5x-5

Vandaag heb ik voor jullie een food diary in artikel vorm waarin ik 3 dagen van mijn eetdagboek laat zien. Mijn favoriete ontbijtjes, wat ik graag als lunch eet en wat ik zoal eet als avondeten. Hele normale maaltijden, vooral geen poespas maar daardoor juist heel lekker en herkenbaar. Nu ik zwanger ben merk ik dat ik iets meer eet en ook wat meer varieer hierin. Kijk je mee naar 3 dagen in mijn eetdagboek?


Maandag
FullSizeRender 6

Waar ik in de eerste 15 weken van mijn zwangerschap niets wilde weten van mijn favoriete ontbijtje, is hij nu weer back in business haha. De magere kwark met een banaan in stukjes, aardbei en een dotje pindakaas, heerlijk. Ik drink er rooibosthee bij en een dubbele espresso met magere melk en een zoetje.

ah2

Ik lunch met een tosti van 2 volkoren boterhammen met Limburgse achterham uit de Streeckgenoten lijn van Albert Heijn en magere 30+ kaas. Een beetje tomatenketchup  en mijn lunch is klaar. Ik drink er een grote mok rooibos thee bij. Als tussendoortje neem ik later nog een plak ontbijtkoek met halvarine en drink ik water.

FullSizeRender 3

De beroemde pasta van Yannick is toch wel echt een maaltijd die we elke week eten. Het recept staat op de blog en is eigenlijk gewoon een pasta bomvol verstopte groente. Super lekker en je zit er goed vol van. Ik drink bij het eten meestal water en soms een glaasje cola light.  Na het eten snack ik nog een appeltje en een handje walnoten, drink ik thee en vervolgens zit mijn dag er weer op.

Dinsdag

IMG_4592

Ik ontbijt weer met mijn favoriete ontbijtje, dit keer zonder aardbeien want die waren op. Maar de combinatie banaan en pindakaas in kwark blijft mijn beste start van mijn dag.

ah3

Ik lunch bijna altijd met brood, het is gewoon lekker en makkelijk en ook met de kinderen een makkelijke en voedzame lunch. Uit de Streeckgenoten lijn van Albert Heijn eet ik 1 bruine boterham met magere cervelaatworst en ik eet een boterham kip-kerrie salade.ah4

De meisjes eten ook graag brood met vleeswaren erop. Dit lunchten ze bijvoorbeeld dinsdag: een boterham met Zeeuwse leverworst voor Aimy (deze is wat zachter voor haar) en magere cervelaatworst voor Lana.

Wat zo leuk is aan de Streeckgenoten lijn van Albert Heijn is dat je gewoon bij je plaatselijke Albert Heijn in Brabant, Zeeland en Limburg een breed assortiment ambachtelijke vleeswaren van de beste slagers uit de regio kunt verkrijgen. Vleeswaren met een jarenlange historie volgens traditioneel familierecept. Woon je niet in deze provincies dan kun je ze via AH.nl thuis laten bezorgen. Ik ben dol op lekkere vleeswaren, maar wil er niet speciaal voor naar de slager. Nu kun je ze dus gewoon bij je plaatselijke AH krijgen (of online).

FullSizeRender 5

In de avond maak ik een goed vullend groentesoepje. Deze maak ik dan met soepgroente waar ik extra prei, wortel, ui en paprika aan toevoeg. Ook maak ik er rundergehaktballetjes bij en doe ik er vermicelli in zodat het echt een maaltijdsoep wordt. In de avond snack ik nog met een bakje chips en een bakje druiven (iets met balans haha) en drink ik een paar kopjes thee.

Woensdag

FullSizeRender 2

Ik besloot een ander soort ontbijtje te maken: Wentelteefjes van twee volkoren boterhammen gedipt in 1 ei, wat magere melk en kaneel. Ik bak ze in de pan met wat olijfolie en ik beleg ze met jam en de andere met pindakaas en banaan (top combinatie!). Ik drink er weer thee en koffie bij.

ah5

In de middag lunch ik met twee kaiserbroodjes afgebakken in de oven. De een met wat kaas en Streeckgenoten magere rauwe ham, de ander met Limburgse pikante grillworst (echt heerlijk is die!). Ik beleg de broodjes met wat rucola sla en ik drink er thee bij.

FullSizeRender 4

In de avond kook ik simpel: Ik doe ovenfrieten in de airfryer, in de oven maak ik zalm die ik marineer met zout/peper/olijfolie en citroensap en daarbij eten we spinazie a la creme. Ik drink er cola light bij. Later in de avond snack ik een paar blokjes melkchocolade en drink ik thee.

Dit was mijn eetdagboek van drie dagen. Hoe zien jouw ontbijtjes, lunches en avondeten er het liefste uit? En ken jij de Streeckgenoten lijn van Albert Heijn al? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

23 gedachten over “3 dagen food diary: Ontbijt, Lunch, diner”

 1. Oops ik eet veel meer hihi.. ik eet sowieso altijd vier boterhammen tussen de middag (dat doe ik als ik niet zwanger ben maar ook nu tijdens de zwangerschap)

 2. nou wat ik naar binnen werk dat weet je nu wel hahaha. jou eetpatroon zou ik niet aan kunnen lichamelijk eet alleen wel pasta 1 x in de week en ja zalm eet ik elke dag maar brood en dat soort dingen …nope no go hierzo
  rachel onlangs geplaatst…Hoeraaaaaa!!My Profile

 3. Ziet er allemaal lekker en normaal uit!
  Ik ben ook zwanger en mij is verteld dat je tijdens de zwangerschap geen cervelaatworst en salami mag eten, omdat het deels van rauw vlees gemaakt wordt..
  De cervelaatworst die jij eet, mag je die wel tijdens de zwangerschap? Zo ja, dan spring ik een gat in de lucht, want dat is één van de dingen die ik heel erg heb gemist!!

 4. Kelly Caresse

  Ja, ik volg hierin het advies op dat ik gekregen heb van mijn eigen gynaecoloog en in samenspraak met de slager 🙂 Ik zou nooit bewust iets eten wat niet mag, dus hier heb ik advies over gevraagd 🙂

 5. Kelly Caresse

  Ja, ik volg hierin het advies op dat ik gekregen heb van mijn eigen gynaecoloog en in samenspraak met de slager 🙂 Ik zou nooit bewust iets eten wat niet mag, dus hier heb ik advies over gevraagd 🙂

 6. Mijn voedselgang zijn best verschillend, maar laatste tijd:
  Ontbijt: 2 beschuiten met boter, aarbeien en suiker. Jum!
  Lunch: of brood met plakjes komkommen of een heerlijke tosti met kaas en een dipje van mayou en curry van remia.
  ‘s Avonds: pasta zoals bijv spaghetti, of aardappeltjes met rauwkost en stukje vlees. Ook mogen we graag de Knorr Wereldgerechten eten.

  Ik drink graag koffie en de pakken sap van eigen merk van AH en Deka.
  Verder ben ik dol op de rundvleesslatjes van de Deka en ben ik een type voor hartig. Graag chipjes, kaasstokjes etc.

  Al is dit ook weer verschillend hoor.

 7. Ow dit ziet er gezond uit. Door je foto’s met lekkere ontbijtjes, frietjes, pannenkoeken en uiteten kreeg ik er een ander beeld van hihi.

  Het eerste trimester at ik ook heel anders dan normaal. Jarenlang met havermout en appel of banaan ontbeten en toen stond het mij ineens helemaal tegen. Raar hè.
  Nu vind ik het weer heerlijk

 8. Klopt! En rauwe ham mag je niet. En spiegeleieren niet. Maar Kelly gaf al vaker aan dat zij dat voor haar dieet / diabetes wel mag :)….

 9. Ziet er lekker uit!! Ik zelf ken streeckgenoten nog niet. Heb er mijn er mijn vrouw wel over horen praten. Wij eten in de ochtend vaak kwark in de middag op het werk volkoren brood en in de avond altijd groente met iets lekkers waar we zin in hebben. ?
  Frank onlangs geplaatst…Outfit post; vader & zoonMy Profile

 10. Rauwe ham!?? Die eet ik niet nu ik zwanger ben. Alleen op een broodje uit de oven als het volledig gaar is. Ook cervelaat eet ik niet. Maar goed iedereen moet zelf weten wat hij wel of niet eet.

 11. Oeh, wentelteefjes met extra beleg! Wat een goed idee. Ik ben vast een beetje stom, maar dat heb ik dus zelf nog nooit gegeten haha. Nódig eens maken! Die vleeswaren klinken ook goed trouwens. Ik ga graag naar de plaatselijke slager, maar mocht ik in de regio’s wonen waar ze dit verkopen dan zou ik het zeker doen. Wel zo makkelijk, alles in één winkel kopen.
  Marije onlangs geplaatst…Voor het eerst zand happen op het strandMy Profile

 12. Oeh, wentelteefjes met extra beleg! Wat een goed idee. Ik ben vast een beetje stom, maar dat heb ik dus zelf nog nooit gegeten haha. Nódig eens maken! Die vleeswaren klinken ook goed trouwens. Ik ga graag naar de plaatselijke slager, maar mocht ik in de regio’s wonen waar ze dit verkopen dan zou ik het zeker doen. Wel zo makkelijk, alles in één winkel kopen.
  Marije onlangs geplaatst…Voor het eerst zand happen op het strandMy Profile

 13. hallo, ik kende dez lijn ook nog niet, De vleeswaren zijn vanaf maandag 15 mei verkrijgbaar in de winkels in Zeeland, Brabant en Limburg en vanaf dinsdag 16 mei online bestelbaar, staat op de appie site., fijne zondagavond allemaal

 14. Ik zie steeds yanicks pasta idd overal terug komen. Ik meende ook een keer gelezen te hebben dat je de saus invriest??
  Vertel…. hoe ontdooi en maak je die vervolgens weer klaar voor een andere dag?? Ik maak ook graag zelf pasta saus maar steeds als ik t invries gooi ik t daarna eigenlijk weg omdat ik t niet fatsoenlijk weer lekker krijg een volgende keer. Zit niks geen smaak meer aan. Dus ben heeeel erg benieuwd:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.