Zwanger: Hartje van de baby luisteren met Angelsound, wel of niet?

hartje luisteren met angelsound

Het hartje van de baby zelf luisteren met de Angelsound, wel of juist niet doen? Ik deel vandaag mijn ervaringen met de Angelsound, een apparaat wat ik al kocht in de zwangerschap van Lana die inmiddels al heel wat zwangere vriendinnen geleend hebben en die nu ook mijn derde zwangerschap meegaat. Een doppler om thuis het hartje (de hartslag) van de baby te luisteren. Is dit verstandig, of geeft het juist meer onzekerheid? Ik deel mijn ervaringen en ben benieuwd naar die van jullie!

Hartje van de baby luisteren met Angelsound, wel of niet doen?
De meningen zijn hierover verdeeld.  Je kunt er onterecht heel onzeker van worden wanneer je de hartslag van de baby niet kunt vinden. Ook is een kloppende hartslag geen garantie van een gezond of vitaal kindje. Ook is het nog best een techniek om de hartslag van de baby in je buik goed te kunnen vinden. Lukt dit je niet, dan wil dit nog niet zeggen dat er geen hartslag is, maar het kan je wel onzeker maken over de aanwezigheid van de hartslag van de baby in je buik. Als je zwangerschapsfora afgaat dan lees je er allerlei discussies over. Het zou zelfs schadelijk kunnen zijn doordat het straling zou afgeven. Ook zou je meer op je gevoel moeten vertrouwen. Allerlei meningen dus. Ik denk dat het belangrijk is om altijd je eigen gevoel af te gaan.

Is de Angelsound schadelijk? 
Ik ben ook eerst op onderzoek uitgegaan voor ik mijn eigen Angelsound heb aangeschaft. Ik kon geen wetenschappelijke bewijzen vinden dat dit apparaat schadelijk zou zijn. Ook heb ik mijn gynaecoloog om advies gevraagd, hij gaf aan dat het geen schade geeft voor de baby, maar dat je moet waken dat je er niet te onzeker van wordt.  Af en toe gebruiken is prima, maar zorg niet dat je eraan vast groeit ;).

Een leuk extraatje in je zwangerschap
Voor mij was de bevestiging  van de gynaecoloog de doorslaggevende reden om het apparaat wel aan te schaffen. Het leek me zo leuk om thuis de hartslag te kunnen luisteren en om dit af en toe ook te kunnen doen om een gerustgesteld gevoel tussen echo’s in te krijgen. Zeker wanneer je in de fase zit waarin je de baby nog niet kunt voelen bewegen, kan dit wat geruststelling geven. Maar ben altijd op je hoede, het is een fun-apparaatje en zeker geen medisch hulpmiddel. Bij twijfel of onzekerheid altijd aan de bel te trekken bij een arts of verloskundige, daar is dit apparaat geen medisch middel voor.

angelsound hartje baby luisterenBron

De Angelsound is dus echt een apparaat wat je als een extraatje kunt gebruiken om de hartslag van je baby te luisteren. Het maakt de beleving van je zwangerschap misschien wat ‘echter’ omdat je vaker je baby’tje kunt horen en het is heel leuk om dit ook te laten luisteren aan je partner, ouders, vriendinnen. Maar waak ervoor dat je jezelf blijft realiseren dat je er niet te obsessief mee wordt en het gewoon af en toe gebruikt.

Bij Aimy en deze baby lukt het mij al vanaf 8 weken om de hartslag van de baby te vinden met de Angelsound. Ik vond dat een enorm bijzondere ervaring. Ik gebruik ‘m gemiddeld 1-2 x per week en dan een paar minuutjes. Ik vind het een hele leuke toevoeging in de beleving van mijn zwangerschap, maar dit is voor iedere zwangere vrouw anders. Maak hier vooral je eigen keuze afweging in. Ik heb er mezelf en heel wat vriendinnen al blij mee kunnen maken en ervaar het zelf gewoon als een leuke beleving in je zwangerschap.

Ken jij de Angelsound doppler om thuis het hartje van de baby in je buik te luisteren? Gebruikte jij hem wel of juist niet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Zwanger: Hartje van de baby luisteren met Angelsound, wel of niet?”

 1. Zelf heb ik er geen gehad maar halverwege mijn tweede zwangerschap werd mijn schoonzus zwanger en zij kreeg er een van een kennis. Ze wilde weten of hij het deed dus lekker op mijn buik getest en dat was toch wel heel bijzonder. Als ik het eerder had geweten had ik er zelf een gekocht!
  Marloes onlangs geplaatst…Ouderschap: een reality checkMy Profile

 2. Ik heb er wel over nagedacht er eentje te kopen, maar uiteindelijk niet gedaan. Ik denk dat ik panisch zou worden als ik de hartslag niet zou kunnen vinden.
  Marije onlangs geplaatst…Kopen of huren?My Profile

 3. Ik heb er eigenlijk nog nooit van gehoord! Ik zou hm ook niet hebben aangeschaft als ik het had geweten! Ik kan mezelf al lekker onzeker maken en daar had dat apparaat niet mee geholpen denk ik! 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #8My Profile

 4. Ik heb ‘m ook en vind het erg fijn. Gebruik m vanaf week 11. Ik had meteen de hartslag te pakken, dat was ook wel fijn. Maar wil het ding toch niet te vaak gebruiken want heb ook gelezen dat de geluidsgolven voor de foetus niet prettig zijn, en dat ze er echt voor wegzwemmen. Is wel onderzoek naar gedaan. Dus hier hooguit 1x per week een halve minuut.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Clinique Lash Power Flutter To Full MascaraMy Profile

 5. Ik heb dit bij beide zwangerschappen niet gedaan. Het lijkt mij alleen maar onzekerheid brengen als je het even niet kunt vinden en zo blijven de bezoekjes aan de verloskundige toch iets specialer, aangezien je het daar dan kunt luisteren 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Diary: Bloesempark, op de bank & zonMy Profile

 6. Hier heb ik nooit gebruik gemaakt van zo’n apparaatje, hier werd er iedere keer bij de verloskundige zowel geluisterd als gekeken met de echo.

 7. Oh ik zou dus binnen drie minuten verslaafd zijn aan dat ding, gewoon omdat het me zo gezellig lijkt om naar dat prachtig kloppende hartje te luisteren. Tijdens mijn zwangerschap was ik gelukkig nooit onzeker, dus daar hoef ik ‘m niet voor te hebben.
  Anouk onlangs geplaatst…Mommy tag voorjaar 2017My Profile

 8. Ikheb hem bij m’n eerste zwangerschap Morris gen lenen van een vriendin. Ik vond het erg lastig om de hartslag te vinden, maar misschien was het daar ook nog wat vroeg voor. Als ik hem niet kon vinden moest ik wel tegen mezelf lullen als brugman, anders zou inderdaad de, toch al bestaande onzekerheid, sterker worden. Gelukkig kon ik de helft van de tijd wel de hartslag oppikken, maar dan vaak voor een hele korte tijd. Dit was dan al voldoende voor geruststelling. Bij de tweede ging het allemaal te snel om me daar zorgen om te maken.
  Rachel onlangs geplaatst…Ik als blogger-tagMy Profile

 9. Ik ken ‘m van jou, haha! Je vertelde toen je zwanger was van Lana dat je hem gebruikte 🙂 ik heb er zelf nooit een aangeschaft want was bang dat ik te fanatiek met dat ding ging luisteren, haha, maar in beide zwangerschappen had ik momenten dat ik de meiden een tijdje niet voelde en wenste ik echt dat ik een doppler had… toch een fijne bevestiging dan denk ik
  Wendy onlangs geplaatst…Mama van 2 meidenMy Profile

 10. Hier ook eentje en gebruik hem sinds 11 weken zwangerschap! Heel erg blij mee, vind het erg bijzonder om het hartje te luisteren thuis? Ook nog nooit problemen gehad met het vinden van het hartje en ben inmiddels bijna 15 weken zwanger.

 11. Het wordt door alle artsen afgeraden. Mijn VK vertelde zelfs dat het mogelijk wel schadelijk kan zijn, omdat je onnodig stralen blijft geven aan een baby. Vandaar dat je , als je geen medische indicatie hebt, enkele x een doptone en echo krijgt.

 12. Ik heb er ook 1 en regelmatig gebruikt …
  Soms als ik me onzeker voelde kon ik even luisteren … ik kon er zelfs mee in slaap vallen..
  Vond het erg fijn het hartje te horen toen ik nog geen schopjes voelde…
  Ik heb hem bewaard voor een evt. Volgende zwangerschap

 13. Ik zou het ook niet aandurven. Mijn verloskundige laat het hartje pas vanaf 12 weken horen omdat de straling/golven daarvoor mogelijk schadelijk zijn. Zoveel mensen, zoveel adviezen dus 😉
  En ik zou er mega ongerust van worden als ik niets zou horen.
  Vanaf hoeveel weken kon je deze zwangerschap wat horen?
  Het lijkt me wel heel bijzonder.

 14. Thuis heb ik een stethoscoop waarmee ik weleens probeer te luisteren. Het enige dat is echt hoor zijn mijn rommelende darmen haha.
  Gelukkig was de kleine op de laatste echo erg actief 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.