemaal! Wij twijfelen al een tijdje over een Airfryer, niet zoveel plek in huis dus het moet het wel waard zijn. Je frietjes zien er in elk geval lekker uit, das weer een plusje voor het apparaat 😉
  IJlien onlangs geplaatst…Sinterklaas bestaat niet!My Profile

 • Maaike
  30 november 2015

  Leuk om te lezen, de roti ga ik vd week zeker eens maken!
  Maaike onlangs geplaatst…Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensausMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.