3x Natuurlijke tips om te ontspannen

Ontspannen, het tegenovergestelde van gespannen zijn. Zorgen dat je in de relaxmodus komt en rust gaat voelen in je lichaam. Enorm belangrijk voor je gemoedstoestand, maar ook voor je gezondheid. Je lijf raakt ontregelt van spanning en stress en de continue overlevingsmodus. Maar hoe kom je tot ontspanning? Ik deel je drie natuurlijke tips die je helpen te ontspannen. Zelf vind ik het heel fijn om natuurlijke manieren in te zetten en ik hoop je hiermee te inspireren.

3x Natuurlijke tips om te ontspannen (o.a Rhodiola!)

1: Wandelen: Het klinkt misschien een beetje gek of juist iets wat inspanning kost. Maar ik merk dat wandelen in de natuur echt een soort van natuurlijke meditatie is. Het is bewezen dat natuur goed is voor je weerstand maar vooral ook je gevoel van welzijn. Vooral een wandeling in de bossen kan je een heel goed gevoel geven en letterlijk je hoofd doen leegmaken. Het wandelen heeft ook nog als effect dat je letterlijk kan ‘aarden’ wat kan helpen bij het loslaten van bepaalde vastzittende emoties.

2. Thee drinken: Warme dranken (behalve koffie) staan ook bekend om hun kalmerende werking. Vooral thee (zonder theïne) kan hier aan bijdragen. Pak een kopje thee en drink deze in alle stilte op. Bijvoorbeeld op de bank en kijk voor je uit. Of lees een goed boek. Geniet van je kopje thee zonder je telefoon of televisie die je afleidt met allerlei prikkels. Ik merk dat gewoon even heel bewust een kopje thee drinken me echt een gevoel van ontspanning geeft.

3x Natuurlijke tips om te ontspannen

3: Rhodiola rosea:  Dit is een kruid dat in de koude, bergachtige regio’s van Europa en Azië groeit. Het wordt ook wel eens de ‘ginseng van de 21e eeuw’ genoemd, omdat het zo breed toepasbaar is. Maar allereerst wordt de wortel van rhodiola als een adaptogeen beschouwd. Adaptogenen zijn kruiden en wortels die lichaam en geest ondersteunen tijdens stressvolle tijden.  Tegenwoordig krijgen adaptogenen ook meer waardering in het Westen. Ik deel wat informatie die ik via Vitamines per post heb verkregen om zo op de juiste manier over dit kruid te kunnen schrijven.

Waarom rhodiola rosea iets voor jou is

Vraag je je nu af, waarom specifiek het adaptogeen rhodiola echt iets voor jou is? Dat heeft ermee te maken dat rhodiola van alle adaptogenen de breedste toepassingen heeft. Het is daarom steeds populairder bij drukbezette mensen. Rhodiola draagt bij aan een goede gemoedstoestand en bevordert het concentratievermogen. Het helpt tevens om lekker te kunnen slapen en kalmeert bij rusteloosheid.  Het is namelijk ook een krachtige en beschermende antioxidant voor onze lichaamscellen. Daarnaast houdt het de geest helder en stimuleert het de focus. 

·         Voor een goede gemoedstoestand

·         Bij stresssituaties

·         Bevordert het concentratievermogen

·         Om lekker te slapen

·         Krachtige antioxidant

·         Voor een heldere geest en goede focus

Rhodiola rosea van vitaminesperpost.nl als natuurlijke tips voor ontspanning

Vitaminesperpost.nl streeft ernaar om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Je kunt bij vitaminesperpost.nl dan ook terecht voor een extra sterke variant van rhodiola rosea: 500 mg. Dit supplement is gestandaardiseerd op 3% rosavine en 1% salidroside. Deze natuurlijke verhouding komt identiek in de plant voor. Rosavine en salidroside zijn de stoffen waarvan men aanneemt dat ze verantwoordelijk zijn voor de opbeurende en rustgevende kenmerken van rhodiola rosea. De capsules van vitaminesperpost.nl zijn hooggedoseerd, van uitstekende kwaliteit. Ben je vegetariër? Geen nood, want de capsules zijn geschikt voor vegetariërs.

Hoe gebruik ik rhodiola rosea?

Rhodiola heeft een bij een lage dosering een stimulerend effect en bij een hoge dosering een kalmerend resultaat. Je kunt dus zelf bekijken welke dosering het beste bij jou past. Omdat het extract in de capsules op ten minste 3% rosavine en 1% salidroside is gestandaardiseerd, volstaat meestal 1 capsule van 500 mg per dag. Sommige vrouwen voelen zich echter beter bij 1000 mg of 1500 mg per dag. Luister daarom altijd goed naar je lichaam. Wil je nog meer weten over rhodiola rosea? Op vitaminesperpost.nl vind je een blog met nog meer informatie

Ik ben benieuwd welke natuurlijke manieren jij kent om in te zetten om te ontspannen, deel je tips hieronder bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.