Review Masterclass ondernemen van Annic van Wonderen

Vandaag deel ik met jullie mijn review op het boek ‘Masterclass ondernemen’ van powervrouw Annic van Wonderen. Zij startte vijf jaar geleden de populairste modesite Ilovefashionnews.com waarmee zij meer dan twee miljoen bezoekers per maand bereikt. Een geboren ondernemer met een heleboel doorzettingsvermogen. Ze wist vanaf dag een dag ILFN.com een succes zou worden, ze ging er vol voor en heeft haar doel bereikt. Ze kreeg inmiddels van zoveel ondernemers vragen wat haar gouden tips zijn dat ze masterclasses is gaan geven en vervolgens een boek geschreven heeft. Een mustread boek voor iedere ondernemer (in spé). Ik zou eigenlijk haar masterclass bijwonen maar helaas lag ik toen in het ziekenhuis. Ik baalde als een stekker, maandenlang keek ik uit naar deze dag maar helaas mocht het niet zo zijn. Wel ontving ik later het boek dat bij mijn ticket hoorde. Het boek kwam binnen en binnen twee dagen had ik het uit. Vandaag deel ik met jullie waarom.

Mijn affiniteit met ondernemen
Sinds mijn achttiende levensjaar ben ik zelf al bezig met ondernemen. Ik zette inmiddels 6 jaar geleden mijn bedrijf Beautydream op wat een groot succes bleek te zijn. Jarenlang zaten mijn weekenden vol met het blij maken van jonge meiden die wat tips en tricks op het gebied van make-up en beauty konden gebruiken. Ik reed heel Brabant door om deze beautyparty’s te verzorgen. Soms verzorgde ik er wel 3-4 per week terwijl ik ook nog fulltime studeerde. Inmiddels doe ik dit werk nog steeds maar wel op een lager pitje, gemiddeld zo’n 2-3 feestjes per maand. Dat ik eigen baas wilde zijn dat wist ik al heel vroeg. Heerlijk om te werken aan mijn eigen passie, met mijn eigen regels en het verwezenlijken van mijn eigen droom.  Ondernemen is risico durven nemen en geloven in je dromen. Als ik het boek van Annic lees dan herken ik daar veel in. Die drang om voor jezelf te werken, te geloven in je dromen en door te zetten lees je ook veelvuldig terug in ‘Masterclass ondernemen’. Annic is daarom voor mij een groot voorbeeld. Inmiddels is het mij gelukt om met Kellycaresse.nl een fulltime inkomen te verdienen. Ik had het niet durven dromen en toch droomde ik ervan en ging ik ervoor. Ik heb hier geen seconde spijt van gehad.

Annic’s verhaal
In het boek beschrijft Annic van Wonderen hoe zij is begonnen met I Love Fashion News en hoe het haar gelukt is om hier de grootste modesite van Nederland van te maken. Annic van Wonderen wil startende ondernemers laten zien dat alles mogelijk is, zolang je er maar heel hard voor werkt en gelooft in je eigen doel. In dit boek geeft ze nuttige en praktische tips en adviezen die zij leerde tijdens de weg naar dit succes. Zonder kapitaal of investeerder is ze van start gegaan vanaf de bottom tot aan de top.

Het boek leest heel makkelijk weg en geeft je over allerlei thema’s handige tips. Onderwerpen als de juiste mindset hebben, hoe je werkt aan de marketing en communicatie van je bedrijf, ze geeft je tips op het gebied van financiële middelen maar ook hoe je het beste kunt omgaan met die middelen. Dat het slim is om sommige taken uit te besteden als je ergens zelf niet zo sterk in bent. Ook geeft ze aan dat het verstandig is om zuinig te doen met de middelen die je hebt, soms met gesloten beurzen met bedrijven samen te werken en veel te netwerken. Ze verteld over het hanteren van leiderschap binnen je bedrijf en hoe zij nieuw personeel heeft aangenomen.

Think big, get big!
De boodschap van Annic is helder, je hebt geen startkapitaal nodig om een groot bedrijf op te starten, je hoeft helemaal niet in het bezit te zijn van veelbelovende diploma’s. Ondernemer zijn en streven naar een succesvol bedrijf is een mindset. Het kost erg veel energie en tijd maar als je er alles instopt dan zal het ongetwijfeld belonen. ‘Think big, het big’ is haar slogan.

Het boek staat vol met inspirerende quotes, ze geven je een boost vol zelfvertrouwen. ‘I can and i will, end of story’ en ‘Be so drive, that even if you were in reverse you’r still be going forward’. Dit soort quotes zijn inspirerend en zetten je aan het denken. Geloof in je dromen en ze zullen uitkomen is denk ik de grootste boodschap uit dit boek.

Dit boek is geschikt voor iedere ondernemer (in spé) die behoefte heeft aan adviezen en tips of gewoon een flinke motivatieboost kan gebruiken. Of je nu al aan het ondernemen bent of toekomstplannen hebt, dit boek zet je aan de slag! Dit must-read boek is verkrijgbaar voor €14,95 bij onder andere Bol.com.

Zijn jullie bekend met dit boek of ook nieuwsgierig geworden? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Sophie
  6 januari 2015

  Ik zat net na te denken over welke boeken ik wilde kopen met een cadeaubon, toen ik je review op twitter voorbij zag komen. Perfecte timing! Ik ga hem bestellen, ben benieuwd! 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Cosmetica aanbiedingen – Week 1My Profile

 • Denise
  6 januari 2015

  Wat een super leuk boek! Thanks for sharing <33
  Denise onlangs geplaatst…Photo Diary #32 – Mijn kerstvakantie en New Years EveMy Profile

 • Malou
  6 januari 2015

  Dit lijkt me echt een heel interessant boek 🙂
  Malou onlangs geplaatst…WAT NIEMAND JE VERTELT OVER ZWANGER ZIJNMy Profile

 • Marion
  6 januari 2015

  Zelf ben ik daar op dit moment helemaal niet mee bezig, maar ik vind het wel erg interessant. Als ik zie hoe ver jij gekomen bent, dat vind ik prachtig om te zien. Misschien ga ik het boek wel bestellen. Misschien best goed om me er eens in te verdiepen!
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update: DysthymieMy Profile

 • Eline
  6 januari 2015

  Wauw klinkt als een super boek!
  Tof, dat jij ook zover bent gekomen 🙂
  Ik denk inderdaad dat mindset heel belangrijk is, gewoon bij alles!
  Eline onlangs geplaatst…Tip van de dag: Leg je broek in de diepvriesMy Profile

 • Lifesabout
  6 januari 2015

  Klinkt heel goed! En het heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt. Het feit dat vooral je instelling en je harde werken voor succes zorgt, daar ben ik het wel mee eens.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Halfvol. Hoe word je een professionele bikkel?My Profile

 • Sylvia
  6 januari 2015

  Klinkt goed! Goede tip 🙂
  Sylvia onlangs geplaatst…Houdt boer Tom ons voor het lapje?My Profile

 • Sofie
  6 januari 2015

  Ik had al een foto van het boek op je blog zien voorbij komen en na wat opzoekingswerk stond dit boek meteen bij op mijn wishlist. Nu ik je review gelezen heb, sta ik te trappelen om het boek in mijn bezit te hebben! Thanks!
  Sofie onlangs geplaatst…Photo Diary #2 – de eerste van 2015!My Profile

 • Manon
  6 januari 2015

  Klinkt als een erg inspirerend boek, je hebt me nieuwsgierig gemaakt 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Oma’s tofu omeletMy Profile

 • She
  6 januari 2015

  Klinkt als een erg mooi boek. Je hebt ook een duidelijke samenvatting gegevan, dank je wel!
  She onlangs geplaatst…#onlyinspain: Bureaucratie en werkmentaliteit SpanjeMy Profile

 • She
  6 januari 2015

  Klinkt als een erg leuk boek! Je hebt er ook een duidelijke samenvatting van gemaakt, dankjewel!
  She onlangs geplaatst…#onlyinspain: Bureaucratie en werkmentaliteit SpanjeMy Profile

 • Marieke
  6 januari 2015

  Klinkt interessant. Deze wil ik ook wel lezen, inderdaad! Ik vind het onwijs knap wat ze heeft opgezet. In haar reallife serie kon je ook een kijkje achter de schermen nemen. Erg interessant!
  Marieke onlangs geplaatst…De uitslag van de enquête (en blogplannen)My Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  6 januari 2015

  Ik kende het boek nog niet, maar volgens mij is het als ik het zo lees echt een boek waarvan je als ondernemer (in spe) echt een enorme boost krijgt als het eens een dag niet mee zit!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…Heartwarming Stories & Videos #2My Profile

 • Diana Carlton
  6 januari 2015

  Ik had wel wat gelezen over het boek, maar door je review heb ik nu een duidelijk beeld waar het boek precies over gaat. Ik moet je eerlijk bekennen dat het geen boek is wat ik zelf zou willen lezen.

 • Sanne Marlijn
  6 januari 2015

  Wat een super boek is het he! Ik las hem ook in 1 ruk uit en zal hem vast nog vaker gaan lezen omdat ik het zo inspirerend vind!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Outfit of the day: Paul’s Boutique tasMy Profile

 • Nynke
  6 januari 2015

  Ah wat een mooi boek! Heel erg leuk dat je dit deelt!
  Liefs <3
  Nynke onlangs geplaatst…InspirationMy Profile

 • Angelique
  6 januari 2015

  Klinkt goed. Ik bewonder het aan je dat je een ondernemer in hart en nieren ben!

 • José @ ENJOY! The Good Life
  6 januari 2015

  Mooie review! Ik zet hem op mijn ‘Wannahave’ lijstje. Hoewel ikzelf ondernemer ben vind ik het altijd heel inspirerend om te lezen hoe anderen het ondernemerschap ervaren.
  José @ ENJOY! The Good Life onlangs geplaatst…Een schoon nieuwjaar.My Profile

 • Lotje
  6 januari 2015

  Ja ik ben zeker benieuwd naar dit boek! Ik ga deze zeker nog een keer lezen! X
  Lotje onlangs geplaatst…Cien Nailpolish Raspberry Glitter! (Lidl)My Profile

 • Corine
  6 januari 2015

  Jaaa, goede quotes, love them.
  Gisteren zat ik je video over je Filofax te kijken. Die is van bijna een jaar geleden.
  Jeetje Kelly, ik kende je haast niet terug.
  Daar was je (voel je niet aangevallen) echt nog een ‘meisje die een filmpje maakt’.
  Je vlogs en andere video’s zien er inmiddels zoveel beter uit!
  Echt een genot om naar te kijken altijd.
  Ga zo door! You go girl!
  Corine from Canada

 • Jildou
  6 januari 2015

  Ik heb het boek bij veel bloggers voorbij zien komen en ben nu toch wel nieuwsgierig geworden. Wel onwijs jammer dat je helaas niet bij haar masterclass kon zijn, dat klinkt namelijk wel onwijs tof. Hopelijk een volgende keer 🙂

 • Maaike
  6 januari 2015

  Leuk om te lezen, een review van dit boek! Want ik was erg benieuwd wat er nou in zou staan. Ik denk dat ik het boek nu wel ga aanschaffen, want ik ben erg benieuwd of ik wat mee kan pikken van haar toffe mindset.
  Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #26: Chocoladefontein, metallic tattoos & begin van 2015!My Profile

 • angelique
  6 januari 2015

  Ik heb geen plannen voor ondernemersschap maar het lijkt mij wel een heel handig boek
  angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | #365GeluksmomentjesMy Profile

 • Anouk
  6 januari 2015

  Ah wat onwijs jammer dat je niet aanwezig kon zijn bij de masterclass.
  Ik ben er zelf ook geweest en het was onwijs gaaf! Mocht ze nog een keer zoiets organiseren moet je het echt weer proberen, zeker de moeite waard.
  Leuk, uit jou artikel herken ik ook weer veel dingen die ik ook weer herkende uit haar boek haha, snap je hem nog?
  Ik heb ook een artikel gemaakt over de dag zelf!
  http://www.fajez.nl/uncategorized/masterclass-ondernemen-van-annic-van-wonderen/
  Anouk onlangs geplaatst…My very first MAC productMy Profile

 • Eline
  6 januari 2015

  Ik heb het boek opgestuurd gekregen maar nog niet glezen, eerst nog 2 andere boeken die ik moet lezen!
  Eline onlangs geplaatst…Cindy viel 46 kilo af – AfvalverhalenMy Profile

 • Anouk
  6 januari 2015

  Lijkt me een heel interessant boek. Niet dat ik perse ondernemer wil worden maar haar visie geldt denk ik voor meer dingen in het leven. Ik zou het boek graag lezen
  Anouk onlangs geplaatst…Saving Mr. BanksMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  6 januari 2015

  Ik kende het boek nog niet, maar misschien dat ik het wel ga lezen. Ik heb alleen eerst nog een lijst andere boeken haha.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…Challenge | 365 dagen bloggenMy Profile

 • Sofie
  6 januari 2015

  Ik heb het boek al een paar keer voorbij zien komen en als ik jouw review zo lees moet ik het zeker kopen! Ik heb ook nog een boekenbon liggen, haha! 🙂

  Ben ook al jaren zelfstandig en ik vind het echt fantastisch. Hoe harder je werkt, hoe meer er in beweging komt. Niet afhankelijk van anderen, heerlijk 🙂
  Sofie onlangs geplaatst…MoedersentimentMy Profile

 • Esmeralda
  6 januari 2015

  Zelf ben ik hier nog helemaal niet mee bezig wat mijn blog betreft, maar wanneer dit wel zo is, ga ik het boek zeker aanschaffen! Lijkt me super interessant! 🙂
  Esmeralda onlangs geplaatst…Week in foto’s #6 – Werk, spelletjes & OudjaarMy Profile

 • Whitney
  6 januari 2015

  Ik wil dit boek echt lezen! Ben erg benieuwd. Jammer dat je niet naar de masterclass kon gaan.
  Whitney onlangs geplaatst…Wisdom for the moment #18My Profile

 • sarah
  7 januari 2015

  Dit boek wil ik wel lezen ben er echt benieuwd naar geworden!
  sarah onlangs geplaatst…KipburgerMy Profile

 • Melanie
  7 januari 2015

  Nu ik weer meer tijd heb om te lezen ben ik opzoek naar dit soort inspirerende boeken. Erg tof om te lezen en om er iets moois van te maken. Mijn droom is om ondernemer te worden maar ik weet nog niet precies hoe en wat. Iets wat je natuurlijk zelf moet uitzoeken maar waarbij zo’n boek je zeker kan helpen.
  Dit boek gaat de volgende keer zeker mee in mijn winkelmandje:)

  Fijne woensdag.
  XoXo Melanie
  Melanie onlangs geplaatst…Filmpje: Einde verbouwing, begin nieuw paradijs!My Profile

 • Anoeska
  7 januari 2015

  Ik wil dit boek al een tijdje lezen en nu nog meer. Fijne review!

 • Marloes
  7 januari 2015

  Thanks voor deze fijne review Kelly! Ik ga hem gelijk bestellen :-)!
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn Budget Toppers & AanradersMy Profile

 • Channah
  7 januari 2015

  Lijkt me een super interessant boek om te lezen!
  Channah onlangs geplaatst…OpvoedenMy Profile

 • Céline
  8 januari 2015

  Ik herken mezelf helemaal in dit artikel! De drive, de quotes, alles! Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek en heb hem meteen op mijn bol.com verlanglijstje gezet. Hmm, of zal ik hem meteen bestellen?
  Ik vond #Girlboss ook heel inspirerend om te lezen. Die las ook heel snel weg en had heel veel girlpower.
  Céline onlangs geplaatst…Een scheurkalender in iedere kamer van het huisMy Profile

 • Lois
  18 februari 2015

  Lieve Kelly,
  Ik zou wel meer op spelling letten. In ongeveer iedere Engelse quote zit een spelfout.

 • Dees
  10 september 2016

  Wat leuk en klinkt heel intressant zal het eens gaan lezen
  Dees onlangs geplaatst…Budget tips #1My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.