Babynamen kiezen, een populaire naam of juist een unieke? + Winactie

Babynamen kiezen, dat is een lastige klus. Het kiezen van de juiste naam voor je kindje is ontzettend moeilijk. Het is een naam die je kindje zijn/haar hele leven nog bij zich zal dragen en je wilt ook dat hij/zij er niet mee gepest zal worden. Daarbij wil je dat het nog matcht met de achternaam en eventueel andere namen in het gezin. De naam Lana hadden we al vrij snel in gedachten. Zelf waren we er voor de pretecho nog heilig van overtuigd dat ik een jongentje in mijn buik zou dragen. De jongensnaam was bedacht, vonden we helemaal perfect bij ons passen, en het vinden van die meisjesnaam, ja die hadden we ook al maar daar waren we niet zo mee bezig. Tot we vol verrassing een meisje bleken te verwachten, de jongensnaam is in de ‘toekomstige namen box’ gestopt en Lana droeg ik de hele zwangerschap bij me. Niemand wist haar naam, behalve wij en dat vonden we heel speciaal. Wij vonden het ook belangrijk om geen naam uit de top-10 meest populaire namen te kiezen. We zagen het al voor ons dat Lana dan in de klas zou zitten met nog 3 Lana’s. Niet zo handig.

Ik ontving van de Ruijter een persbericht, en twee gepersonaliseerde pakjes met muisjes. De ene was heel erg schattig voor Lana met haar naam en geboortedatum. De andere gaf het bericht dat Kelly is geboren. Stiekem wel heel leuk dat dit zelfs na 23 jaar als wereldnieuws bekend mag worden. Haha ik was super dankbaar met dit pakje voor mij, en had er ook wel veel lol om. Anyways ik ben dol op beschuit met muisjes en de geboorte van Lana en alle kraamvisite waren het perfecte excuus om heel veel te genieten van dit Hollandse ritueel.

Het leuke is, de Ruijter heeft uitgezocht wat de populairste namen waren. Mijn naam ‘Kelly’ was in 1991 de meest populaire naam en werd toe 739 keer gegeven. In dit jaar was mijn naam een stuk minder populair en werd deze slechts 14 keer uitgedeeld. Ook kwam de Ruijter met een lijst namen die toch wel wat apart te noemen. Wat dacht je van : Amnesie? Karamel, Prince, Stoffer of Dobber? Of Kluuk, Kano, Rehab of Chief? Ook heb ik vrij weinig met Winniwince, Bingo of Faith-heavenly?
Dit is het populaire namenlijstje van 2013!

De top 10 meisjes namen:            De top 10 jongensnamen:

 1.  Tess                                                   1. Sem
 2. Sophie                                               2. Bram
 3. Julia                                                   3. Levi
 4.  Emma                                               4. Finn
 5. Lisa                                                     5. Lucas
 6. Fenna                                                 6. Milan
 7. Anna                                                   7. Daan
 8. Zoe                                                      8. Jesse
 9.  Sara                                                    9. Luuk
 10.  Eva                                                     10. Jayden

Je kunt nu bij de Ruijter je eigen gepersonaliseerde pakje muisjes bestellen. Voor 2,75 euro incl. verzenden bestel je een gepersonaliseerde cover voor om je pakje met muisjes, en voor 7,50 euro incl. verzenden bestel je een pakje muisjes die geheel gepersonaliseerd is. Een leuke boodschap: Ik mag 5 van deze gepersonaliseerde pakjes (twv. 7,50 per stuk) verloten aan de bezoekers van mijn blog, en daar word ik blij van!

Hoe maak je kans op zo’n gepersonaliseerd pakje geboortemuisjes?

 • Laat in de reacties achter dat je meedoet aan deze winactie, heel simpel!
 • Volg mijn blog via  via Bloglovin’.  en like dit bericht. 

De winactie loopt vanf woensdag 18 december tot en met vrijdag 20 december. Op zaterdag 21 december krijgen de winnaars persoonlijk bericht met een actiecode om de gepersonaliseerde geboortemuisjes te bestellen.

Doen jullie mee aan de winactie? En welke naam zou jij er op laten zetten?
Op zoek naar alternatieven voor een beschuit met muisjes voor kraamvisite? Ik zette wat leuke ideetjes voor je op een rijtje!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • WeHeartFit
  18 december 2013

  Stoffer, Dobber, Kluuk en Kano…. Wat bezielt mensen? Haha ieder zijn eigen ding maar om je kind nou stoffer te noemen is zeer eigenaardig in mijn ogen. Ach het is wel origineel! Het lijstje met meest populaire namen kan ik me wel redelijk in vinden. Lana blijft een super naam, welke bij mij ook vaak in gedachte is geweest omdat ik mega fan ben van Lana del Rey haha.

  Ik doe alleen niet mee aan je winactie, ik lust geen muisjes!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…Waarom ik calorieën tellen onzin vindMy Profile

 • martinaa89
  18 december 2013

  Ik vind namen altijd fascinerend! Leuk om over te lezen 🙂
  martinaa89 onlangs geplaatst…18 December 2013 – New in DressesMy Profile

 • Nadia
  18 december 2013

  Ja, ik doe mee! Superleuk! En ik zou de naam van mijn vriend erop zetten. 🙂

 • joyce
  18 december 2013

  Wat een leuke winactie! Lijkt me erg leuk om te hebben voor Aron 🙂
  joyce onlangs geplaatst…Blogmas: DIY kerstcadeausMy Profile

 • Sharmayne
  18 december 2013

  Zo kijk ik elk jaar weer uit naar de lijst van de SVB. Heerlijk gillen van het lachen kan ik daarom… Hoe verzinnen sommige mensen het toch?

  Wij doen mee leuk!
  Sharmayne onlangs geplaatst…Eendjes!My Profile

 • Sylvia Kuijsten
  18 december 2013

  Oef, namen zijn zo lastig! Ik heb er wel een paar in m’n hoofd, mocht het moment van eigen kinderen ooit daar zijn. Hopelijk staan ze tegen die tijd niet in de top tien 😉
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Fijne 2013 momenten!My Profile

 • Dagmar
  18 december 2013

  Aah wat een super leuk artikel en mooie namen top! Blijft lastig, want het moet je hele leven natuurlijk passen <3 Ik vind dat jullie een prachtige naam hebben uitgekozen!
  Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / Een extra stempeltje ‘Fibromyalgie’My Profile

 • Suzanne
  18 december 2013

  Super leuk om te lezen en ik ben dol op de muisjes! hihi Maar ik sla over!
  Suzanne onlangs geplaatst…Friendliest FriendsMy Profile

 • Anne Solveig
  18 december 2013

  Leuke actie Kel!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…ON/OFFLINE FREE RUNSMy Profile

 • Amy
  18 december 2013

  Ik doe mee met de winactie! Lijkt me super leuk om te bestellen voor mijn (nog ongeboren) kindje! Binnenkort weten we het geslacht en de namen zijn we al over uit! Hartstikke leuk!

 • Susanne
  18 december 2013

  Zo leuk! Het is echt een eeuwigheid geleden dat ik muisjes heb gegeten nu ik ze zie haha. Is wel leuk om later aan dr te laten zien!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept uit…..: TruffeltaartMy Profile

 • Joyce
  18 december 2013

  Ooh wat een leuke actie! Super leuk omdat ik nu net in mijn kraamtijd ga met ons zoontje!!!

  Wat een bizarre namen kunnen mensen toch aan hun kinderen geven! De meest bizarre die ik ooit op n bordje in een tuin heb zien staan zijn Jobbelle (meisje) en Drik (jongen)

 • Tedje
  18 december 2013

  Oooh Kelly ik doe heel graag mee! Dit zou een super cadeautje zijn voor mijn vriendin, die is héél binnenkort uitgerekend: om precies te zijn, vandaag! Ik heb nog niks van haar gehoord en begin behoorlijk zenuwachtig te worden, haha! Ik volg je natuurlijk op Bloglovin en heb het bericht geliked. X
  Tedje onlangs geplaatst…Glamourous Winter met OriflameMy Profile

 • Manon
  18 december 2013

  Ik vind Lana echt een prachtige naam! Zelf heb ik ook al wat meisjesnamen op mijn lijstje staan voor als ik ooit een kindje mag krijgen. Jongensnamen vind ik zoooo moeilijk…
  Manon onlangs geplaatst…RECEPT: Pizza PistoletjeMy Profile

 • Hester
  18 december 2013

  Ik vind het altijd leuk om te zien wat voor namen ouders kiezen voor hun kinderen. Het lijkt me zelf heel moeilijk een naam te kiezen maar ik denk dat je echt voor je gevoel moet gaan. Gelukkig kun je je minder altijd nog een twee naam geven. Ik zou mijn kindje nooit een populaire naam geven, mijn eigen naam vond ik vroeger verschrikkelijk maar ik vind het nu fijn dat ik eigenlijk niemand ken met mijn naam. In mijn geval is het moeilijker want ik zou mijn kindje wel een Hollandse naam willen geven maar heb een buitenlandse vriend en het moet in zijn taal ook uit te spreken zijn.
  Hester onlangs geplaatst…Jij kunt het ook!My Profile

 • Kimberly
  18 december 2013

  Winniwince en Faith-heavenfly, hahaha ik ga stuk hier..hoe kom je erop zo je kind te noemen eigenlijk.. Ik heb er ook vrij weinig mee eerlijk gezegd. Ik heb al samen met mijn vriend één naam bedacht die we ons kindje zouden willen geven (ik ben nog niet zwanger o.i.d. hoor haha!) Maar ik zou heel graag mee willen doen, lijkt me leuk om in huis te hebben, muisje zijn namelijk altijd lekker hihi
  Kimberly onlangs geplaatst…Mijn favoriete kerstliedjesMy Profile

 • Cindy
  18 december 2013

  Leuke actie! Namen kiezen is lastig het moet klinken als je hem afkort, met de achternaam en ook als zij/hij ouder is. Wij moesten er ook even over nadenken maar ben erg blij met de naam die mijn dochtertje heeft. Voor haar zou ik hem dan ook willen winnen. Na haar geboorte ben ik ook dol op beschuit met muisjes haha 😉

 • Whitney
  18 december 2013

  Wat leuk!! Ik heb al een pakje voor onze Elvy besteld. Kijk maar bij me instagram foto’s
  Whitney onlangs geplaatst…ABC TagMy Profile

 • Rosalie
  18 december 2013

  Je gaat je kind toch niet Rehab noemen.
  Rosalie onlangs geplaatst…Music Of The WeekMy Profile

 • Whitney
  18 december 2013

  Ik eet elke dag wel beschuit met muisjes haha. Te lekker.

  De naam van onze zoon is trouwens een naam uit Joegoslavie. Me vriend komt daar vandaan en ik hoorde deze naam een keer op vakantie. Was er gelijk gek op. Wel 100 keer gevraagd wat was het ook alweer en hoe zeg ik het. Uitspraak is namelijk Elwedien 🙂
  Whitney onlangs geplaatst…ABC TagMy Profile

 • Lisa
  18 december 2013

  Heel leuk! Ik doe mee! Ik zou de naam van ons kindje er op zetten. Welke naam dit is verklap ik nog niet, want ons kindje zit nog lekker in mijn buik 🙂 De naam staat in ieder geval niet in de top 10!

 • Christine
  18 december 2013

  Wat een leuke winactie! Ik zou de naam van onze toekomstige baby er op zetten, maar deze verklap ik natuurlijk nog niet 😉 we weten het zelf ook nog niet, omdat we niet weten of het een jongen of meisje wordt… over 2 maanden zullen we er achter komen!

 • Danielle
  18 december 2013

  Leuk! Wil m ook voor mezelf 😉
  Wat vind je trouwens van Pop of Pel…..pfffff wat een hoop bijzondere namen zijn er toch….
  Gr, Danielle

 • xPuceX
  18 december 2013

  Pfff… een naam uitkiezen is zo makkelijk nog niet. Voor een meisje hadden we 1 naam die we allebei gelijk mooi vonden. Van het begin af aan “wist” ik dat het een jongetje zou worden (dat bleek ook zo te zijn) en met nog 4 weken zwangerschap te gaan twijfelen we nog tussen 3 namen die we alledrie mooi vinden. We hebben maar besloten de geboorte af te wachten en dan te besluiten.
  Ik vind het een leuke winactie en doe graag mee om kans te maken. Erg origineel en leuk om de verpakking te bewaren of in te plakken in een baby of foto album.

 • Bibian
  18 december 2013

  Namen zijn zooo moeilijk. Voor een meisje heb ik er genoeg, voor een jongetje had ik er één. En zo heet mijn zoontje nu. Ben benieuwd mochten we een tweede zoon krijgen ooit, want dat vind ik echt heel moeilijk! Lana is echt een mooie naam! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Baby MemoriesMy Profile

 • iscreambeauty
  18 december 2013

  Wij werken allebei als juf op een basisschool en daardoor horen we heeeeel veel namen voorbij komen. Zo hebben we ook al snel een beeld bij een bepaalde naam en dat maakt het wel lastig om later een naam te kiezen.
  iscreambeauty onlangs geplaatst…Essence Superheroes nail polish removerMy Profile

 • Anouk
  18 december 2013

  Wat een leuke win-actie!
  Anouk onlangs geplaatst…VipboxMy Profile

 • Lieke
  19 december 2013

  Op 4 dec is onze dochter Myla geboren! Dit lijkt me geweldig voor haar!

 • Geertje Boekhouder
  19 december 2013

  Ik doe heeeeel graag mee aan deze winactie!!

 • Sas
  20 december 2013

  Ja ik doe mee<3
  Als cadeautje voor de 1 van de kleintjes die dit jaar zijn geboren in mijn vriendenkring 🙂
  Sas onlangs geplaatst…Music @ the moment #8My Profile

 • Anne
  20 december 2013

  Wij gaan zeker voor een originele naam.. Maar ook eentje die een mooie betekenis heeft..
  Ik zou t wel weten welke naam ik erop zou zetten, die van het kleine wonder dat momenteel in mijn buik groeit.. Maar welke dat is, dat vertel ik pas als hij geboren is 🙂
  Wel echt een super leuk idee van de Ruyter dat zoiets te maken is!

 • zoe
  21 december 2013

  ik doe mee!
  echt grappig dat mijn naam in de top 10 staat haha!

 • Angelique
  21 december 2013

  liever een unieke naam, maar die spreken/schrijven mensen vaak verkeerd uit of schrijven ze verkeerd. Vind het trouwens wel een onwijs leuk cadeau dat van de Ruijter.

 • Anita te Gussinklo
  27 december 2013

  Wat een leuk artikel. Ik weet nog dat wij best lang bezig waren met namen. Mede door mijn lange achternaam moet het toch wel klinken.
  Mijn zoon Tim is gek op muisjes dus die zou ik op het pakje van de Ruijter laten zetten.

 • Kelly Caresse | Mommy monday : Hoe komen we aan de meisjesnaam Lana?
  5 mei 2014

  […] wilden liever geen naam uit de top 10 babynamen want dat vonden we niet zo origineel. Vanaf dat we het geslacht wisten praatten vriendlief en ik […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.