Hoe ik mijn planning maak + 3 dagen werken update!

dia1

Kelly, hoe doe je dat toch? Een bedrijf runnen, moeder van twee kleine kindjes, een huishouden. En dan plannen om minder te werken hebben? Tja, ik ben vooral geen Hans Kazan en het is soms een grote chaos in mijn kop en in huis, maar ik heb toch een soort structuur gevonden. Ik ben naar 3 dagen werken per week gegaan (dan tel ik even de video’s editten niet mee) en dat bevalt me goed. Maar dit lukt me enkel als ik ijzersterk een planning maak en die dagen heel productief inzet. En hoe ik daar een planning voor maak, laat ik je in deze video zien. Want de allerleukste baan van Nederland, vergt soms wat planning 😉Klik hier als je de video niet kunt zien

Ik ben heel benieuwd hoe andere moeders en vrouwen dit doen. Omdat je ook een eigen bedrijf hebt, of omdat je nogal wat te puzzelen hebt in combinatie met het werk van je partner. Of omdat je studeert, of studeert en werkt. Of omdat je een groot gezin hebt. Om wat voor reden dan ook kan het maken van een goede planning je helpen om structuur in je leven te organiseren. Dus ik ben benieuwd naar jullie planmethodes, notitieblokken, agenda’s en alles wat jullie helpt om structuur in je leven te krijgen, wie weet kunnen we van elkaar leren! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 • Saskia
  2 december 2016

  Ik herken die onrust wel heel erg en probeer ook wat meer te plannen. Ideeen schrijf ik ook altijd in mijn telefoon want anders vergeet ik het inderdaad ook.
  Saskia onlangs geplaatst…Hoe wij Sinterklaas vieren (tradities)My Profile

 • Nicole
  2 december 2016

  Oh die video ga ik straks even kijken. Hier werk ik wel buitenshuis en dan ook nog eens elke dag al is het maar een halve dag het vergt echt planning maar tot nu toe nog niet zo gelukt!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 13 – andere uitgerekende datumMy Profile

 • Dees
  2 december 2016

  Ik wou dat ik structuur en meer tijd had. Ik blog naast mijn werk (25 uur) sta er veel alleen voor en dan nog een bijna peuter in huis naast het huishouden en sporten. Ohja en wel wat uurtjes slaap nodig dus kijk elke dag weer hoe of wat. Heb wel wat gepland voor t bloggen in agenda en wat er in huis gedaan moet worden wanneer plan ik ook
  Dees onlangs geplaatst…Tips voor ParijsMy Profile

 • Shirley
  2 december 2016

  Op zich kan ik wel goede planningen maken maar wat ik het lastigst vind waardoor de planning in de soep loopt, is dat ik geen inspiratie heb. Dan wil ik op zondag een planning maken qua artikelen zodat ik maandag en dinsdag aan de slag kan, maar weet ik niks te schrijven :p resultaat: op dinsdagmiddag, na mijn twee werkdagen, loop ik weer achter de feiten aan lol. Hier is het dus nog een beetje zoeken steeds!
  Shirley onlangs geplaatst…Gelukkiger na het krijgen van mijn eerste kindje?My Profile

 • Monique
  2 december 2016

  Ik studeer, heb (inmiddels) twee kleine kinderen en werkte 3 middagen buiten de deur wat ik na mijn verlof ook weer van plan ben. En dan wil ik ook graag nog elke dag een vers artikel op m’n blog… Komt neer op heel productief zijn als ik even een momentje tijd heb. En studeren doe ik vooral op de dagen dat mijn oudste naar de gastouder/opa en oma is.
  Monique onlangs geplaatst…Newborn Lifestyleshoot met QuinnMy Profile

 • Juliette
  2 december 2016

  Ik heb precies het zelfde Shirley haha. Daarnaast ben ik ook nog alleenstaande mama, dus dat is altijd wel passen en meten ?
  Juliette onlangs geplaatst…Het verhaal van Sara: hulpmiddelen en de EftelingMy Profile

 • Karin
  2 december 2016

  Leuke video! Ik probeer altijd vooruit te plannen. Soms heb ik even paniek, dan weet ik even niet waarover te bloggen. Maar dan komt er altijd wel een idee, een nieuwsbericht of een leuk mailtje waardoor het toch goedkomt. Ik probeer altijd een week vooruit te plannen. Ons meisje gaat 3 dagen per week naar de opvang en op die dagen probeer ik het huishouden en de boodschappen te doen. Mijn vriend werkt fulltime en daarnaast werkt hij veel ‘s avonds en in het weekend op onze boerderij. Dus ik ben veel alleen en dan is het zeker een kwestie van goed plannen maar ook loslaten! Als het dus een keer een zooitje is, dan moet ik dat soms accepteren omdat het me anders boven mijn hoofd groeit!
  Karin onlangs geplaatst…BenFit Recept: KipburgersMy Profile

 • Danella
  2 december 2016

  Ik naak altijd een blogplanning en probeer dan zoveel mogelijk vooruit te werken. Gaat de ene keer beter dan de ander keer. Toch zit ik nog vaak op het laatste moment dingen af te maken en daar wil ik wel meer vanaf.
  Danella onlangs geplaatst…Het is alweer december!My Profile

 • Melissa
  2 december 2016

  Ik ben ook van de lijstjes, ik kan echt niet zonder. Maar op papier werkt bij mij echt niet. Ik heb nu in mijn telefoon in notities 3 lijstjes onder elkaar. De bovenste is to-do lijstje van de dag zelf, daaronder wat er heel snel aankomt (daar schuiven dus dingetjes van naar boven) 3′ daaronder inspiratie voor “ooit”. Dat werkt voor mij nu best goed!
  Melissa onlangs geplaatst…Win “Ice Age 5 collision course” dvd & parapluMy Profile

 • karlien
  2 december 2016

  Voor mij is het niet zo’n issue, ben van zeven naar vier blogs gegaan en zorg altijd dat ik een maand vooruit heb staan. Dan kan ik ook mindere weken hebben.
  karlien onlangs geplaatst…Ervaring: vakantie Bali met kinderenMy Profile

 • MetMirjam
  2 december 2016

  Ik probeer steeds gestructureerder te werk te gaan. Ik merk dat ik anders echt niet overal aan toe kom! Ik ben heel benieuwd hoe jij het doet, dus ik kijk je video straks even na de ochtendspits 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Help, mijn peuter zet zichzelf op de gang!My Profile

 • Nicole
  2 december 2016

  Ik vind het knap dat je zo’n strakke planning kunt maken. Ik ben echt zo chaotisch!!
  Nicole onlangs geplaatst…De (nog een keer) bijna mama tag!My Profile

 • Malou
  2 december 2016

  Ik probeer wel te plannen, maar heel vaak lukt dat niet echt..
  Malou onlangs geplaatst…Help, mijn peuter wil oorbellenMy Profile

 • Romy
  2 december 2016

  Wat knap dat je bijna alle werk in drie dagen redt! Ik doe het je niet na. Ik heb nu een paar freelance klusjes in afwachting van mijn sollicitaties en merk dat ik vooral voor thuis werken toch wel echt een planning nodig heb. Het is gewoon soms lastig met al die social media, langskomend pakketjesbezorgers en telefoontjes om volledig gefocust te zijn op mijn werk 😉
  Romy onlangs geplaatst…Winterdip? Mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen!My Profile

 • Liset - Beautydagboek
  2 december 2016

  Knap dat je terug bent gegaan naar drie dagen werken! Ik denk ook wel dat dat jou de meeste rust geeft en ook een scheiding maakt tussen werk en privé. Met bloggen/Youtube is dat als zo vaag en nu weet je echt wanneer er tijd is voor je kinderen en werk. Leuk om te zien!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…NYX Lip Lingerie Ruffletrim en Lip Suede Soft SpokenMy Profile

 • Sandra
  2 december 2016

  Wat een leuke video! Wat goed dat je het werken probeert te beperken tot 3 dagen. Ik heb mijn blog, school en werk dus dat is soms ook echt even goed plannen wat niet altijd lukt…
  Sandra onlangs geplaatst…BOEKREVIEW: VIER PLUS 1, GETUIGE, APRÈS-SKIMy Profile

 • Loes Johanna
  2 december 2016

  Voor nu is mijn planning nog niet zo lastig, maar ik ben benieuwd hoe dat straks verandert als ons dochtertje geboren is. Ik houd nu wel heel goed mijn iPhone agenda bij, en gebruik voor mijn blog de notitie app en een excel bestand voor ideeën en een planning.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 26My Profile

 • rachel
  2 december 2016

  oef de chaos herken ik wel, hier 2 bedrijven die ook nog totaal verschillend zijn dus moet elke keer omschakelen en de moleskine boekjes en mappen en planners zijn hier dus hudge hahahah. maar op zondagmiddag word er een heel schema gemaakt en planning, strakke structuur want dat heb ik zelf nodig en dat werkt nog steeds 😀
  rachel onlangs geplaatst…Notd catriceMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  2 december 2016

  Goed bezig Kelly. Knap dat je dat zelf zo strak kan plannen en voo kan houden. Dat vergt discipline
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…PLOG: Life of lief thuis November: Sinterklaas…ziek….en lieve vriendinnenMy Profile

 • irma
  2 december 2016

  Goed hoor! Ook zo lekker dat je een eigen plek hebt om te werken. Lekker rustig! Ik heb zelf een notitieboekje en daar maak ik iedere ochtend mijn planning in voor die dag (blog en huishouden door elkaar)
  irma onlangs geplaatst…Oh, denneboom Oh, denneboom Wat zijn je takken wonderschoon!My Profile

 • Dagmar
  2 december 2016

  Wat een fijne manier om structuur aan te brengen aan de werkzaamheden, echt een goede werkwijze! En ideaal als het zo goed voor je werkt, superleuk en leerzaam om te horen!
  Dagmar onlangs geplaatst…Urban Jungle interieurstijl- Groen, groener, groenst!My Profile

 • Gerdi
  2 december 2016

  Respect! Ik zou blij zijn als ik zo’n goede planner zou zijn. Nu werk ik onregelmatig, doe ondertussen ook nog een master en blog ook nog! Nu helpt mijn notitieboekje met mijn to-do-lijstje heel erg en mijn agenda kan ik ook echt niet zonder.

 • Kelly
  2 december 2016

  Ik ben het type die een planning maakt en zich er na een week niet meer aan houdt.. En dat is dan transportplanner in opleiding, uhoh. Maar ik hou stug vol, je hebt me weer geïnspireerd om het opnieuw te proberen.
  Kelly onlangs geplaatst…Column – KantoorvolkMy Profile

 • Michelle
  2 december 2016

  Oh dat herken ik wel die chaos in je hoofd en in je huis. Twee dagen in de week zijn de kinderen bij de oppas maar dan nog kom ik tijd tekort en probeer ik tussendoor van alles en nog wat door elkaar te doen wat vaak niet super werkt haha.
  Knap dat jij zn goede planning hebt gemaakt! Meestal lopen mijn planningen altijd in de soep.
  Michelle onlangs geplaatst…Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s & Thema’sMy Profile

 • Tessa
  2 december 2016

  Leuk om te zien! Ik vroeg me ook al af hoe jij dat allemaal voor elkaar krijgt, haha. Ik blog nog hobbymatig en heb er dus ook geen echte werkdagen voor. Alles moet tijdens middagslaapjes of ‘s avonds. Als het echt mijn baan zou zijn zou ik het ook anders inrichten inderdaad. Verder gebruik ik net als jij een groot kladblok voor ideeën / dingen die ik moet onthouden / korte teksten etc. Voor mijn telefoon moet ik nog eens een handige memo app zoeken.
  Tessa onlangs geplaatst…Over ouder worden en je klein voelenMy Profile

 • Vanessa
  2 december 2016

  Leuke en inspirerende video! Ik gebruik een desk planner van de Action, heel goedkoop maar super handig 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Zo maak je een buitenkraan winterklaarMy Profile

 • Astrid
  2 december 2016

  Hey Kelly,

  Super leuk om te zien! Ik gebruik sinds vorig jaar een Bullet Journal om echt alles in kwijt te kunnen. Todo lijstjes, planningen, blogonderwerpen, editorial etc. Ik kan echt niet meer zonder dit systeem, ik kan gewoon kwijt alles in 1 notitieboekje 🙂 .

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Leuke en grappige zoekresultaten #21 met o.a. Nep maken sneeuwpop en telefoon als draadloos toetsenbordMy Profile

 • Anneleen
  2 december 2016

  Knap hoe je het allemaal bol werkt! 🙂 Fijn dat je door een goede en gestructureerde planning 2 daagjes vrij kan zijn, met de kindjes!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • wendy
  3 december 2016

  Ik merk echt sinds Lot geboren is, dat het met twee kindjes ineens een stuk lastiger is om überhaupt iets te plannen, haha! Ik werk nog steeds bij de Efteling, 20-24 uur, en ga stoppen met het geven van mijn vaste sportlessen 🙁 super moeilijke keuze, maar het is gewoon teveel. Ben nu 6 dagen in de week bezig, dat gaat zo tegen mijn gevoel in. Dus vandaar die keuze. Verder gebruiken wij sinds kort een gezamenlijke digitale agenda, dat werkt echt heel fijn
  wendy onlangs geplaatst…Mama is druk…My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.