badritueel met baby

Het badritueel met onze kinderen, misschien wel een van de fijnste momentjes samen met mijn meisjes. Je baby uitkleden, in badje doen en zien hoe ze genieten van de warmte van het water, de zachte aanraking van mijn handen, het momentje samen. Een fijne wasgel, na het badje lekker insmeren met bodylotion, die natte haartjes daarna kammen, ik kan hier zo van genieten. Vandaag deel ik vanaf het begin tot het eind het badritueel van baby Aimy.

Het badritueel met baby Aimy

 badritueel met baby

Als eerst ga ik het badje vullen met water op de juiste temperatuur. Dan is het tijd om Aimy uit te kleden en in te wikkelen in een fijne badcape. Daarin neem ik haar mee naar de badkamer waar haar badje gevuld staat. Ik controleer nog even de temperatuur van het water met mijn elleboog en dan is het tijd om mijn meisje in het bad te doen.
 badritueel met baby
Ik gebruik de producten uit de nieuwe Etos verzorgingslijn bij het badritueel van baby Aimy. Deze betaalbare producten ruiken heerlijk (typische zachte babygeur) en zijn zacht voor de tere en gevoelige babyhuid. Er zitten enkel plantaardige oliën in met verzachtend katoenextract. Ze zijn dermatologisch getest en PH-neutraal. Lekker zacht dus, maar wel met een fijne subtiele geur. Hierboven zie je alle producten die geschikt zijn voor het badje. Van een handige 2-in-1 shampoo/wasgel, tot een normale baby wasgel, een babyschuimbadje, eucalyptus (ideaal als je kindje verkouden is) of een kalmerend lavendel schuimbadje. Deze keer doe ik een beetje uit de flacon ‘Baby schuimbadje’, in het badje zodat het bad lekker gaat schuimen en een subtiele geur krijgt.

 badritueel met baby

Eerst laat ik Aimy wennen aan het water en wieg ik haar zachtjes op en neer. Dan ga ik haar wassen met mijn handen met een pompje ‘Etos baby wasgel’ . Daarna is het tijd om haar haartjes te wassen. Aimy’s bekendste kenmerk is wel haar royale bos haar, die wassen we dan ook met een fijne babyshampoo. Deze masseer ik in haar haartjes terwijl ze me lief aankijkt. Zo’n fijn momentje samen.

 badritueel met baby

Hier zie je de Etos babyverzorgingsproducten die ik gebruik voor de haartjes van Aimy. Ik gebruik de baby shampoo voor het wassen van de haartjes. en later de haarlotion. Er is ook een 2-in-1 Baby wasgel & shampoo verkrijgbaar die praktisch is wanneer je wat minder tijd hebt. Deze is zowel op de haartjes, als het lichaam te gebruiken.

 badritueel met baby
Na het badje neem ik Aimy in de badcape mee naar de commode op haar kamertje. Daar droog ik haar af, en doe ik wat haarlotion in haar haartjes. Ik ben erg blij met de haarlotion die ik na het badderen gebruik. Hier gaat haar haar lekker van ruiken, subtiel van glanzen en wat mooier in model zitten. Ik gebruik deze ook voor de lange lokken van Lana. Vervolgens smeer ik haar volledig in met de baby bodylotion. Dit doe ik op een masserende manier, omdat ik aan Aimy merk dat ze dit erg fijn vind. Dit maakt haar ook al wat slaperiger wat fijn is als ze daarna naar bedje gaat.

 badritueel met baby

Op deze foto zie je de baby vaseline, de zachte babycrème (beiden in pot), de haarlotion en baby bodylotion. De producten zien er erg leuk uit, clean wit met zachtroze en blauwe tinten, dit ziet er erg mooi uit op het plankje boven de commode in de babykamer. Wat ik erg leuk vind is dat iedere verpakking is voorzien van een paar regels van een bekend kinderliedje. Dit geeft gelijk inspiratie voor een liedje om te zingen voor je kindje. Veel van deze liedjes kent Lana al en dan zingen we deze samen.
 badritueel met baby
Hier zie je nog even een groot deel van het Etos babyverzorging assortiment bij elkaar. Ze zijn ook erg leuk om cadeau te geven als kraamcadeau. Het assortiment bestaat uit 21 babyverzorgingsproducten. Zo zijn er ook drie soorten baby huidolie: Naturel, Lavendel en Eucalyptus. Lavendel is heerlijk voor het slapen gaan, daar wordt je kindje lekker soezerig van en eucalyptus werkt heel goed om de luchtwegen vrij te maken als je kindje verkouden is. De prijs kwaliteit verhouding is echt heel goed, de producten zijn te koop variërend tussen €1,65 en €2,99 en gaan lekker lang mee.

Onze favorieten? Absoluut het Baby schuimbadje voor een heerlijk schuimend badje om je baby in te badderen, de haarlotion voor heerlijk ruikende en zachte haartjes en de bodylotion voor het inmasseren van je kindje.

 badritueel met baby

Na het badritueel kleed ik haar aan, ga ik haar voeden en na een papje is het tijd om naar bed te gaan. Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met deze nieuwe Etos Babyverzorgingslijn. Op deze site kun je meer vinden over deze lijn. Hoe ziet het badritueel met jullie kindjes er uit? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.
Ps. Vanmiddag heb ik een tweede artikel voor jullie in de planning staan 🙂 

#KellycaresseAD

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

41 gedachten over “Het badritueel met baby Aimy: Onze routine”

 1. Wat een hoop producten. Wij badderen meestal gewoon in water voor de kleinste. Voor het badderen was ik haar dan op het aankleedkussen even met wat water en een klein beetje zeep rond de billen. Niet teveel producten want volgens mij is dat helemaal niet nodig als ze nog zo klein zijn.
  Ellen onlangs geplaatst…Capsule Wardrobe, part 1My Profile

 2. Wat heerlijk hè, je kindje badderen! Hier ook echt een ultiem geniet momentje. We merken alleen de laatste tijd dat onze kleine vent (bijna 7 weken) het ook erg fijn vind om mee te douchen. Dus wij hebben meer een douche-ritueel. Heerlijk om te zien dat ze er zo van kunnen genieten! Wij gebruiken trouwens zwitsal. Ruikt ook zo lekker.. maar misschien is het de moeite om dit eens te proberen!

  Liefs,
  Anne

 3. Doe mij ook zo’n rustig en stil liggend babietje! In plaats daarvan heb ik een aapje op de wereld gezet hier die op één of andere manier altijd uit z’n badje wil klimmen, ook toen hij nog zo klein was werd t een groot waterballet. Dus niks ontspannends en sereen aan, plus dat ie na het badderen gelijk begon te huilen omdat ie er nog niet uit wou. Daar kon ik niet tegenop masseren ? Jouw babytijd met Aimy ziet er dan toch wat rustiger uit!

 4. Oh wauw wat veel producten. Kan me niet herinneren er zoveel te gebruiken toen Fay nog baby was. Maar komt misschien omdat ik er helemaal uit ben. Haarlotion heb ik ook gebruikt maar niet standaard. Dat schuimbadje klinkt goed, zo zonde dat er hier in het dorp geen Etos zit!
  Nicole onlangs geplaatst…Mama Kijkt Anders – herfst editieMy Profile

 5. Ik was heel benieuwd naar jouw review van deze producten, ik denk dat dit een goede budget variant van Naif care is, ik ben zwanger en over 3 weken uitgerekend dus ik ga even snuffelen bij etos

 6. Wat een super lief artikel, die bovenste foto is zo mooi van jou en Aimy. Lijken me prettige producten in gebruik voor een leuk prijsje

 7. Heerlijk zo’n kleintje in bad doen! Wij hebben nu een douche ritueel, vind dat zelf fijner door het huid-op-huid contact. De producten met Eucalyptus lijken me heel fijn, ze is nu vaak verkouden, daar ga ik zeker even naar kijken als ik de stad in ga.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…WEEKOVERZICHT || MARIA #7My Profile

 8. Wat super om te weten dat Etos ook gewoon die haarlotion heeft, ik heb die van Zwitsal altijd gebruikt maar dit is een goedkopere optie

 9. Ik vind het ook heerlijk om Jason lekker te badderen. Hij houdt dit nog niet zo lang vol, maar ik zie hem wel genieten. Echt een van de leukste verzoringsmomenten vind ik dit.
  De producten van Etos ken ik niet,ik gebruik Naif.
  Linda onlangs geplaatst…Documentaire In UteroMy Profile

 10. Dat is zeker een bezoekje aan Etos waard, de billendoekjes heb ik er al van geprobeerd en die vond ik al fijn in gebruik en lekker ruiken

 11. oh ik vond dat atlijd zo fijn moment…ik de meiden soms niet haha krijssen en doen maar goed de momenten dat ze het wel fijn vonden deden we het ook echt uitgbreid hihi en ik was gek op schoon gebadderde kindjes 😀 ze roken zo lekker hihi
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 9 oktober ’16My Profile

 12. Super leuk artikel weer! Maar ik heb wel een vraagje.. hoe vaak doe je Aimy in bad?
  Tijdens mijn kraamtijd in het ziekenhuis zeiden de verpleegkundigen namelijk tegen mij dat we ons zoontje niet iedere dag in bad mochten doen omdat dat erg uitputtend is voor hem.
  Nu doen we hem dus maar 2x in de week in bad, maar hoor veel ouders dat het badje onderdeel is van het bedritueel in de avond.
  Hij is nu ondertussen 3 maanden..

 13. Hoi Kelly,
  Wat een leuk artikel!
  Ik heb nog een ‘klein’ broertje van 16 maanden, die ik vaak in bad doe.
  Wij zijn trouwe fan van Zwitsal, hij is het 7e kindje van mijn ouders en geen van ons heeft last van een gevoelige huid.
  Kleine baby’s hebben vrijwel nooit ‘vieze’ haren en hoef je dus ook niet met shampoo te wassen, water is genoeg.
  Dit is ook beter voor je haren later, zoals nu heel veel mensen proberen haren zo min mogelijk te wassen.
  Wel wordt hij iedere ochtend gewassen , ik denk dat hij nog nooit heeft meegemaakt een dag niet gewassen te zijn.
  In het water doen wij vaak badolie, rond zijn billetjes een beetje wasschuim, verder ook niet inzepen.
  Uit bad smeren we hem helemaal in met créme met lavendel en dan ruikt hij weer heerlijk?
  Ik wil je hiermee zeker niet bekritiseren, doe wat je zelf het beste vindt!

 14. Ojaa, misschien een goede tip voor Aimy haar grote haarbos, mijn broertje heeft ook vrij veel haar. Als je wat haarlotion (wij doen zwitsal, etos kan denk ik ook) op je handen doet en dan door de haren krijg je het heel mooi in model en bij kinderen die wat slag/krullen hebben ook heel snel krullen! Het is echt het proberen waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.