Zwanger: Hartje van de baby luisteren met Angelsound, wel of niet?

hartje luisteren met angelsound

Het hartje van de baby zelf luisteren met de Angelsound, wel of juist niet doen? Ik deel vandaag mijn ervaringen met de Angelsound, een apparaat wat ik al kocht in de zwangerschap van Lana die inmiddels al heel wat zwangere vriendinnen geleend hebben en die nu ook mijn derde zwangerschap meegaat. Een doppler om thuis het hartje (de hartslag) van de baby te luisteren. Is dit verstandig, of geeft het juist meer onzekerheid? Ik deel mijn ervaringen en ben benieuwd naar die van jullie!

Hartje van de baby luisteren met Angelsound, wel of niet doen?
De meningen zijn hierover verdeeld.  Je kunt er onterecht heel onzeker van worden wanneer je de hartslag van de baby niet kunt vinden. Ook is een kloppende hartslag geen garantie van een gezond of vitaal kindje. Ook is het nog best een techniek om de hartslag van de baby in je buik goed te kunnen vinden. Lukt dit je niet, dan wil dit nog niet zeggen dat er geen hartslag is, maar het kan je wel onzeker maken over de aanwezigheid van de hartslag van de baby in je buik. Als je zwangerschapsfora afgaat dan lees je er allerlei discussies over. Het zou zelfs schadelijk kunnen zijn doordat het straling zou afgeven. Ook zou je meer op je gevoel moeten vertrouwen. Allerlei meningen dus. Ik denk dat het belangrijk is om altijd je eigen gevoel af te gaan.

Is de Angelsound schadelijk? 
Ik ben ook eerst op onderzoek uitgegaan voor ik mijn eigen Angelsound heb aangeschaft. Ik kon geen wetenschappelijke bewijzen vinden dat dit apparaat schadelijk zou zijn. Ook heb ik mijn gynaecoloog om advies gevraagd, hij gaf aan dat het geen schade geeft voor de baby, maar dat je moet waken dat je er niet te onzeker van wordt.  Af en toe gebruiken is prima, maar zorg niet dat je eraan vast groeit ;).

Een leuk extraatje in je zwangerschap
Voor mij was de bevestiging  van de gynaecoloog de doorslaggevende reden om het apparaat wel aan te schaffen. Het leek me zo leuk om thuis de hartslag te kunnen luisteren en om dit af en toe ook te kunnen doen om een gerustgesteld gevoel tussen echo’s in te krijgen. Zeker wanneer je in de fase zit waarin je de baby nog niet kunt voelen bewegen, kan dit wat geruststelling geven. Maar ben altijd op je hoede, het is een fun-apparaatje en zeker geen medisch hulpmiddel. Bij twijfel of onzekerheid altijd aan de bel te trekken bij een arts of verloskundige, daar is dit apparaat geen medisch middel voor.

angelsound hartje baby luisterenBron

De Angelsound is dus echt een apparaat wat je als een extraatje kunt gebruiken om de hartslag van je baby te luisteren. Het maakt de beleving van je zwangerschap misschien wat ‘echter’ omdat je vaker je baby’tje kunt horen en het is heel leuk om dit ook te laten luisteren aan je partner, ouders, vriendinnen. Maar waak ervoor dat je jezelf blijft realiseren dat je er niet te obsessief mee wordt en het gewoon af en toe gebruikt.

Bij Aimy en deze baby lukt het mij al vanaf 8 weken om de hartslag van de baby te vinden met de Angelsound. Ik vond dat een enorm bijzondere ervaring. Ik gebruik ‘m gemiddeld 1-2 x per week en dan een paar minuutjes. Ik vind het een hele leuke toevoeging in de beleving van mijn zwangerschap, maar dit is voor iedere zwangere vrouw anders. Maak hier vooral je eigen keuze afweging in. Ik heb er mezelf en heel wat vriendinnen al blij mee kunnen maken en ervaar het zelf gewoon als een leuke beleving in je zwangerschap.

Ken jij de Angelsound doppler om thuis het hartje van de baby in je buik te luisteren? Gebruikte jij hem wel of juist niet? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee!

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

37 reacties

 • Patricia
  10 april 2017

  Wij hebben dit niet gedaan. Toch kan ik me voorstellen dat ik het een volgende keer wel zou doen. Ik vond namelijk het aantal echo’s dat je krijgt enorm weinig. En soms wil je de kleine als bevestiging toch even horen.
  Patricia onlangs geplaatst…Nijmeegse Vierdaagse als moeder langs de kantMy Profile

 • Danielle | Mama Lifestyle Blog
  10 april 2017

  Ik heb nooit een doppler gekocht. Ik heb het ook nog nooit overwogen. Wanneer ik bij de verloskundige was en het hartje van mijn kindje hoorde, vond ik het heel bijzonder, maar ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om een doppler te kopen zodat ik thuis ook de hartslag kon horen.
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Meer vrijheid, vrije tijd en geld als ondernemer?My Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  10 april 2017

  Ik heb het nooit gedaan, niet eens over na gedacht. Ik denk ook niet dat ik het zal doen als ik ooit nog zwager raak.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalist Monday: Waarom ik besloot minimalist te worden.My Profile

 • Kelly
  10 april 2017

  Dat kende ik nog niet, leuk om te onthouden voor later, of als cadeautje voor mijn zusje.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #128-129 Een roodharige trotse tante op een modelbouwbeursMy Profile

 • Lisette
  10 april 2017

  Ik had hem ook bij mijn eerste zwangerschap! Al had ik bijv de andere twee een echte doptone, en werkt dat wel een stuk fijner. Inderdaad belangrijk om de verloskundige in te schakelen als je ongerust bent!
  Lisette onlangs geplaatst…Boer Zoekt Vrouw afl 9 of 10: en de winnares is…My Profile

 • Channa
  10 april 2017

  Wij hebben hem ook gehad, maar ik snap het wel als men adviseert het niet te doen. Het is niet altijd even makkelijk om het hartje te vinden, dus zeker niet doen als je jezelf heel snel gek maakt.
  Channa onlangs geplaatst…Persoonlijk: Ziekte van Graves – 6 maanden verder…My Profile

 • Sophie
  10 april 2017

  Oh wauw ik had hier echt nog nooit van gehoord. Bijzonder zeg!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #69 – Stoppen met bloggen?My Profile

 • Nicole
  10 april 2017

  Nee niet eens over nagedacht eigenlijk ook. En misschien ook maar goed ook want weet nog wel 1x bij de verloskundige duurde het opeens een paar minuten voor zij t hartje kon vinden en ik was al in paniek. Laat staan als ik het zelf probeer..
  Nicole onlangs geplaatst…We hebben dé naam! En deze namen worden het niet..My Profile

 • Marloes
  10 april 2017

  Zelf heb ik er geen gehad maar halverwege mijn tweede zwangerschap werd mijn schoonzus zwanger en zij kreeg er een van een kennis. Ze wilde weten of hij het deed dus lekker op mijn buik getest en dat was toch wel heel bijzonder. Als ik het eerder had geweten had ik er zelf een gekocht!
  Marloes onlangs geplaatst…Ouderschap: een reality checkMy Profile

 • Marije
  10 april 2017

  Ik heb er wel over nagedacht er eentje te kopen, maar uiteindelijk niet gedaan. Ik denk dat ik panisch zou worden als ik de hartslag niet zou kunnen vinden.
  Marije onlangs geplaatst…Kopen of huren?My Profile

 • sabrina
  10 april 2017

  Volgens mij moet het heerlijk zijn om hiermee af en toe te kunnen luisteren.
  sabrina onlangs geplaatst…Zomervakantie in zichtMy Profile

 • Malou
  10 april 2017

  Ja, ik gebruikte hem ook zo nu en dan. Ook als ik Lenn opeens niet voelde trouwens, dat stelde me dan een beetje gerust.
  Malou onlangs geplaatst…Zo mooi is een keizersnedeMy Profile

 • Nicole
  10 april 2017

  Ik heb er eigenlijk nog nooit van gehoord! Ik zou hm ook niet hebben aangeschaft als ik het had geweten! Ik kan mezelf al lekker onzeker maken en daar had dat apparaat niet mee geholpen denk ik! 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #8My Profile

 • Sanne Marlijn
  10 april 2017

  Ik heb ‘m ook en vind het erg fijn. Gebruik m vanaf week 11. Ik had meteen de hartslag te pakken, dat was ook wel fijn. Maar wil het ding toch niet te vaak gebruiken want heb ook gelezen dat de geluidsgolven voor de foetus niet prettig zijn, en dat ze er echt voor wegzwemmen. Is wel onderzoek naar gedaan. Dus hier hooguit 1x per week een halve minuut.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Clinique Lash Power Flutter To Full MascaraMy Profile

 • Nicole
  10 april 2017

  Bij de zwangerschap van ons zoontje heb ik het wel gedaan. Ik was heel angstig na de missed abortion. Maar je maakt jezelf ook helemaal gek ermee dus bij de zwangerschap van onze dochter niet meer gebruikt.
  Nicole onlangs geplaatst…Must-read artikelen van andere blogs! #3My Profile

 • Karlien
  10 april 2017

  Ik heb het wel gedaan, was die eerste weken zo onzeker en het nam de stress weg. Hartje hoorde ik al heel vroeg, dus dat gaf mij echt vertrouwen.
  Karlien onlangs geplaatst…Rondreis Amerika met babyMy Profile

 • Sylvia
  10 april 2017

  Ik had dit ook graag willen hebben tijdens mijn zwangerschap. Toch wel heel bijzonder om dat thuis te doen..
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #14My Profile

 • Loes Johanna
  10 april 2017

  Ik heb er tijdens mijn zwangerschap bewust niet voor gekozen, inderdaad doordat ik bang was dat ik mezelf gek zou maken. Maar wie weet een eventuele volgende keer..
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Loes’ Photo Diary 8My Profile

 • Joyce
  10 april 2017

  Ik gebruik het niet, ben bang dat ik het hartje niet hoor en dan mega onzeker ga worden.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #14 – Ziek, 20-weken en Sofie jarig!My Profile

 • Essma
  10 april 2017

  Ik heb het nooit overwogen. Waarom weet ik eigenlijk ook niet ? Ik kan me wel voorstellen waarom sommige aanstaande mama’s het wel willen! Mooiste geluid wat er is natuurlijk! ?
  Essma onlangs geplaatst…Wat heb jij met je bruidsjurk gedaan?My Profile

 • Liset
  10 april 2017

  Voor is dit al lang niet meer relevant, maar misschien was het zeker een leuke aanvulling geweest als dit er was toen ik zwanger was :). Ligt er natuurlijk ook aan hoe duur het apparaatje is! Is het redelijk betaalbaar?
  Liset onlangs geplaatst…Outfit | Mijn nieuwe Steve Madden Carrson velvet blue heelsMy Profile

 • Shirley
  10 april 2017

  Ik heb dit bij beide zwangerschappen niet gedaan. Het lijkt mij alleen maar onzekerheid brengen als je het even niet kunt vinden en zo blijven de bezoekjes aan de verloskundige toch iets specialer, aangezien je het daar dan kunt luisteren 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Diary: Bloesempark, op de bank & zonMy Profile

 • Gerdi
  10 april 2017

  Hier heb ik nooit gebruik gemaakt van zo’n apparaatje, hier werd er iedere keer bij de verloskundige zowel geluisterd als gekeken met de echo.

 • Leonie
  10 april 2017

  Ik heb ‘t 1x gedaan en toen kon ik t hartslagje niet vinden. Helemaal in paniek was ik…pff
  Leonie onlangs geplaatst…Het huishouden nu ik mama benMy Profile

 • Anouk
  10 april 2017

  Oh ik zou dus binnen drie minuten verslaafd zijn aan dat ding, gewoon omdat het me zo gezellig lijkt om naar dat prachtig kloppende hartje te luisteren. Tijdens mijn zwangerschap was ik gelukkig nooit onzeker, dus daar hoef ik ‘m niet voor te hebben.
  Anouk onlangs geplaatst…Mommy tag voorjaar 2017My Profile

 • Rachel
  10 april 2017

  Ikheb hem bij m’n eerste zwangerschap Morris gen lenen van een vriendin. Ik vond het erg lastig om de hartslag te vinden, maar misschien was het daar ook nog wat vroeg voor. Als ik hem niet kon vinden moest ik wel tegen mezelf lullen als brugman, anders zou inderdaad de, toch al bestaande onzekerheid, sterker worden. Gelukkig kon ik de helft van de tijd wel de hartslag oppikken, maar dan vaak voor een hele korte tijd. Dit was dan al voldoende voor geruststelling. Bij de tweede ging het allemaal te snel om me daar zorgen om te maken.
  Rachel onlangs geplaatst…Ik als blogger-tagMy Profile

 • Wendy
  10 april 2017

  Ik ken ‘m van jou, haha! Je vertelde toen je zwanger was van Lana dat je hem gebruikte 🙂 ik heb er zelf nooit een aangeschaft want was bang dat ik te fanatiek met dat ding ging luisteren, haha, maar in beide zwangerschappen had ik momenten dat ik de meiden een tijdje niet voelde en wenste ik echt dat ik een doppler had… toch een fijne bevestiging dan denk ik
  Wendy onlangs geplaatst…Mama van 2 meidenMy Profile

 • Cynthia
  10 april 2017

  Ik heb het nooit gebruikt. Verder ken ik meiden die het wel deden of juist niet. En ik denk, dat als de gynaecoloog zegt dat het geen schade toebrengt, ik er ook gerust op zou zijn hoor.
  Cynthia onlangs geplaatst…Bloggers ontmoeten. Hoe was dat nou?My Profile

 • Esmée
  10 april 2017

  Hier ook eentje en gebruik hem sinds 11 weken zwangerschap! Heel erg blij mee, vind het erg bijzonder om het hartje te luisteren thuis? Ook nog nooit problemen gehad met het vinden van het hartje en ben inmiddels bijna 15 weken zwanger.

 • Lenthe
  10 april 2017

  Het wordt door alle artsen afgeraden. Mijn VK vertelde zelfs dat het mogelijk wel schadelijk kan zijn, omdat je onnodig stralen blijft geven aan een baby. Vandaar dat je , als je geen medische indicatie hebt, enkele x een doptone en echo krijgt.

 • Kelly Caresse
  10 april 2017

  Door alle artsen, behalve mijn gynaecoloog 🙂

 • Lisette
  10 april 2017

  Ik heb er ook 1 en regelmatig gebruikt …
  Soms als ik me onzeker voelde kon ik even luisteren … ik kon er zelfs mee in slaap vallen..
  Vond het erg fijn het hartje te horen toen ik nog geen schopjes voelde…
  Ik heb hem bewaard voor een evt. Volgende zwangerschap

 • Lenthe
  10 april 2017

  Moest allerlei zijn zie ik nu. Je moet t uiteraard zelf weten ;)….

 • Bet
  10 april 2017

  Ik zou het ook niet aandurven. Mijn verloskundige laat het hartje pas vanaf 12 weken horen omdat de straling/golven daarvoor mogelijk schadelijk zijn. Zoveel mensen, zoveel adviezen dus 😉
  En ik zou er mega ongerust van worden als ik niets zou horen.
  Vanaf hoeveel weken kon je deze zwangerschap wat horen?
  Het lijkt me wel heel bijzonder.

 • Leonie van Mil
  11 april 2017

  Ik heb hem ook nooit gebruikt. Om inderdaad de reden dat ik bang was het hartje niet te kunnen vinden. Ik probeerde gewoon iedere dag momenten te pakken om mijn kleintje te kunnen voelen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk – pauzeMy Profile

 • Irene
  11 april 2017

  Thuis heb ik een stethoscoop waarmee ik weleens probeer te luisteren. Het enige dat is echt hoor zijn mijn rommelende darmen haha.
  Gelukkig was de kleine op de laatste echo erg actief 😀

 • rachel
  11 april 2017

  ik heb het nooit gedaan, en ben er ook geen voorstander van eerlijk gezegd 😉
  rachel onlangs geplaatst…VondelparkMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.