zwangerschapstest

 

10 februari 2017. We gingen die ochtend kennismaken op de basisschool van Lana. Wat een stap. We kwamen thuis en ik was van plan om met Lana en een vriendin en haar zoontje naar Monkeytown te gaan. Maar ik word ineens misselijk. Ik bel mijn vriendin op en zeg dat het niet door kan gaan, ik voel me niet zo lekker. Ik leg haar uit dat ik me al een tijdje niet zo lekker voel. Maar dat dit met name in de ochtenden is, dus later die dag kan ze gewoon gezellig met haar kindjes komen spelen. Ik plof op de bank met hoofdpijn, misselijkheid en een ‘ik kan er de vinger niet opleggen gevoel’. Maar ik ben niet zwanger hoor Yannick, hoor ik mezelf nog zeggen.

Al een paar dagen hang ik aan de telefoon met mijn medische team. Ik had het gevoel dat er wat mis was in mijn lichaam. Ik had slechte bloedsuikers, had in de ochtend enorme hoofdpijn en het leek of ik mijn ontbijt slecht kon verdragen, alsof mijn bloedsuiker er direct torenhoog van werd. Kon ik bijv. geen gluten allergie hebben? Dit komt regelmatig voor met mensen met Diabetes type 1 en ik werd al een tijdje misselijk na het eten. Kan het zijn dat mijn lichaam reageert op mijn voeding in de vorm van ontstekingen en dat die de hoge bloedsuikers verklaren? Zwanger kon ik niet zijn. Ik geef immers al een jaar borstvoeding en had sinds de geboorte van Aimy nog geen menstruatie gehad. We wilden graag een derde kindje maar maakten geen haast. ‘Zolang ik borstvoeding geef, ben ik vast niet vruchtbaar, en borstvoeding geven vind ik op dit moment nog belangrijker, dan daarmee stoppen voor een volgende zwangerschap’. Ondanks dat de wens groot was voor een derde zwangerschap, gingen we er vanuit dat het wel maanden kon duren en daar stelden we ons dan ook op in.

Toch vraag ik Yannick om even naar de drogist te gaan voor een zwangerschapstest. Want ja, dan kunnen we de boel uitsluiten, het is toch vast niet zo. Normaliter word ik bloednerveus van zwangerschapstesten. Ik heb er in mijn leven al heel wat gedaan wanneer ik schijnsymptomen dacht te hebben en voor de zwangerschappen van Lana en Aimy. Ik sliep de nacht ervoor dan slecht van zenuwen want ik hoopte zo dat hij dan positief zou zijn. Dit keer was ik totaal niet nerveus. Dus met de goedkoopste test die te koop is, ging ik naar het toilet. Ik plaste in een potje en doopte het pipetje erin waarmee ik vervolgens 4 druppels op de test moest doen. Binnen 10 seconde was daar die tweede strip. HUH! Dit lijkt te mooi om waar te zijn!

IMG_2570

YANNICK, HUH DIT IS GEEN GRAP!!! Riep ik. En ik liet Yannick de uitslag zien. Ik was helemaal in de war en geschrokken. Yannick en ik waren ook wel bewust begonnen voor een derde zwangerschap, maar dat die zo snel zou aandienen was een complete verrassing. Op dat moment kon ik me alleen maar zorgen maken. Zo had ik nog wel een wijntje op en een broodje filet Americain. Het kwam voor ons gevoel daarom onverwachts. Maar blijkbaar mocht het al zo zijn, wat een geluk.

Ik liet het nieuws even bezinken, belde mijn ouders op en bracht ze toen ze bij ons waren direct op de hoogte. Ik fantaseer altijd al van een ‘groter’ gezin. En toen kwam de vraag, hoever zal ik dan zwanger zijn?
Yannick ging weer naar de drogist voor een ClearBlue test met wekenindicator en die gaf vervolgens gelijk 3+ weken aan. Dat betekent dat je verder dan 5 weken zwanger bent. Die maandag stond de eerst echo gepland. Vanaf dat moment lees je verder in een volgend artikel.

Waar ik bij de vorige zwangerschappen er al een tijdje mee bezig was om mijn cyclus te signaleren, symptomen te checken op google en me er volledig op te focussen. Kwam ik er dus nu bij ruim 7 weken (bleek uiteindelijk op de termijnecho) achter dat we weer een wondertje mogen verwachten. Zo anders als de vorige keren maar ook zo speciaal.

Die zwangerschapstesten van je kinderen zal je nooit meer vergeten. Lees hier mijn ervaringen met de zwangerschapstest bij mijn tweede zwangerschap terug.
Wat weet jij nog zo goed van dat moment dat je positief testte? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

52 gedachten over “De zwangerschapstest”

 1. Wij waren al een poosje ‘bezig’. Toen we op vakantie zouden gaan naar Mexico (om het ook even los te laten) wilde ik zeker weten of ik niet zwanger zou zijn. Ben namelijk niet z’n held met vliegen dus daar komt wel wat angst bij kijken haha. Binnen no time was de test positief en konden we het niet geloven. We hebben het die dag meteen verteld aan onze ouders
  Bij de tweede was mijn cyclus nog onregelmatige dan dat het voor de eerste al was. Vrienden vertelde ons dat ze zwanger waren en ik was al een poosje anders dan anders dus een (goedkope) test gekocht. Al snel gaf de test een tweede streepje aan. Dit kwam in het begin wel even aan want onze jongste was op dat moment pas 8 maanden.
  Nu hebben we 2 prachtig meiden ?

 2. Zo leuk om te lezen! Bij onze 2e deed ik ook een test om het ‘gewoon uit te sluiten’, want zo snel kon toch niet. Maar dan toch! Ik kan me de verbazing en blijdschap weer zo voor me halen ☺️. Proficiat!

 3. Wat bijzonder om het nu op een andere manier te ervaren. Bij mij was de zwangerschap ook volledig gepland dus dan doe je inderdaad in zenuwen de test. Fijne zwangerschap gewenst! X Danielle
  Danielle onlangs geplaatst…Op vakantie met je babyMy Profile

 4. Nancy de Groot

  Mooi om te lezen ?
  Ik kan mij het moment nog ontzettend goed herinneren. De menstruatie bleef uit, maar dit gebeurde wel vaker. Bijna 2 jaar hoopten we al op een positieve test.. De avond van de test was ik dan ook meer dan overtuigd dat deze negatief zou zijn. Ik voelde me de laatste 2 weken niet top, maar ook dit had ik vaker wanneer de menstrustie uit bleef.. We deden de test, omdat we de volgende dag naar de gynaecoloog zouden gaan voor verder medisch onderzoek. Het verschijnen van het 2de streepje was meer magisch ? Wat hebben we gehuild.. na 2 jaar wachten, (stil) verdriet en onzekerheid kwam onze droom uit ❤ De dag erna bij gynaecoloog kreeg ik echo.. de tranen stroomden over onze wangen toen daar het mooiste beeld ooit verscheen: een heel klein mensje met een prachtig kloppend hartje.
  Nu wordt Bendt alweer bijna 1 jaar en terwijl ik dit typ rolt er een gelukstraantje over mijn wang..

 5. Ik ben nu ook zwanger, nog maar kort iets meer dan 7 weken. We hebben vorige week maandag een kloppend hartje gezien en alles was goed. Ook wij hadden het nu totaal niet verwacht.

  We waren al een jaar bezig en hadden eind februari onze eerste afspraak bij de fertiliteitskliniek. De eerste stap was dan bij ons om je cyclus eens te volgen. Ik zou wel binnen twee weken moeten menstrueren want op de echo zag de arts dat het eitje gesprongen was. Dat zou dan in de carnavalsvakanfie zijn. Maar op vrijdag liet mijn menstruatie zich nog steeds niet zien, dus contact met het ziekenhuis. Waarop de verpleegkundige meteen vroeg ‘kun je zwanger zijn?’ Ik dacht nog, ja dat zou kunnen, maar dat zal wel niet. Ik had dat jaar al zoveel negatieve testen gedaan. Toch afgesproken de volgende ochtend een test te doen. Daar was ik ondertussen wat laks in geworden. Toen ik onder de douch uitkwam vroeg ik aan mijn man ‘en’? Ja ik weet het niet zo goed gaf hij aan. Toen ik de test zag wist ik het meteen, zwanger?! We zijn nu drie weken verder en na de goede echo van vorige week begint heg nieuws wat te landen.. ondertussen weten onze ouders het ook, maar nog een paar spannende weken te gaan.

  Nog iets grappigs. Deze week was ik op YouTube jouw aankondiging destijds bij Aimy aan het terug kijken, ik geniet exht van filmpjes van toen, kan ik mij momenteel goed mee identificeren. Toen vroeg mijn man, is zij nu alweer zwanger? Nee joh, dat was van haar vorige kindje. En een dag later was daar we jouw aankondiging van deze zwangerschap!

 6. Hihi… zo herkenbaar!! 4 jaar hebben we erover gedaan om uiteindelijk via ICSI zwanger te worden. 10 maand volop borstvoeding geven en dan plots… een positieve zwangerschapstest! 16 weken ver nu van ons 2de kindje… het is eens iets anders, zo onverwachts… nooit durven hopen en nooit durven dromen en nu de mooie realiteit 🙂

 7. wat een mooi nieuws !. weet het ook nog zo goed het weekend van Pinksteren voelde me zlecht maar zwanger nee dat kon niet we hadden alles weer in werking gezegt om niet zwanger te kunnen worden weer aan de pil na 2 miskraam in een kort tijd wou ik even rust had nog een test thuis even voor de zekerheid gedaan en wat bleek was gewoon zwanger en deze keer ging het wel goed heb een prachtig dochter

 8. Een vaak gehoorde ‘fout’ hè… bij borstvoeding kun je niet zwanger worden. Maar zo te horen zijn jullie superblij. Merkte je niet dat Aimy minder graag wilde drinken? De melk schijnt anders te gaan smaken. Mijn middelste stopte al snel met drinken toen ik zwanger was van nummer 3…
  Lisette onlangs geplaatst…Linda lijnt: ons optreden bij RTL late nightMy Profile

 9. Wij zijn er ook zo ‘laat’ achtergekomen. Ik was ontzettend moe, maar dat is niet gek als je de Vierdaagse van Nijmegen hebt gelopen. En ook feit dat ik dan even niet ongesteld ben, was andere jaren zo. Het is zo’n aanslag op je lichaam. Maar het bleek dus vliegensvlug raak te zijn. Schreef er in mijn column op TwijfelMoeder over; het was namelijk nogal een avontuur: “Zwangerschapstest kopen is heel avontuur”
  Patricia onlangs geplaatst…IJzer toevoegen aan maaltijd zwangere zorgt voor hoger geboortegewichtMy Profile

 10. Vrijdag 11 maart 2011: Bij Ophelia kwam ik erachter door mijn hormonen. Ik was zo kribbig en kon heftig reageren op de kleinste dingen. Ik voel doodmoe neer op de bank na het werk terwijl ik meestal dan ging sporten. Die bewuste vrijdag skipte ik een tae-bo les van Larz! Met zo’n schuldgevoel, want ik skipte nooit! Besloot naar de drogist te gaan en haalde er eerst1, daarna teruggaan voor de 2de…net als jij. Ik ging zelf want mijn man besloot wel naar die les te gaan..?De eerste was een normale test en 2e met wekenindicator.
  Dinsdag 10 november 2015: dit was dubbel speciaal moment want we kregen twee weken ervoor te horen dat ik geen kinderen meer kon krijgen. We stonden aan de vooravond van een hormooninname traject. Als dat niet werkte, zou het ivf worden. Ik had de medicatie en hormonen al in huis. Was al voorgeschreven. Moest alleen starten op de 1e dag van mijn nieuwe menstruatie. Ik voelde me zo vreemd de laatste week dat ik toch een test deed. Zo’n dipstick die ze ook in ziekenhuis gebruiken. Waren net wat gevoeliger. Ik was veel zenuwachtiger dan de 1e keer bij het doen van test. Zat gewoon te shaken! Binnen No time waren er 2 streepjes te zien! Tegen alle verwachtingen in van een van de beste vertiliteitsartsen van Frankfurt, besloot onze Aiden er gewoon te zijn! Niks geen hormonen of trajecten. Hij is daarom ook onze miracle baby…dat zijn alle baby’s natuurlijk! Aiden is inmiddels 8 maanden. Die medicijnen? Die breng ik nog wel een keer terug naar de apotheek ?
  Essma onlangs geplaatst…Photo Diary Little Origin #2My Profile

 11. Bij mijn oudste waren we er wel bewust mee bezig, maar ergens dacht ik dat ik niet zwanger kon worden. Dus toen het na 4 maanden al raak was, we deden geen ovulatietesten oid, was ik echt heel positief verrast! Het verhaal van m’n jongste lijkt heel erg op de jouwe haha. Een vriendin van me zei ook gelijk dat ze aan mij moest denken toen ze jouw zwangerschapsbericht las haha! Ik gaf namelijk ook nog borstvoeding.

 12. Ahhh Kelly wat fijn!!!! Van harte gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Je ha er nu wel al 7 weken op zitten. Dan zie je je nieuwe wondertje sneller dan je dacht! 😉 Ik wens je een fijne zwangerschap’ zonder al teveel hoofdpijn en misselijkheid!
  Simone onlangs geplaatst…Tumblr’s TV Show Questions TAGMy Profile

 13. Niet zwanger raken moet je heel regelmtig voeden en mag je niet kolven. Eigenlijk is het geen veilige anticonceptie. Maar heerlijk toch dat op deze manier je wens uitkomt. Bij de eerste heb ik veel testen gedaan. We waren er toen actief mee bezig. Nummer twee diende zich al voor we het hadden gepland aan. 1 test om het uit te sluiten inderdaad. Of eigenlijk om te bevestigen. Wat je zegt. Het moment van een positieve zwangerschapstest vergeet je nooit meer
  Rachel onlangs geplaatst…Hoe overleef ik twee onder tweeMy Profile

 14. Ahh dan had t zeker zo moeten zijn! Maar je weet toch dat voor je eerste menstruatie een eisprong komt en je dus gewoon zwanger kan worden?

 15. Ik heb al heel veel testen gedaan mijn leven maar die keren dat hij eindelijk positief was waren toch wel het mooiste. Bij de jongens wist ik al dat het raak was. Ik voelde het en het streepje was binnen 2 seconden al te zien. Bij mijn 1ste miskraam heb ik nooit een positieve test gehad maar kwamen we er bij de gynacoloog achter omdat ik niet ongesteld werd en er een echo gemaakt werd. Bij mijn 2 de miskraam had ik een test gehaald om het uit te sluiten want na een jaar proberen en heel veel negatieve testen zou het toch niet zo zijn. Ik voelde me toen wel anders maar ging van het negatieve uit. Dat moment dat daar eindelijk dat streepje kwam te staan was zo raar. Ik heb de hele dag gedacht dat het niet zo was. Toen ik een week later begon te vloeien en een nieuwe test deed was het streepje minder duidelijk en wist ik dat de miskraam een feit was. Nu ben ik alweer een jaar aan het wachten op een 2de streepje op die test.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Update: kletspraatjes…waar blijft de tijd!My Profile

 16. Hier was de positieve test ook een totale verassing! Ik was overgestapt van de nuvaring op de pil door omstandigheden en voelde me al een tijde niet lekker, naar dacht dat het door de nieuwe pil kwam. Voor de zekerheid een test gedaan en die was hartstikke positief! Niet gepland, maar wel onwijs gewenst bent ik nu 12 weken en 3 dagen zwanger van ons eerste kindje❤

 17. Ik testen 4 februari positief. Ons eerste kindje. Bloed en bloed nerveus mijn hart bonkte uit mijn lijf. Ook ik had direct een knal streep! Ik ben nu 11 weken 2 dagen zwanger.

 18. Allereerst: van harte gefeliciteerd!!
  Dan was de negenmaandenbeurs vast met een extra dimensie voor jou!

  Zelf testte ik positief terwijl ik een week intern op vliegbasis Leeuwarden was.. Ik was de week daarvoor niet ongesteld geworden en had altijd een zeer regelmatige cyclus.. mijn man vroeg of ik een test wilde halen, ondanks dat we die week elkaar niet zouden zien. Met een collega ging ik maandag na het werk de stad in om ergens te gaan eten. “Maar”, zo zei ik tegen die collega, “ik moet nog even naar de drogist”. Zij zei dat ze ook nog iets nodig had maar gelukkig ging ze een ander gangpad in.. dus ik pakte gauw een test en legde daar nog wat andere dingen op :S Met afrekenen wachtte ik tot zij riep: “ik ga wel vast naar buiten, zie je zo”! Toen kon ik met een gerust hart afrekenen.. de volgende ochtend heb ik mijn wekker vroeg gezet en, zonder mijn collega wakker te maken, heel stilletjes op het toilet de test gedaan.. héél snel zag ik twee felroze strepen.. het was écht waar!!! Die week is een gekke week geweest met veel telefoontjes naar mijn man, donderdag nog een tweede test en toen ik hem vrijdag eindelijk zag…. zo bijzonder is het weerzien nog nooit geweest na een ‘gewone’ werkweek : $

  Overigens werd ik, ondanks fulltime borstvoeding ‘gewoon’ na 3,5 maand weer ongesteld… dus wij zijn wel direct condooms gaan gebruiken na de bevalling (na 25 mndn nogsteeds omdat ik nogsteeds niet hersteld ben van de bevalling, ondanks de tweede kinderwens, maar dat is een ander verhaal)..

  Ik hoop dat je een voorspoedige zwangerschap mag hebben, zeker icm je medische achtergrond!

 19. Leuk geschreven ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik er al achter kwam en dan al zo ver was .
  Bij de tweede gaf hij bij mij aan 2 weken
  Bij de derde kwam ik erachter bij 4 dagen over tijd niet door symptomen want ik voelde mij precies het zelfde maar gewoon omdat ik nooit maar dan ook nooit 4 dagen later ben met mijn menstruatie.
  En meteen twee duidelijke blauwe strepen
  Nu bij deze vierde zwangerschap waar ik ook helemaal van in de wolken ben ben ik ook tijdens de bv in verwachting geraakt maar kreeg wel al mijn menstruatie.
  Helaas was mijn man bij deze zwangerschap een beetje erf geschrokken omdat hij het ook niet verwacht had vanwege de bv en omdat hij het te snel vind na de derde .
  Oké derde prinsesje was 9 maanden oud toen ik weer in verwachting raakte maar ik was meteen heel blij en dacht misschien dit keer wel een jongen 🙂
  10 april gaan we het weten .
  Leuk dat je dit alles zo met ons deelt .

 20. Ja ik weet ze allebei nog als de dag van gisteren! Bij Veerle heb ik er 7 gedaan omdat ik echt niet kon geloven dat ik zwanger was.. ( Alsof alle andere 6 testen fout zijn ofzo… ) en toen bleek ik al 10 weken zwanger! En bij Evy vertelde mijn lijf het! Ik was zo extreem moe! En dat had ik bij Veerle ook! Dus toen gelijk maar een test gehaald en die was ook met een paar seconden positief! Die blijdschap die door je heen stroomt… oh zo mooi!
  Nicole onlangs geplaatst…Weekly Pics #6My Profile

 21. Trouwens je hoeft niet te stoppen hoor als je bv geeft en je bent weer zwanger
  Ik heb ons derde prinsesje jasmijn gewoon
  Gegeven tot ze 1 werd
  Alleen is de melk nu wel helaas wat terug gelopen maar ik heb haar gewoon nog door bv gegeven. Nu zit ze toch nog elke avond aan de borst voor troost of zo en veilig gevoel.

 22. Kelly Caresse

  Ja dat weet ik <3 maar wanneer dat zou zijn niet, dus leuke verrassing dat ik daar meteen zwanger van mocht worden <3

 23. Hoe speciaal!!!! Super leuk voor jullie!

  Pffff ik was ook beide keren zo gefocust.. de drogist heeft goed aan ons verdiend zullen we maar zeggen.. Die testen; zie ik wel of geen streepje gekmakend.. Pas toen ik bij beide dacht ‘het komt zoals het komt en we zien het wel’ was het de maand erna raak… maarja dat knopje omzetten in je hoofd is niet zo makkelijk. Geniet ervan!

 24. ik zie je al helemaal staan he haha dit is geen grap!! ik weet van beide nog en van rashel helemaal want die stond heelmaal nog niet in de planning want niomi was net 6 maanden en ik was aan de pil!!!

  maar ik vind het super voor jullie mop echt waar en lekker snel hihih, zo liggen de leeftijden mooi bij mekaar vind ik 😀

  geniet er lekker van lieffie <3
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 25 maart ’17, aan de wandel naar de tokoMy Profile

 25. Ontzettend leuk voor jullie! Wat is zwanger zijn toch prachtig. Heerlijk van genieten! Wat me verbaasd is dat toch nog veel mensen denken dat borstvoeding geven anticonceptie is (ookal ben je nog niet ongesteld geweest). Na de bevalling ben je al vrij snel weer vruchtbaar. En vruchtbaar ben jij zeker haha heel fijn voor jullie <3 fijne zwangerschap gewenst en ik verheug me op alle blog/vlog artikelen. Liefs

 26. Zo herken beide momenten nog heel goed!
  Bij de oudste was ik ruim 3-4 weken overtijd en het niet eens echt doorgehad ivm verhuizing enz.. maar 1e wat ik dacht kakkk,schrok me echt lens! En bij de 2e was ik 4 weken overtijd maar was ook onregelmatig, vriendlief had wel een vermoeden maar zei dus niks.. op mn verjaardag een dikke positieve test. Hopelijk krijgen we ooit een 3e en heb ik t dan sneller door!

  Jullie gefeliciteerd met de zwangerschap!

 27. Hee Kelly,

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂 Ben benieuwd of je dit keer misschien een jongetje erbij krijgt 😉
  Ik ben op het moment 5 maanden (22 weken) zwanger van mijn eerste. We verwachten op 31 juli een zoontje.
  In de week voordat ik de test deed wist ik al dat er iets anders was. Normaal gesproken zou ik op donderdag ongesteld worden en ik had de hele week al het gevoel dat het eraan zat te komen.. maar het bleef uit. Op donderdagavond ben ik samen met mijn man naar de winkel geweest om ‘ voor de flauwekul’ een testje te halen. Op dat moment dacht ik: ja hoor, en dan zul je zien dat ik vanavond alsnog ongesteld word..
  Maar nee: donderdagavond niks, vrijdagochtend niks. Toen maar eens getest en tot mijn grote verrassing was de test positief!
  Ik ben in juli gestopt met de pil en kwam er 25 november achter dat ik zwanger was, dus het is vrij snel gegaan. Beiden wilden we dit al wel een tijd, dus het was een hele positieve verrassing ^^

 28. 8 mei 2016, het was Moederdag. Na 1,5 jaar kwam onze droom uit, ik had een positieve zwangerschapstest! Ik voelde mij niet anders dan anders, ik was wel over tijd maar dat was ik wel vaker en om mezelf niet steeds teleur te stellen deed ik niet standaard een test wanneer ik over tijd was. Maar mijn man zei dat ik er anders uitzag en dat hij ervan overtuigd was dat ik zwanger was! Hij had gelijk haha. Afgelopen januari is onze zoon geboren en nu zijn wij alweer 11 weken van hem aan het genieten 🙂

 29. Een paar dagen voordat ik ongesteld moest worden had ik al zo een gevoel dat ik zwanger zou kunnen zijn. Verder niet echt een reden voor om dat te denken want ik had nergens ‘last’ van. Maar toen op de dag dat ik eigenlijk ongesteld moest worden en die uitbleef had ik meteen zoiets jaa hoor ik ben zwanger want mijn menstruatie komt eigenlijk nooit later. Dus die dag meteen een test gehaald en de volgende ochtend getest. De test gaf aan dat ik zwanger was. Ook al had ik het vermoede ik geloofde het niet toen de test het aangaf. Twee dagen later nog een test gedaan en weer was die positief. Nog steeds geloofde ik het niet dus de dag daarna een test bij de huisarts gedaan en die vertelde mij ook dat ik in verwachting was. Wij kwamen er al bij 4 weken achter en de weken tot aan onze eerste echo duurde heeel lang en die hele tijd was ik er nog steeds niet overtuigd van maar maakte me ook meteen zorgen van wat als er iets niet goed is of ik een miskraam krijg. Dus ergens geloofde ik het wel gewoon maar toen we eindelijk de eerste echo hadden en al een echt babietje in de buik zagen trappelen en het hartje hoorde kloppen besefte ik het pas echt en toen kon ik ook echt voor mezelf volop zeggen ‘Jaaa ik ben zwanger’! (Sorry ik plaats altijd veelt te lange reacties) X

 30. En ik maar denken dat mensen tegenwoordig wel weten dat het niet zwanger kunnen worden tijdens borstvoeding geven.. . Een fabeltje is hahaha…

  Het is jullie zo gegund ?

  Bij de eerste was t eigenlijk al duidelijk… 2e een shock.. want we konden toch geen kinderen krijgen… Ik deed alleen de test omdat ik niet ongesteld wilde worden op mn bruiloft en vaak na een negatieve test kwam mijn menstruatie door…
  En nr 3 wist ik t eigenlijk wel… maar toch ook wel weer shock…
  Liess onlangs geplaatst…Zwangerschaps Update week 21/22My Profile

 31. Bij de oudste teste ik om 3 uur ‘S nachts omdat ik het ineens in m’n hoofd had gehaald dat het al raak zou kunnen zijn. Hij was positief! Meteen m’n man wakker gemaakt maar hij reageerde zo flauw! (Niet zo gek natuurlijk!)
  Bij de tweede paste mijn borsten ineens bijna niet meer in mijn trouwjurk en werd ik een week na onze bruiloft misselijk. Toen 2 uurtjes voordat ik moest beginnen met een avonddienst een test gedaan en die knalde van het display!
  Tijdens de bruiloft nog carpaccio, biefstuk gegeten en heel veel wijn gedronken. Nu een 1,5 jaar oud kerngezond mannetje rondlopen en een stoere jongen van bijna 6 jaar.

 32. Liz Gerritsen

  Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap van jullie 3e kindje! Wat een verrassende manier hoe jullie erachter zijn gekomen dat je zwanger was! Ik wens jullie een hele fijne en gezonde zwangerschap toe en geniet ervan! Liefs ????

 33. mijn gevoel zegt een meisje maar omdat je schreef dat je snel zwanger was geraakt denk ik dan een grote kans dat het een jongen is .
  want ze zeggen dat je bij een jongen precies tegen de eisprong aan zwanger raakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.