Hoe Lana en Aimy als zusjes zijn voor elkaar, vroeger versus nu

 

zusjes vroeger nu

Lana was 2 jaar en 4 maanden toen haar zusje Aimy geboren werd. Lana vond het geweldig, moest natuurlijk wel wennen aan de nieuwe situatie, maar ze vond daar heel goed haar weg in. In het begin hadden ze natuurlijk nog niet echt een wederzijdse band. Lana zocht contact met Aimy en zij reageerde dan minimaal terug. Dit is enorm veranderd en dat is geweldig om te zien van dichtbij.

 

Van een baby die lief teruglacht en het daarbij laat, zijn het nu echt hechte vriendinnetjes/zusjes aan het worden. Voorheen vond Lana het soms nog lastig dat ik dan Aimy moest voeden in de ochtend, terwijl zij gewoon lekker bij me in bed wilde kroelen. Nu staat zij als eerst bij de deur van Aimy’s kamertje om haar eruit te willen halen samen met mij. Ze zoekt samen met mij de kleertjes uit voor Aimy en roept dan wijs ‘Aimy wil alleen maar jurkjes aan mama’, waarop ik antwoord dat ze zichzelf daarmee bedoelt en dat we Aimy gewoon nog lekker broekjes aangeven. Nu het nog kan zonder tegensputteren haha.

Lana kan echt moederen over Aimy. Als Aimy huilt zal ze zomaar roepen dat ze mama er zo aan komt. Of ze gaat tegen Aimy mopperen. ‘Aimy niet huilen’. Of ‘Aimy, wel je bordje leegeten, anders krijg je geen toetje’. Het is duidelijk van wie ze die taal heeft haha. Maar het moederen doet ze niet alleen op die manier, ook wanneer Aimy huilt omdat ze bijvoorbeeld gevallen is, dan is Lana er als de kippen bij om haar te troosten. Dan zegt ze ‘Kom maar bij mij zitten schatje’ of ‘Niet huilen liefje’. Dat is echt super lief.

Schermafbeelding 2017-02-20 om 13.35.49

Aimy wordt steeds groter en wijzer en begint ook Lana uit te dagen. Lana’s spulletjes stiekem afpakken, doen alsof ze haar koekje met Lana wil delen en dan snel wegpakken. Lana’s blokkentoren omgooien, of ze spelen samen heel lief met een bal of met de poppen. Het zijn al typische ‘Ze kunnen niet altijd goed met elkaar, maar zeker niet zonder elkaar’ zusjes. Dat is enorm lief.

Ik zie hun band groeien met de dag. Lana die Aimy mist als ze op de peuterspeelzaal is geweest bijvoorbeeld. Of Aimy die al ‘NANA’ roept wanneer ze beneden komt en Lana niet direct ziet. Het is heel speciaal. Ik heb zelf nooit een zus gehad, maar ik vind het erg leuk dat die meisjes zoveel aan elkaar hebben en ik denk dat dit alleen maar sterker wordt. Het zijn meiden dus de nodige ruzietjes, kattenkop gedrag en dilemma’s zullen nog volgen, maar de band wordt ook alleen maar sterker hoe meer ze van elkaar gaan begrijpen. Ik vind het prachtig om te zien.

Wat voor band hebben jullie kinderen met elkaar? Heb je meerdere meiden, jongens of gemengd? Hoe is die band ontwikkeld door de tijd heen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • Nicole
  29 mei 2017

  Ahhh wat leuk om te lezen. Hier straks een broertje voor Fay en ik denk dat ze ook heel zorgzaam gaat zijn. Dat is ze nu al voor de buik haha maar ook voor haar kleinere nichtje bijvoorbeeld.
  Nicole onlangs geplaatst…Babykamer roomtour (jongen) | video + foto’sMy Profile

 • Channa
  29 mei 2017

  Wat lief! Het zorgzame herken ik hier een beetje. Verder zijn het echt broer en zus inclusief de bijbehorende ruzies.
  Channa onlangs geplaatst…Mijn zomerkleding wishlistMy Profile

 • Frank
  29 mei 2017

  Wat een zusterliefde, nu al ? leuk om te lezen. Hoe Aimy Lana uitdaagd is precies hoe mijn zoon omgaat met ons hondje. Zijn eigen koekje met de hond willen delen en dat terug trekken en zelf eten, maar ook leuk samen spelen ?.
  Frank onlangs geplaatst…Outfit post; vader & zoonMy Profile

 • Lara
  29 mei 2017

  Ah wat leuk! En grappig, op de foto heeft Aimy juist een jurkje en Lana een broek 😉

 • Leonie van Mil
  29 mei 2017

  Leuk dat die band verandert en zo sterk aan het worden is. Super schattig!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn haat-liefde verhouding met de zomer.My Profile

 • Veer
  29 mei 2017

  Vroeger konden mijn zusje en ik niet met en niet zonder elkaar. Nu zijn we ouder en gaan we ieder onze weg. Maar toch missen we elkaar en zoeken we elkaar op. Even een berichtje sturen, bellen of langsgaan. De band is nu sterker dan ooit.

  Leuk artikel! ?

 • Nicole
  29 mei 2017

  Echt bijzonder! Ons zoontje is 2,5 en onze dochter 4 maanden maar het is nu al zo leuk om te zien hoeveel interactie er is tussen die twee. Vooral onze dochter reageert heel sterk op ons zoontje.
  Nicole onlangs geplaatst…Mamablogsters geven advies!My Profile

 • Marloes
  29 mei 2017

  Wat schattig!! Ik heb ook twee meiden en zit nog in die eerste fase. Sophie is nu 2 jaar en 5 maanden en Fenne is bijna 5 maanden. De oudste gaat wel troosten en moedert ook een beetje, super lief!
  Marloes onlangs geplaatst…Kinderen en televisieMy Profile

 • Rachel
  29 mei 2017

  Heerlijk zulke zussen. Herken er veel van mijn zus en ik in. Mijn zus moederde veel over mij en het was ook een can’t live with, can’t live without.
  Bij mjn knullen (2 jaat – 7 maanden) zie ik band echt groeien. Eerst wilde meneer niets van de baby hebben, maar nu verzorgd hij hem ook een beetje. Samen in de fietskar heeft de eerste ruzie nu doen ontstaan. Kleine broer wil contact met zijn grote broer die op zijn beurt wilt dat hij zn handen thuis laat.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #6. quality time, zwemmen en bleke appelflappenMy Profile

 • Sharleen
  29 mei 2017

  Wat leuk! Hier twee meisjes. Lana van 19 maanden, en Evi van 2 maanden. Laan’ is nu al gek op haar zusje. Ze roept iedere keer als ze beneden komt meteen “Echi”. En wanneer Evi huilt zegt ze tegen mij: mama Echi!

 • Sylvia
  29 mei 2017

  Wat lief! Mijn dochtertje zal dat helaas niet mogen ervaren aangezien ze enig kind blijft. Dat vind ik wel een nadeel dat ze nooit zo’n mooie band mag meemaken
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#21My Profile

 • Kelly
  29 mei 2017

  Wat lief en mooi is dat ! Ik heb dat wel met m’n zusjes zo dus ik herken het wel ! Het kan soms niet met elkaar maar nooit zonder elkaar!
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #178 inspiratie op doen voor de tuinMy Profile

 • Monique
  29 mei 2017

  Lise’s broertje Quinn is pas 7 maanden maar ik merk nu al dat hun band heel hecht is. Zo moedert Lise ook al erg over hem en lacht hij eigenlijk om niemand zo makkelijk en hard als om zijn grote zus die gekke bekken naar hem trekt. Heerlijk om van dichtbij mee te mogen maken inderdaad 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Weight Watchers Update #9 | Tussenstand & foto’sMy Profile

 • Cynthia
  29 mei 2017

  Sweet… Dat gaat nog veranderen met fases. Mijn meiden hebben jaren ruzie gehad. Wij hebben twee dochters. Na jaren onrust, zijn ze nu de dikste vriendinnen. Samen eropuit om te shoppen, samen naar oma in Rotterdam. Samen muziek luisteren in 1 kamer. Echt heel leuk!
  Cynthia onlangs geplaatst…Het grote Dilemma op zondag dagMy Profile

 • Essma
  29 mei 2017

  Wat lief! Mijn dochter moedert iets teveel over haar broertje en doet bij hem ook vaak een diadeem om enzo en lacht zichzelf dan helemaal rot?….ja hem plagen kan ze heel goed. Eens kijken tot wanneer hij dit toestaat. ?? ik kom uit een grote familie met 4 zussen en 4 broers. Ik ben veel hechter met mijn zussen bijvoorbeeld. We voelen elkaar heel goed aan.
  Essma onlangs geplaatst…Photo Diary Little Origin #11My Profile

 • Marianne
  29 mei 2017

  Wat mooi om te lezen! Ik ben benieuwd hoe dat hier gaat zijn. De tweede komt in september, en dan zal mijn dochter 18 maanden zijn. Of ze een broertje of zusje krijgt, weten we niet. Ik hoop dat ze heel hecht worden, die kans is bij een meisje denk ik groter dan bij een jongen. Maar we zullen zien! Het leeftijdsverschil is in ieder geval klein genoeg 🙂
  Marianne onlangs geplaatst…Groen of gemak? Vervoersdilemma’sMy Profile

 • felicia
  29 mei 2017

  wat leuk om te lezen kelly hier is het ook super schattig dat onds derde dochtertje jasmijn de hele dag door yara roept yara is de oudste ze is 8 jasmijn is 1 en 2 maandjes oud
  ze zei eerst jaja inplaats van yara maar nu sinds kort roept ze telkens yara zo lief
  andersom is yara ook gek op jasmijn als ze huilt of net wakker is pakt zij haar uit bed geeft de fles
  echt een tweede moedertje.
  jasmijn roept heel verdrietig yara en gaat dan voor de buitendeur staan als haar zus op het punt staat om te vertrekken om buiten te spelen
  en dan hebben we nog de middelste ze is 6 zij vind jasmijn ook helemaal geweldig
  mar past wel minder op dan de oudste van 8
  ze vind het jammer dat jasmijn haar naam nog niet zegt maar wel van de oudste .
  toen ons tweede meisje geboren werd was de oudste zelf nog te klein en zich niet bewust van haar zusje
  ze zag haar meer als pop trok aan haar beentjes haar haartjes snapte ook nog helemaal niet dat ze nog klein was
  yara was precies 1 jaar en 8 maanden toen de tweede kwam.
  van mijn zwangerschap kreeg ze ook niets mee en mijn dikke buik merkte ze ook niet op
  dus dit is nieuw voor mij om te ervaren hoe ze zo leuk op haar kleine zusje reageert
  en straks komt de vierde in augustus 24 augustus uitgerekend een jongetje
  ik ben benieuwd hoe jasmijn daarop zal reageren
  want ze is dan zelf ook nog klein precies 1 jaar en 4 maanden zal er tussen hun zitten
  ik denk dat als de jongste twee straks ruzie krijgen als ze wat ouder zijn onze twee oudste meisjes het zullen proberen te sussen tussen hun .

 • rachel
  29 mei 2017

  leuk he zo samen aanmoederen hihih dat deden ze hier ook…met de nadruk op deden hahah naar mate ze ouder werden was het bitchfight alom 🙁 en nu ja ze kunnen niet zonder maar ook niet met mekaar 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 mei ’17, oke….korte vlog…niet veel te doen en kop stond er niet naarMy Profile

 • femketje
  29 mei 2017

  wat cute om te lezen! heb zelf ook alleen maar broers, 4 stuks zelfs, dus heb ook geen idee hoe het is een zus te hebben ^^’
  femketje onlangs geplaatst…Nails – White Marble.My Profile

 • chantal
  29 mei 2017

  Herkenbaar mijn meiden schelen ook 2 jaar en 4 maanden
  de interactie tussen hun is nu zo leuk maar ook vermoeiend omdat ze allebei in een andere fase zitten. Sofia wil ook altijd de kunstwerkjes van Lyna kapot maken en ik heb Lyna geleerd dat ze dan niet zelf haar mag duwen ect. omdat ze boos is maar naar mij toe moet komen.Wat ze nu ook doet.
  En dan zegt ze heel wijs doe dan iets mama zet haar in de box haha
  Wie is nou de mama Lyna:)

  Ze hebben ook de dikste lol om niks of ze geven elkaar hapjes eten dan smelt ik weer van binnen en denk ik ze zijn zo kort klein voor je het weet willen ze geen knuffels en kusjes meer geven want dat is niet stoer!

  Mooie dag vandaag
  Gr Chantal

 • Kirsten
  29 mei 2017

  Leuk! Ik heb twee jongens en dat zijn ook echt broertjes: Samen heel lief kunnen spelen, maar ook heel goed ruzie maken. Vooral om speelgoed….
  Maar inderdaad, als de oudste een dag naar school is geweest zoeken ze elkaar daarna meteen op. Zo lief!
  Kirsten onlangs geplaatst…Ons favoriete buitenspeelgoed!My Profile

 • Jolien
  30 mei 2017

  Hier sinds 2,5 week een zusje voor onze dochter(bijna 4). Ze is er heel blij mee, vind haar zusje schattig en ze mag niet groter worden 😉 daarentegen heeft ze wel allerlei plannen voor als haar zusje groter is, hahaha! Merk wel dat we allemaal nog moeten wennen aan ons nieuwe gezinsgenootje, ze is een makkelijke baby gelukkig, maarja, ze vraagt wel veel aandacht qua voeden, verzorgen, slaapjes doen. Dat vind “grote zus” soms lastig. Helemaal als ik echt in 2 strijd sta wie ik eerst moet “doen” zoals tijdens het avondritueel als “kleine zus” haar fles dan nét moet hebben als “grote zus” gewassen, pyama aan enz. moet. Of als mama in de stress schiet omdat ze nog zoveel moet doen en er opeens 2 kinderen dwars liggen…Oja, en jaloers is “grote zus” ook met regelmaat. Zeker als ik er ff doorheen zit met mijn energie-level, haha, dan ga je toch snel snauwen. Ik hoop dat het in de loop vd tijd beter gaat worden. En dat deze 2 dames ook echte zussen worden!

 • Jolien
  30 mei 2017

  Oh, dat lijkt me lastig zeg als het niet botert! Was je niet bang dat het altijd zo zou blijven? Fijn dat het nú wel goed gaat!!

 • Jolien
  30 mei 2017

  Ps; ik heb zelf alleen een oudere broer. Had ook graag een zus er bi willen hebben. Zeker als ik zie hoe leuk mijn moeder en haar 2 jongere zussen het samen hebben, ookal wonen ze ver bij elkaar uit de buurt! Ben blij dat ik nu zelf 2 meiden heb, toch soort compensatie met wat ik zelf zo graag had willen hebben 😉

 • Stephanie
  7 juni 2017

  Klinkt heel herkenbaar
  Mn oudste meisje is nu 2jr en 9mnd en de jongste bijna 4mnd.
  Hier ook de oudste, stil maar meisje, of mama komt eraaaaaan. Wat is er liefje??
  En idd met het aankleden zegt ze; zusje wil dit of dat hahaha
  Super om 2 zusjes te hebben als dochters. Pittig nu met de peuterpuberteit, maar wat n genot om mama te zijn van 2 prachtige meiden.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.