10 dingen die ik denk en doe tijdens het autorijden

autorijden

Dingen die ik denk en doe tijdens het autorijden… Laat ik dit artikel beginnen met te vertellen dat autorijden niet mijn favoriete hobby is. Ik zie het meer als een praktisch iets, dan dat ik er echt van geniet. Ik heb dit jaar een nieuwe auto gekocht en dat geeft wel een veiliger gevoel en ook heeft dit het rijplezier verhoogd. Er zijn dingen die ik altijd denk en doe in de auto die velen vast herkenbaar vinden. Ik schaam me er totaal niet voor. Doe en denk jij deze dingen ook?

 • Ik doe mijn jas het liefst uit voor ik ga rijden, ik heb dan het idee dat ik dan comfortabeler zit en meer ruimte heb om te sturen, super idioot misschien. Vooral lange afstanden doe ik het liefst met mijn jas uit, maar dan wel graag met sjaal om voor het comfy gevoel.
 • Ik wil iets kunnen snoepen tijdens het autorijden. Kauwgom, Fruittella, druiven, iets om op te kauwen. Waarom? Geen idee haha.
 • Als het stoplicht oranje is dan wil ik doorrijden, ja soms zit ik dan net 1 (milli)seconde op rood, dan baal ik wel even want ik dacht het wel te kunnen halen. Dit is overigens wel gevaarlijk dus daar ben ik niet trots op.
 • Als het stoplicht rood is en ik sta vooraan in de rij denk ik ‘Wat duurt dat soms lang‘. Even 1 meter vooruit rijden, groen! ‘Jep dat werkte‘ denk ik dan. Bijgeloof?
 • Parkeren, wat een gedoe. Fileparkeren doe ik eigenlijk al standaard niet, liever ook niet in van die schuine parkeerplaatsen. Gelukkig ben ik inmiddels goed met parkeergarages maar ik krijg het wel benauwd als ik dan bijvoorbeeld 5 verdiepingen hoog sta. Zal ik de auto nog terug kunnen vinden? Zal de volgende auto naast mij de auto niet veel te dicht tegen de mijne zetten? Kan ik nog wel uitrijden?

 • Parkeren, natuurlijk het liefst zo dat ik zo min mogelijk hoeft te lopen. Soms duurt het zoeken naar zo’n parkeervakje een aantal minuten langer, en toch voelt het als een goede score als ik dan dat plekje dichtbij de bestemming kan vinden.
 • Parfum opdoen, lipstick stiften, allemaal van die dingen die ik dan in de auto doe. Alleen bij stilstand overigens. Dan heb ik thuis veel haast, gooi ik die dingen mijn tas in en doe ik die dingen als ik geparkeerd heb op de plaats van bestemming.
 • Ik kan echt niet tegen bumperklevers, iemand die dan bijna tegen me aan zit. Vooral van vrachtauto’s krijg ik het benauwd. Dat zeg ik dan ook hardop natuurlijk. Alsof die persoon me kan horen, gelukkig niet 😉
 • Hardop meezingen met de muziek. Zeker het foute uur van Qmusic is favoriet. Dan waan ik me als een spicegirl in mijn eigen auto. ‘So tell me what u want what u really really want aha aha aha! 😛
 • Soms ben ik heel ongeduldig, als mensen voor mij te langzaam rijden dan vind ik dat soms best irritant. Zeker wanneer ik haast heb. Ook kan ik me soms best irriteren aan een tractor die dan toevallig je hele route voor je rijdt. Wat ben ik blij als hij een afslag neemt, oops!

Welke van deze dingen herken of doe jij tijdens het autorijden? Heb je nog leuke aanvullingen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Elisabeth
  9 augustus 2016

  Ik kan geen autorijde. En we hebben er dus ook geen. Ik hoe meer van het ov. De trein, de bus, en de fiets natuurlijk!
  Elisabeth onlangs geplaatst…De truttigheid van het loedermoederschapMy Profile

 • Carlijn
  9 augustus 2016

  Jaaaa herkenbaar! Snoepen? Check! Hekel aan bumperklevers? Check? Lippen doen? Check! Meezingen? Check? Klinkt alsof je je autorijangst heel goed overwonnen hebt haha! Ik rij het liefst hard (niet té hard hoor, ben geen aso) en ik denk altijd dat ik Beyonce subliem kan nadoen in de auto. Vooral als ik alleen ben gaat haar muziek op volume 25. Volgens mij kan je de bass tot ver buiten de auto horen, al vind ik dat bij anderen altijd best asociaal.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: favoriete zomerfoto’s van A&MMy Profile

 • Leonie
  9 augustus 2016

  Haha, veel dingen zijn herkenbaar! Ik ben een keer mijn auto in een parkeergarage kwijt geweest. Heb dik 15min lopen zoeken, verdiepingen op en neer gelopen, helemaal in de stress. Toen ik ‘m had gevonden was de uitrij-tijd al voorbij.. Wat een vreselijke situatie was dat, hihi.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn bevallingMy Profile

 • Marisca| Mama blogger
  9 augustus 2016

  Haha snoepen doe ik juist weer niet omdat de auto dan vies wordt. Tenminste, dat denk ik dan. Parkeren kan ik goed, maar wat ik wel herken is het irriteren aan andere weggebruikers. Zeker vrachtwagens op de snelweg, doodeng ook!
  Marisca| Mama blogger onlangs geplaatst…Action Shoplog met dé musthave voor iedere moeder!My Profile

 • Leonie van Mil
  9 augustus 2016

  Herkenbaar. Ik ben ook geen fan van autorijden. Parkeren vind ik echt een drama. Daar kan ik een hele rit tegenop zien
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…The ice cream-tagMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  9 augustus 2016

  Ik erger me ook aan wachten voor rood licht en het rijgedrag van sommige weggebruikers. De radio staat altijd zachtjes aan, want met twee kinderen in de auto is het al luidruchtig genoeg. Ik rijd nooit door oranje, want mijn dochter kijkt altijd mee. Ik wil aan haar meegeven dat ze ook altijd voor oranje stopt. Nu, maar vooral wanneer zij over een paar jaar alleen op de fiets naar school gaat. Mijn maje-up doe ik nooit in de autk. Ik rijd altijd of korte ritten of op de snelweg, waar het opletten geblazen is. Parkeren, zelfs file parkeren, is voor mij appeltje eitje sinds ik een auto met parkeercamera heb.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ergernissen van een moeder: kinderen die niet kunnen/willen delenMy Profile

 • Femke
  9 augustus 2016

  Een aantal dingen zijn zeker herkenbaar: bumperklevers die irritant zijn, check. Door oranje rijden, check. Ik vind het overigens heel fijn om te rijden want als bijrijder word ik snel wagenziek. Ik rij graag en ik zou in mijn eentje naar Zuid-Spanje rijden. Ook parkeren heb ik niet zo veel moeite mee. Ojaaa meezingen in de auto, I love it haha!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: Save or kill tagMy Profile

 • Josan
  9 augustus 2016

  Ik leid ook aan een ernstig gevalletje road rage. Echt wat heb ik een hekel aan mensen die voor elk bochtje, blaadje, drempeltje remmen! Het is zelfs al zo erg dat mijn kinderen al afkeurend zeggen ” Die moeten ze van de weg af halen he mama?” Overigens rijd ik ook gewoon graag hard ( buiten de bebouwde kom) en mijn man rijdt rustig lees (zo nu en dan langzamer dan aangegeven op de borden) oh daar irriteer ik mij ook dood aan 😀
  Josan onlangs geplaatst…DIY Maak je eigen Perseïden meteorenzwermMy Profile

 • Lilian
  9 augustus 2016

  Hier kan ik helaas niet over meepraten omdat ik geen rijbewijs heb. Maar het keihard meezingen in de auto, zou ik ook zeker doen!
  Lilian onlangs geplaatst…Ziekenhuisavontuur 2#My Profile

 • Marscha
  9 augustus 2016

  Heel herkenbaar haha. Leuk om te zien dat anderen er ook zo over denken. Auto rijden vind ik trouwens fijn. Voor m’n werk moet ik een uur heen en een uur terug en dat is dan echt even omspannen na m’n werkdag
  Marscha onlangs geplaatst…Tag: I love summerMy Profile

 • Vanessa
  9 augustus 2016

  Haha, leuk om te lezen! Ik rijd niet met de auto, mijn vriend wel. Ik zing ook altijd hardop. The Spice Girls, pure nostalgie!
  Vanessa onlangs geplaatst…Lijstje: 25 kleine geluksmomentjesMy Profile

 • Nicole
  9 augustus 2016

  Ik ben gek op autorijden! Ik luister altijd lekker naar de radio aan. Flesje drinken mee, wat te eten mee. Helemaal goed!
  Nicole onlangs geplaatst…De meest opvallende zoektermen #2 – Zo vonden jullie Everyday-Life!My Profile

 • Sandra
  9 augustus 2016

  Haha echt heel herkenbaar. Het hard meeblèren in de auto, het parkeren en het nog net even door oranje willen…
  Sandra onlangs geplaatst…PLOG WEEKENDJE WEG WESTERBORKMy Profile

 • Marije
  9 augustus 2016

  Snoepen, check. Hekel aan fileparkeren en daarom het dus nooit doen, check. Bumperklevers uitschelden (en stiekem héél langzaam naar rechts gaan om ze te irriteren), check! 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Moeder worden als je eigen moeder er niet meer isMy Profile

 • Charlotte
  9 augustus 2016

  Ik hebal laatst een keer een extra rondje over de rotonde gereden om van een bumperklever af te komen hihi. Zo irritant!
  Charlotte onlangs geplaatst…De logica ontbreekt…My Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  9 augustus 2016

  Herkenbaar hoor. Ok, niet alles, maar ik rijd ook het liefste zonder jas. Bumperklevers kan ik ook niet uitstaan, maar door oranje rijden doe ik dan weer niet.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Review | Lima Green t’eMy Profile

 • Marijke
  9 augustus 2016

  Leuke dingen en zeker herkenbaar! Alleen koop ik bewust geen snoep voor in de auto. Dat moet dan namelijk in 1x op haha
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #14 (op de gezonde tour)My Profile

 • Nicole
  9 augustus 2016

  Oh ja de jas uit en meezingen met het foute uur! Check!!
  Nicole onlangs geplaatst…Budget outfit | peuter fashion van de zeemanMy Profile

 • Suzanne
  9 augustus 2016

  Ik erger me ook aan bumperklevers (wie niet) en soms helpt het inderdaad om meer naar de streep te rijden bij een stoplicht, zodat de sensor je ziet (of voelt?).
  Suzanne onlangs geplaatst…Bruiloft | Wie kies je als ceremoniemeester + takenMy Profile

 • Mendy
  9 augustus 2016

  Hoi Kelly! Ik heb even een vraagje wat totaal niet met dit artikel te maken heeft? door jou doe ik nu weightwatchers en het bevalt tot nu toe erg goed! Maar 1 ding begrijp ik niet.. Gisteren heb ik wekelijks resterende punten verbruikt die werden dus minder, maar vandaag log ik in en zijn de wekelijks resterende punten weer hoog, het totaal dus zegmaar. Weet jij waar dit aan ligt?

 • Monique
  9 augustus 2016

  Allemaal heel herkenbaar! Hier ook geen fan van autorijden, maar met kleine kinderen moet je wel… 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Voor het eerst naar de kapperMy Profile

 • -N | Mommies Life
  9 augustus 2016

  Een aantal eigen herken ik wel (overigens vind ik autorijden niet vervelend). Zo heb ik ook een hekel aan bumperklevers en kan ik me dood irriteren als ze voor mij (voor mijn gevoel) langzaam rijden. Parkeren in een parkeergarage vind ik niks maar het lukt me al steeds beter. En ik moet altijd met gordel aan rijden; vind het maar niks als ik m niet aan heb. Mijn vriend rijdt het liefste zonder gordel…
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…Dingen die je opvallen als je de beslissing hebt gemaakt om zwanger te willen wordenMy Profile

 • Lifesabout
  9 augustus 2016

  Ik heb al een tijd geen auto kunnen rijden maar herken wel heel veel haha. Vooral dat bumperkleven en de stoplichten…

 • Jessica
  9 augustus 2016

  Hahaha mijn jas MOET uit als ik ga auto rijden. Dat rijdt toch voor geen meter met jas aan haha… En ja wat te snoepen, i’m guilty!
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy 5 t/m 7 aug. – Weekend weg met vriendenMy Profile

 • MetMirjam
  9 augustus 2016

  Herkenbaar! Ik heb ben ook geen ‘held’ met de auto, al wordt het wel steeds beter 🙂 Bumperklevers vind ik ook heel vervelend, al moet ik wel zeggen dat het bij mij niet vaak voorkomt dat een vrachtauto dit doet – die haal ik zelf liever in 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Waar word ik blij van? – Persoonlijke blijmakersMy Profile

 • sandra
  9 augustus 2016

  haha, heel herkenbaar hoor. Ik vind autorijden ook niets aan en parkeren heb ik al helemaal een hekel aan. Ik probeer altijd zo makkelijk mogelijk in te parkeren. Dus geen file parkeren en niet achteruit in parkeren. Dat kan ik dus echt niet.
  Wat te snoepen tijdens het autorijden heb ik ook altijd. haha.
  sandra onlangs geplaatst…Mallorca, inspiratie en nieuwe ideeën!My Profile

 • Mieneke
  9 augustus 2016

  Hoe wordt je auto vies als je een snoepje eet? 😉
  Mieneke onlangs geplaatst…1.000 vragen aan jezelf #6My Profile

 • Maike
  9 augustus 2016

  Heel herkenbaar allemaal. Ik kan echt niet met jas aan rijden, maar dat zit inderdaad gewoon tussen mijn oren.
  Maike onlangs geplaatst…Bruidegom met hoedMy Profile

 • Mieneke
  9 augustus 2016

  Ik hoorde laatst een goede tip bij/tegen bumperklevers, die overigens niet werkt bij vrachtauto’s 🙁 Je ruitensproeier aanzetten! Dan krijgt de klever het op zijn ruit! Vergeet niet eerst je ramen te sluiten, anders ben je zelf de pineut 😉
  Mieneke onlangs geplaatst…1.000 vragen aan jezelf #6My Profile

 • Mirjam
  9 augustus 2016

  Als ik moet parkeren, zet ik de muziek altijd zachter. Want dan zie ik beter wat ik doe :’) mij zou je tijdens het autorijden niet moeten filmen.. Ik praat (en ehhh, scheld) tegen medeweggebruikers en ik praat ook tegen mezelf tijdens het autorijden. Soms moet ik de weg gewoon aan mezelf uitleggen 😛

 • Celine
  9 augustus 2016

  Wat een leuk artikel! En erg herkenbaar! Vooral het uitdoen van je jas. Dit doe ik ook altijd en als ik iets verder ga rijden moet ik ook altijd iets te snoepen hebben!
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Mommy Shopping: Favo WebshopsMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  9 augustus 2016

  Misschien door plakkerige (snoep)vingers aan het stuur ☺
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Shoplog: nieuwe HEMA kindercollectie voor najaar/winter 2016/2017 & zomerkledingMy Profile

 • Jennifer
  9 augustus 2016

  Ik wil ook altijd zonder jas autorijden met rijles! Ik vind idd dat een jas veel vrijheid belemmerd en ik wil graag het gevoel hebben dat ik mezelf niet belemmer door bijvoorbeeld mijn kleding.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary Week 31/2016: met je handen in de kippenstrontMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  9 augustus 2016

  Haha, bijna allemaal wel herkenbaar!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…(Geen) erkenning krijgen voor je blog van je omgevingMy Profile

 • Marielle
  9 augustus 2016

  Ik heb inmiddels al ruim zes jaar m’n rijbewijs maar nog zeer weinig gereden.. Een soort van rijangst ontwikkeld.. Als ik ergens naar toe moet bedenk ik hoeveel stoplichten ik heb, of er hellingen onderweg zijn en waar ik kan parkeren. Kortom, ik denk er veel te veel over na en voel me ook helemaal niet comfortabel achter t stuur. Bijrijder zijn kan ik als de beste hoor ? En sinds ik een dochtertje heb probeer ik meer te rijden zodat ik ook met haar weg kan, of in ieder geval in noodgevallen. En hoe vaker ik het doe, hoe zekerder ik word. Maar ik kan dus wel degene zijn bij wie de moter uitvalt bij het wegrijden bij het stoplicht ? Jas uit en meezingen herken ik wel. Maar qua parkeren loop ik liever wat langer en verder dan dat ik me in een moeilijk vakje moet wringen..

 • Nancy
  10 augustus 2016

  Zingen in de auto, i love it! Ik vind het ook fantastisch om te zien wanneer anderen dit doen. Onlangs stond ik in de file en de persoon in de auto naast me was net zo hard aan het meezingen (lees bleren) met q-music als ik. Dit resulteerde bijna in een heus fileduet (maar dan met ramen en deuren gesloten)! 😉

 • rachel
  10 augustus 2016

  heel herkenbaar hahah en jaaa mijn auto is net een snoeptrommel hahaha en treuzelende mensen pffff en ja ik ben een bumperklever dan moahahah verder vind ik het heerlijk om auto te rijden en parkeren geen probleem hihi. muziekje op en go go go
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 7 augustus ’16My Profile

 • Annemijn
  10 augustus 2016

  Haha, zo herkenbaar! Ik houd ook niet van bumperklevers en tractoren die voor je rijden.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn Blond-Amsterdam servies collectieMy Profile

 • Dees
  9 oktober 2016

  Vooral als mensen langzaam rijden terwijl jij door wil rijden
  Dees onlangs geplaatst…Borstvoeding of Flesvoeding! Mijn keuze en mening!My Profile

 • Lee
  30 januari 2017

  Sommige punten zijn inderdaad heel erg herkenbaar, bedankt voor de tips in ieder geval 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.