Vragenlijstje : Kleding shoppen budget of high end?

kleding shoppen

 

Kleding shoppen, wie houdt er niet van? Ik wel en ik vind het heel interessant om te horen van anderen waar ze het liefst hun kleding shoppen, wat nou een goed bedrag is voor bepaalde kledingstukken en waarom je juist wel of niet kiest voor merkkleding. Het liefst kijk ik naar shoplog filmpjes omdat het dan net voelt alsof ik mee aan het shoppen ben geweest haha. Ook ben ik benieuwd hoe jullie denken over merkkleding. Is merkkleding echt van betere kwaliteit of praten we dit onszelf aan? Waar koop je het liefst je kleding? Ik heb hier een vragenlijstje voor gemaakt welke ik zelf ga invullen en ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden. Toen ik jullie de vorige keer het vragenlijstje over huishoudelijke taken liet invullen kreeg ik ook al zulke leuke antwoorden. Ik vind het super leuk om jullie kijk op dingen te lezen.

182211ab-871b-418d-8b33-2d223f3fc63c_zpsf7f686af

Vragenlijstje kleding shoppen:

1. Waar koop je het liefst je kleding?
Ik shop mijn kleding het liefst bij winkels zoals Primark. H&M, Zara, Mango en Vero Moda. Lekker betaalbaar en mijn ervaringen met de kwaliteit is heel goed. Ik ben na een jaar sommige kleding al wel beu en dan ben ik toe aan wat nieuws. Basic items koop ik het liefst bij winkels zoals de We en Vero Moda, dan weet ik zeker dat ik er lang mee kan doen.

2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook? 
Soms vind ik bepaalde merkkleding wel heel mooi en bijzonder maar over het algemeen houd ik het lieve lekker budget proof. Aan mooie kleding hoeft geen duur prijskaartje te hangen en veel bijzondere items kun je in veel budget winkeltjes heel leuk shoppen. Af en toe een paar Uggs of een bijzondere blazer vind ik leuk maar over het algemeen ben ik dol op budget merken.

3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
Een spijkerbroek : Tussen de 20 en 40 euro
Een blazer : Tussen de 25 en 50 euro
Een jurkje : Tussen de 10 en 40 euro
Winterlaarzen: Tussen de 30 en 80 euro

4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
Over het algemeen niet omdat ik kleding liever regelmatig afwissel en in het nieuwe seizoen nieuwe items wil kopen daardoor merk ik niet veel kwaliteitsverlies. Als je bepaalde kleding voor een aantal jaar zou willen dragen dan denk ik wel dat je kwaliteitsverlies eerder merkt bij de meer Budget merken. Ik merk bijvoorbeeld wel verschil in kwaliteit tussen H&M/Primark versus We en Sting. Dit houd me niet tegen om daarom budget merken te kopen.

5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen?
Ik denk gemiddeld (soms een maand vrijwel niets en soms een maand heel veel) zo’n 60 euro per maand inclusief ondergoed, basic tops en schoenen.

Ik ben super benieuwd naar jullie antwoorden! Als je deze ook wilt beantwoorden mag je het vragenlijstje van hieronder kopiëren in de comments en de vragen beantwoorden. Ik vind het heel leuk om zo meer van jullie te lezen.

1. Waar koop je het liefst je kleding?
2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Vragenlijstje : Kleding shoppen budget of high end?”

 1. Leuk gedaan, Kelly!
  1. Waar koop je het liefst je kleding? Overal en nergens. Ik heb geen enkele voorkeur.
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook? Ik koop soms merkkleding, maar niet om het merk zelf. Het moet mooi zijn, mooi staan en fijn zitten. Met of zonder merk.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen Ik draag zelf geen spijkerbroeken en blazers. Wel veel jurkjes. Omdat ik niet heel veel shop vind ik het niet erg om wat meer uit te geven. Ik koop graag een jurkje van 20 euro, maar onlangs kocht ik ook een maxidress van 70 euro.
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken? Ja, dat absoluut wel. Ik ben overigens ook heel zuinig op mijn duurdere kleding. Dat in combi met goede kwaliteit maakt dat ik er ook echt lang mee kan doen.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen: Geen idee. Ik shop zelden voor de fun. Ik moet echt dingen nodig hebben. Laatst heb ik een nieuwe zomergarderobe gekocht en ben dan in ene een 200 euro kwijt, maar dan ben ik ook helemaal klaar. Per maand een paar tientjes aan basics (shirtjes, sokken, ondergoed).
  Marion onlangs geplaatst…Niets nieuws onder de zonMy Profile

 2. Ik vind dat je helaas wel iets heel belangrijks vergeet, namelijk de verantwoordelijkheid die wij als volwassen mensen hebben om bewust een keuze te maken om een bepaald merk wel of niet te kopen. Zo zie ik dat je regelmatig bij de Primark koopt. Je bent nu zelf moeder, dus dan zou je denken dat er een knop omgaat. Als je heel budget kleren koopt kan je er namelijk wel vanuit gaan dat het op een niet legale manier gemaakt is, het grootste voorbeeld hiervan is kinderarbeid.

  Ik vind het altijd jammer dat veel jonge moeders hier schijnbaar niet overna denken. Neem bijvoorbeeld Manon en Bibian van littlewonderworld die altijd met zakken van de Primark thuiskomen.. dan snap ik gewoon niet hoe je het over je hart kan verkrijgen om zo n verkeerde industrie te promoten als je zelf zo n kleine rond hebt lopen. Verder super leuke meiden, net zoals jij, maar dat vind ik toch wel kwalijk.

  Verder leuke vragenlijst, maar je had juist bij zo n artikel wel meer diepgang en inhoud kunnen creeren.

 3. Ik koop mn kleding ook het liefst budget. Bij HM, Vila, Vero Moda etc. Voor een mooie tas geef ik dan wel weer wat geld uit. De laatste tijd heeft de Hema ook veel leuks! Per maand geef ik zo’n 50e aan kleding uit denk ik. Soms wat meer, soms wat minder. Aan winterschoenen geef ik ook wel wat geld uit.
  Dita onlangs geplaatst…10 tot 1 tagMy Profile

 4. Ik koop meestal wel redelijk budget. Ik ben dol op sale en ben helemaal blij als ik koopjes weet te scoren. Ik shop graag bij H&M, Primark, Only en dat soort merken. Ik wissel het meestal wel af met wat duurdere dingen maar ik zal nooit een vermogen uitgeven aan een kledingstuk. Wel vind ik het prettig als mijn schoenen goed zitten dus daar heb ik wel iets meer geld voor over. Als ik niet zwanger ben, zweer ik al jaren bij de skinny jeans van H&M van 10 euro per stuk.
  Jess onlangs geplaatst…Food diary #2My Profile

 5. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Ik ga voornamelijk naar de Zeeman, Wibra en Primark.

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik koop nooit merkkleding. Ik vind, en dat is puur mijn mening, goedkopere kleding net zo goed.

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  Ik probeer zo min mogelijk :p

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Ik merk geen verschil. Maar nu kan ik ook geen merkkleding veroorloven

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Ik shop niet elke maand. Ik doe altijd jaren met mijn kleding ook al is het geen mode.
  Binnenkort hoop ik nieuwe kleren te kunnen gaan shoppen want mijn kast is leeg na een flinke opruiming!

 6. Leuk onderwerp…. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je onder merk en budget verstaat.
  Ik heb niet zo’n makkelijk figuur en weet gewoon dat ik bij esprit en s oliver het beste slaag. Daar koop ik dus meestal mijn kleding. Soms ook bij de only of de h en m voor goede basics.

  Qua prijs: ik ga niet zo heel vaal shoppen, ik koop een paar keer per jaar veel in 1 keer, gewoon wat ik nodig heb en kijk dan niet zo heel erg naar de prijzen, omdat het in die winkels altijd redelijk hetzelfde is.
  Miranda onlangs geplaatst…Budget maaltijd recept; koken met maar 3 euro!My Profile

 7. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Overal waar het lekker cheapy is. 🙂 Over het algemeen bij de H&M, primark, Bershka en bij andere goedkope rommelwinkeltjes.
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Merkkleding is prima en leuk maar duur. Ik koop liever 5 goedkope leuke dingen dan één duur item.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  Spijkerbroek: €30
  Blazer: €30
  Jurkje: €30
  Winterlaarzen: €60
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Yep, dat wel. Hoewel dit natuurlijk niet altijd het geval is. Ik heb producten die ik super goedkoop op de kop heb getikt en die al jaren meegaan.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen: hmm.. ik denk zo’n €60/70 euro.
  Sara onlangs geplaatst…Low budget koopje: Baolishi lipstick part 2My Profile

 8. Even een reactie op manon.. Je vindt dat moeders daar over na moeten denken maar ik vind dat iedereen zijn prioriteiten heeft.. De ene vind waar hun eten vandaan komt ( dus geen bio industrie of een paar kilo vlees van een euro) erg belangrijk en de ander waar hun kleding vandaan komt…. Je kan het niet zo zwart wit plaatsen en je moet iedereen daarin in zijn waarde laten. Zo zou je ook kunnen zeggen hoe durven moeders kun kind vlees van een euro met allemaal antibiotica laten eten.. Het is hun kind en hetzelfde geldtt voor kleding.

 9. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Dat wisselt! Ik kom graag bij winkels als H&M en Vero Moda, maar ik slaag soms net zo goed bij Miss Etam of C&A, haha. Ik snuffel het liefste overal rond. Hema heeft soms ook erg leuke dingen! Mijn jeans koop ik wel het liefste bij WE, daar slaag ik altijd.

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik koop eigenlijk nooit merkkleding, ik geef er niet zo om. Of ik moet écht zoiets moois tegenkomen dat ik het wel móet kopen, haha. Ik vind dat iedereen moet kopen waar hij/zij zich goed bij voelt. Ik koop wel altijd echte Allstars, ik kan niet tegen neppe haha! Daar hecht ik wel waarde aan, lol. Ik vind ze gewoon superfijn. Ik koop ze dan alsnog vaak in de sale of in de outlet, trouwens.

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  – Spijkerbroek: tussen de 10 en 50 euro (liefst goedkoop, maar wel goeie kwaliteit!)
  – Blazer: 20-50 euro (afhankelijk van de kwaliteit)
  – Jurkje: 20-50 euro
  – Winterlaarzen: varieert. Ik koop eigenlijk bijna altijd gympen, voor laarsjes ga ik vaak naar van Haren en dan ben je meestal maar 20/30 euro kwijt. De kwaliteit is dan wel minder, trouwens…

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Soms bij jeans en schoenen (vooral bij schoenen!), maar ik koop ook gerust shirtjes e.d. van budget-merken, dat gaat prima!

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen: dat wisselt, ik shop meestal wat meer in één keer – dat vind ik leuk, haha – maar ik koop ook zo af en toe gewoon eens iets nieuws als ik ergens ‘tegenaan loop’… Ik denk rond de 30 euro gemiddeld, en dan af en toe wat meer als ik echt ga winkelen.
  Linda onlangs geplaatst…Brielle & Spijkenisse.My Profile

 10. Leuke vragenlijst Kel 😀
  1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Ik koop het liefst bij H&M, Zara, Primark en Forever21!
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik koop eigenlijk geen merkkleding. Het is misschien wel mooi maar ik ben net als jij snel uitgekeken op dingen.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek (50) / blazer (koop niet echt blazers) / jurkje (20) / winterlaarzen (laatste paar was wel boven de 100 euro)
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Niet zozeer merken maar als ik bijvoorbeeld echte lederen schoenen koop ipv plastic flutjes dan zitten die wel 10x mooier en lekkerder en gaan ze ook langer mee.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  De ene maand niks en de andere maand meer dan 100 euro.
  Manon onlangs geplaatst…Een Nachtje Logeren!My Profile

 11. Leuk lijstje!

  1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Vero moda, Vila, The sting

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Soms heb ik het er wel voor over om een iets duurder merk te kopen, kwaliteit is meestal ook beter.

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  Spijkerbroek tussen de 80-120 euro. Blazers en jurkjes koop ik nooit. Winterlaarzen 100-130 euro. (ik moet er wel bij zeggen dat ik spijkerbroeken en laarzen soms wel 2/3 jaar draag)

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Soms wel, soms niet. Laatst ging een g-star broek van 120 euro ineens kapot, terwijl ik die bijna nooit aan heb. Terwijl ik een only broek van 40 euro al 2 jaar draag. Maar over het algemeen zijn iets duurdere items wel van betere kwaliteit.

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Gemiddeld 50 euro.

 12. Leuk lijstje, ik denk dat ik wel over het algemeen wat meer geld uitgeef aan kleding. vooral het bedrag van schoenen ligt bij mij fors hoger, omdat ik altijd leren schoenen koop..
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit | Time to Relax!My Profile

 13. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  H&M, Bershka, Pull&bear, Vero Moda, C&A, Primark

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik heb zelf geen merkkleding, en als ik het koop is het vaak tweedehands of in de uitverkoop. Ik kick niet zo op merkkleding.

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek: maximaal 50 euro
  Blazer: maximaal 20 euro
  Jurkje: Maximaal 20 euro
  Winterlaarzen: maximaal 100 euro

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Ik heb steve madden schoenen, maar die lopen veel minder comfy als mijn all-stars (wat natuurlijk ook wel merkgericht is. Maar qua kleding zou ik het niet weten.. tot nu toe is al mijn kleding heel gebleven, op een paar gaatjes na (die ook in merkkleding voorkwamen, net zo snel als in H&M kleding)

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Ik gok 15 euro per maand ongeveer. Ik shop niet elke maand en probeer het wel te minderen, maar per jaar ongeveer 200 euro denk ik.

  Leuk artikel!

 14. Leuk om te lezen deze tag, ook leuk dat iedereen anders denkt en zijn prioriteiten op iets anders legt. Ik ben zelf geen moeder en hoef in dat opzicht ook niet om mijn geld te denken. Ik studeer, heb een leuke bijbaan en kan in mijn ogen best veel kopen van wat ik wil (of ik spaar er een tijdje voor). Ik vind van mezelf dat ik niet onwijs veel shop. Ik koop meestal wel elke maand ‘iets’, maar de ene maand is dat een paar sokken of een basic hemdje dat aan vervanging toe is en de andere maand is dat een mooie broek of een paar schoenen die ik op het oog heb. Wel denk ik bij duurdere aankopen altijd goed na voor ik het koop.

  1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Ik koop mijn kleding het liefst bij kleine boetiekjes of bij winkels zoals vero moda, mango, zara, only, de sting en de superstar

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  ik heb zelf niet heel veel met merkkleding qua topjes/jurkjes. Wel koop ik als ik een spijkerbroek koop vaak een merkbroek omdat die naar mijn mening toch net wat langer mooi blijven en meegaan dan de broeken van only etc. Verder hangt er in mijn kast niet heel veel merk.

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  spijkerbroek: 70-130 (ervan uitgaande dat de broek lang mee gaat)
  blazer: 30-60
  jurkjes/rokjes: 20-40
  winterlaarzen: 80-120 (hierbij ga ik er van uit dat ik de laarzen meerdere winters aankan)

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Qua spijkerbroeken merk ik wel verschil in kwaliteit en hoelang de broek mooi blijft en mee gaat. Daarbij ga ik dus liever voor een iets duurdere broek die ik een jaar of 3 aan kan dan voor een goedkopere broek waarvan ik elk jaar een nieuw exemplaar moet kopen. Voor verdere kledingstukken kan ik het niet goed beoordelen, ik denk ook omdat ik bovenkleding liever vaak wissel en sneller zat ben dus weer nieuwe wil. Dan heb ik geen zin om veel geld uit te geven aan iets wat ik maar 1 seizoen draag.

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  De ene maand shop ik wel en de andere maand niet. Het bedrag dat ik dan uitgeef is ook heel wisselend. De ene keer doe ik een grotere aankoop en de andere keer juist kleinere aanloopjes. Ik denk ongeveer 80 euro per maand.

 15. Leuke vragen! Zelf shop ik het allerliefst in de sale. Mijn favoriete merk van dit moment is Costes. De prijzen liggen daar een stuk hoger dan de H&M. Ik denk dat het vergelijkbaar is met Zara qua prijzen. Wanneer het sale is duik ik altijd deze winkel in. Gisteren nog een super mooie jurk gekocht. Van 60 naar 40 euro. Dat maakt me dan zo gelukkig!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Lief meisje in dat veel te korte broekjeMy Profile

 16. Ik koop veel online en ik ben groot fan van het merk ‘denim supply’
  Dan betaal ik wel 150 euro voor een giletje of 60 euro voor een shirtje maar de kleding is zo ontzettend gaaf! Ik heb het nu op een jurkje voorzien van dat merk maar ik wacht tot de opruiming begint!
  Mamoesjka onlangs geplaatst…Slush and shake!My Profile

 17. Leuke vragenlijst! Wanneer ik de h&m in loop zie ik vooral kleding waar de halve stad al in loopt. Ik vind het juist leuk dure merken met oa zara te mixen. Ik heb inmiddels een paar mooie designer stuks in de kast hangen. Waaronder m’n liebeskind tassen en isabel marant schoenen. Mijn basics zijn wel altijd van de h&m, wanneer ze lelijk zijn gooi ik ze gewoon weg. Wat ik gemiddeld per maand uit geef is tussen de €150 en €200 euro.

 18. Ik koop niet zozeer goedkope merken, maar wel bijna alles in de (online) sale. Zo heb ik mooie merken in mijn kast hangen als Bellerose, American Outfitters en Scotch, maar die heb ik dan met minimaal 40% korting gekocht. Basics koop ik betaalbaar, bij WE, H&M en the sting.
  Barbara onlangs geplaatst…Gezond eten! – detox update #1My Profile

 19. Super leuke vragenlijst!
  1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Uhm Jola, H&M, Primark, Vero Moda.. Dat soort winkels. Eerst ook altijd bij The Sting, maar daar kom ik bijna nooit meer..
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Iedereen heeft andere prioriteiten en ik heb moet eerlijk zeggen dat ik liever “merk” voeding enzo koop voor ons meisje en een keer vaker een uitje maak met mijn gezinnetje dan dure kleding kopen. Dus zelf koop ik eigenlijk nooit merkkleding.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  Pffff het liefst zo min mogelijk, haha… Maar broeken niet meer dan 50 euro, blazer eurotje of 40, jurkjes 10tje? Hihi…
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Geen idee, ja oke.. ik zie wel verschil tussen dingen van de Primark en de Vero Moda.
  Die gaan wat langer mee.. Maar met een hond, konijn en kind gaat ook “dure” kleding kapot.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Laatste maanden bijna niets eigenlijk, koop alleen voor Fay!
  Nicole onlangs geplaatst…Tag: google it!My Profile

 20. Omdat ik een vaste volger ben reageer ik graag, ook al is het een gevoelig onderwerp.
  Ik woon samen, van alles betalen we beide de helft.
  Heb een 0 uren contract, en ben al blij als ik de huur, eten, internet, telefoon kan betalen, dus kan leven.
  Nu heb ik een kast vol, maar sinds ik op mezelf ben gaan wonen kan ik niet echt kleding kopen, hooguit een t-shirt, maar dat laat ik vaak al, omdat ik dan liever een paar oorbelletjes koop.
  Vandaag een BH gekregen van mijn vriend, en bh zakjes, en een hunkemoller pas, maar hem vraag ik bijna nooit iets te kopen, omdat ik er nooit zo van houd als de vrouw alles krijgt van de man.
  Dus als ik wat krijg, wat niet vaak zo is, is het van mams of vriend, of kleding van tante!
  Maar denk dat ik 20 euro kan besteden…
  Gelukkig ben ik niet materialistisch meer, iets wat ik wel veel op youtube zie, en waar ik soms nu de kriebels van krijg, hebben, hebben, hebben, bah.

 21. Ik zit denk ik meer op dezelfde lijn als Manon, ik kijk niet zozeer naar de prijs maar meer hoe verantwoord het merk is. Al zou ik het nooit zo gemeen formuleren, want door zo’n reactie krijg ik bijna zin om de Primark leeg te kopen alleen om haar dwars te zitten. Niet echt inspirerend :’) Al vind ik wel dat er echt nog veeeel te veel onwetendheid is over hoe onze kleding gemaakt wordt.

  1. Ik koop mijn kleding het liefst online, dan kan ik alles rustig uitzoeken en er goed over nadenken. Ik houd niet zo van IRL shoppen. Ik vind het ook leuk om tweedehands kleding te shoppen maar dan moet je wel heeeeel veel geluk hebben om iets leuks tegen te komen, of dat ligt aan de winkels waar ik naar toe ga.
  2. Qua merkkleding let ik er dus alleen op of het merk ‘goed’ of ‘fout’ is (heel zwart-wit gezegd natuurlijk). Ik vind merken als TOMS, People Tree, Miss Green, Alchemist enz. dus helemaal geweldig, en als ik genoeg geld op mijn bankrekening had zou mijn hele kast ermee vol hangen. Ik zou nooooit iets van de Primark kopen, maar ik zou liegen als ik zei dat er geen H&M’tjes in mijn kast hangen, want hé ik ben ook geen perfect mens.
  3. Ik let niet zo op de prijs, als iets heel duur is maar ik weet dat het een verantwoord merk is, dan heb ik dat er voor over.
  4. Ja, naar mijn idee hebben goedkopere merken (primark, zara, h&m) allemaal van die vieze zweetstofjes die niet lang mooi blijven, ik spaar daarom liever voor iets van goede kwaliteit dan dat ik heel veel dingen koop van slechte kwaliteit.
  5: Soms koop ik maanden geen kleding/schoenen, dus ik heb echt geen idee!

  Ik moet eigenlijk Geschiedenis leren (gaaaap), dus dankjewel voor een goed SOG-excuus 😉
  Iris onlangs geplaatst…80 Happy DaysMy Profile

 22. 1. Meestal niet bij de algemene ketens zoals H&M, The Sting enzovoorts. Behalve als het om vestjes of shirtjes gaat. Maar een serieuze afschuw heb ik voor winkels als Cool Cat, Bershka en Primark. Ik zou daar nooit wat kopen! Ik kom graag bij de Bijenkorf, maar zoek ook de meer speciale winkeltjes op.
  2. Ja! Ik vind het mooi en als je er geld voor over hebt, waarom niet? En eerlijk gezegd let ik er niet altijd op waar het gemaakt wordt en onder welke omstandigheden.
  3. O dat is heel verschillend. Voor vestjes en shirtjes geef ik meestal niet te veel uit, maar als ik eenmaal een mooi jurkje/rokje zie, dan maakt het niet heel veel uit. Ik spaar ook voor m’n kleding, dat is een goed gevoel. En laarzen? Ja, ik heb niet overdreven veel laarzen en de laarzen die ik heb (o.a. Shabbies, Frya’s, K&S) zijn duur, maar daar doe ik ook lang mee.
  4. Ja dat verschil merk ik zeker! Het gaat minder snel ‘hangen’ en ‘uitlubberen’ en na verschillende wasbeurten ziet het er mooier uit dan een goedkoop rokje die datzelfde proces ondergaat. Ook zit het mooier en ik voel me daar altijd fijner en chiquer in!
  5: Heel verschillend. Ik ben student, krijg soms nog wat van mijn ouders en kan de ene maand meer uitgeven dan de andere maand. Dus een specifiek bedrag kan ik niet noemen.

  Leuk artikel en leuke vragen, Kelly!

 23. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Online bij ms Mode en Bonprix of anders bij miss etham en soms zelfs wibra
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik vind merkkleding niet veel mooier als kleding zonder een merk hoor! maakt mij niet veel uit
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek / blazer / jurkje / winterlaarzen
  Mijn budget ligt tot de €50,- dat maakt niet uit voor wat… schoenen vind ik vaak 30,- al genoeg
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  geen idee want ik heb geen merkkleding
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  nou per maand niet hoor, ik koop een broek als er 1 versleten is en een shirtje als de ander niet meer kan maar ik koop niet met enige regelmaat kleding ofzo! Ik heb een paar hakken al 3 jaar die ik draag en gympies meestal om het half jaar omdat ik die dagelijks draag
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…NOTD: Catrice 030, Meet Me At Coral IslandMy Profile

 24. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Bijenkorf (vooral Reiss, InWear), Mango, boetieks in bijv Amsterdam Zuid
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ja dat koop ik zeker ook. Ondergoed koop ik altijd van een merk omdat er een bepaalde pasvorm, stevigheid en kwaliteit aan sommige merken vasthangt. Voor een setje betaal ik gerust honderd euro, maar dan doe ik er wel drie jaar mee. Dit geldt ook voor witte t-shirts die ik altijd bij Filippa K koop, of blazers.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Spijkerbroek 70-100 / blazer 60/ jurkje 50 / winterlaarzen 150
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Ja, bijv. met schoenen heel erg, die slijten dan niet zo snel. En met ondergoed dus. Ook is de pasvorm van duurdere colberts beter dan de goedkope colberts.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen: misschien gemiddeld dertig euro. Ik shop vrij weinig maar ik koop gewoon kwaliteitskleding, waar ik dan jaren mee kan doen. Het scheelt ook dat ik geen modepop ben maar liever voor kwaliteitskleding ga (overigens draag ik zelden basics, behalve spijkerbroeken dan). Ik koop soms kleding maar als ik kleding koop, dan is het niet heel goedkoop. Ook ben ik zuinig op kleding, ik was bijvoorbeeld colberts zelden maar hang ze altijd uit. Ik was trouwens al mijn kleding op 40 graden en onderbroeken/strings en 60 graden en beddegoed, handdoeken, keukendoeken etc. op 90 graden ivm hygiëne.

 25. 1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Ik koop kleding het liefst in tweedehandswinkels. Maar omdat ze daar niet altijd mijn maat hebben koop ik ook wel eens wat bij H&M (het liefst van de Conscious-lijn). Ik krijg ook regelmatig afdragertjes van mijn moeder. Ik winkel niet zo graag bij de bekende modeketens om ongeveer dezelfde redenen als Manon en Iris maar ik ben zeker niet heilig. Daarnaast vind ik het ook veel leuker om mijn geld uit te geven aan leuke uitjes of lekker eten!
  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Als ik (eerstehands) merkkleding koop is het omdat ik echt iets nodig heb (bijvoorbeeld goede schoenen). Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld dansschoenen gekocht! Verder probeer ik erop te letten hoe een merk omgaat met de werknemers en het milieu.
  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Phoe, dat verschilt heel erg. Als ik in mijn kast kijk zie ik dat mijn mooiste jurkjes (die ik niet zo vaak draag) het duurst waren en mijn lievelingsschoenen het goedkoopst… Maar in theorie ben ik zeker bereid meer uit te geven voor kwalitatief goede producten die ik vaak draag! Ik heb geen precieze grenzen.
  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Ja, zeker. Ik draag mijn kleding langer dan één seizoen en mijn H&M- en Zara-shirtjes van drie jaar geleden zijn erg lelijk geworden. Een spijkerbroek van Nudie jeans draag ik al zes jaar en die is nog steeds mooi.
  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Geen idee, het schommelt enorm per maand en ik houd het niet bij. Met die dansschoenen haal ik mijn gemiddelde van de afgelopen jaren al enorm omhoog denk ik…

 26. Wat een gaaf artikel Kelly! Ik heb helaas geen tijd om alles in te vullen, maar ik hoúd vaak wel van merkkleding. Daarnaast houdt ik ook juist weer van hele gave items scoren in low budget winkels, dus ik combineer met gemak een forever21 topje met een DKNY shortje een rayban en Abercrombie slippers, en dan een primark armbandje erbij! X liefs

 27. Allereerst gaaf artikel, leuk om te lezen! Zal het lijstje voor mij ook even invullen 🙂

  1. Waar koop je het liefst je kleding?
  Het meest bij de primark, sting, vero moda en h&m, maar ook gerust andere winkels als ik daar wat tegen kom wat me aanspreekt.

  2. Hoe denk jij over merkkleding en koop je dit zelf ook?
  Ik vind merkkleding soms echt heel leuk, maar toch te duur waardoor ik het niet koop tot het in de aanbieding is. Ben dol op de broeken van g-star en haal deze graag in de sale 🙂

  3. Hoeveel betaal je het liefst (prijs kwaliteit verhouding) voor:
  Een spijkerbroek meestal tussen de 40 en 100 afhankelijk of het een “standaard” is of een speciale. Een blazer tussen de 20 en 50. Jurkje tussen de 10 en 60 euro echt afhankelijk waar en wat ik ervan vindt. Winterlaarzen koop ik graag van leer waardoor ik meestal tussen de 100 en 150 euro uit kom, ik heb nog ongeveer 10 paar van de van haren staan dus daar valt nog weinig variatie in te halen.

  4. Merk je kwaliteitsverschil tussen duurdere merkkleding en budget merken?
  Ja dat zeker wel, budget merken raken bij mij sneller verwassen of komen sneller kleine gaatjes in.

  5: Hoeveel geef je per maand gemiddeld uit aan kleding/schoenen:
  Per maand ongeveer 60 euro, de ene maand niets en de andere maand veel 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger!My Profile

 28. Wat grappig om dit te lezen! Ik weet niet zo goed hoe ik hier beland ben, maar ik vond het leuk om alles van 2014 te lezen en te vergelijken met 2023. De prijzen zijn zo extreem gestegen! En toch ben ik blij dat ik zo goed met geld om kan gaan en altijd alles met minimaal 50% korting koop. Ik draag met name merkkleding voor ongeveer dezelfde prijzen als ze nieuw bij de H&M en Zara kosten. Even een tipje: Otrium! Saar shop ik Guess, Expresso, Reiss, Tommy Hilfiger etc met veel korting. Zeker als ze er ook nog een extra kortingscode bij hebben is het super. Ik heb bijvoorbeeld laatst een Pinko blouse geshopt voor 25 euro. 🙂 Ik doe trouwens ook super lang met mijn kleding. Sommige stukken heb ik al 10 jaar in de kast hangen en zijn nog steeds goed. Gemiddeld denk ik rond de 150 euro te shoppen. De kasten puilen uit, dus dat is mijn stop haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.