Aanraders: series die je zeker moet zien!

Vandaag ga ik aanraders delen van series die ik gevolgd heb (of nog volg) en zeker zou aanraden om zelf ook te gaan kijken. Wij zijn dol op het kijken van series, we vinden het heerlijk om op een avond zodra de kinderen op bed liggen, samen een serie te kijken. We hebben meestal niet dezelfde smaak qua series (Yannick houdt meer van misdaadseries zoals Breaking bad, Prison Break, en ik meer van romantiek of comedy) maar er zijn twee series die we samen gekeken hebben. Ook deel ik twee series die ik zelf als een verslaving gekeken heb (I love bingewatchen haha).

Aanraders: series die je zeker moet zien!
De Client List: Een serie (op o.a  Netflix) waar ik even aan moest wennen maar na zo’n 3 afleveringen helemaal verslaafd aan was. De serie gaat over Riley Parks die samen met haar kinderen wordt achtergelaten door haar man. Het is onduidelijk waar haar man heen gevlucht is en ze komt hierdoor in de financiële problemen. Ze gaat dan werken bij een schoonheidssalon. Al snel komt ze erachter dat er in deze salon niet alleen massages worden gegeven maar dat er ook erotische handelingen worden verricht. Ze maakt een moeilijke keuze en besluit voor de financiele winst te kiezen en dit verder geheim te houden voor haar omgeving.  Riley leeft daardoor een dubbelleven waartussen ze een balans zoekt. Aan de ene kant is ze een alleenstaande moeder die in een conservatief dorp leeft (ons kent ons),  aan de andere kant een ambitieuze vrouw die zichzelf naar de top werkt in de salon. Er gebeuren veel onvoorspelbare dingen wat de serie heel spannend en interessant maakt. Een serie die ik per toeval ontdekte en waarbij ik enorm baalde toen de laatste aflevering afgelopen was.

 

Modern family: Dit is een serie die ik graag samen met Yannick kijk. Deze serie vinden we allebei hilarisch en herkenbaar. Het gaat over 3 gezinnen die samen één familie vormen. De familie bestaat uit Jay die gescheiden is van zijn ex-vrouw waarmee hij twee kinderen heeft. Hij is hertrouwd met de jonge mooie Colombiaanse Gloria die al een zoon heeft die Manny heet. Gloria is een pittige en ijdele tante waar ik erg om kan lachen.
De kinderen uit Jay’s vorige relatie zijn Claire en Mitchel en zij hebben ook hun eigen gezinsleven. Claire heeft drie kinderen samen met Phil (een hilarische man die flink kan stuntelen).
De zoon van Jay: Mitchel is homo en heeft een relatie met Cameron en samen adopteerden ze dochtertje Lily. Dit homokoppel heeft veel gevoel voor humor en ik kan vooral erg lachen om het karakter van Cameron.
Wat wij zo leuk aan deze serie vinden, zijn de gezinssituaties die ze laten zien die wij zelf erg herkennen. Bepaalde ruzies die in iedere relatie voorkomen, bepaalde manieren van opvoeden,  herkenbare emoties en grappen. De familieleden hebben allen hun eigen karakter en dat maakt de serie leuk om te volgen. (Ik heb het al eens eerder gehad over deze serie, in het artikel over mijn favoriete Netflix series)

 

Nieuwe buren: Een serie die ik een absolute aanrader vind! Ik heb er zelfs speciaal een Videoland abonnement voor afgesloten haha. Het gaat over Eva en haar man Peter (Die in het echt ook een koppel zijn) en zij verhuizen van de grote stad naar de rustige wijk Zonnewijk waar ze hun toekomstige kindje willen laten opgroeien. Helaas overlijdt hun dochtertje Lieve na vroeggeboorte en complicaties.. Peter en Eva vinden steun bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca (ook zij waren toen een koppel in het echt). Zij lijken samen met hun zoon Sem het perfecte gezin te vormen. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de echtparen waarin ze niet alleen lief en leed, maar uiteindelijk ook het bed met elkaar delen, ze gaan swingen. Dit lijkt voor Eva de ideale manier om toch nog eens zwanger te kunnen raken, want haar man Peter is onvruchtbaar. Dit lijkt een goed idee, maar uiteindelijk als Steef er achter komt, wil hij dat Eva het kindje weg laat halen. Dan neemt ze een time-out door terug te keren naar het vakantiepark waar ze ook hun seksuele avonturen beleefden en dan komen er wapens in het spel. Hierdoor krijgt de serie een nog spannendere wending.  In het tweede seizoen blijkt enkel Rebecca het niet te hebben overleefd. Peter is opgenomen in een tbs-kliniek en Steef zit in de gevangenis. Ter vervanging van Steef en Rebecca komen er wederom nieuwe buren, Steffi en Lex (Ook dit is een koppel in het echte leven). Dit geeft de serie een totaal andere wending waarin Eva haar kinderwens op een ziekelijke manier eigen gaat maken. Een serie vol spanning, verdriet, geluk en nog veel meer dan dat. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een van de betere series ooit vind.

 

Foute vrienden: Geen serie met een verzonnen verhaallijn, maar een soort real life cabaret programma waarin 4 vrienden elkaar gaan uitdagen. Lachen, gieren en brullen geblazen. Wij kijken deze serie via Videoland terug en liggen elke keer weer in een deuk. Ze moeten steeds met een verborgen camera onbekende mensen aanspreken en daar in hun oor gefluisterde opdrachten bij uitvoeren. Gewoon een keer kijken, dan begrijp je wat ik bedoel.

 

Girlboss
Een Netflix serie naar het gelijknamige boek van Sophia Amoruso. Sophia van 22 wordt een echte girlboss in haar eigen internetbedrijf. Sophia (22 jaar) weet niet wat ze wil met haar leven. Tot ze op een dag besluit om vintagekleding te verkopen op eBay  onder de naam : Nasty Gal Vintage. Sophie blijkt goed door te hebben welke vintage items veel geld opleveren. Zo vond ze een vintage jas voor amper 8 euro in een kringloopwinkel, en verkocht ze deze door voor meer dan 1000 euro. Daar begint haar internet-bedrijf waarmee ze iedereen weet te verrassen.
Echt een aanrader vind ik, een meeslepend verhaal van een meisje dat voor zichzelf begint en daar veel succes mee behaald. Ik wilde niet meer stoppen met kijken.

 

13 reasons why: Een Netflix serie waar bijna iedereen het over lijkt te hebben. Ook ik begon aan deze serie, samen met Yannick. Het verhaal gaat over Hannah Baker en haar klasgenoten. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en na haar dood ontvangt Clay Jensen een aantal geluidsopnames op casettebandjes. Clay was verliefd op Hannah en twee weken na haar zelfmoord luistert hij de tapes. Daarop onthult Hannah dat er dertien redenen zijn waarom ze besloot zelfmoord te plegen. Wie moeten zich verantwoordelijk voelen voor de dood van Hannah? Iedere tape vertelt daar een stukje meer over. Een meeslepend verhaal, met een mooie boodschap. Is soms wat langdradig maar je wil ook niet stoppen met kijken. Althans dat is mijn ervaring met de serie. Wat vind jij van deze serie?

Ik ben benieuwd of jullie deze series kennen en welke series jij graag kijkt. Ook ben ik benieuwd naar de aanraders van series die jullie aanbevelen, ik ben altijd op zoek naar nieuwe leuke series om te volgen! Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • Patricia
  27 juni 2017

  Helemaal eens met jouw keuzes. De Vlaamse serie Clan is trouwens ook een aanrader! Of callboys! Die is zo lachen.
  Patricia onlangs geplaatst…Te rijk om mama te zijnMy Profile

 • Leonie van Mil
  27 juni 2017

  Modern family en 13 reasons why was ik zo doorheen. Super verslavend. Ik ben ook heel benieuwd naar girlboss
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Vloggen? Of niet?My Profile

 • Romy
  27 juni 2017

  Ja, Nieuwe buren is echt een steengoede serie! Ik heb er ook van genoten. Zelf heb ik geen Netflix, maar ik heb wel Modern Family helemaal afgekeken. Zo’n grappige serie! Naar Girlboss ben ik heel benieuwd.
  Romy onlangs geplaatst…Zo ziet mijn ochtendroutine eruit!My Profile

 • Kelly
  27 juni 2017

  Ik hou ook van modern family, heerlijk om te kijken! Girl boss staat nog op mijn lijstje van willen kijken, alleen neem ik me er vaak niet de tijd voor. Hopelijk wel deze zomervakantie.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #207 samen een ijsje gaan etenMy Profile

 • Stefanie
  27 juni 2017

  Ik vind Modern Family ook zo’n leuke serie! Echt een van mijn favorieten series 🙂
  Stefanie onlangs geplaatst…Eerste keer op schoolreisjeMy Profile

 • Femke
  27 juni 2017

  13 Reasons Why trekt mij niet zo. Girlboss wil ik nog gaan kijken en de rest ken ik allemaal/ heb ik gezien. The Client List kwam ik ook ‘toevallig’ tegen. Ik wilde namelijk even een film kijken waarbij ik mijn gedacht op 0 kon zetten en kwam The Client List tegen. Toen ik na zo’n 40 min. ineens door kon naar een nieuwe aflevering dacht ik ‘huhhh dit was toch een film’. Niet dus, verkeerd gezien. Na een paar aflevering was ik ook verslaafd.
  Femke onlangs geplaatst…Car Confession TagMy Profile

 • Karen
  27 juni 2017

  Ik moet alleen girl boss nog kijken maar staat op de lijst.
  13 reasons why vond ik persoonlijk wel een vrij heftige serie. Ik kon niet stoppen met kijken maar als ik een aflevering gezien had voelde ik mij niet opperbest. Dus ik snap wel dat deze serie een trigger kan zijn voor sommige mensen. Heftige serie maar wel een aanrader.
  Mijn man en ik hebben pas code 37 gekeken. Gaat over de sectie zeden op het Vlaamse politiebureau in Gent. En we kijken nu samen narcos over Pablo Escobar

 • Mirjam
  27 juni 2017

  Girlboss gaat van Netflix af toch? Las ik gisteren 😉

 • Lisette
  27 juni 2017

  Ik heb Netflix genomen voor de series, maar eigenlijk kijken we nooit series. Wel heeeel veel films. En de kids kijken series, op dit moment phineas & ferb. Die vind ik stiekem het allerleukste!!
  Lisette onlangs geplaatst…Morgen staken de leraren: juf Lisette voor de klas!My Profile

 • Gerrie
  27 juni 2017

  Ik kijk samen met mijn dochter de serie Gossip girl
  Eerder gunde ik mij geen tijd hiervoor, maar keek met mijn dochter mee en sinds dien kijken we vaak een aantal afleveringen op een saaie middag / avond ?

 • gwendy
  27 juni 2017

  The client client list…… geweldig! Inderdaad even inkomen maar dan.. Jammer dat er maar 1 seizoen van is. Wij hebben ook the killing gekeken en how to get away with murder. Ook een aanrader, even inkomen maar reuze spannend. En natuurlijk Suits. Seizoen 5 nu op netflex. Onze dochter kijkt pretty little lears.

 • Vanessa
  27 juni 2017

  Momenteel kijk ik naar The Blacklist, maar Modern Family lijkt mij ook heel leuk. Foute Vrienden vind ik ook hilarisch, al ken ik alleen de Vlaamse versie.
  Vanessa onlangs geplaatst…IK BEN ZWANGER!My Profile

 • Rachel
  27 juni 2017

  Ik hou van series en heb al menig serie verslinderd. Modern family is echt hylarisch. Alle andere series heb ik nooit gezien. Samen met manlief kijk ik veel spannende thrillers zoals broadchurch, Marcella of River. Allemaal Britse netflix series. Soms kijk ik zelf een minder spectaculaire serie. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig aan Supergirl. Niets voor mijn man, maar stiekem vind ik hem wel leuk.
  Rachel onlangs geplaatst…Schuldgevoel als werkende moederMy Profile

 • Maaike
  27 juni 2017

  Wij hebben nog niet zo lang netflix. Ik vind het aanbod overweldigend. Er is zoveel! We hebben nog niet echt een serie gevonden waar We mega enthousiast over zijn. Dus misschien helpt deze lijst wel!
  Maaike onlangs geplaatst…Ga eens naar de bibliotheek! #1: introductieMy Profile

 • Essma
  27 juni 2017

  Foute vrienden, modern family en 13 reasons why zijn hier ook grote favoriet! Kan niet wachten totdat nieuwe seizoen uitkomt van modern family! ?
  Essma onlangs geplaatst…Update | Ophelia naar primary 1My Profile

 • MessyMommy
  27 juni 2017

  Leuk artikel!
  Hier nog een serie addict! Ik kijk gewoon bijna alleen mog maar Netflix! TV kijken? Wat is dat?

  Mijn top 5 (kan bijna niet kiezen):
  – Suits
  – The 100
  – Dexter
  – Sons of Anarchy
  – The Walking Dead

  Misschien niet allemaal de meest girly series. Ben meer van spannende series!
  MessyMommy onlangs geplaatst…Badpak of bikini? Vraag het je wasmachine!My Profile

 • Joyce
  27 juni 2017

  Leuke series! Alleen Girlboss moet ik hier nog van kijken, maar ik wil eerst de boeken lezen 🙂
  Goede series op Netflix die ik heb gekeken/nog kijk;
  – Sons of Anarchy
  – The Good Wife
  – Suits
  – Orange is the new Black
  Joyce onlangs geplaatst…Weekoverzicht week 25, 2017My Profile

 • rachel
  27 juni 2017

  ook toevallig zit net een blogpost te maken over netflix en de series die ze hier kijken 😀 ik zelf ben echt een saaie k…. want ik kijk niks hahaha maar de rest hier is verslaafd
  rachel onlangs geplaatst…Love jeansMy Profile

 • Sabine
  27 juni 2017

  Gossip Girl blijft een van mijn favorieten, maar wat ik momenteel een echte aanrader vind, is The Missing. Seizoen 1 is goed, maar seizoen 2 is helemaal superspannend!

 • Loes
  27 juni 2017

  Altijd handig, zo’n inspiratieartikel! Ik heb hiervan 13 Reasons Why en Girlboss gezien. Van Modern Family heb ik super veel losse afleveringen op tv gezien, maar ben vorige week via Netflix van voor af aan begonnen. Hele vermakelijke serie voor tussendoor!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #19 – 17 tot 23 juniMy Profile

 • janske
  27 juni 2017

  Girlboss & 13 reasons why vond ik erg goed/leuk. Zelf kijk ik ook graag naar Pretty Little Liars, designated survivor & Orphan Black…allemaal erg tof!
  janske onlangs geplaatst…Alle zomer Sale & kortingscodes op een rij!My Profile

 • Lisa
  27 juni 2017

  New Girl, Life Unexpected en Jane The Virgin zijn ook erg leuke series om naar te kijken!

 • Irene
  27 juni 2017

  Ik kijk met mijn vriend meer dingen die ook voor hem leuk zijn om te kijken (heb niet echt het idee dat hij bovenstaande series amusant vindt hihi).
  De volgende hebben wij op netflix gezien:

  – Breaking bad. Een Amerikaanse docent scheikunde komt erachter dat hij longkanker heeft en gaat christal meth maken om hiermee geld te kunnen verdienen voor de behandeling van zijn ziekte en onderhoud van zijn gezin. Langzaam maar zeker wordt de eerst zo onschuldige scheikundeleraar steeds dieper in de onderwereld getrokken. Leuk detail is dat zijn zwager werkt bij de DEA.

  – Better call Saul. Over de spraakzame, exaverte advocaat uit Breaking bad. Hoe is hij de advocatuur ingekomen en waarom is hij nu een soort advocaat van de onderwereld geworden?

  – Marco Polo. Over de Italiaanse ontdekkingsreiziger die terecht komt in het rijk van de Mongolen. Hij wordt vastgehouden door de Khan en valt voor de charmes van de blauwe prinses.

  – House of Cards. Over het witte huis in Amerika. In het eerste seizoen doet Francis Underwood van alles eraan om president van Amerika te worden. Hij gaat letterlijk over lijken.

  – Suits. Een jongen doet net alsof hij jurist is maar in werkelijkheid heeft hij nog geen opleiding afgerond. Hoe zorgt hij ervoor dat niemand achter de waarheid komt? (eerste seizoenen vond ik erg leuk, daarna werd het er eentonig naar mijn mening)

  – Narco’s. Over de drugsbaron Pablo Escobar en hoe hij zijn drugimperium opgebouwd heeft. Behalve de man achter veel erge daden, zie je ook een liefhebbende vader en iemand die de armen wilt helpen. De acteur heeft iets charmants.

 • Marianne
  27 juni 2017

  Leuke tips! En heel herkenbaar, van je eigen smaak en die van je man. Toch wil je toch ook graag wat samen kijken! Zelf kijk ik graag naar Gilmore Girls, Reign, en ik heb een heleboel afleveringen van Once upon a Time gekeken. Met mijn man heb ik gekeken naar Prison Break en Homeland, en nu proberen we Orange is the New Black. Modern Family en New Girl hebben we ook samen gezien, dat is weer wat luchtiger.
  Leuke tips geef jij! Girlboss staat op mijn to watch lijst, en Client List en 13 Reasons Why intrigeren me nu ook. Nog een hoop te doen dus 😉
  Marianne onlangs geplaatst…Sluipstroom, trek de stekker eruit!My Profile

 • Esmee
  27 juni 2017

  Leuke tips Kelly! Een absolute aanrader is de serie: De 12 Van Oldenheim. Hele goede serie met een spannend verhaal!

 • Jodi - liefthuis
  27 juni 2017

  Nieuwe buren seizoen 1 vond ik mega goed bij seizoen twee toch afgehaakt nadat ik 1 aflevering miste. 13 readings why girlboss en modern family zijn hier ook favo’s
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De verjaardag cadeaus van onze spruit….tweede verjaardag…My Profile

 • Hilde
  27 juni 2017

  Ik houd van meer van misdaadseries zoals Prison break en Peaky Blinders. Peaky Blinders is echt een aanrader en er komt romantiek in voor 😉
  Modern family is ook erg leuk idd!

 • Wendy (B)
  27 juni 2017

  Foute vrienden is echt fun!
  (Ik kijk wel de Belgische versie.)
  Als je graag lacht: Wat Als? en Tegen de Sterren Op.
  Beide Belgisch maar kan je goed met lachen.
  Zijn wel geen series.
  Wat dan series betreft: er bestaan heel veel toffe!
  Om enkele op te noemen: Prison Break, The Blacklist, Stalker, Blindspot, Vikings, The Borgias…

 • Momof3
  27 juni 2017

  Inderdaad leuks series..
  Hier verslaafd geweest aan Downton Abbey en House of Cards

  Ook een leuke serie is The Americans. Sovjet agenten in de USA.
  Ik heb de boeken gelezen van Diana Gabaldon (De reizigers serie) en die is verfilmd in een serie en echt de moeite waard: Outlander

  En nu een Spaanse serie :Velvet… nu alleen seizoen 1 en 2 op Netflix maar blijkbaar is er ook nog een 3 en 4.. wachten totdat die komen!

 • An
  28 juni 2017

  Seizoen 3 en 4 van Suits vind ik ook minder boeiend. Seizoen 5 gisteren afgerond. Heel erg goed en spannend!

 • Aneta
  30 juni 2017

  Dit is een lijst waar ik naar zocht. Ik ben net afgestudeerd en heb mezelf daarom een Netflix abonnement beloofd. Girlboss, daar heb ik drie afleveringen van gekeken maar toch niet mijn ding. Modern Family ga ik zeker kijken
  Aneta onlangs geplaatst…Voor het eerst naar de basisschool | Je kleuter voorbereidenMy Profile

 • Ellen
  1 juli 2017

  Oh! Doordat er aardig wat dingen in je lijstje staan die ik ook geweldig vind, ben ik nu heel benieuwd naar 13 reasons why en the client list! Zelf keek ik ook nog pretty little liars en how I met your Mother is ook écht een aanrader!
  Ellen onlangs geplaatst…Pinguïn lappenpopMy Profile

 • Denise
  2 juli 2017

  Ik vond 13 RW een enorm slechte boodschap uitdragen. Dat jij je inderdaad schuldig moet voelen als iemand zelfmoord pleegt. Er is geen tegen karakter dat zegt dat de tieners zich niet schuldig hoeven te voelen. Daarnaast is zelfmoord geen op zichzelf staand probleem, het komt vaak voort uit depressie , trauma etc. Bij Hannah zijn geen van deze symptomen te zien. De zelfmoord was ook ongeloofwaardig en ging tegen alles in wat experts zouden aanraden als het gaat om zelfmoord te tonen. Het schuld gevoel van Clay is zo groot en toch is er geen karakter dat dit wegneemt. Ik zou graag een moeder figuur hebben gezien die dat gevoel wegneemt bij de tieners. Ook het feit dat alle tieners tot de laatste aflevering het idee hebben dat hun ´daad´ even slecht is als die van Bryce. Daarnaast is Hannah zo apart neergezet, aan de ene kant is ze heel stoer en sassy maar aan de andere kant durft ze niemand om hulp te vragen. Ik vond haar ´lijden´ hierdoor niet geloofwaardig. Het zelfde met de verkrachting van haar vriendin, ze had daarna ook zelf naar het decaan kunnen gaan om in iedergeval hulp te krijgen voor haar vriendin. Hoe boos zou die vriendin wel niet op haar kunnen zijn, maar ze betrekt alles op zichzelf.

 • Nicetobeout
  3 juli 2017

  Aanraders van mij zijn: Bates motel en Better call Saul!
  Nicetobeout onlangs geplaatst…Onze eerste ervaring met AirbnbMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.