Leuke apps voor peuters op de Ipad

appsvoorpeuters

Wat zijn leuke apps voor peuters voor op de Ipad of andere tablet? Ik ging voor je op zoek, of eigenlijk ging ik voor onszelf op zoek. Af en toe mag Lana spelletjes spelen op de Ipad en daarbij vind ik het belangrijk dat het educatieve apps zijn die met name voor onderweg handig zijn als entertainment. Vandaag deel ik een lijstje met leuke apps voor kinderen in de leeftijd van 1-3 jaar.

Leuke apps voor peuters / kleuters  op de Ipad
De dichtgedrukte titels zijn tevens de namen van de app waarop deze te vinden zijn in de Itunes store (en evt. Android)

 • Bumba: Dit is een hele leuke en grappige app voor kinderen waarin de bekende verhalen van Bumba tot leven komen in allerlei spelletjes en leerzame puzzels. Je kindje gaat een ontdekkingstocht aan in de avonturen van Bumba en Bumbalu. De app bevat vijf spelletjes : Bellen blazen, memory, puzzelen, tekeningen ontdekken en schaduwen ontrafelen. Deze app kost €2,99 maar is dat ook zeker waard. 
 • Angelina Ballerina: Deze gratis app is heel geschikt voor kindjes die dol zijn op dansen en kleding (zoals Lana). Je kindje gaat de outfits verdelen bij de juiste dansstijlen en daagt je kindje uit om creatief te zijn en zo spelenderwijs de wereld van Angelina Ballerina te ontdekken.
 • Barbie I Can be: In deze gratis app gaat je kindje in de schoenen stappen van drie verschillende beroepen: Een bakker, dierenarts of pizzabakker. Een laagdrempelig spelletje waarbij je kindje cupcakes mag versieren, pizza’s gaat beleggen en een hondje verzorgen. 
 • Bezig beertje op de boerderij: Deze app is voor de allerkleinsten al geschikt. Deze leerzame app geeft je kindje een eerste contact met taal. Je kunt kiezen uit voorgelezen worden of als ouder voorlezen. Het verhaal van Bezig beertje wordt op een interactieve wijze verteld. Eerst dat hij aankomt en de laarzen aantrekt, dan ga je de schaapjes in de wijde verzamelen, dan paardje rijden, uitrusten bij een rivier met eentjes, eieren rapen, appels plukken, tractor rijden en dan weer met de bus weg. Er worden tussendoor blauwe stippen in beeld gebracht om op te drukken. Zo wordt je uitgenodigd om het verhaal heel interactief te vertellen. De app kost €2,99 en is vanaf de eerste maanden van een kindje al te gebruiken. Ook leuk als interactie tussen grote en kleine zus/broer.
 • My Playhome: Deze app kost €2,99 maar is echt heel erg leuk. In dit digitale poppenhuis woont een vader, moeder en 3 kinderen die je van alles kan laten doen in het huis. Zie het als een soort ‘Sims’ maar dan zeer geschikt voor kindjes rond de 2 jaar. Je kunt de poppetjes laten koken, slapen, eten, licht aan en uitdoen etc. Leuk en tevens heel leerzaam.
 • Raak aan en luister: Deze app is een soort plaatjesboek waarbij je kan laten vertellen wat bepaalde bekende voorwerpen zijn. In 6 categorieën(zoals boerderij, in het huis, etc) kan je kindje zijn/haar woordenschat vergroten. De app kost €1,59.

Een aantal van bovenstaande apps kosten geld, maar dit gaat om educatieve apps die vaak ontwikkeld zijn door deskundigen, zoals dit ook zo is bij veel boeken en spelletjes die je offline koopt. Ik heb ook wat gratis apps op de Ipad staan, maar die leiden vaak tot minder kindvriendelijke reclames, ook worden hier vaak ongewenste aankopen in aangeboden die je kindje dan (per ongeluk) aanklikt. Ik zou adviseren om regelmatig mee te kijken met je kindje op het scherm van de tablet om te voorkomen dat er verkeerde apps of sites aangeklikt worden.

Ik ben benieuwd welke apps voor peuters /kleuters jullie erg leuk vinden voor jullie kindje(s) en wat jullie aanraders zijn. Wie weet kunnen we zo allemaal nog wat leuke ontdekkingen doen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  20 september 2016

  Apps zijn eerlijk gezegd een ver van mijn bed show. Ik heb persoonlijk liever dat mijn kinderen zo min mogelijk op de tablet of pc spelen. Mijn kinderen gaan eigenlijk nooit op de tablet. Ze spelen liever met hun speelgoed of buiten.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Plog: dagje uit met mijn kinderen naar het strand van KijkduinMy Profile

 • Elisabeth
  20 september 2016

  Jim is wat jonger natuurlijk, maar zijn favoriet is ‘pret voor peuters’. Eerste woordjes oefenen. Deze zal ik onthouden voor strakjes!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ovulatietesten van de Action vs. ClearblueMy Profile

 • Malou
  20 september 2016

  Ik gebruik nog geen apps, maar Nomi is ook wat jonger. Op tv vindt ze Bumba wel heel leuk trouwens 🙂
  Malou onlangs geplaatst…‘Hukkee broek’My Profile

 • Josan
  20 september 2016

  Voor d epeuter & kleuterleeftijd heb ik nog geen speciale apps. Naarmate ze wat ouder werden, had ik van die Juf Jannie apps met rekenen, lezen en taal.
  Josan onlangs geplaatst…Steps Girls winter 2016 collectieMy Profile

 • Saskia
  20 september 2016

  Mijn zoontje is iets ouder en houdt heel erg van auto en race spellen :).
  Saskia onlangs geplaatst…Waar ik chagrijnig van wordMy Profile

 • Channa
  20 september 2016

  Ik zou bijna kunnen zeggen Youtube is genoeg, haha. Maar daarnaast is er ook nog een spelletje van Lego wat favoriet is.
  Channa onlangs geplaatst…Kerstoutfits bij de Zeeman!My Profile

 • Nicole
  20 september 2016

  Wij hebben 1 app erop waarbij ze hondjes kan wassen en verzorgen maar zodra je 5 minuten speelt dan moet je betalen. Verder hebben we nog niks erop eigenlijk want hebben liever nog niet dat ze ermee speelt. Plus vind ik het irritant dat je moet betalen. Want welke is nu het geld waard ?
  Nicole onlangs geplaatst…Heb ik alles van mijn Summer Bucketlist afgevinkt?My Profile

 • Kirsten
  20 september 2016

  Lenne is nu 15 maanden en heeft nog nooit op de tablet gespeeld. Ik wil het graag nog even zo laten ook, maar vind het wel een goed artikel voor later! Ik betaal dan ook liever wat voor een app die educatief verantwoord is dan zo’n gratis app waar ze niets uit leren of die vol reclame staat.
  Kirsten onlangs geplaatst…Eetdagboek #2My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  20 september 2016

  Ons zoontje is een stuk jonger maar vooral heel druk met de apps van Fisher price.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #6 – Beekse BergenMy Profile

 • Vanessa
  20 september 2016

  Wat een leuk lijstje! Ik denk dat veel ouders hier iets aan zullen hebben.
  Vanessa onlangs geplaatst…Nieuwe Essence cadeausets voor kerstMy Profile

 • Romy
  20 september 2016

  Wat leuk om te lezen! Ik vind het altijd zo schattig om kleine kinderen met de iPad in de weer te zien. Ze hebben al zo goed door hoe alles werkt.
  Romy onlangs geplaatst…De highlights van mijn reis naar New YorkMy Profile

 • janske
  20 september 2016

  Leuke tips! Hier word er nu niet op de tablet gespeeld op apps…voorheen wel op van die gratis appstore maar dan kon je vaak niet verder omdat je anders moest betalen. Reclame is inderdaad ook niet fijn bij kinderen.
  janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 28 maandenMy Profile

 • Marijke
  20 september 2016

  Ik heb helemaal geen spelletjes of apps op mn iPad voor mn dochtertje. Ze kijkt af en toe ven tv en dat vind ik wel voldoende!
  Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #17My Profile

 • Monique
  20 september 2016

  Ik vind een half uurtje YouTube of Netflix per dag eigenlijk genoeg schermtijd en Lise heeft verder ook nog geen interesse in apps. Mocht ze dat wel krijgen dan kies ik sowieso voor een educatieve waarmee ze ook meteen wat leert.
  Monique onlangs geplaatst…Pijnbestrijding tijdens de bevalling – waar kies ik voor?My Profile

 • Sandra
  20 september 2016

  Wat leuk zeg! Dat geld zou ik er ook zeker voor over hebben, kleine kinderen klikken inderdaad op alles wat ze voorbij zien komen en beweegt haha.
  Sandra onlangs geplaatst…NEW IN: MICHAEL KORS BRADSHAW ROSÉ HORLOGEMy Profile

 • Charlotte
  20 september 2016

  Wij hebben een app van Jokie en Jet erop staan. Die doet het ook erg goed!
  Charlotte onlangs geplaatst…Is “dank je wel” teveel gevraagd?My Profile

 • karlien
  20 september 2016

  Vond Boekstart erg leuk maar dat is geen app, wel online 😉
  karlien onlangs geplaatst…Willemstad in beeldMy Profile

 • Anna
  20 september 2016

  De lego duplo apps zijn ook leuk en gratis. Ook al de Baby Bus baby panda apps vindt onze dochter van 3 geweldig. En natuurlijk gewoon allerlei kleur en puzzel apps. Dat een deel daarvan Engelstalig is maakt haar niet uit. Ze heeft snel genoeg door wat de bedoeling is. Als ze naar school gaat zal ze daar ook met een tablet en computer om moeten kunnen gaan, dus beter haar dit vantevoren al leren.

 • rachel
  20 september 2016

  ik vind educatieve apps zinvoller dan spelletjes apps 😉 de meiden hadden hier wel spelletjes apps toen ze kleiner waren meer leer apps. heel veel ouders zijn tegen de apps want ze willen hun kindje zo min mogelijk aan de ipad of pc hebben maar ja dat houd je toch niet tegen in deze tijd 🙂 en op school is het niet anders dus prima apps maar dan wel met een leer tintje 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog…loosMy Profile

 • Linda
  20 september 2016

  Ivy is groot fan van Letterschool, juf jannie en toca boca 🙂
  Linda onlangs geplaatst…10 x WTF!My Profile

 • MetMirjam
  20 september 2016

  Wij hebben twee tablets in huis, maar ik moet zeggen dat ik er eigenlijk nooit aan denk om daar een app op te zetten voor Fiene.. Op zich wel een heel leuk idee, misschien toch een uit proberen 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Makkelijke DIY projecten voor de babykamerMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  20 september 2016

  Ooow leuk om te onthouden voor over een tijdje
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…How to: Betonnen tuintafel maken…met fotobeschrijving – DIYMy Profile

 • wendy
  20 september 2016

  Hier nog geen apps voor Noor, maar tegen de tijd dat ze echt iets met de tablet gaat doen vast wel. Nu mag ze af en toe een filmpje erop kijken, maar verder houden we ‘m strategisch verstopt 😉 ik vind 2 jaar nog erg jong maar straks komen we er ook niet meer onderuit, haha
  wendy onlangs geplaatst…Tuinfeest in september + DIY tuinslinger!My Profile

 • Cindy
  20 september 2016

  Leuk, ik heb nog niet zo heel veel apps voor mijn dochtertje dus ben hierin nog zoekende. Hier staat vast wel wat tussen wat zij ook leuk zal vinden!
  Cindy onlangs geplaatst…Bye bye zomer | Hoe is het gegaan met onze bucketlist?My Profile

 • Nathalie
  22 september 2016

  Hier alleen een Xylofoon app voor mijn dreumes. Ik ben benieuwd naar de app van Angelina Ballerina. Ik ga hem straks installeren.
  Nathalie onlangs geplaatst…Uittip: Van Zwanger tot Dreumes beurs in Hardenberg + Winactie!My Profile

 • marianne
  23 september 2016

  Hier mogen ze af en toe op de tablet spelen. Saar speelt er eigenlijk niet op. Senn wat meer. Meestal als zijn zusje ‘s middags slaapt mag hij eventjes op de tablet spelen. Favoriet is dan: Jokie en Jet, Op de boerderij (net zoiets als een zoekboek, elk dingetje wat je vindt doet iets), Lego maar bovenal Netflix of Youtube. en dan het liefst zoveel mogelijk domme filmpjes over kindersurprise eieren die uitgepakt worden. Echt diegene die dat ooit verzonnen heeft is er inmiddels stinkend rijk mee vermoed ik…Als Saar er een keer op mag zet ik altijd Pret voor Peuters op voor haar…
  marianne onlangs geplaatst…Vrijdag Tagdag | De mommy tagMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.