Mommy monday : Hoe komen we aan de meisjesnaam Lana?

Hoe komen we toch op de naam van onze dochter Lana? Dat is een vraag die ik eigenlijk nog helemaal niet op mijn blog beantwoord heb. Hoe bedenk je de babynaam voor je zoon of dochter? Waar let je dan op en past het wel bij de achternaam die het kindje gaat krijgen? Kies je voor een makkelijke naam of juist een hippe naam uit de namen top 10? En zal de naam die je bedenkt eigenlijk wel passen bij het kindje dat eruit komt? Zo is Kelly helemaal een naam voor mij maar zou ik mezelf echt geen ‘Lieke’ of ‘Annabel’ vinden maar hoe bedenken ouders dat toch? Vandaag ga ik met jullie delen hoe we aan de naam van Lana zijn gekomen. Ook ben ik benieuwd hoe jullie de naam van jullie zoon of dochter bedacht hebben, of dat jij al een babynaam in gedachten hebt voor je toekomstige kindje(s)?

In de eerste 16 weken van de zwangerschap van Lana was ik ervan overtuigd dat we een zoon zouden krijgen. De jongensnaam was voor ons al helemaal duidelijk en die had ik bedacht. Yannick had de meisjesnaam bedacht en dat was Lana maar ik dacht dat we die toch niet nodig zouden hebben. Toen bleek dat we een meisje verwachtten was het gelijk duidelijk, dit wordt Lana. Ik vond het een heel mooi gebaar dat Yannick de naam van zijn dochter bedacht had en ik vind de naam origineel, heel lieflijk maar ook makkelijk te onthouden en te schrijven. We wilden allebei een naam doen die voor iedereen makkelijk uit te spreken is maar ook eenvoudig te spellen is. Lana is dus niet vernoemd naar iets of iemand, en ook niet naar Lana del Ray haha.

We wilden liever geen naam uit de top 10 babynamen want dat vonden we niet zo origineel. Vanaf dat we het geslacht wisten praatten vriendlief en ik in huis over onze dochter Lana. Yannick praatte tegen mijn buik en riep haar naam en voor ons was het continue praten over Lana. Als er mensen in onze buurt waren dan mochten we die naam niet uitspreken natuurlijk om het nog een verrassing te laten blijven. Dan spraken we over ons meisje, dochter of ons wondertje. Het was dan ook bizar om na haar geboorte op de operatiekamer haar naam voor het eerst te noemen. We waren natuurlijk overvallen door een bevalling bij 34 weken zwangerschap, en we hadden er nog helemaal niet over nagedacht wie de naam van Lana op dat moment zou uitspreken. Toen de arts vroeg wat haar naam zou zijn spraken we ‘Lana’ uit, en dat was een bijzonder moment. Toen mijn vriend mijn ouders aan de telefoon op de hoogte ging brengen van de geboorte  van Lana vergat hij zelfs te vertellen hoe ze heet omdat het zo’n hectisch moment geweest was. Later vertelden Yannick dit natuurlijk wel nadat ze dit vroegen. Het was voor ons zo raar om daarna de naam Lana hardop uit te spreken waar anderen bij waren. Gewoon omdat we nog helemaal niet voorbereid waren op de geboorte. Dit went overigens wel heel snel hoor, en het was geweldig om ons meisje te ontmoeten die deze naam mocht dragen.

Ik ben benieuwd hoe mede mama’s dit ervaren hebben. Hoe kwamen jullie op de namen van jullie kinderen en hoe vonden jullie het om vanaf de geboorte de babynaam hardop uit te spreken? Voelde dit ook onwennig of gelijk heel natuurlijk?

Ik denk dat ieder meisje wel fantaseert over de toekomstige babynamen. Dus deze vraag stel ik dan ook aan jullie allemaal, welke namen zou jij het liefst kiezen voor jullie toekomstige kinderen? En als je al kinderen hebt, heb je ook daadwerkelijk de naam gekozen die je ‘vroeger’ altijd bedacht had? Laat het me weten in de comments van deze mommy monday.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

46 gedachten over “Mommy monday : Hoe komen we aan de meisjesnaam Lana?”

 1. Wat ik me dan afvraag.. hoe kwam yannick op die naam?
  Bij ons was de naam ook al lang bekend en was t moeilijk om me niet te verspreken. We hadden ook nog de naam Emily maar ben blij die niet gekozen te hebben want die past niet bij Fay!

 2. Ahh wat grappig je dacht dat je een zoon kreeg, maar Yannick is ook ooit op Lana gekomrn, hoe komt hij bij die naam. Wij vonden het ook heel raar om hem te noemen en ook op de operatie tafel was het gek. We zijn wel blij dat we deze naam gekozen hebben, je hoort hem eigenlijk nooit. Liefs
  bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #12My Profile

 3. Ik hoorde tijdens het boodschappen doen een moeder haar zoontje roepen “Dylan”.
  Op dat moment was ik zo’n 15 weken zwanger. De naam voor een jongetje stond op dat
  moment dus al vast :-).

 4. Wat een leuk geschreven post! Lana vind ik een erg mooie naam, omdat wij nog geen kindjes hebben heet een van ons 2 katten Lana. 🙂 Mijn vriend en ik hebben nog geen plannen om snel een kindje te krijgen, hopelijk over een jaar of 2. Maar een meisjes naam hebben wij al. Ook een jongensnaam hebben we al. Wel willen we ons kindje als tweede naam een Indiase naam geven omdat ik ben geadopteerd uit India. Zelf heb ik mijn Indiase naam ook nog als 2e naam, en de naam van mijn blog. Ik zou ook niet voor een hele standaard naam kiezen.
  Dita onlangs geplaatst…My new tattooMy Profile

 5. Ik heb er op Mommy To Be al eens over geschreven. Geen vernoeming of apart verhaal maar Skyler komt gewoon uit een boekje. Ik maakte een lijst en mijn vriend ging strepen. Daarna vulde hij hem aan en ging ik weer strepen. Mijn vriend had Chase, vond ik leuk maar niet als eerste naam. Bovendien wilden we Levi maar is die wel heel populair. Dan maar een combi. Skyler Chase Levi 🙂
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 6. Bij Ella had ik Ella op een lijstje maar dacht ik dat mijn ex het niks vond, hij kwam met allerlei namen aan waarvan ik dacht bleeegh. Rond de 28 weken zei hij opeens Ella, en dat vond ik dus prima. Wij noemden haar gelijk zo ook vanwege mijn inmiddels overleden ex schoonvader die toen al ziek was. Mocht er iets gebeuren voor zij geboren werd dan wist hij in elk geval haar drie namen. Zij is ook vernoemd naar haar overleden oma, zijn vrouw dus. Bij Sam had ik een aantal namen, en zou hij Renzo gaan heten ( dit was de jongensnaam bij Ella) maar toen ik de echo,s bekeek dacht ik nee dit is geen Renzo. Ik wilde bij Ella geen naam die je zoveel hoort, en bij Sam maakte het me niet uit. Dus een Sam… en die naam past goed bij hem. Voor een meisje had ik toen als roepnaam Ronja, en die naam blijft nog steeds hangen bij mij, dus wie weet.. ooit in de toekomst.
  Miranda onlangs geplaatst…Favoriete tv-serie: Celblok HMy Profile

 7. Ook al hebben wij geen kinderen, we hebben het er toch wel eens over gehad. Wij kwamen altijd uit bij hele korte namen. Peter vindt Tim bijvoorbeeld een mooie naam. We vonden allebei als meisjesnaam Isa het mooist. Grappige is dat het dochtertje van mijn zus zo heet. Waarschijnlijk was het Iris geworden. Mooi om te lezen over Lana!
  Marion onlangs geplaatst…OoitMy Profile

 8. Ik had vroeger (en nu stiekem nog steeds) altijd hele lijstjes met namen die ik mooi vond in mijn agenda. Lana vind ik een prachtige naam, had ook zo bij ons kunnen passen maar ik ben ook wel een beetje bevooroordeeld want een van mijn liefste nichtjes heet Lana!
  Maai onlangs geplaatst…De perfecte avondMy Profile

 9. Ah wat leuk dat de papa de naam bedacht heeft! Wij hebben ook al namen voor een toekomstig kindje haha, maar ja dat kan altijd nog veranderen… Ik vind Lana echt een toffe naam, lief maar ook stoer voor als ze later groot is!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #12My Profile

 10. Onze zoon heet Dion. Wij zijn dol op Griekenland en zijn een beetje gaan kijken naar Griekse namen. Dion komt van het Griekse woord Dionysos, god van het leven, wijn en vermaak. In Griekenland liepen we langs een restaurantje dat zo heette en dacht als we daar nou een helft vanaf halen houden we Dion over! Een stoere, kort maar krachtige naam. We twijfelden ook nog tussen Sven en Jesse maar ben blij dat het Dion is geworden! Lekker origineel en het past ook echt bij onze zoon. En je hoort de naam zelden.

 11. Ik vind het zo leuk om te lezen (en te horen) hoe nou zo’n naam voor je kindje tot stand is gekomen. Als iets me moeilijk lijkt, lijkt dat me wel! Je zal het heel je leven moeten zeggen en horen en veranderen gaat ook niet snel. Ik denkt hier nog helemaaaaal niet over na maar zo te zien vind ik juist de namen uit de top 10 de mooiste haha.
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: The best peanut butter cookie (-cake) EVER!My Profile

 12. Leuk! Mijn vriend en ik hebben al jaren een aantal namen in ons hoofd. Of het die ook echt zullen worden moet natuurlijk maar blijken. Toch hebben we het soms er al over van dan zitten kleine M. en N. gezellig op de achterbank haha!

 13. Heey Kelly,

  Mijn nicht heet ook Lana, daar van kende ik die naam al. Ik begrijp dat jullie geen naam uit de top 10 hebben gekozen, lijkt me namelijk helemaal niet zo leuk. Ik zelf vind Amerikaanse namen heel leuk. Voor een jongen: Jayce of Jayden (jammer dat deze wel in de top staat) en voor een meisje: Destiny. Ik maakte vroeger altijd lijstjes met namen. Bij elk letter van de alfabet schreef ik dan een leuke- jongens en meisjes naam, dat vond ik super leuk om te doen. Mijn eigen naam is ook best orgineel, af en toe best irritant. I.p.v. Gina, is het namelijk Kina.

  Leuk artikel.

  Liefs,

  Kina

 14. Toen we nog niet echt met kinderen bezig waren, hadden we al een jongens- en meisjesnaam klaar. Maar toen ik zwanger werd, bleek dat we beide namen eigenlijk helemaal niet geschikt/leuk genoeg vonden. Meisjesnamen wisten we genoeg, maar inmiddels is 2x bevestigd dat wij in september papa en mama worden van een jongetje, dus zijn we weer flink aan het nadenken. We zijn nu allebei een lijstje aan het maken met jongensnamen en gaan die binnenkort eens naast elkaar leggen. Lijkt me zo leuk om dan samen De Naam uit te spreken!
  Betty onlangs geplaatst…De zoektocht naar een kinderwagenMy Profile

 15. Wij hadden een lijstje met meisjesnamen met onder andere Lana erop. Alleen bleek dat we jongetje kregen. We hebben er tot week 33 over gedaan om het eens te worden. Uiteindelijk is Sam de naam die ik als eerste opperde het geworden. Met zijn tweede naam is hij naar het favoriete gitaarmerk van mijn vader vernoemd. Mijn vader vindt zijn eigen naam verschrikkelijk maar op deze manier is hij toch vernoemd. En nu mogen vriend en ik weer in de clinch 🙂
  Jess onlangs geplaatst…Lief Anoniempje…My Profile

 16. Wat grappig om te lezen hoe de naam tot stand is gekomen:) lijkt mij ook heel raar om het ineens hardop te zeggen.

  Ik vind dat jullie een leuke naam hebben gekozen, ik hou daar wel van. Ik vind het ook belangrijk dat een naam makkelijk te spellen en uit te spreken is:)
  Miranda onlangs geplaatst…5 mei bevrijdingsdagMy Profile

 17. He toevallig! Onze dochter heet ook Lana 🙂 Met 30 weken ben ik ook veel te vroeg bevallen onze kinderen Jens & Lana. Erg heftig als je kindje(s) zo veel te vroeg komen! Wij wilden ook graag korte krachtige maar ook lieve namen. Wel bizar dat ik nu ineens overal Lana voorbij zie komen 😛 Er was nog een tweeling te vroeg geboren. Lana & Jill. Ook hier in ‘t dorp is er rond dezelfde tijd nog een Lana geboren. Maar het is en blijft een mooie naam, geen moment spijt!

 18. Ik moet ook alle eer aan mijn vriend geven voor de naam voor onze zoon. Keano is wel vernoemd naar een bekend iemand, nou ja bekend iemand. Kindje van debbie pfaff heet ook zo en mijn vriend en ik keken die serie altijd. Nou vonden we Keano ook wel speciaal omdat je er geen echte pestnaam van kan maken en het niet heel erg vaak voorkomt.
  Toen ik onze zoon in onze armen kreeg wist ik dat deze naam perfect voor onze kleine man zou zijn. Op 1 of andere manier voel je dat gewoon.
  angelique onlangs geplaatst…Angels diary #8My Profile

 19. Leuk datje vriend met de naam kwam! En ook ik vind Lana erg leuke naam.
  Mijn zoontje heet Nim. We konden het maar niet eens worden over de jongensnaam, voor een meisje wisten we het al ver voordat ik zwanger was. Tot we een keer de film Nim’s Island keken… Weliswaar een meisje, maar wel een mega stoer meisje. De naam belandde op het jongens lijstje we vonden het voor een jongen ook gewoon kunnen, en na de verlossende echo met het is een jongen werd het dus Nim. Net als bij jou de hele zwangerschap Nim gezegt en was inderdaad wat onwennig in de buurt van anderen na de geboorte haha.
  In de namenlijst van afgelopen jaar kwam zijn naam 5x voor een jongen en 5x voor een meisje voor. Best uniek dus 🙂 en nog elke dag ben ik trots op mijn kereltje met zijn stoere naam.
  Pauline onlangs geplaatst…Fotodagboek #18My Profile

 20. ‘Vroeger’ dacht ik al als ik een kindje krijg dan noem ik hem/haar Noa(h). Toen ik zwanger was hadden we een lijstje met namen en uiteindelijk waren we het erover eens dat het toch Noah zou worden. Toen we het geslacht wisten hebben we hem sindsdien Noah genoemd, maakt het iets echter en persoonlijker vonden wij.
  Lana vind ik ook echt een mooie naam. Op een of andere manier passen de meeste namen ook echt bij de kindjes. Bijzonder hoor.
  Judith onlangs geplaatst…Mama zijn #1. Hoera! 11 maanden mama ♡My Profile

 21. Anita te Gussinklo

  Leuk artikel, bij ons stond de meisjesnaam al vast, daar waren we zo over uit.
  Ik heb nogal een lastige achternaam en daar klinken veel voornamen niet echt prettig bij.
  We waren er dan al gauw uit dat de naam kort en krachtig moest zijn.
  En dus werd het Tim, een jaar later bleek deze wel in de top 10 te staan.
  Maar van zijn hele school zitten er toch maar 2 Tim-men op.

 22. Ik heb ook al een naam in gedachten voor als wij een dochtertje krijgen! Ik ben heel benieuwd of we haar ook echt zo gaan noemen. Maar voorlopig genieten we eerst van elkaar!

 23. Haha, wij hebben al een naam, maar die hoor je niet veel dus ik houd me even stil hier, hihi!

 24. Hihi ik had altijd iets van Lenthe of Jenthe in mijn hoofd of Jinthe. Was vroeger al en mijn vriend was het ermee eens en vind het ook een hele leuke naam! We hebben veel reacties gehad op haar naam dat ze het een mooie naam vinden.

  Toen ze geboren werd had ik koorts en was ik heel erg in de war/suf. Toen ze opeens vroegen: hoe heet ze? Moest ik gewoon nadenken whahahaha maar dat kwam omdat ik niet helemaal bij was. Toen ik haar naam uitsprak voelde het meteen goed, deze naam is het en ben er nog steeds heeel super blij mee! Lana is ook erg mooi vind ik. Echt een prinsessen naam hihi.

  Ik hou niet zo van hele korte namen en ook geen populaire namen. Mijn kind zal nooit: Wendy, Karin, of heel kort: Tess, Bas, Finn bijvoorbeeld gaan heten.
  Mama van Jenthe (Kelly) onlangs geplaatst…Pasen en mijn verjaardag, 30 jaar!My Profile

 25. Ik vind Lana zo’n lieve, leuke & schattige naam <3
  Ik heb een heel lijstje met meisjesnamen, met Chloé momenteel bovenaan hihi, maar jongensnamen .. geen idee eigenlijk haha.

  Ik denk niet dat ik van die gewone namen als Sanne, Kim, enzo. ze zijn wel mooi hoor, maar in zowat elke klas zit er wel een Kim en/of Sanne haha.

  Gelukkig heb ik nog wat jaren de tijd om na te denken 😉
  Robin onlangs geplaatst…Review: Essence blush up!My Profile

 26. Hele leuke tekst.
  Ik ben nu 28weekjes zwanger. Nasm staat al wel vast.
  Is alleen niet de naam die ik altijd in mijn hoofd had.
  Het is wel een stoere naam wat sowieso bij mij past (ik vind ook bij mijn vriend)
  Mijn vriend vind de naam ook erg leuk.
  We hadden eerst een andere naam een engelstalige
  Maar als je die vernederlandst (wat toch snel gebeurd) klonk het niet leuk meer.
  Meer kan ik er niet over zeggen, geslacht etc is nog geheim.
  Anders hou mijn blog id gaten en je weet het gauw genoeg 😉

  Gr
  Aletha onlangs geplaatst…Are you pregnant? Noooo you are joking right?My Profile

 27. Hier nog geen ervaring met namen bedenken voor kinderen (al hebben de boyfriend en ik het er stiekem wel veel over) (en hebben we stiekem een lijstje waar we alle mooie namen op noteren zodat we deze niet vergeten ;-)).

  Wel zijn we het erover eens dat we een makkelijk uitspreekbare naam gaan uitkiezen zodra het zover is. Iets wat alle opa’s en oma’s gemakkelijk kunnen uitspreken, iets liefs, origineels en toch stoer.. Tja. Haha!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Insta-BB-Gram #5: Mijn week in foto’sMy Profile

 28. Wat mooi dat je vriend deze naam heeft bedacht. Het is een originele naam die zoals je zegt inderdaad niet heel vaak voorkomt. Grappig dat jullie tegen je buik praten ik vind het iets liefs en leuks hebben! Alsof ze er al een soort van was!
  alexa onlangs geplaatst…Inspirerende quotesMy Profile

 29. Onze dochter gaat nu ( morgen 16 weekjes zwanger ) Liva heten.

  We hebben al een zoon en die naam begint ook met een L , ik wilde een korte, lieve maar ook niet te veel voorkomend naam met 2 lettergrepen.
  Livia vond ik mooi maar 3 lettergrepen, dus werd het Liva! Ik had deze naam al bijna een jaar, voordat het 2 jaar en 3 miskramen verder duurde voor we eindelijk goed zwanger waren.

  Met 11 weken hadden we het over de namen omdat ik er vanuit ging dat het toch een zoon zou worden was ik meer met de jongensnaam bezig omdat we die bij onze zoon ‘pas’ met 20 weken hadden. En ik dus werkelijk geen 1 jongensnaam mooi vond.
  Voor een jongen waren we er dan eindelijk overuit, het werd Senn, Toch best bekend maar vind hem apart klinken.

  Ik zei tegen mn vriend ‘ als het een meisje is noemen we haar dan Liva?’ en gelukkig vond hij hem ook mooi!

 30. Wat goed dat jullie de naam ook al zo vroeg wisten! Wij vonden het best lastig en dachten dat wanneer ik met zwangerschapsverlof zou zijn dat we dan in alle rust een originele naam met een mooie betekenis konden bedenken. We hadden al wel wat rond gekeken op internet voor leuke namen, maar we hadden nog niks definitiefs.
  Toen ons dochtertje met 32 weken volkomen onverwacht werd geboren hadden we dus nog helemaal geen naam. We kregen 3 dagen de tijd (want dan moet je natuurlijk aangifte gedaan hebben) om in alle hectiek een naam te bedenken. De drukste dagen waren het voor ons. Er kwamen veel mensen langs, ons dochtertje werd nog overgeplaatst naar een ander ziekenhuis omdat het niet goed ging en er moest natuurlijk nog veel meer geregeld worden.
  Uiteindelijk is het gelukt om een originele naam te verzinnen die niet te hip was (zoals bloem, keet, lente ofzo.), want ze is het enige kindje in 2013 die die naam heeft gekregen.

  Maar zo zie je maar wel dat het belangrijk is, om zoiets niet te lang uit te stellen. Iets wat ik nu dan ook tegen iedereen in m’n omgeving altijd zeg: “Je wacht niet te lang met een naam bedenken hea?!”

  Mooie naam Lana!

 31. Ik vind Lana een super mooie lieve leuke en stoere naam
  Mijn favoriete meisjesnaam
  Als ik later een meisje krijgt wil ik haar
  Lana Amy Jolie noemen

 32. Nu ik 22 ben, ben ik heel veel bezig met zwangere vrouwen om me heen en hoelang het voor mij zou duren. Dit jaar samenwonen en dan na een jaar zou ik er al klaar voor zijn. Ik ben ook gek dat ik nu al op zoek ben naar toekomstige babynamen haha!

  Het liefst een korte naam met 3 letters of 4. Lynn, Jill, Twan of Gijs vind ik leuk maar ook Pip, Puck, Mees en Jip .. alhoewel.. mijn vriend vind die wat minder haha

 33. Ik wist als klein kind al hoe ik mijn kinderen wilde noemen. En omdat de verwekker ervandoor ging had ik de keuze voor mezelf en het is inderdaad geworden wat ik altijd al wilde: Thirza!

 34. Grappig dat je deze linkt net deelt op je Facebook site, was deze blog nog nooit tegen gekomen op jouw site… Ik ben wel een echte Annebel 😉 Mensen schrijven vaak Annabel en dat vind ik zó irritant, haha!
  Wij hebben helaas zelf nog geen kindjes maar wel al namen die ik prachtig vind!

  Voor een meisje Cathelijne en voor een jongen Olivier of Oliver.

  Nu kun je wel een blog schrijven over hoe jullie op de naam Aimy zijn gekomen… 😉 Of is die er al?! Haha!

 35. Wij hebben geen kinderen, door medische redenen.
  Maar eigenlijk in begin van onze relatie hadden we het
  al een keer over kinderen gehad, en hoe ze zouden gaan heten.
  Als wij een dochter hadden gekregen had ze Fleur Jasmijn geheten
  met roepnaam Jasmijn.
  En als wij een zoon zouden krijgen zou hij Nicolai Jesse geheten hebben.
  Met als roepnaam Nils. Wij vonden dat gelijk van begin af aan al supermooie
  namen.
  Bij de namen Fleur Jasmijn vond ik Jasmijn heel mooi, en mijn man vond Fleur heel
  mooi dus zodoende de combinatie.
  En bij de naam Nicolai Jesse vond mijn man Nicolai heel mooi en ik Jesse.
  En toen hebben we de namen een beetje aan elkaar geplakt en kwam Nils er uit.
  Ik vond Nils vroeger al een mooie naam ook door de tekenfilm Nils Holgersson.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.