TIP: Met deze app is de tablet veilig voor kinderen!

zo-houd-je-het-gebruik-van-de-tablet-veilig-voor-kids

Ook ik was de moeder die riep dat ze haar kind voorlopig niet met een tablet zou laten spelen, zeker de eerste jaren niet. I was wrong, we leven in 2016, zelf loop ik met een smartphone en zelfs opa’s en oma’s gaan met de tijd mee. Ik deelde laatst mijn favoriete apps voor peuters in een artikel met apps die educatief en leuk zijn. Want tablets kun je heel educatief en op een juiste manier in zetten! Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat je kindje op verkeerde sites komt? Ik heb dé oplossing gevonden!

TIP: Zo blijft het gebruik van tablet veilig voor kinderen! 

img_4939

Het wilde wijde web
Op deze foto zie je Lana en Aimy, maar wij laten enkel Lana nog af en toe op de tablet ‘spelen’. Wij vinden de iPad een heel fijn apparaat voor momentjes waarop Lana even iets voor zichzelf kan doen op momenten dat er bijvoorbeeld geen ander speelgoed beschikbaar is ( zoals op reis of op de slaapkamer als ik Aimy voed) of wanneer wij vinden dat ze er even op mag. Ik hou haar dan wel goed in de gaten om te controleren of ze niet op verkeerde sites terecht komt of per ongeluk aankopen doet in apps. Ik vind Youtube nog best een tricky app omdat je heel snel op ‘verkeerde’ filmpjes terecht komt. Tegenwoordig vind je op Youtube zelfs filmpjes van mensen die anderen treiteren, uitschelden en weet ik niet wat doen. Toen ik in aanraking kwam met de volgende tip die ik jullie ga delen, was ik erg verrast. Dit is denk ik de oplossing om je kindje veilig op de tablet te laten spelen!

MyBee app
Dit is een veilige app die ontwikkeld is door KPN. Met de Mybee app hebben kinderen tussen de 2 en 6 jaar op een veilige en verantwoorde manier toegang tot de leukste filmpjes, spelletjes, websites en apps! Zo kan je kindje dus ook filmpjes kijken, leerzame en vrolijke spelletjes spelen, websites bezoeken en apps tot hun beschikking hebben. Zo ontdekken ze dus op een veilige manier het internet. Als ouder houd je de regie op de veiligheidsinstellingen en dit geeft een heel veilig en vertrouwd gevoel over het tablet gebruik van je kindje. De apps en spelletjes zijn erg leerzaam dus goed voor de ontwikkeling van je kindje, want in 2016 waarin wij leven is de digitale wereld niet meer weg te denken. De redactie van de MyBee app beoordeelt alle content voor deze op MyBee geplaatst wordt. Je kunt als ouder ook zelf content toevoegen en blokkeren en je houdt zelf de regie erover. De app is bovendien gratis te downloaden op je tablet. Via deze link op de Apple ipad en via deze link op Google Play. Wij zijn in ieder geval fan!

Kende jij deze app al? Hoe houd jij het tablet gebruik van je kindje (van welke leeftijd?) veilig? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

KellycaresseAd
Advertisement
Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

21 reacties

 • Carlijn
  28 november 2016

  Prettig idee dat alles eerst wordt beoordeeld door een redactie. Dat moet wel veilig zijn dus. Ik vind YouTube alles behalve veilig. Mijn dochters zijn nog te klein om zelf te kijken maar mijn nichtje van 3 zat laatst op de bank van alles te kijken en er kwamen de raarste geluiden uit dat apparaat…
  Carlijn onlangs geplaatst…3x brazilian wax in Tilburg: welke is de beste?My Profile

 • Lisette
  28 november 2016

  Leuk! Ik kende hem niet, maar heb ze veel via de app van telekids laten spelen altijd. De bekende filmpjes en inderdaad geen troep. Je schijnt ook kindertube te hebben.
  Mijn oudste is nu 9, tja, dan houd je het niet meer tegen. Ik loop wel altijd in de buurt en kijk of ik niks raars hoor of zie…
  Lisette onlangs geplaatst…Dank fur die blumen und pflanzenMy Profile

 • Josan
  28 november 2016

  Ik kende het nog niet. Maar eigenlijk zitten mijn kinderen zelden op de tablet.En al helemaal niet onbegeleid. Ze hebben zo’n kinderding met allerlei kinderspelletjes. Verder dan wat spelletjes gaat hun interesse niet. Maar ik vind veilige kinderapps altijd wel een musthave. Dus ga zeker even kijken.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Yehwang mama armbandMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  28 november 2016

  Ik wist wel van kindertube af maar van deze app niet. Hier zitten ze ( nog) niet op de tablet want hij is al heel lang stuk.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Witlof met ham en kaas uit de oven.My Profile

 • Saskia
  28 november 2016

  Goed om te weten. Mijn zoontje zit ook heel soms op de tablet. Wel altijd met iemand erbij, maar zo’n app klinkt goed.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Nieuwe camera en mini sinterklaasMy Profile

 • Charlotte
  28 november 2016

  Ik heb YouTube van de tablet afgehaald en er nu alleen peuter spelletjes en Kindertube op staan. Dat gaat ook erg goed!
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog babykleertjesMy Profile

 • Malou
  28 november 2016

  Nomi is net 2 en op dit moment doet ze nog niks met de tablet, maar dat gaat vast nog wel komen.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #184; nog steeds verkouden en SinterklaasinkopenMy Profile

 • Melissa
  28 november 2016

  Handig, kindertube is inderdaad ook zoiets!
  Melissa onlangs geplaatst…Brownies met mascarpone en kersensausMy Profile

 • Nicole
  28 november 2016

  Wat een goede tip!! Ga het vanavond downloaden!
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf miskopen van de baby uitzetlijstMy Profile

 • Vanessa
  28 november 2016

  Ik kende deze app nog niet. Goed om te weten! Zeker in een tijd waarin steeds meer (jonge) kinderen de tablet en internet gebruiken, dat geeft je als ouder dan toch een veiliger gevoel.
  Vanessa onlangs geplaatst…L’Occitane Arlésienne eau de toiletteMy Profile

 • Nicole
  28 november 2016

  Wij hebben zo’n app maar weet niet of dit hem is zal eens kijken!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie | Star Wars RogueOne & Darth Vader helmetMy Profile

 • Fenna
  28 november 2016

  Ik riep altijd dat tablets en smartphones niks voor kinderen zijn, vrees dat we er tegenwoordig niet meer onderuit komen 😉 . Het gaat nog wel even duren voordat onze meid een tablet kan gebruiken en vraag me af wat ze tegen die tijd allemaal weer hebben voor apps/apparaten.
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 29 + 30My Profile

 • Diana
  28 november 2016

  Fijn idee dat alles eerst wordt gecontroleerd. 9’ze zoon zit vrijwel nooit op de lablet. ?
  Diana onlangs geplaatst…Welkom in de wereld van een peuter!My Profile

 • Liset - Beautydagboek
  28 november 2016

  Wat een fijne tip! Wij houden goed in te gaten hoeveel tijd en wat onze dochter doet op de telefoon (hebben geen tablet), dus dit komt heel goed uit. Ze speelt af en toe wat spelletjes of inderdaad van die leuke kinderfilmpjes op YouTube. Deze ga ik absoluut downloaden :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Keune Care Color Brillianz shampoo & conditioning sprayMy Profile

 • Leonie
  28 november 2016

  Wat een fijn idee! Mijn dochtertje is pas 4maandjes.. dus we hebben ‘t voorlopig nog niet nodig, maar het is zeker iets om te onthouden!
  Leonie onlangs geplaatst…Help, mijn baby weigert de fles!My Profile

 • Martina
  28 november 2016

  Handige tip. Melle zet ik nu wel eens voor een filmpje op de iPad, bijvoorbeeld onderweg of in een restaurant. Maar ik heb Nijntje de film op m’n tablet staan dus verder dan dat komen we vaak niet
  Martina onlangs geplaatst…28 November 2016 – Trouwerij, borrelen en nieuwe aankopenMy Profile

 • karlien
  28 november 2016

  Goed idee! Mijn dochter zit ook regelmatig op de tablet en ben nu specifiek op zoek naar educatieve apps (leren lezen e.d.) zodat ze er voor mijn gevoel ook wat aan heeft
  karlien onlangs geplaatst…Tsjechië met kinderen, een avontuurlijke vakantie!My Profile

 • Maai
  28 november 2016

  Dankje voor de tip, ik ga kijken. Met eentje van 6 en eentje van 4 klikken ze zo snel door… ik vind het echt lastig…
  Maai onlangs geplaatst…Lego en lego friends adventkalenderMy Profile

 • cindy
  28 november 2016

  Ik ga zeker naar deze app kijken!
  Ik ben laatst zo geschrokken en wil graag bij deze andere moeders waarschuwen.
  Mijn dochtertje van 2.5 jaar kijkt altijd naar peppa pig op youtube met de tablet. Ze zit dan naast mij op de bank en dit in gevallen als ik mijn zoontje rustig de fles moet geven en zij dus even zelf wat doen.
  Laatst zat ze weer te kijken en ineens hoorde ik dat irritante stemmetje van Peppa pig niet meer maar rare geluiden. Het bleek inderdaad wel om een filmpje van peppa pig te gaan maar de raarste dingen kwamen aan bod – grote spuiten, enge monsters, elkaar slaan. Ook ‘fout gedrag’ zoals de gordijnen in brand steken, de kraan open laten staan zodat het huis overstroomt.
  Ik heb deze filmpjes meteen gerapporteerd, ik weet niet of dit alleen met peppa pig is of ook andere figuurtjes maar please echt uitkijken! Het lijkt zo onschuldig maar ondertussen…..

 • Astrid
  29 november 2016

  Wat een goede tip! Ik zet meestal internet uit in de instellingen als mijn zoontje op de tablet gaat.
  Astrid onlangs geplaatst…Kat von D Metal Matte palette reviewMy Profile

 • Tessa
  30 november 2016

  Dat klinkt echt superhandig! Wij hebben geen tablet, maar zoon mag wel eens een spelletje doen op onze mobiele telefoons. Altijd uitkijken dat ie niet een of ander vaag spel koopt via een klikadvertentie, haha. Meestal doet ie dus alleen offline spelletjes zodat ik m’n internet uit kan zetten en er weinig mis kan gaan.
  Tessa onlangs geplaatst…In Ons Gezin: Als je kind voedselallergieën heeftMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.