Aimy 6 maanden! Hoe gaat het met ons?

IMG_1761

Ons kleinste meisje is alweer 6 maanden oud, wat is die tijd snel gegaan. Ik weet hoe cliché dit klinkt, want dit was met Lana net zo, maar toch, ik kan het niet anders vertellen. Vandaag ga ik vertellen hoe het met Aimy gaat omtrent voeding, slaapjes, ontwikkeling, haar karakter en hoe ik nu terugkijk op de overgang van 1 naar 2 kinderen. Even bijkletsen dus!

Hoe ik Aimy zou omschrijven
Aimy is een heel lief meisje, ze is sociaal, lacht naar iedereen en het genieten straalt ze de hele dag uit. Ze slaapt goed en veel (overdag en in de nacht) en huilt eigenlijk alleen als ze honger heeft (dan wil ze ook echt direct aan de borst) of wanneer ze pijn heeft wat nu af en toe is door het doorkomen van haar tandjes. Verder is het een heel rustig en ‘makkelijk’ meisje. Ze slaapt overal waar ik haar te slapen leg (bijv. in de kinderwagen in een restaurant, in je armen in het vliegtuig, in de duowagen lopend in een drukke Efteling of gewoon haar eigen bedje) maar ze slaapt ook makkelijk in de Tula. De nachten zijn van 20.3o tot ongeveer 7.00. Dit wisselt wel maar over het algemeen maakt ze elke nacht zo’n lang slaapje. Lana was ook altijd al zo’n makkelijk kindje dus wij kunnen alleen maar in onze handen klappen. Het klinkt misschien als te mooi om waar te zijn, maar ik kan het niet anders verwoorden. We hebben heel veel geluk en daar genieten we heel erg van.

Borstvoeding en bijvoeding bij 6 maanden
Qua voeding gaat het ook goed. Toen de borstvoeding in het begin niet zo goed ging, dit in het begin niet zo goed liep, merkten we dit gelijk aan haar. Ze was onrustig en leek nooit verzadigd, maar sinds de borstvoeding als een tiet loopt, hebben wij een heel makkelijk en tevreden meisje. Wij volgen de richtlijnen van borstvoeding.com op het gebied van voeding en borstvoeding en beginnen nu ze 6 maanden is met bijvoeding. Dat betekent dat ik ‘as we speak‘ deze week begonnen ben met het zelf maken van babyhapjes. We kochten hiervoor de babycook van Philips Avent en ik ben hier (voor zover ik dit na een paar hapjes kan beoordelen) al erg tevreden over. Mochten jullie er een review of een soort how-to van willen zien of lezen, dan hoor ik het graag bij de comments. Dan maak ik een artikel met wat voor babyhapjes ik maak voor Aimy (groente- en fruithapje en later ook ontbijtpapjes). Een super leuke nieuwe fase dus! Vanaf de eerste cel tot aan nu groeide zij op dat wat mijn lichaam haar te bieden heeft en nu gaan we over op de hapjes die we erbij gaan geven. Spannend en leuk om mee te experimenteren vind ik.

Ontwikkeling 6 maanden
Qua ontwikkeling merken we dat Aimy als een speer gaat. Ik kan het natuurlijk enkel vergelijken met Lana en ik wil mijn eigen kinderen niet met elkaar vergelijken, maar ik merk wel dat Aimy al meer wil. Alsof ze sneller ontwikkelt door het voorbeeld dat ze van haar grote zus krijgt. Zodra ik haar handjes pak gaat ze ‘staan’ en wil ze ook niet meer zitten/liggen. Ze rolt de hele dag om en ligt het liefst op haar buikje, met haar armpjes voor zich uit omhoog zodat ze alles in de gaten kan houden. Super schattig. Ze is heel alert en altijd erg gefascineerd door alles wat Lana doet. Als Yannick en Lana bijvoorbeeld aan het dollen zijn, dan houdt Aimy ze continue in de gaten. Ook merk ik tijdens het geven van borstvoeding dat ze heel snel is afgeleid. Ze hoeft maar een geluidje te horen van Lana of ze laat de borst al los. Dat is soms best frustrerend want voeden kan dan best lang duren en het is dan voor mij lastiger te peilen of ze genoeg binnenkrijgt, maar omdat ze erg tevreden is, voldoende poept/plast en groeit, is hier ook geen twijfel over.

Overgang van een naar twee kinderen
Als ik nu terugkijk op de overgang van 1 naar 2 kinderen, dan vind ik dit nu (na 6 maanden dus!) echt helemaal niet zo’n heftige overgang. Zo pittig als ik het de eerste maand vond, zo makkelijk ik er nu in zit. Het kost zeker wat meer handelingen en tijd, maar de liefde die je terugkrijgt is ook twee keer zo groot en dat is wat het zo fijn en mooi maakt. Nu Aimy wat ouder wordt merk ik ook dat het leuker wordt. Ze heeft al veel oog voor Lana en ik merk ook aan Lana dat ze steeds meer contact met Aimy maakt. Zo probeert ze al veel bewuster met haar te spelen, vertelt ze allemaal verhaaltjes aan Aimy, geeft ze knuffeltjes en speeltjes aan  haar en gaat ze Aimy ‘kietelen’ of bijvoorbeeld in haar haartjes kriebelen. Het is fantastisch om je eigen kinderen plezier te zien hebben samen. Dat de meisjes die ik op de wereld mocht zetten zoveel aan elkaar hebben al, dat vind ik een mooi cadeau.

We zijn 6 maanden verder en ik kan me echt al niet meer voorstellen dat Aimy er eerst niet was. Alle clichés over het moederschap zijn al wel aan bod gekomen in dit blogje. Ik geniet heel erg van het moeder zijn. Wat vonden jullie van de overgang van enkel melkvoeding naar bijvoeding? Wat zijn jullie ervaringen met het maken van hapjes etc.? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

51 gedachten over “Aimy 6 maanden! Hoe gaat het met ons?”

 1. Wat een grote meid wordt het al en wat een lekkere bos haar heeft ze! Grappig dat je kan merken dat ze snel ontwikkelt, dat ze al snel zoveel wil. Kan best een voorteken zijn hoor, dat ze dan snel gaat brabbelen of zelfs lopen. Merkte ik met mijn Amy (ha, it’s in the name!) ook. Vind dat jij de overgang van een naar twee kindjes zo relaxed hebt opgepakt. Althans… van alle verhalen die ik heb meegekregen lijkt het alsof het super gaat.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn look met geverfde wenkbrauwen en wimpersMy Profile

 2. Fijn dat het zo goed gaat Kelly, ze heeft ook nog steeds lekker veel haar. Ik begon ook pas met 6 a 7 maanden met bijvoeding. Maar ik heb nooit baby hapjes gemaakt omdat ze door de Rapley methode meteen met de pot mee at. Dat ging vanaf het begin vrij goed. Nu 7 maanden later begint dreumes kieskeurig te worden en eet ze niet meer alles.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Marvel Universe LiveMy Profile

 3. Wat fijn dat het zo goed gaat! En jeetje, 6 maanden alweer. Een leuke periode vond ik dat bij Luuk, om te starten met babyhapjes. Ik maakte ook zoveel mogelijk hapjes zelf en ben van plan dit weer te gaan doen.
  Joyce onlangs geplaatst…29 weken zwangerMy Profile

 4. Wat fijn dat t zo goed gaat met Aimy. Ons zoontje is ook bijna 6 maanden (maar gecorrigeerd pas 3, was 3 maanden te vroeg) en in hoop over een week goedkeuring te krijgen van de kinderarts om ook te starten met bijvoeding. Vind dit best een dingetje, na al die periode bij mij en van mijn melk ga ik m dan blootstellen aan voedingsstoffen van buitenaf. Fijn, maar ook even slikken dat t zo snel gaat. Ik wil ook een babycooker aanschaffen maar twijfel nog welke. Een review en evt recepten zou ik dan ook super leuk vinden! Met welke hapjes ben jij begonnen?
  Marscha onlangs geplaatst…Tag: I love summerMy Profile

 5. Jeetje wat gaat het al weer snel zeg! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat. Bijnieren beginnende met groentehapjes,maar in het begin vond ze het helemaal niks – dat ‘vieze’ gezichtje was echt heel grappig. Openen gegeven moment ben ik wat meer gaan.mixen – ook met wat fruit erdoor en toen begon ze het al een stuk lekkerder te vinden. Van daaruit ben ik ook weer teruggegaan naar pure groentesmaken en dat ging toen ook beter! Succes hoor 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Waar word ik blij van?My Profile

 6. Wat heerlijk om te lezen!
  Zo leuk he, als er steeds meer interactie komt. Wij zijn ook met 6 mnd begonnen met bijvoeding. Een combinatie van gepureerd en stukjes eten. Maar algauw wilde ons zoontje niet meer gelepeld worden, hij wil alles zelf doen 😉 Dus sinds hij 7,5 mnd is zijn we over op alleen stukjes aanbieden. Is heel gezellig, want zo kan hij ook echt mee-eten met ons als we aan tafel zitten. Enige dingetje is dat het iets meer schoonmaakwerk is na de maaltijd. 😉

 7. Wat gaat het snel he? Leuk om jouw updates te lezen aangezien mijn baby girl volgende week een half jaar wordt. Bizar… Fijn dat het met jullie zo ook zo goed gaat! En wat een schattig pakje heeft ze aan op de foto!

 8. Wauw 6 maanden alweer, wat gaat hard! Ze lijkt me een heerlijk meisje en Lana ook! Schatjes <3 Ben benieuwd hoe ze de hapjes vind!

 9. wat gaat het hard he meis maar leuk om te lezen hihih en ja een tweede kindje kijkt al heel veel af van haar grote broer of zus dat was hier wel het geval in ieder geval :D. ben ook benieuwd hoe ze haar hapjes heeft ervaren 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 7 augustus ’16My Profile

 10. Het lijkt met een tweede erbij nog wel sneller te gaan! Fijn dat het zo goed gaat allemaal!
  Mijn eerste dochter Chloe hield helemaal niet van eten maar Grace is echt een smulpaapje! Zo leuk om te zien dat ze genieten van je zelfgemaakte hapjes!
  Ik gebruikte zelf een babycook voor de hapjes, fantastisch.
  Succes met deze nieuwe fase!

 11. Wat gaat het super snel zeg! Maar wat fijn dat Aimy ook weer zo’n makkelijke baby is. Ik vind de overgang van alleen melk naar ook andere dingen eten nog best lastig en spannend af en toe. Dan wil ik soms wel weer terug naar de tijd dat ze gewoon bij elke piep aan de tiet kon zegmaar 😉 Maar het is ook heel leuk en cool om te zien hoe ze steeds meer en beter gaat eten.
  nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht 13My Profile

 12. Superleuk om een update over Aimy te lezen 🙂 Ook wij zijn hier met 6 maanden gestart met bijvoeding. Ik vond het zo bijzonder dat ze al die tijd alleen groeide op mijn moedermelk. Helaas na 14 maanden wilde ze niet meer aan de borst. Mooi om te lezen, de overgang van 1 kindje naar twee kindjes.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Groot nieuws | Naomi kan lopen!My Profile

 13. Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie kleine dametje en dat
  Onze kleine man is nu 3 maanden en ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen met de Philips Avent Babycook 🙂

 14. Wat leuk om te lezen hoe goed het gaat! Ben wel benieuwd of Aimy en Lana qua uiterlijk veel op elkaar lijken, of juist verschillend zijn! Zou het leuk vinden om dat te horen (hoef het niet te zien hoor haha ;)). Geniet van deze tijden met je mooie meisjes en je man!

 15. Het gaat ook heel vlug. Leuk is dat om te zien hoe ze zo gefocust is op haar oudere zus, ik merk dat hier in huis ook met mijn zoontje van 3 maanden. Helemaal geïnteresseerd in zijn oudere zus. Erg leuk!
  Cindy onlangs geplaatst…Daar word je Sukhi vanMy Profile

 16. Wat gaat dat toch snel. Hier is Mels ook al 4,5 maand. Bijvoeding wil ik proberen tijdens mijn vakantie, dan heb ik er meer tijd voor en dan kan ik me er eens goed in verdiepen. De babycook gaat mee op vakantie in ieder geval! Mooi dat ze haar haartjes nog heeft, bij Mels is het helemaal uitgevallen. En wat heerlijk dat ze zoveel slaapt, super is dat hè?
  Cindy onlangs geplaatst…Dingen die ik vaker zou willen doenMy Profile

 17. Heel leuk om zo te lezen
  Leuk verteld.
  Oma derde dochterje jasmijn Fleur is ook een heel makkelijk en zoet meisje .
  Ze is nu 4 maandje oud en begint nu dingen te willen af pakken uit mijn hand
  Ze draait zich contant op haar buik in de box.
  En volgt ook wat haar zusjes doen zo lief
  Ze is ook gauw afgeleid tijdens de bv als ze iets hoort . Dan draait ze nieuwschierig haar hoofdje naar het geluid.
  Buiten voeden gaat steeds latiger ze drinkt onrustiger buiten.
  Maar toch doe ik het .
  Ik wil pas met 6 maanden met fles voeding beginnen. Nutrilon .
  Ze lacht heel vaal al hardop zo schattig.
  En hoe ik de overgang ervaarde van de eerste naar een tweede best zwaar
  Maar ook heel fijn heb ik de kraam tijd en erna ervaren meer dan bij mijn eerste.
  Omdat mijn man en ik nog inwoonde bij mijn ouders deed mijn moeder veel overnemen met de eerste. Ze bracht de eerste naar bed
  Deed haar in bed gaf haar aandacht zodat ze niet te veel aandacht te kort zou komen.
  Mijn man hielp ook enorm veel met de kindjes en nog
  Maar als hij werkte dan zorgde mijn moeder voor de eerste zodat ik mij volledig kon richten op de baby .
  En ook goed slapen kon ik zo
  Zodra de baby sliep ging ik slapen
  En hield mijn moeder zich bezig met de eerste als mijn man werkte .
  Maar verder tropenjaren er zit 1 jaar en 8 maanden tussen. en het was zwaar tijdens mijn zwangerschap van de tweede
  Pfff zwaar misselijk beroerd voelen
  En ons eerste dochtertje was 1 en een handenbindertje zo vermoeiend tijdens mijn zwangerschap .
  Het was beter geweest als er wat meer tijd tussen had gezeten achteraf gezien.
  Nu is ons derde prinsesje 4 maandjes
  En ik ervaar het heel relaxed omdat er meer naar tussen zit tussen jasmijn en mijn twee oudste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.