Thuis een echo maken met de Babywatcher : Ervaringen + kortingscode

Hoe ideaal klinkt dat? Thuis een echo kunnen maken van je ongeboren kindje in je buik. Een pretecho welteverstaan, geen medische echo. Een nieuwe methode om nog meer uit je zwangerschap te halen. Contact te maken met je kindje en samen met je partner en dierbaren de zwangerschap een extra leuke beleving te geven. Als liefhebbende gebruiker van de Angelsound (het apparaatje om thuis de hartslag van je baby te luisteren), was ik dan ook erg nieuwsgierig naar de Babywatcher. Thuis een echo kunnen maken? Dat lijkt me heel leuk. Maar hoe gaat dat in zijn werking en wat vinden wij ervan? Ik deel vandaag onze ervaringen (+kortingscode!).

Babywatcher ervaringen: Het echo apparaat voor thuis!
Babywatcher ervaringen

Babywatcher ervaringen

Wat is Babywatcher?
Babywatcher is het eerste echoapparaat voor thuis gebruik. Elke zwangere vrouw kan de Babywatcher huren tussen 14 en 34 weken zwangerschap. Deze huur je dan voor enkele dagen, weken of maanden en daarmee kun je dan 3x per dag 10 minuten een pret echo maken. Met de nadruk op pret, dus puur om van het kindje in je buik te genieten. Samen met je partner maar ook samen met opa, oma en/of vrienden.  

Let op: Het is géén medisch onderzoek en je kunt er ook geen medische conclusies uit ontlenen, daarvoor kun je terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Hij is puur bedoeld voor een momentje plezier. 

Wij kregen hem binnen en mochten hem 2 weken testen. Dat klinkt me als muziek in de oren, twee weken lang zelf kiezen wanneer ik naar mijn kindje wil kijken. Samen met Yannick, met mijn ouders, met vriendinnen en natuurlijk wilde Lana ook meekijken naar haar zusje. Je krijgt een grote koffer met daarin de Babywatcher, gel, kabeltjes en alle toebehoren. Wij huurden er een Windows computer bij, aangezien hij enkel op Windows werkt en wij Mac gebruikers zijn. Maar de meegeleverde laptop werkte prima als scherm voor de echo. Het is verder echt heel gemakkelijk. Plug en play dus.

Babywatcher ervaringen

Babywatcher ervaringen

Dit is mijn derde zwangerschap dus inmiddels weet ik al heel goed wat ik moet zien. Hoe ik het hoofdje onderscheid van het buikje, hoe ik een handje herken en bijvoorbeeld de hartslag. Wel kan ik me voorstellen dat dit voor sommigen nog vrij lastig te herkennen zal zijn. Ik raad dan ook aan om vooraf het boekje goed door te nemen en op je gemakje aan de slag te gaan. Wij deden de echo met 31 weken zwangerschap en dan is de baby al heel erg groot. Je krijgt de baby dan moeilijker in zijn geheel op beeld, dus ik denk dat het leuker is om het op een eerder termijn van je zwangerschap te proberen. Wat nu wel extra leuk was, is dat ik de schopjes die ik voelde, ook letterlijk kon terugzien op het beeldscherm. Dit geeft gelijk een stukje meer beleving en interactie aan de zwangerschap.

Babywatcher ervaringen

Na een paar keer oefenen, merkte ik dat ik het goed onder de knie kreeg. Waar ik de eerste keer nog echt aan het zoeken was om het beeld goed te herkennen (en onderscheid te maken tussen haar lichaamsdelen), merkte ik de keren daarop dat ik behendiger werd en alles beter op beeld kreeg en herkende. Ik vond het een enorm leuke ervaring en een mooie toevoeging aan je zwangerschap. Omdat ik Diabetes heb, loop ik onder behandeling in het ziekenhuis voor mijn zwangerschap. Dit is allemaal heel klinisch, een echo wordt vrij vluchtig gedaan en is ook heel spannend. Genieten is er dan wat minder bij. Met de Babywatcher ligt de nadruk juist op het genieten en de belevenis van jou met je baby in de buik. Dat maakt het voor mij echt een meerwaarde.

Wat praktische info over Babywatcher op een rijtje
Veilig – geen risico voor moeder en kind
Makkelijk – plug & play leidt tot reeds 12.000 succesvol gemaakte echo’s
Heldere beelden – 90% van de gebruiksters snapt wat ze zien (hoofdje, vingers, hartje, enz.), je krijgt het beste resultaat tussen 14 en 34 weken zwangerschap. Persoonlijk raad ik aan om het voor 30 weken zwangerschap te doen.
Comfortabel thuis op de bank – samen of alleen genieten van je baby.

Babywatcher is vanaf 49 euro te huur voor enkele dagen, weken of maanden. Niet duurder dan een standaard pretecho dus! Ook heel leuk om bij een Babyshower of Gender Reveal party te gebruiken om zo je familie en vrienden mee te nemen in jouw zwangerschap. Je kunt per dag maximaal 3 sessies van 10 minuten doen wat precies voldoende is denk ik zo. Wij vonden het in ieder geval een hele gave ervaring die ik graag met andere zwangeren wil delen.
Wil jij dit ook eens proberen? Met de kortingscode babywatcherXkelly  mag ik  €10 korting weggeven op 1 of meer weken huur. Dat maakt de prijs natuurlijk nog aantrekkelijker. Via deze link vind je meer informatie over Babywatcher.

Zou jij dit overwegen in je zwangerschap? Of heb je hier al ervaringen mee? Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hiervan vinden en of je dit zelf zou gebruiken. Dit is natuurlijk een persoonlijke afweging van vrouw tot vrouw, voor ons was het een hele geslaagde ervaring. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

#KellycaresseAd

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 • Iris
  15 augustus 2017

  Jammer dat de link niet werkt…

 • Kelly
  15 augustus 2017

  Mijn zusje is de 34 weken al (bijna) voorbij, anders had ik haar dit graag cadeau gedaan! Mooi dat deze mogelijkheid er is !

 • Afke Baukje
  15 augustus 2017

  Ik zou het nooit doen en niemand aanraden, een echo is geen grapje. Ik weet helaas uit ervaring dat er op elk moment in je zwangerschap iets mis kan zijn met je baby. Bij een standaard groeiecho kon ik zelfs zien dat het goed mis was met onze baby, de verloskundige en zelfs het steeekziekenhuis konden niet vertellen wat het was.
  Gelukkig is uiteindelijk alles goed gekomen met onze dochter, maar ik had er niet aan moeten denken dit zelf te ontdekken…

 • Floor
  15 augustus 2017

  Ik zou het niet durven. Helaas kort geleden nota bene bij de pretecho bij16 weken erachter gekomen dat ons kindje was overleden. Het is een kleine kans, naar ik moet er niet aan denken hoe dat was geweest als we thuis het hartje niet meer hadden kunnen vinden…brrr.
  Misschien als je de baby al kan voelen, en dus zeker weet dat hij er nog is, maar toch…ik denk dat ik het na deze ervaring ook dan niet zou durven.

 • Marianne - Groene stapjes
  15 augustus 2017

  Ik zou zo’n apparaat nooit huren, maar ook de Angelsound niet. Ook al kun je hem maar 3x 10 minuten op een dag gebruiken, ik denk dat heel veel vrouwen zichzelf er helemaal gek mee zouden maken. Je trekt toch je eigen conclusies uit de beelden, medisch of niet. Maar goed, ik vind echo’s sowieso iets waarmee je voorzichtig moet omgaan, ook als ze door een professional worden gedaan. Meer echo’s dan nodig zou ik mezelf niet aan wagen…

 • Kelly Caresse
  15 augustus 2017

  Ik heb ‘m aangepast? Dankjewel voor je tip

 • Miriam
  15 augustus 2017

  Wij hebben dit al eens gedaan, ik was 16 weken zwanger en we waren nieuwsgierig. Hadden al goede echo’s gehad via het ziekenhuis. Hele leuke ervaring vonden wij het.

 • Mirthe
  15 augustus 2017

  Wat interessant, ik ben nu 8 weekjes dus niemand weet het nog, maar dit wil ik zeker gaan doen zodra het kan. Denk dat mijn vriend het ook gaaf zou vinden

 • Aneta
  15 augustus 2017

  Wauw! Het lijkt me zo ontzettend gaaf om zoiets te mogen ervaren. En dan welteverstaan op de bank in je eigen woonkamertje. Heel bijzonder!

 • Sylvia
  15 augustus 2017

  Heel bijzonder om zoiets moois in ongedwongen sfeer te mogen meemaken/doen. Ik had het wel gewild maar helaas.

 • Nathalie
  15 augustus 2017

  Toen ik zwanger was heb ik serieus getwijfeld om de babywatcher te huren. Het was mijn eerste zwangerschap en vooral de tijd tussen de eerste echo en de 20-weken echo vond ik zo lang duren. Mijn buikje groeide nog niet echt en ik voelde de baby bij 20 weken “pas” bewegen. In die tijd ertussen had ik het vooral erg leuk gevonden om even te spieken!

 • Lisette
  15 augustus 2017

  Als echoscopiste en voormalig verloskundige ben ik wel een beetje huiverig voor deze ontwikkeling. Bang dat neven dingen zien die er niet zijn en onnodig ongerust worden, of juist thuis iets ernstigs vinden. Een echo door een echoscopiste kost meestal maar rond de 40 euro, dan zou ik dat liever doen.
  Maar goed, uiteindelijk waren wij ook bang voor de angel sounds en dat zijn nauwelijks problemen mee. Fijn dat je maar kort kunt kijken, ik heb onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van echo’s en met name aan lang kijken (>1,5 uur) zouden risico’s kunnen zitten

 • Mommyadventures
  15 augustus 2017

  Ik was er in het begin heel nieuwsgierig naar maar denk niet dat ik hem nu nog zou huren met 31 weken, ben bang dat ik mezelf alleen maar druk loop te maken als ik iets “geks” zie.
  Daarnaast leven wij heel erg toe naar de echo’s en dat maakt het heel bijzonder, het speciale gaat er zo een beetje van af.

  Ik ga liever naar een gecertificeerdervaren echoscopiste toe en betaal hetzelfde zodat ik even kan spieken en in goede handen ben

 • Jamey
  15 augustus 2017

  Ik heb hem ook getest maar had nog best veel moeite met juist beeld krijgen. Best jammer!

 • Kim
  15 augustus 2017

  Ik las ooit in mijn biopsychologie boek dat een echo maken voor een baby niet erg prettig is. Het geluid van het apparaat geeft een geluid af in de baarmoeder dat net zo hard is als een voorbijrazende trein. Nou lijkt me dat niet erg prettig als je elke dag voor de grap even kijkt met het apparaat. Maarja ik ben ook geen specialist.

 • TravelBanana
  16 augustus 2017

  Het ziet er erg leuk uit! Jij hebt redelijk wat echo’s ernaast voor je diabetes. Ben je niet bang dat als jij die andere echo’s niet had, je je zorgen gaat maken over je kindje? Uiteindelijk zijn er mensen speciaal voor opgeleid om de juiste dingen over echo’s te kunnen zien. Ik ben zo bang dat ik mijzelf onnodig bang zou maken.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.